*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμοί και το 2024  (Αναγνώστηκε 1107393 φορές)

0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pedrinio23

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Διορισμοί και το 2024
« Απάντηση #4900 στις: Ιουλίου 19, 2024, 12:50:22 pm »
Αυτο δεν πρεπει να γινει, πρεπει να μαθουν πρώτα οι νεοδιοριστοι που θα ειναι κ επειτα να γινουν οι δηλωσεις των αναπληρωτών αλλα ποιος νοιαζεται....Αχρηστοι κ ανικανοι, ενας διορισμος του 900αρικου επειτα 1000αρικου κ ν πεις κ ευχαριστω!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:18:19 »

Συνδεδεμένος barbarosa

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Strč prst skrz krk
    • Προφίλ
« Απάντηση #4901 στις: Ιουλίου 19, 2024, 12:57:07 pm »
Καλημέρα σε όλους, να ρωτήσω κάτι;
Για τα δικαιολογητικά των αναπληρωτών χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση που να αναφέρει μεταξύ άλλων:
  • Δεν είμαι μέτοχος σε εταιρεία, ούτε έχω οποιαδήποτε εμπορική ιδιότητα.
ενώ για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς δεν βλέπω να ζητάει κάτι τέτοιο!
Γνωρίζει κανείς τον λόγο;
Είμαι μέτοχος σε μια μικρή οικογενειακή εμπορική εταιρία και δεν ξέρω εάν πρέπει να αποχωρήσω ή όχι.
Please help για να μην τρέχω τελευταία στιγμή :)
Άσκηση παράλληλου έργου ως αναπληρωτής δεν αποκλείεται αν είσαι απλός εργαζόμενος (υπάλληλος, επειδή η σύμβαση είναι ιδιωτικού δικαίου), αλλά χρειάζεται άδεια από τη διεύθυνση εκπαίδευσης στην οποία υπάγεσαι για να το ασκήσεις. Απο την άλλη αν έχεις θέση που σχετίζεται με το επιχειρείν, θεωρείται ασυμβίβαστο. Πρέπει να βρεις άρθρο που από τον πιο πρόσφατο νόμο που αφορά τα εκπαιδευτικά για το τι προβλέπεται για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς επακριβώς.
- Θεέ μου, βόηθηξέ μου…😇
- Μα σείε κι εσύ τσι πόδες σου!🤨

Αποσυνδεδεμένος pati

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4902 στις: Ιουλίου 19, 2024, 01:11:10 pm »
Άσκηση παράλληλου έργου ως αναπληρωτής δεν αποκλείεται αν είσαι απλός εργαζόμενος (υπάλληλος, επειδή η σύμβαση είναι ιδιωτικού δικαίου), αλλά χρειάζεται άδεια από τη διεύθυνση εκπαίδευσης στην οποία υπάγεσαι για να το ασκήσεις. Απο την άλλη αν έχεις θέση που σχετίζεται με το επιχειρείν, θεωρείται ασυμβίβαστο. Πρέπει να βρεις άρθρο που από τον πιο πρόσφατο νόμο που αφορά τα εκπαιδευτικά για το τι προβλέπεται για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς επακριβώς.
Ο συνάδελφος ρωτάει για τους νεοδιόριστους αν ισχύει το ίδιο, γιατί για τους αναπληρωτές παρέθεσε το κειμενάκι σχετικά με την εμπορική ιδιότητα, που όμως, όπως γράφει,  δεν υπάρχει αντίστοιχο για τους νεοδιόριστους.

Απ' όσο ξέρω δεν μπορείς να έχεις κανενός είδους εταιρική ιδιότητα και στον διορισμό, δηλαδή ισχύει ο,τι και στους αναπληρωτές και γνωστός μου που διορίστηκε πέρσι έπρεπε να κάνει παύση της ατομικής επιχείρησης που είχε.

Συνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #4903 στις: Ιουλίου 19, 2024, 01:17:23 pm »
Θα είναι κατά πάσα πιθανότητα μη δημοφιλές αυτό που θα πω, αλλά να έχουμε στο νου μας ότι στο υπουργείο δουλεύουν υπάλληλοι, όπως δουλεύουμε κι εμείς. Πέφτουμε στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού που όταν κάτι που επιθυμούμε/χρειαζόμαστε δε γίνεται όπως το θέλουμε και την ώρα που το θέλουμε (άσχετα αν είναι δικαιολογημένες οι απαιτήσεις μας ή όχι), όλοι αυτοί που πρέπει να μας το παράσχουν είναι "άχρηστοι", "τεμπέληδες", "ανάλγητοι" κλπ.

Σας θυμίζω απλά ότι σαν εκπαιδευτικοί είμαστε πολύ συχνά θύματα τέτοιου κοινωνικού αυτοματισμού και δε μας αρέσει καθόλου. Όταν ένας γονιός θα έρθει να μας ζητήσει τα ρέστα γιατί κάποιο άλλο παιδί χτύπησε το δικό του ή έπεσε στο διάλειμμα και χτύπησε, η απαίτηση του γονιού (το να έχουμε το παιδί του ασφαλές) είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Ωστόσο έχουμε κι εμείς από την πλευρά μας απάντηση η οποία ενώ δεν είναι δικαιολογία, στα αυτιά του γονιού μπορεί να ηχήσει σα δικαιολογία ("ο τεμπέλης εκπαιδευτικός ποιος ξέρει τι έκανε και δεν πρόσεχε το παιδί μου").

Κρίνουμε μόνο με τα (ελλιπή, ελλιπέστατα) δεδομένα που έχουμε. Δε γνωρίζουμε καθόλου, ούτε αν το υπουργείο είναι επαρκώς στελεχωμένο, ούτε πόσες υποθέσεις τρέχουν παράλληλα με τη δικιά μας. Και φυσικά είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε υπαλλήλου η άδεια. "Μα εγώ περιμένω τις κατανομές. Τώρα βρήκε να πάρει άδεια;;;;" Κι εμείς όταν παίρνουμε άδεια στη διάρκεια της χρονιάς ή κάνουμε απεργία, ξεβολεύουμε κάποιους. Και τι σημαίνει αυτό; Να τις κόψουμε;

Υποθέτουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ανοργανωσιά κι αμέλεια του υπουργείου. Πολύ πιθανόν να είναι κι έτσι. Πάντως λίγο δύσκολο το κόβω ο Χ,Υ υπάλληλος να αποφάσισε να βγάλει τις οργανικές Ιούλιο κι όχι Μάρτιο.

Με λίγα λόγια αυτό που θέλω να πω, να προσπαθήσουμε στο μέτρο του δυνατού να εκφράζουμε τα παράπονα μας χωρίς να γινόμαστε άδικοι. Ειδικά όταν δεν κατέχουμε τη συνολική εικόνα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 19, 2024, 02:50:30 pm από trust no one »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:18:19 »

Αποσυνδεδεμένος Mr daskalos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4904 στις: Ιουλίου 19, 2024, 01:23:21 pm »
Θα είναι κατά πάσα πιθανότητα μη δημοφιλές αυτό που θα πω, αλλά να έχουμε στο νου μας ότι στο υπουργείο δουλεύουν υπάλληλοι, όπως δουλεύουμε κι εμείς. Πέφτουμε στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού που όταν κάτι που επιθυμούμε/χρειαζόμαστε δε γίνεται όπως το θέλουμε και την ώρα που το θέλουμε (άσχετα αν είναι δικαιολογημένες οι απαιτήσεις μας ή όχι), όλοι αυτοί που πρέπει να μας το παράσχουν είναι 'άχρηστοι", "τεμπέληδες", "ανάλγητοι" κλπ.

