0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πραγματικά τα δικά σου επιχειρήματα μας έχουν αποστομώσει όλους
Θα σου πω εγώ. Και στα 11 τμήματα, και αν θες και επιχειρήματα μπορείς να ελέγξεις το εξής:Ποια από τα τμήματα αυτά περιέχουν τα παρακάτω στοιχειώδη μαθήματα για την πληροφορική? Μεταγλωττιστές Θεωρία Υπολογισμού Αλγόριθμοι και Πολυπλοκότητα (όχι εισαγωγικό μάθημα αλγορίθμων) Λογικός - Συναρτησιακός ΠρογραμματισμόςΑν υπάρχει τμήμα που δεν περιέχει κάποιο από τα παραπάνω τότε ο όρος πληροφορική έχει μπει κατά τύχη στον τίτλο του και πρέπει να αφαιρεθεί.
Δεν ξέρω τι έχει τελειώσει αυτός που ξεκίνησε το θέμα, αλλά θα σου πω τι έχω τελειώσει εγώ, μια και είναι φανερό ότι έχεις ακόμα τη φοιτητική νοοτροπία "τι πτυχίο έχεις".
Τέλειωσα τη σχολή ΗΜΜΥ του ΕΜΠ, έχω μεταπτυχιακό από πανεπιστήμιο του Εξωτερικού το οποίο δεν δέχεται απόφοιτους ΤΕΙ (γιατί είναι καλό πανεπιστήμιο), και τελειώνω το διδακτορικό μου στην πληροφορική. Οπότε κάποια σχέση με την πληροφορική την έχω. Τώρα μια και ρώτησες αλήθεια εσύ τι σχέση έχεις με την πληροφορική? Γιατί από ότι κατάλαβα η μόνη σχέση που έχεις είναι πως θέλεις να χωθείς στο δημόσιο και αφού χωθείς, στη συνέχεια να κάνεις προσφυγές σε όσα νέα τμήματα πληροφορικής θέλουν να κάνουν το ίδιο
Παράθεση από: paphar στις Μαρτίου 19, 2007, 10:32:59 amΕρωτήσεις:α) Στο τμήμα Ηλ.Υπολογιστικών Συστημάτων ΤΕΙ που δεν είναι ένα από τα 11 αλλά από τα 2, υπάρχει απόφοιτος με αυτά τα μαθήματα? 16 μήνες έχει που έβαλαν επιπλέον μαθήματα πληροφορικής στο πρόγραμμά τους. β) Στα τμήματα ΗΜ των πολυτεχνείων τα παραπάνω μαθήματα τα έχουν παρακολουθήσει όλοι οι πτυχιούχοι των τελευταίων 20 ετών, ή μόνο όσοι παίρνουν συγκεκριμένη κατεύθυνση? Στα τμήματα ΗΜΜΥ τα παραπάνω μαθήματα τα παρακολουθούν μόνο όσοι έχουν πάρει τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αυτοί που δεν τα έχουν πάρει και γίνονται ενεργειακοί ή τηλεπικοινωνιακοί ίσως να ξέρουν λιγότερα από κάποιον που έχει τελειώσει κάποιο ΤΕΙ και κακώς έχουν τα δικαιώματα που έχουν.
Ερωτήσεις:α) Στο τμήμα Ηλ.Υπολογιστικών Συστημάτων ΤΕΙ που δεν είναι ένα από τα 11 αλλά από τα 2, υπάρχει απόφοιτος με αυτά τα μαθήματα? 16 μήνες έχει που έβαλαν επιπλέον μαθήματα πληροφορικής στο πρόγραμμά τους. β) Στα τμήματα ΗΜ των πολυτεχνείων τα παραπάνω μαθήματα τα έχουν παρακολουθήσει όλοι οι πτυχιούχοι των τελευταίων 20 ετών, ή μόνο όσοι παίρνουν συγκεκριμένη κατεύθυνση?
Α ενδιαφέρον αυτό που λες, δηλαδή όσο καλύτερος επιστήμονας είσαι τόσο χειρότερος παιδαγωγός είσαι? Σε ποιο βιβλίο το διάβασες αυτό στου Μπόνια?
