*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμοί και το 2024  (Αναγνώστηκε 1107592 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Maribelle

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Εκπαιδευτικός
    • Προφίλ
Απ: Διορισμοί και το 2024
« Απάντηση #4690 στις: Ιουλίου 18, 2024, 01:01:14 am »
Δεν καταλαβαίνω πώς εκτίθεται ο υπουργός. Πάνω από 5000 λέει για τη γενική και εξηγούν ότι 5500 εννοούσαν γενική κι ειδική. Τι ακριβώς άλλαξαν από αυτά που ανακοίνωσαν;

Προφανώς, η αρχική πρόθεση ήταν να δοθούν στη Δευτεροβάθμια Γενική 5.500 θέσεις προς διορισμό. Όταν όμως είδαν ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν στην Πρωτοβάθμια και ότι θα γινόταν "σφαγή" στους δασκάλους, τότε μετά από διάφορες πιέσεις έγινε η αλλαγή. Για να το καλύψουν, ισχυρίζονται μεταγενέστερα πως οι 5.500 διορισμοί στη Δευτεροβάθμια περιλαμβάνουν και την Ειδική. Κάτι που προφανώς δεν στέκει, καθώς τα κενά της Ειδικής στη Δευτεροβάθμια δεν είναι μόνο 500. Θα καλυφθούν σχεδόν όλα!

Επομένως, ο αιρετός δεν τα γράφει τυχαία! Ξέρει πολύ καλά τι έχει συμβεί! Είναι κακό να εθελοτυφλούμε! Όλοι γνωρίζουμε, παρά τις δηλώσεις ορισμένων, πως όλα ήταν έτσι εξαρχής, όπως ακριβώς τα περιγράφω!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 18, 2024, 01:35:16 am από Maribelle »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:25:14 »

Αποσυνδεδεμένος victor123

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4691 στις: Ιουλίου 18, 2024, 01:01:50 am »
νομιζω δεν βγαινουν τα κουκια, εαν υπαρχει αναλογικη προσαυξηση σε ολες τις ειδικοτητες τοτε ουτε οι ΠΕ02 πανε για 4ψηφιο (950+), ουτε οι ΠΕ86 πανε για σοβαρο νουμερο (160+) και σαφως αρκετες αλλες "βασικες" ειδικοτητες θα εχουν μικρα νουμερα. Προσωπικα ειμαι πεπεισμενος, αν και ουδεμια σχεση εχω με ΠΕ02, οτι θα εχουν 4ψηφιο αριθμο διορισμων, δεν ξερω γτ μου εχει κατσει ετσι.

Οσο αφορα τις συμπληρωματικες μεταθεσεις πραγματικα δεν εχω καταλαβει τι μπορει να γινει με τις περιοχες διορισμων, ειδικα σε ειδικοτητες οπως η δικια μου (ΠΕ83) οπου τα κενα ειναι 70 συνολο, με 28 απο αυτα Αθηνα (ειλικρινα θεωρω αδυνατο να δωσει κενα στην Αθηνα για διορισμο, και αν το κανει μονο Δυτ και Ανατ Αττικη) και εαν βγαλουμε εκτος την Αθηνα (κεντρο) τοτε μενουν νησια τα οποια ειναι αρκετα μικρα για να "χωρεσουν" την παραπανω ισοποση προσαυξηση, εννοω οτι σε μια Α Κυκλαδων π.χ. μπορει να πανε 10 αντι για 5 φιλολογους, κατι θα τους κανει, αντιθετα δεν μπορει να πανε 5 αντι για 2 Ηλεκτρολογοι καθως ειναι "περιορισμενες" οι δυνατοτητες απασχολησης τους. Σαφως διοιρισμος σε περιοχες που δεν δοθηκαν για μεταθεση θα ειναι ασχημο για τους παλιους και δεν θα μου αρεσε να μου το κανουν οταν, αν, βρεθω και εγω στην θεση τους....

