*

Αποστολέας Θέμα: Δικαστήριο ΠΕ19-ΠΕ20  (Αναγνώστηκε 234926 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kotsiaris

• Νέο μέλος
  • *
  • fuck the system
    • Προφίλ
Απ: Δικαστήριο ΠΕ19-ΠΕ20
« Απάντηση #854 στις: Απριλίου 25, 2007, 03:36:59 pm »
Αυτό που με τρελαίνει πιο πολύ εδώ μέσα είναι οτι κάποιοι δήθεν νοιάζονται για το καλό της Πληροφορικής.
Στα ... τους κι αν ακυρωθεί το Π.Δ. και απολυθούν εκατοντάδες νεοδιόριστοι και μη. Γιατί αυτοί οι κύριοι δεν
κοιτάνε οτι μαζί με τους αυτοματιστές (που καλώς ή κακώς βρίσκονται στο Π.Δ.) θα απολυθούμε όλοι εμείς οι
απόφοιτοι των υπόλοιπων τμημάτων;
Έτσι θα αναβαθμιστεί πιστεύουν η Πληροφορική;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:43:20 »

Αποσυνδεδεμένος Lenazagor

• Συλλέκτης Παραστάσεων
  • Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
    • Lenazagor
« Απάντηση #855 στις: Απριλίου 25, 2007, 03:44:19 pm »
καλημερα σε όλους.παρακολουθω το θεμα εδω και καιρο αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι ποια απο τα 11 τμηματα του ΠΔ268 θεωρουνται οτι δεν μπορουν να διδαξουν πληροφορικη.

Lenazagor, απαντάς παραπλανητικά στην ερώτηση του rk!

Η προσφυγή στρέφεται κατά του ΠΔ268. Συνεπώς εύκολα βγάζει κάποιος το συμπέρασμα ότι στρέφεται κατά του συνόλου των τμημάτων που προστέθηκαν με το ΠΔ 268.

ΔΥΟ πολύ σημαντικές λεπτομέρειες που δεν αναφέρουν πολλοί εδώ είναι οι εξής:
1)Το Συμβούλιο Επικρατείας δεν μπορεί να κρίνει ποιος πρέπει να μείνει στο ΠΔ και για αυτό η προσφυγή δεν ήταν κατά κάποιου συγκεκριμένου τμήματος.

2) Αυτοί που κατέθεσαν την προσφυγή (ΣΤΕΜΠ και άτομα) το κάνανε γιατί πιστεύουν ότι κάποια τμήματα (π.χ. Αυτοματισμού) δεν πρέπει να είναι στην ΠΕ20 και όχι ΟΛΑ!

Τα παραπάνω τα έχουν αναφέρει πολλοί (εντός και εκτός PDE). Γιατί κάποιοι τα κρύβουν?
Εϊναι τουλάχιστον ανήθικο να παραπλανούμε με τις απαντήσεις μας αυτούς που κάνουν ερωτήσεις.

Ας σου κάνω κι εγώ μια πολύ απλή ερώτηση στην οποία θέλω να μου απαντήσεις με ένα ναι η ένα όχι και ας κρίνει μετά ο καθένας που διαβάζει το συγκεκριμένο topic ποιος παραπλάνει ποιόν.
Αν καταργηθεί το Π.Δ.268 άσχετα με το ποιούς στοχεύει ο ΣΤΕΜΠ, θίγονται άμμεσα όλα τα τμήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω (όσα δηλαδή περιλαμβάνει το Π.Δ. 268)
ναι ή όχι?

Μιλάμε για αρση του Π.Δ. και όχι για τροποποίηση του. Σε περίπτωση που το θέμα ήταν η τροποποίηση του Π.Δ. και όχι η κατάργηση του και οι κινήσεις ήταν κατά κάποιων συγκεκριμένων τμημάτων τότε και μόνο τότε η απάντηση μου θα ήταν παραπλανητική.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 25, 2007, 04:07:09 pm από Lenazagor »

Αποσυνδεδεμένος imaq

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #856 στις: Απριλίου 25, 2007, 05:44:41 pm »

ουτε το ΠΔ σας φταιει ουτε οι αυτοματιστες....ποιον πας να πεισεις οτι ολα αυτα γινοντα για το καλο του κλαδου?
αν θες να κανεις κατι καλο στον κλαδο πιεσε τον συλλογο σου να αποσυρει την προσφυγη και καλεσε σε γενικη συνελευση ολους τους αποφοιτους των τμηματων για μια ωριμη και σοβαρη συζητηση!!!!!