Σας θυμίζω απλά ότι σαν εκπαιδευτικοί είμαστε πολύ συχνά θύματα τέτοιου κοινωνικού αυτοματισμού και δε μας αρέσει καθόλου. Όταν ένας γονιός θα έρθει να μας ζητήσει τα ρέστα γιατί κάποιο άλλο παιδί χτύπησε το δικό του ή έπεσε στο διάλειμμα και χτύπησε, η απαίτηση του γονιού (το να έχουμε το παιδί του ασφαλές) είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Ωστόσο έχουμε κι εμείς από την πλευρά μας απάντηση η οποία ενώ δεν είναι δικαιολογία, στα αυτιά του γονιού μπορεί να ηχήσει σα δικαιολογία ("ο τεμπέλης εκπαιδευτικός ποιος ξέρει τι έκανε και δεν πρόσεχε το παιδί μου").

Κρίνουμε μόνο με τα (ελλιπή, ελλιπέστατα) δεδομένα που έχουμε. Δε γνωρίζουμε καθόλου, ούτε αν το υπουργείο είναι επαρκώς στελεχωμένο, ούτε πόσες υποθέσεις τρέχουν παράλληλα με τη δικιά μας. Και φυσικά είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε υπαλλήλου η άδεια. "Μα εγώ περιμένω τις κατανομές. Τώρα βρήκε να πάρει άδεια;;;;" Κι εμείς όταν παίρνουμε άδεια στη διάρκεια της χρονιάς ή κάνουμε απεργία, ξεβολεύουμε κάποιους. Και τι σημαίνει αυτό; Να τις κόψουμε;

Υποθέτουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ανοργανωσιά κι αμέλεια του υπουργείου. Πολύ πιθανόν να είναι κι έτσι. Πάντως λίγο δύσκολο το κόβω ο Χ,Υ υπάλληλος να αποφάσισε να βγάλει τις οργανικές Ιούλιο κι όχι Μάρτιο.

Με λίγα λόγια αυτό που θέλω να πω, να προσπαθήσουμε στο μέτρο του δυνατού να εκφράζουμε τα παράπονα μας χωρίς να γινόμαστε άδικοι. Ειδικά όταν δεν κατέχουμε τη συνολική εικόνα.
Οι υπάλληλοι είναι οι τελευταίοι που φταίνε για αυτά τα χάλια του Υπουργείου. Οι άνθρωποι εκτελούν εντολές. Οι προϊστάμενοι και οι διευθυντές των τμημάτων ευθύνονται για αυτά τα χάλια που υπάρχουν χρόνια τώρα. Η γνώμη μου είναι αυτή.

Αποσυνδεδεμένος Loyla

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4905 στις: Ιουλίου 19, 2024, 01:25:23 pm »
Οι υπάλληλοι είναι οι τελευταίοι που φταίνε για αυτά τα χάλια του Υπουργείου. Οι άνθρωποι εκτελούν εντολές. Οι προϊστάμενοι και οι διευθυντές των τμημάτων ευθύνονται για αυτά τα χάλια που υπάρχουν χρόνια τώρα. Η γνώμη μου είναι αυτή.
εεε   ακριβως!

Αποσυνδεδεμένος C_A

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4906 στις: Ιουλίου 19, 2024, 01:38:22 pm »
TRUST, ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΟ (ΜΗ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΡΑ-ΕΥΣΤΟΧΟ...) ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ...ΟΝΤΩΣ, ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ¨ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ

Αποσυνδεδεμένος leedorf79

• Πλήρες μέλος
  • Η εκπαίδευση και η ανατροφή των παιδιών πρέπει να
    • Προφίλ
« Απάντηση #4907 στις: Ιουλίου 19, 2024, 01:48:12 pm »
Γιατί αυτοί δεν εκτελούν εντολές; Μήπως φταίει η πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης;