Γιατί να είναι αδύνατο; Αν υπάρχουν 28 θέσεις σημαίνει οτι κανένας δεν τις ήθελε και οτι δεν καλύφθηκαν με μεταθέσεις. Γιατί να μην τις δώσει;

Αποσυνδεδεμένος Oliver

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #4692 στις: Ιουλίου 18, 2024, 01:03:01 am »
Τελικά εκείνα τα οργανικά κενά της ΕΑΕ στην Αθμια δεν τα έχει βρει κανείς;

Αποσυνδεδεμένος neossos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4693 στις: Ιουλίου 18, 2024, 01:11:26 am »
Προφανώς, η αρχική πρόθεση ήταν να δοθούν στη Δευτεροβάθμια Γενική 5.500 θέσεις προς διορισμό. Όταν όμως είδαν ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν στην Πρωτοβάθμια και ότι θα γινόταν "σφαγή" στους δασκάλους, τότε μετά από διάφορες πιέσεις έγινε η αλλαγή. Για να το καλύψουν, ισχυρίζονται (μεταγενέστερα προφανώς) πως οι 5.500 διορισμοί στη Δευτεροβάθμια περιλαμβάνουν και την Ειδική. Κάτι που προφανώς δεν στέκει, καθώς τα κενά της Ειδικής στη Δευτεροβάθμια δεν είναι μόνο 500. Θα καλυφθούν σχεδόν όλα!

Επομένως, ο αιρετός δεν τα γράφει τυχαία! Ξέρει πολύ καλά τι έχει συμβεί! Είναι κακό να εθελοτυφλούμε! Όλοι γνωρίζουμε, παρά τις δηλώσεις ορισμένων πως όλα ήταν έτσι εξαρχής!

Αν ήταν 5.500 οι διορισμοί στη δευτεροβάθμια γενική θα το έγραφαν ξεκάθαρα και στο δελτίο τύπου όπως έγραψαν το 2.800 στην πρωτοβάθμια. Και θα ακουγόταν ακόμα πιο εντυπωσιακό. Όμως έγραψαν πως θα γίνουν άνω των 5.000 προσλήψεων σε όλες τις ειδικότητες.

Μέχρι και η Μακρή στις πρώτες δηλώσεις που έκανε έλεγε πως οριακά θα ήταν πάνω από 5.000: «Θα είναι πενταπλάσιες διορισμοί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 5.000 ίσως να τους ξεπερνούν και στη δευτεροβάθμια ενώ η κατανομή θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες»

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:25:14 »

Αποσυνδεδεμένος nikolas1989

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4694 στις: Ιουλίου 18, 2024, 01:12:46 am »
Γιατί να είναι αδύνατο; Αν υπάρχουν 28 θέσεις σημαίνει οτι κανένας δεν τις ήθελε και οτι δεν καλύφθηκαν με μεταθέσεις. Γιατί να μην τις δώσει;

γιατι πιστευω θα παιξει το παιχνιδι του δεν δινω Αθηνα, και περυσι ειχαμε κενα στην Αθηνα και δεν πηρε κανεναν, οχι μονο κεντρο αλλα ουτε Δυτ Αττ αν θυμαμαι. Πιστευω δλδ οτι απλα θα "βρει" κενα σε αλλες περιοχες, αλλωστε αφου δεν κανει συσταση τελικα μπορει να τα "ανακαλυψει" παντου απο τα λειτουργικα, ωστε να μην παρει Αθηνα κεντρο ατομα

Αποσυνδεδεμένος KoutiPandoras

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4695 στις: Ιουλίου 18, 2024, 01:15:34 am »
Τελικά εκείνα τα οργανικά κενά της ΕΑΕ στην Αθμια δεν τα έχει βρει κανείς;

Θεωρώ πως πολλά από αυτά θα είναι αυτά που δίνονται στην πρώτη φάση ειδικής πρωτοβάθμιας.

Αποσυνδεδεμένος Oliver

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4696 στις: Ιουλίου 18, 2024, 01:22:42 am »
Θεωρώ πως πολλά από αυτά θα είναι αυτά που δίνονται στην πρώτη φάση ειδικής πρωτοβάθμιας.

Κάτι τέτοιο δεν παίζει γιατί εκεί υπάρχουν ένα κάρο κενά παράλληλης.

Αποσυνδεδεμένος KoutiPandoras

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4697 στις: Ιουλίου 18, 2024, 01:23:25 am »
Δε μιλώ για παράλληλες. Για ειδικότητες.

