0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δηλαδή να πάρει από τις συνταξιοδοτησεις της δευτεροβαθμιας και να της δώσει στην πρωτοβάθμια; Πάλι λάθος κάνετε. Θα έπρεπε και πάλι να βρει κονδύλια για αναπληρωτες δευτεροβαθμιας τα οποία είναι κατά βάση ΠΔΕ. Από που θα τα βρει; Ίσα ίσα φέτος θα πάρει λιγότερους αναπληρωτες στη δευτεροβαθμια αφού ως γνωστόν δεν αντιστοιχεί χρηματικά 1 αναπληρωτής με έναν μόνιμο.
Δηλαδή με το σκεπτικό σου, πόσοι διορισμοί πάνε αναγκαστικά στη Δευτεροβάθμια; 7000; 8000;
Οχι το δικό μου σκεπτικό. Του υπουργείου.
Παιδιά, νομίζω ότι διαρκώς είστε σε λάθος κατεύθυνση. Οι 5000+ θέσεις προέκυψαν από τα κονδύλια ΠΔΕ της δευτεροβαθμιας. Πώς θα μπορούσε αυτά να τα δώσει στην πρωτοβάθμια; Μετά δεν θα είχε χρήματα για τους αναπληρωτες της δευτεροβαθμιας. Και μάλιστα ο Πατρεας νομίζω έγραφε ότι δεν είναι καν από όλες τις ειδικότητες. Αν γνωρίζαμε από ποιες ειδικότητες πήραν κονδύλια ΠΔΕ για τους επιπλέον διορισμούς, θα ξέραμε λίγο πολύ και την κατανομή που θα δοθεί στη δευτεροβαθμια.
Ερώτηση. Με αυτό σκεπτικό, πώς έχει καταφέρει το υπουργείο οι διορισμοί των δασκάλων και των νηπιαγωγών την 4ετία 2020-2024 να αντιστοιχούν στο 45% του συνόλου των διορισμών; Δηλαδή σχεδόν 1 στους 2 που έχει διοριστεί τα τελευταία 4 χρόνια ήταν ή δάσκαλος ή νηπιαγωγός. Τι αλλάζει τόσο δραστικά φέτος;