Αυτοί που υπόγραψαν την προσφυγή το κάνανε για συγκεκριμένους λόγους. ΝΑΙ το καλό της Πληροφορικής! Αν εσύ δεν το δέχεσαι, πες μας τι έχεις κάνει για το καλό της Πληροφορικής (εκτός από το να κοιτάς το συμφέρον σου).

Αμάν αυτό το "καλό της πληροφορικής"!!!!   Οκ, το καταλάβαμε : μόνο εσείς θέλετε το καλό της πληροφορικής, όλοι οι υπόλοιποι το μόνο που κοιτάμε είναι να βολευτούμε! ;D
Μήπως, το "καλό της πληροφορικής" σημαίνει "το καλό το δικό μας" -"να βολευτούμε εμείς" - "να μην μας τρώνε τις θέσεις οι άλλοι" - "να διοριζόμαστε από τον πίνακα χωρίς να δίνουμε ΑΣΕΠ"? Λέω εγώ τώρα....

Φίλε sniper_hellas, λίγος σεβασμός σε αυτούς που αγωνιούν γιατί μπορεί να χάσουν την δουλειά τους δεν βλάπτει....

Υ.Γ. Για το ΤΕΙ Υπολογιστικών Συστημάτων δεν σε είδα να λες τπτ.... Αποφεύγεις να απαντήσεις, η μου φαίνεται.....?

Παράθεση

Αποσυνδεδεμένος paphar

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #857 στις: Απριλίου 25, 2007, 06:29:05 pm »
Επίσης, είναι υποκρισία να έχουν τον Σύλλογο τους οι Αυτοματιστές και να αποτρέπουν τους πτυχιούχους από τα υπόλοιπα τμήματα να δημιουργήσουν τους δικούς τους. Γιατί διατηρούν τον δικό τους Σύλλογο (αφού οι μικροί Σύλλογοι είναι ανίσχυροι)  ???
ΠΑΡΑΠΟΙΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!
ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΛΛΟΓΟ????
ΠΑΡΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΡΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ!!!!

Η μήπως ξεχάστηκε ο αμίμητος συσχετισμός που έκανες μεταξύ αυτοματιστών και "πωλητριών ειδών ένδυσης".
Την λάσπη που μας έριξες αγαπητέ δε την έχει "φάει" κανένας στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση εδώ και δεκαετίες.

Προσωπικά δεν έκανα συσχετισμό μεταξύ αυτοματιστών και "πωλητριών ειδών ένδυσης".

Από τις 18/2/05 υπήρχε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΤΕΜΠ το ακόλουθο δελτίο τύπου:
Παράθεση
"Σύλλογος Τεχνολόγων Μηχανικών Πληροφορικής (Σ.ΤΕ.Μ.Π.)
Θεσσαλονίκη 18/02/2005

Δελτίο τύπου
Είναι γνωστό το τεράστιο πρόβληµα που έχει δηµιουργηθεί ......
....τµήµατα Αυτοµατισµού, που η σχέση τους µε την Πληροφορική αφορά την χρήση εργαλείων της Πληροφορικής και µόνο......
Ας µην ξεχνάµε ότι και µια πωλήτρια ρούχων την στιγµή που κόβει µια απόδειξη χρησιµοποιεί ένα πληροφοριακό σύστηµα και κάνει εισαγωγή, επεξεργασία και αποθήκευση δεδοµένων. Η παραπάνω δουλειά δεν την κάνει πληροφορικό και κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα την ήθελε για καθηγήτρια Πληροφορικής για τα παιδιά του.
........
Με τιµή,
Μ. Α.   Αντιπρόεδρος Σ.ΤΕ.Μ.Π.            Δ. Θ. Γενικός Γραµµατέας Σ.ΤΕ.Μ.Π. 
"
Και μή πείς ότι δεν σε ρώτησαν...

Επίσης ποτέ δεν είπα ότι οι Μηχανικοί Αυτοματισμού είναι Υδραυλικοί ή κάτι παρόμοιο!
Μην παραποιείς τις ερωτήσεις μου!!!!!!!  Ποτέ δεν είπα ότι μας αποκάλεσες Υδραυλικούς. Εϊπα
Παράθεση
την φράση "...που ασχολούνται με υδραυλικούς και ηλεκτρολογικούς αυτοματισμούς..."
Και για να γίνουμε σαφέστεροι:
Προσφυγή κατά του ΠΔ268  "....όπως ενδεικτικά τα τμήματα αυτοματισμού που έχουν ώς γνωστικό αντικείμενο εφαρμογές αυτοματισμού σε υδραυλικά, ηλεκτρονικά κλπ έργα ...."
Δεν μας απεκάλεσες Υδραυλικούς, αλλά την προπαγανδίτσα μας όπου μπορούμε την κάνουμε. Ο κάθε άσχετος συνδέει τους υδραυλικούς αυτοματισμούς με καζανάκια, έτσι δημιουργείς τις εντυπώσεις που θέλεις...