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4698 στις: Ιουλίου 18, 2024, 01:24:16 am »
γιατι πιστευω θα παιξει το παιχνιδι του δεν δινω Αθηνα, και περυσι ειχαμε κενα στην Αθηνα και δεν πηρε κανεναν, οχι μονο κεντρο αλλα ουτε Δυτ Αττ αν θυμαμαι. Πιστευω δλδ οτι απλα θα "βρει" κενα σε αλλες περιοχες, αλλωστε αφου δεν κανει συσταση τελικα μπορει να τα "ανακαλυψει" παντου απο τα λειτουργικα, ωστε να μην παρει Αθηνα κεντρο ατομα

Η διαφορά είναι ότι πέρισυ ήθελε να πάρει 60 άτομα και απλώς πήρε 60 αλλάζοντας τις περιοχές. Φέτος αν πάρει τόσο πάνω απο τα οργανικά δύσκολο να παραλείψει αστικά κέντρα. Μπορεί να μην τα καλύψει όλα αλλά κάποια θα δώσει πιστεύω. Επειδή και εγώ ΠΕ83 είμαι η γνώμη μου είναι πως σε μικρές ειδικότητες δεν θα ξεπεράσει τα κενά των μετατάξεων. Αυτό το x2 θα γίνει σε μεγαλύτερες ειδικότητες που έχει λειτουργικά να τους βάλει φέτος και του χρόνου με τις συνταξιοδοτήσεις θα εξαλειφθούν τυχόν υπεραριθμίες.

Αποσυνδεδεμένος athatsim

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4699 στις: Ιουλίου 18, 2024, 01:24:38 am »
 Επειδή η αγωνία ειναι πολύ μεγάλη θα ήθελα να σας ρωτήσω και αν μπορείτε να με βοηθήσετε σας παρακαλώ:

1)Εγώ ειμαι 800 και η σύζυγος μου ειναι 1700 εκκαθαρισμένο πε70 και θα τα δηλώσουμε όλα.Πιστεύετε θα είναι μέσα στους διορισμούς η σύζυγος;

2)Εφόσον διοριστεί,ποια περιοχή μπορούμε να δηλώσουμε από τις πρώτες που κατεβαίνει αρκετά στον πίνακα και μένει στο τέλος(εκτός Αττικής και Πειραιά),ώστε να έχουμε πιθανότητες να είμαστε μαζι;
πχ Λακωνία,Ηλεία,Κυκλάδες

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων..

ΥΓ:Έχουμε 3 μικρά παιδάκια..

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4700 στις: Ιουλίου 18, 2024, 01:28:17 am »
Επειδή η αγωνία ειναι πολύ μεγάλη θα ήθελα να σας ρωτήσω και αν μπορείτε να με βοηθήσετε σας παρακαλώ:

1)Εγώ ειμαι 800 και η σύζυγος μου ειναι 1700 εκκαθαρισμένο πε70 και θα τα δηλώσουμε όλα.Πιστεύετε θα είναι μέσα στους διορισμούς η σύζυγος;

2)Εφόσον διοριστεί,ποια περιοχή μπορούμε να δηλώσουμε από τις πρώτες που κατεβαίνει αρκετά στον πίνακα και μένει στο τέλος(εκτός Αττικής και Πειραιά),ώστε να έχουμε πιθανότητες να είμαστε μαζι;

Να σκεφτείτε τι θα αποφεύγατε πάση θυσία (πχ Δ' Δωδεκαννήσου)  και αυτό να το βάλετε πρώτο. Μετά στο δεύτερο χειρότερο κτλ κτλ. Φυσικά αυτό έχει τον κίνδυνο να διοριστείς εσύ Δ Δωδεκαννήσου (ενώ θα μπορούσες να πιάσεις στεριά άνετα) και η σύζυγος να μη διοριστεί. Δεν μπορείς να ξέρεις σίγουρα. Σαν ρουλέτα είναι. Που θα κάτσει η μπίλια.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 18, 2024, 01:31:03 am από victor123 »

Αποσυνδεδεμένος Mar91

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4701 στις: Ιουλίου 18, 2024, 01:38:21 am »

Με βάση τις προηγούμενες χρονιές ή δυτική αττική ή Ηλεία..αυτές οι 2 περιοχές μένουν στο τέλος! Αναλόγως που θα δώσουν περισσότερες θεσεις..Νησιά όχι γιατί είναι ριψοκίνδυνο..μπορεί να μη βρεθείτε στο ίδιο..

Αποσυνδεδεμένος Oliver

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4702 στις: Ιουλίου 18, 2024, 01:45:40 am »
Έστω ότι στην παύλα της ανακοίνωσης του υπουργείου που λέει για τη
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 18, 2024, 02:09:41 am από Oliver »

Αποσυνδεδεμένος Maribelle

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Εκπαιδευτικός