Αποσυνδεδεμένος topsy

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4908 στις: Ιουλίου 19, 2024, 02:18:23 pm »
Ταχύτατος διορισμός πέρσι, διότι υπήρχαν εκλογές μπροστά! Για αυτό άλλωστε πήρε 41%,!
Και υπήρχαν αναπληρωτές σε περιοχές που οι μόνιμοι έψαχναν ωρες για να συμπληρώσουν ωραριο…Απαράδεκτο! Αν δεν τοποθετηθούν όλοι οι μόνιμοι (νεοδιόριστοι και μη), να αιτηθούν άδειες όσοι τις δικαιούνται, πώς θα ξέρουν τις πραγματικές ελλείψεις για να καλέσουν τις σωστές ειδικοτητες και τον σωστό αριθμό αναπληρωτών;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 19, 2024, 02:23:41 pm από topsy »

Αποσυνδεδεμένος firiki

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4909 στις: Ιουλίου 19, 2024, 02:27:05 pm »
Και υπήρχαν αναπληρωτές σε περιοχές που οι μόνιμοι έψαχναν ωρες για να συμπληρώσουν ωραριο…Απαράδεκτο! Αν δεν τοποθετηθούν όλοι οι μόνιμοι (νεοδιόριστοι και μη), να αιτηθούν άδειες όσοι τις δικαιούνται, πώς θα ξέρουν τις πραγματικές ελλείψεις για να καλέσουν τις σωστές ειδικοτητες και τον σωστό αριθμό αναπληρωτών;
αυτη εινσι η αληθεια..και οσοι ταλαιπωρηθηκαν απο σχολειο σε σχολειο το ξερουν καλα
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος Oliver

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4910 στις: Ιουλίου 19, 2024, 02:35:27 pm »
Θα είναι κατά πάσα πιθανότητα μη δημοφιλές αυτό που θα πω, αλλά να έχουμε στο νου μας ότι στο υπουργείο δουλεύουν υπάλληλοι, όπως δουλεύουμε κι εμείς. Πέφτουμε στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού που όταν κάτι που επιθυμούμε/χρειαζόμαστε δε γίνεται όπως το θέλουμε και την ώρα που το θέλουμε (άσχετα αν είναι δικαιολογημένες οι απαιτήσεις μας ή όχι), όλοι αυτοί που πρέπει να μας το παράσχουν είναι 'άχρηστοι", "τεμπέληδες", "ανάλγητοι" κλπ.

Καλά, για μια κατανομή μιλάμε, όχι για πρόγραμμα διαστημικής αποστολής.

Αποσυνδεδεμένος regi84

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4911 στις: Ιουλίου 19, 2024, 02:38:22 pm »
Το 2022 βεβαια βγηκε η κατανομη στις 15/07.Τωρα εχουμ αργησει παροιμοιωδώς,

Δεν υπήρχε σύσταση νέων οργανικών κ είχαμε οριστικους πινακες...ωστόσο συμφωνώ πως φέτος είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.

Συνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #4912 στις: Ιουλίου 19, 2024, 02:49:35 pm »
Καλά, για μια κατανομή μιλάμε, όχι για πρόγραμμα διαστημικής αποστολής.

Όντως. Είναι κάτι απλό. Όλα είναι απλά όταν τα κάνουν οι άλλοι.

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #4913 στις: Ιουλίου 19, 2024, 02:50:41 pm »
Ε μα πες τα
Είμαστε ζευγάρι αναπληρωτών ΠΕ 02 και περιμένουμε την κατανομή γιατί έχουμε και μωρό! Δεν ξέρω σε ποιον δήμο να κάνω αίτηση για βρεφικό! Ή αν θα είμαι σπίτι μου αναπληρώτρια! Έχουμε κράτος κατά τα άλλα!!!

Στείλε σε κάνα sosial του Πιερρ, πρέπει να ακουστούν οι συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως η δική σου!
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182546
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)