Το πόσο καλός είναι στην τάξη κάποιος δεν είναι θέμα ούτε διαβάσματος ούτε θέμα σπουδών ή το έχεις ή όχι. Επίσης η εμπειρία είναι πιο σημαντική από οποιεσδήποτε σπουδές πάνω σε παιδαγωγικά.
ΥΓ. Ως μηχανικοί υπογράφουν μόνο αυτοί που είναι γραμμένοι στο ΤΕΕ.
.....μου έχουν κοπεί τα γέλια σήμερα που έμαθα ότι ένας από αυτούς που τα έγραφαν και υπογράφουν την αίτηση ακυρώσεως... προσελήφθη ώς έκτακτος (ωρομίσθιος) καθηγητής στο τμήμα Αυτοματισμού Θεσσαλονίκης. Κανένας δεν έχει βλάψει τους αυτοματιστές όσο αυτός, και η σχολή μου του έδωσε θέση εργασίας!!!!!!!!! Εγώ προτείνω να του δώσουμε και τον Σύλλογο Αυτοματιστών... και μια τιμητική πλακέτα... ίσως και δύο, τρείς...
Μια και ζεις στην Ελλάδα προφανώς ισχύει το ίδιο και για σένα
Καλά μην υπεβάλεις κιολας, αφού οι σχολές σας έχουν τα @@δια και στηρίζουν όλους τους αποφοίτους τους, καλά κάνουν.[\quote]Όχι δεν πάει έτσι, δεν μπορεί κάποιος να θεωρείται ταυτόχρονα ειδικός σε 3-4 τομείς, Όσον αφορά την ειρωνεία, απλά δεν μου αρέσει η ισοπέδωση. Δηλαδή αν κάποιος έχει πολλά πτυχία ή γνώσεις στο αντικείμενό του συνεπάγεται ότι είναι κακός παιδαγωγός; Αντιθέτως όταν έχεις κάποια καλύτερη μόρφωση είναι πιθανότερο να λειτουργείς καλύτερα μέσα στην τάξη από κάποιον άλλο που δεν έχει. Εκτός φυσικά αν μπαίνεις στην τάξη και κάνεις επίδειξη γνώσεων στα παιδιά ή το παίζεις κάποιος οπότε και θα σου φερθούν αναλόγως.ΠαράθεσηΔιαφωνώ εν μέρει: Ναι είναι να τό'χεις. Να το αγαπάς. Αυτοί που αγαπάνε αυτή τη δουλειά γίνονται οι καλύτεροι. Μετά είνα να συνεχίσεις το διάβασμα. Μόνο οι σημερινές σου γνώσεις θα σε καλύπτων σε 10 χρόνια? Η εμπειρία μετράει όσο το αγαπάς. Ξέρουμε όλοι πολλές "παλιές καραβάνες" με αμέτρητες "ώρες πτήσης"=εμπειρία που είναι για τον Καιάδα...Το τι έχεις σπουδάσει παιδαγωγικά και τι γνώσεις έχει δεν έχει καμία σημασία για το τι κάνεις μέσα στην τάξη (Δε λέω να είσαι δάσκαλος, αυτό είναι κάτι άλλο). Οι θεωρίες που μαθαίνεις θα σου χρησιμεύσουν στο 10% αυτών που θα κάνεις. Ενδεχομένως να σε αποτρέψουν από κάποιες κοτσάνες που θα κάνεις στην αρχή. Με τον καιρό όμως θα μάθεις με τον καλύτερο τρόπο μάθησης, trial and error. Όπως μαθαίνουν όλοι. Θα μπορούσα να σου αναλύσω γιατί οι παιδαγωγικές θεωρίες δεν σε βοηθάνε ιδιαίτερα αλλά δεν έχω το χρόνο, το μόνο που θα πω είναι ότι τα η παιδαγωγική δεν είναι επιστήμη με την στενή έννοια του όρου. Δεν υπάρχει κάποια γενική αλήθεια. Όλα αλλάζουν και όλα αμφισβητούνται. Ακόμα και οι θεωρίες του Piaget αμφισβητούνται στις μέρες μας.