Γιατί λοιπόν ανέφερες αυτό και δεν έγραψες τιποτα πχ για κατάσκευή και προγραμματισμό υπολογιστικών συστημάτων με σκοπό τον αυτόματο έλεγχο διεργασιών? Για κατασκευή και προγραμματισμό συστημάτων virtual instrumentation? Για χρήση ευφυούς ελέγχου, για fuzzy έλεγχο? Ή μήπως και αυτά είναι υδραυλικά συστήματα?
Αλλά επειδή η φράση "υδραυλικά έργα" κτυπάει ασχετη, την "κοτσάρεις" πρώτη - πρώτη...
Είσαι φίλε μου  μέγας Διδάκτωρ της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας.

Κυνηγάτε μόνο τους Αυτοματιστές? Για να δούμε:

Παράθεση
"ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΑΙΤΗΣΗ του ΣΤΕΜΠ
Προς τον υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης

Σύλλογος Τεχνολόγων Μηχανικών Πληροφορικής (ΣΤΕΜΠ)
Τ.Θ. 141 Τ.Κ. 57400
Θεσσαλονίκη

Προς
Τον κο. Υπουργό Εσωτερικών και Δηµόσιας Διοίκησης
Κοιν. 1. Τον κο. Γενικό Γραµµατέα Δηµόσιας Διοίκησης
        2. Γ. Δ./νση Διοικητικής Οργάνωσης και Διαδικασιών
ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΑΙΤΗΣΗ
Θέµα: Π. 347/2003 και ειδικότητες Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

..............
Μετά από προσεκτική µελέτη των προγραµµάτων σπουδών προκύπτει ότι οι απόφοιτοι των περισσοτέρων τµηµάτων δεν διαθέτουν βασικές και γενικές γνώσεις του κλάδου της Πληροφορικής, αλλά διαθέτουν εξειδικευµένες γνώσεις σε ένα συγκεκριµένο αντικείµενο. Αυτό σηµαίνει ότι δεν διαθέτουν τα προσόντα διορισµού σε φορείς του δηµόσιου τοµέα, πέραν της ειδικότητάς τους. Αν υπάρχει κάποια αξιολόγηση ή κάποια έκθεση πρακτικού, που να δικαιολογεί την είσοδο των τµηµάτων αυτών στον κλάδο ΤΕ Πληροφορικής, πέραν της εισαγωγής της λέξης Πληροφορικής στην ονοµασία του τµήµατος, παρακαλούµε να µας το χορηγήσετε.

Μερικά από τα τµήµατα δεν ανήκουν ούτε στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρµογών (,αλλά στη Σχολή .ιοίκησης Οικονοµίας).
Πιστεύω και νοιάζομαι, αφού...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:43:20 »

Αποσυνδεδεμένος rk

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #858 στις: Απριλίου 26, 2007, 08:54:10 am »
Κυνηγάτε μόνο τους Αυτοματιστές? Για να δούμε:

Παράθεση
"ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΑΙΤΗΣΗ του ΣΤΕΜΠ
Προς τον υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης

Σύλλογος Τεχνολόγων Μηχανικών Πληροφορικής (ΣΤΕΜΠ)
Τ.Θ. 141 Τ.Κ. 57400
Θεσσαλονίκη

Προς
Τον κο. Υπουργό Εσωτερικών και Δηµόσιας Διοίκησης
Κοιν. 1. Τον κο. Γενικό Γραµµατέα Δηµόσιας Διοίκησης
        2. Γ. Δ./νση Διοικητικής Οργάνωσης και Διαδικασιών
ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΑΙΤΗΣΗ
Θέµα: Π. 347/2003 και ειδικότητες Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

..............
Μετά από προσεκτική µελέτη των προγραµµάτων σπουδών προκύπτει ότι οι απόφοιτοι των περισσοτέρων τµηµάτων δεν διαθέτουν βασικές και γενικές γνώσεις του κλάδου της Πληροφορικής, αλλά διαθέτουν εξειδικευµένες γνώσεις σε ένα συγκεκριµένο αντικείµενο. Αυτό σηµαίνει ότι δεν διαθέτουν τα προσόντα διορισµού σε φορείς του δηµόσιου τοµέα, πέραν της ειδικότητάς τους. Αν υπάρχει κάποια αξιολόγηση ή κάποια έκθεση πρακτικού, που να δικαιολογεί την είσοδο των τµηµάτων αυτών στον κλάδο ΤΕ Πληροφορικής, πέραν της εισαγωγής της λέξης Πληροφορικής στην ονοµασία του τµήµατος, παρακαλούµε να µας το χορηγήσετε.

