0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν καταλαβαίνω πώς εκτίθεται ο υπουργός. Πάνω από 5000 λέει για τη γενική και εξηγούν ότι 5500 εννοούσαν γενική κι ειδική. Τι ακριβώς άλλαξαν από αυτά που ανακοίνωσαν;
νομιζω δεν βγαινουν τα κουκια, εαν υπαρχει αναλογικη προσαυξηση σε ολες τις ειδικοτητες τοτε ουτε οι ΠΕ02 πανε για 4ψηφιο (950+), ουτε οι ΠΕ86 πανε για σοβαρο νουμερο (160+) και σαφως αρκετες αλλες "βασικες" ειδικοτητες θα εχουν μικρα νουμερα. Προσωπικα ειμαι πεπεισμενος, αν και ουδεμια σχεση εχω με ΠΕ02, οτι θα εχουν 4ψηφιο αριθμο διορισμων, δεν ξερω γτ μου εχει κατσει ετσι.Οσο αφορα τις συμπληρωματικες μεταθεσεις πραγματικα δεν εχω καταλαβει τι μπορει να γινει με τις περιοχες διορισμων, ειδικα σε ειδικοτητες οπως η δικια μου (ΠΕ83) οπου τα κενα ειναι 70 συνολο, με 28 απο αυτα Αθηνα (ειλικρινα θεωρω αδυνατο να δωσει κενα στην Αθηνα για διορισμο, και αν το κανει μονο Δυτ και Ανατ Αττικη) και εαν βγαλουμε εκτος την Αθηνα (κεντρο) τοτε μενουν νησια τα οποια ειναι αρκετα μικρα για να "χωρεσουν" την παραπανω ισοποση προσαυξηση, εννοω οτι σε μια Α Κυκλαδων π.χ. μπορει να πανε 10 αντι για 5 φιλολογους, κατι θα τους κανει, αντιθετα δεν μπορει να πανε 5 αντι για 2 Ηλεκτρολογοι καθως ειναι "περιορισμενες" οι δυνατοτητες απασχολησης τους. Σαφως διοιρισμος σε περιοχες που δεν δοθηκαν για μεταθεση θα ειναι ασχημο για τους παλιους και δεν θα μου αρεσε να μου το κανουν οταν, αν, βρεθω και εγω στην θεση τους....
Προφανώς, η αρχική πρόθεση ήταν να δοθούν στη Δευτεροβάθμια Γενική 5.500 θέσεις προς διορισμό. Όταν όμως είδαν ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν στην Πρωτοβάθμια και ότι θα γινόταν "σφαγή" στους δασκάλους, τότε μετά από διάφορες πιέσεις έγινε η αλλαγή. Για να το καλύψουν, ισχυρίζονται (μεταγενέστερα προφανώς) πως οι 5.500 διορισμοί στη Δευτεροβάθμια περιλαμβάνουν και την Ειδική. Κάτι που προφανώς δεν στέκει, καθώς τα κενά της Ειδικής στη Δευτεροβάθμια δεν είναι μόνο 500. Θα καλυφθούν σχεδόν όλα! Επομένως, ο αιρετός δεν τα γράφει τυχαία! Ξέρει πολύ καλά τι έχει συμβεί! Είναι κακό να εθελοτυφλούμε! Όλοι γνωρίζουμε, παρά τις δηλώσεις ορισμένων πως όλα ήταν έτσι εξαρχής!
Γιατί να είναι αδύνατο; Αν υπάρχουν 28 θέσεις σημαίνει οτι κανένας δεν τις ήθελε και οτι δεν καλύφθηκαν με μεταθέσεις. Γιατί να μην τις δώσει;
Τελικά εκείνα τα οργανικά κενά της ΕΑΕ στην Αθμια δεν τα έχει βρει κανείς;
Θεωρώ πως πολλά από αυτά θα είναι αυτά που δίνονται στην πρώτη φάση ειδικής πρωτοβάθμιας.
γιατι πιστευω θα παιξει το παιχνιδι του δεν δινω Αθηνα, και περυσι ειχαμε κενα στην Αθηνα και δεν πηρε κανεναν, οχι μονο κεντρο αλλα ουτε Δυτ Αττ αν θυμαμαι. Πιστευω δλδ οτι απλα θα "βρει" κενα σε αλλες περιοχες, αλλωστε αφου δεν κανει συσταση τελικα μπορει να τα "ανακαλυψει" παντου απο τα λειτουργικα, ωστε να μην παρει Αθηνα κεντρο ατομα
Επειδή η αγωνία ειναι πολύ μεγάλη θα ήθελα να σας ρωτήσω και αν μπορείτε να με βοηθήσετε σας παρακαλώ:1)Εγώ ειμαι 800 και η σύζυγος μου ειναι 1700 εκκαθαρισμένο πε70 και θα τα δηλώσουμε όλα.Πιστεύετε θα είναι μέσα στους διορισμούς η σύζυγος;2)Εφόσον διοριστεί,ποια περιοχή μπορούμε να δηλώσουμε από τις πρώτες που κατεβαίνει αρκετά στον πίνακα και μένει στο τέλος(εκτός Αττικής και Πειραιά),ώστε να έχουμε πιθανότητες να είμαστε μαζι;πχ Λακωνία,Ηλεία,ΚυκλάδεςΣας ευχαριστώ εκ των προτέρων..ΥΓ:Έχουμε 3 μικρά παιδάκια..
Έστω ότι στην παύλα της ανακοίνωσης του υπουργείου που λέει για τη