ΠαράθεσηΑχ, ξέχασα το ΤΕ στο τέλος. Μη με μαλώνεις βρε!!!Πλάκα έκαναΑπλά για να τελειώνει εδώ η κουβέντα η απόψή μου είναι ότι τα 11 αυτά ΤΕΙ δεν θα έπρεπε να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα άλλα 3 και τα ΑΕΙ. Απλά εξαιρώ τα ΤΕΙ Αυτοματισμού και ο λόγος είναι ότι δεν τα θεωρώ υποδεέστερα. Θεωρώ ότι διδάσκουν άλλο αντικείμενο. Δηλαδή αυτοί που τελειώνουν είναι αυτοματιστές και όχι επιστήμονες πληροφορικής. Αυτά δεν τα λέω έτσι στον αέρα, έχω δει το πρόγραμμα σπουδών και μπορεί να έχει κάποια μαθήματα πληροφορικής αλλά το ότι έκανες 1-2 γλώσσες προγραμματισμού δε σημαίνει ότι ξέρεις την πληροφορική σε εύρος αλλά και βάθος. Λογικό είναι να θέλουν όλοι να διοριστούν και να κάνουν τα πάντα, δεν τους κατηγορώ για αυτό, και εγώ στη θέση τους πιθανόν να έκανα το ίδιο. Όμως πάνω στην κουβέντα καλό θα ήταν αυτά τα πράγματα να τα παραδεχόμαστε, αλλιώς κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας.
Διαφωνώ εν μέρει: Ναι είναι να τό'χεις. Να το αγαπάς. Αυτοί που αγαπάνε αυτή τη δουλειά γίνονται οι καλύτεροι. Μετά είνα να συνεχίσεις το διάβασμα. Μόνο οι σημερινές σου γνώσεις θα σε καλύπτων σε 10 χρόνια? Η εμπειρία μετράει όσο το αγαπάς. Ξέρουμε όλοι πολλές "παλιές καραβάνες" με αμέτρητες "ώρες πτήσης"=εμπειρία που είναι για τον Καιάδα...
Αχ, ξέχασα το ΤΕ στο τέλος. Μη με μαλώνεις βρε!!!
anakin θα σε παρακαλούσα να προσέξεις λίγο τον τρόπο με τον οποίο κάνεις παραθέσεις, γιατί ενσωματώνεις και τις απαντήσεις σου μέσα σε αυτές , οπότε είναι δυσκολο να καταλάβει κάποιος που κάνεις παράθεση και που απαντας.
Παράθεση από: anakin στις Μαρτίου 19, 2007, 09:49:33 amΠαράθεση από: automation στις Μαρτίου 19, 2007, 12:08:52 amΣτην Ελλάδα ο κάθε άσχετος έχει από μία γνώμη και μία κ.......δα. [\quote]Μια και ζεις στην Ελλάδα προφανώς ισχύει το ίδιο και για σέναΠαράθεσηΑπό ειδήμονας στην πληροφορική, τώρα έγινες και μάντης. Μάλλον δεν έμαθες επιστημοναρά μου ότι μπορώ να γράψω από οπουδήποτε στον κόσμο μέσω ...να δεις πως το λένε........Νομίζω INTERNET!!
Παράθεση από: automation στις Μαρτίου 19, 2007, 12:08:52 amΣτην Ελλάδα ο κάθε άσχετος έχει από μία γνώμη και μία κ.......δα. [\quote]Μια και ζεις στην Ελλάδα προφανώς ισχύει το ίδιο και για σέναΠαράθεσηΑπό ειδήμονας στην πληροφορική, τώρα έγινες και μάντης. Μάλλον δεν έμαθες επιστημοναρά μου ότι μπορώ να γράψω από οπουδήποτε στον κόσμο μέσω ...να δεις πως το λένε........Νομίζω INTERNET!!
Στην Ελλάδα ο κάθε άσχετος έχει από μία γνώμη και μία κ.......δα. [\quote]Μια και ζεις στην Ελλάδα προφανώς ισχύει το ίδιο και για σέναΠαράθεσηΑπό ειδήμονας στην πληροφορική, τώρα έγινες και μάντης. Μάλλον δεν έμαθες επιστημοναρά μου ότι μπορώ να γράψω από οπουδήποτε στον κόσμο μέσω ...να δεις πως το λένε........Νομίζω INTERNET!!
Από ειδήμονας στην πληροφορική, τώρα έγινες και μάντης. Μάλλον δεν έμαθες επιστημοναρά μου ότι μπορώ να γράψω από οπουδήποτε στον κόσμο μέσω ...να δεις πως το λένε........Νομίζω INTERNET!!
Όσον αφορά την ειρωνεία, απλά δεν μου αρέσει η ισοπέδωση. Δηλαδή αν κάποιος έχει πολλά πτυχία ή γνώσεις στο αντικείμενό του συνεπάγεται ότι είναι κακός παιδαγωγός; Αντιθέτως όταν έχεις κάποια καλύτερη μόρφωση είναι πιθανότερο να λειτουργείς καλύτερα μέσα στην τάξη από κάποιον άλλο που δεν έχει. Εκτός φυσικά αν μπαίνεις στην τάξη και κάνεις επίδειξη γνώσεων στα παιδιά ή το παίζεις κάποιος οπότε και θα σου φερθούν αναλόγως.
Το τι έχεις σπουδάσει παιδαγωγικά και τι γνώσεις έχει δεν έχει καμία σημασία για το τι κάνεις μέσα στην τάξη (Δε λέω να είσαι δάσκαλος, αυτό είναι κάτι άλλο). Οι θεωρίες που μαθαίνεις θα σου χρησιμεύσουν στο 10% αυτών που θα κάνεις. Ενδεχομένως να σε αποτρέψουν από κάποιες κοτσάνες που θα κάνεις στην αρχή. Με τον καιρό όμως θα μάθεις με τον καλύτερο τρόπο μάθησης, trial and error. Όπως μαθαίνουν όλοι. Θα μπορούσα να σου αναλύσω γιατί οι παιδαγωγικές θεωρίες δεν σε βοηθάνε ιδιαίτερα αλλά δεν έχω το χρόνο, το μόνο που θα πω είναι ότι τα η παιδαγωγική δεν είναι επιστήμη με την στενή έννοια του όρου. Δεν υπάρχει κάποια γενική αλήθεια. Όλα αλλάζουν και όλα αμφισβητούνται. Ακόμα και οι θεωρίες του Piaget αμφισβητούνται στις μέρες μας.
Απλά εξαιρώ τα ΤΕΙ Αυτοματισμού και ο λόγος είναι ότι δεν τα θεωρώ υποδεέστερα. Θεωρώ ότι διδάσκουν άλλο αντικείμενο. Δηλαδή αυτοί που τελειώνουν είναι αυτοματιστές και όχι επιστήμονες πληροφορικής. Αυτά δεν τα λέω έτσι στον αέρα, έχω δει το πρόγραμμα σπουδών ..... ......καλό θα ήταν αυτά τα πράγματα να τα παραδεχόμαστε, αλλιώς κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας.
Πάντως κανείς δεν μου έχει αποσαφηνίσει τι θα γίνει με τους ήδη διορισμένους με το ΠΔ 268/2004Εννοείται ότι πρέπει και εμείς οι διορισμένοι να κάνουμε αγώνα για τα παιδιά που είναι ακόμη στους πίνακες , αλλά μελετώντας όλο το topic , δεν κατάφερα να βρω άκρη. Τελικά τι θα γίνει? Τίθεται θέμα ακύρωσης διορισμών?
Υπάρχουν κάποιοι (μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ) που διορίστηκαν μέσω προυπηρεσίας και συμπληρώνουν 2ετία τον Σεπτέμβριο... Και εδώ τα ίδια φαντάζομαι...
Δηλαδή αυτοί που τελειώνουν είναι αυτοματιστές και όχι επιστήμονες πληροφορικής.