Μερικά από τα τµήµατα δεν ανήκουν ούτε στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρµογών (,αλλά στη Σχολή .ιοίκησης Οικονοµίας).

Αποσυνδεδεμένος remo

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #859 στις: Απριλίου 26, 2007, 10:33:20 am »
"Γιατί βγάζεις ένα τέτοιο συμπέρασμα?"

Το γράφω αυτό γιατί βλέπω τις τοποθετήσεις σου. Αλλά νομίζω ότι δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Τις απόψεις μας γράφουμε.

Απαντάω σε σένα γιατί βλέπω ότι γράφεις και τοποθετείσαι με σεβασμό.

"Αν θέλεις να ξέρεις (μάλλον δεν ασχολείσαι με τα πολιτικά), πάντα οι βουλευτές της Αντιπολίτευσης κάνουν τις περισσότερες επερωτήσεις. Αν θυμάμαι καλά από το 2004 μέχρι σήμερα έχουμε κυβέρνηση ΝΔ. Άρα.....
Η ιστορία που αναφέρεις με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ πραγματικά δεν γνωρίζω αν είναι αληθής ή όχι. Αν θέλεις την γνώμη μου, πιστεύω ότι περιέχει πολύ φαντασία....
Απορώ γιατί δεν σκέφτεσαι λογικά και απλά αλλά αρχίζεις τις ιστορίες επιστημονικής φαντασίας..."

Σωστό αυτό που γράφεις, αλλά δεν είναι λίγο περίεργο το 9% των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να έχουν κάνει επερώτηση (είτε ομαδική, είτε ατομική). Εδώ πάει ένας πολίτης για ένα πιο σοβαρό θέμα και δεν κάνουν τίποτα. Όσο για φανταστικά σενάρια,  καθηγητής του ΤΕΙ Αθήνας τμήματος Πληροφορικής, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ήταν σύμβουλος στο ΥΠΕΠΘ επί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και είχε μπλοκάρει το θέμα αυτό. Αυτά που λένε οι Αυτοματιστές ότι υπήρχε γνωμοδότηση από το τμήμα διορισμών του ΥΠΕΠΘ να ενταχθούν στο ΠΕ20 είναι αλήθεια και μάλιστα είναι από το 2000 με 2001, ενώ το ΠΙ που αναφέρεις από το 1999 τους αναφέρει στις αναθέσεις των μαθημάτων για την Πληροφορική. Αυτά όσο αναφορά τα φανταστικά σενάρια. Αυτά που γράφω τα έχω 1000% διασταυρώσει. Δεν τα έχω πάρει από τους Αυτοματιστές.   

"Λες κάποια πράγματα που ενώ δεν τα γνωρίζεις καλά, τα χρησιμοποιείς.....
Το προσοντολόγιο πρέπει να καταρτίζεται σύμφωνα με τα Επαγγελματικά Δικαιώματα του κάθε πτυχιούχου."

Δες πως θα σου απαντήσω για να προσέχεις το όταν γράφεις το τι γράφεις. Δεν το γράφω ειρωνικά. 

Αν εγώ έχω άδικο και δεν τα γνωρίζω καλά. Τότε ο ΟΤΕ γιατί σας έκανε δεκτούς, αφού πουθενά στα Ε.Δ σας δεν υπάρχουν Επικοινωνίες – Τηλεπικοινωνίες???? Επειδή τους στείλατε Υπόμνημα με τα μαθήματα που κάνετε???????  Άρα παρανόμως έγινε αυτό!!!!!! Με τα λεγόμενά σου..

Επειδή όμως ξέρω τι γράφω, το προσοντολόγιο είναι άλλο πράγμα και άλλο τα Ε.Δ. Τα Ε.Δ στην συνέχεια συνδέονται με το προσοντολόγιο. Το γράφω όσο πιο απλά μπορώ γιατί θα φάω μια μέρα να γράφω το τι είναι. Αυτό το Π.Δ είναι προσοντολόγιο και έτσι θα πρέπει να το δούμε. Δεν σας έχει στερήσει κανείς με αυτό το Π.Δ να διεκδικείτε μια θέση και εσείς στην εκπαίδευση.

Εγώ πάντως θα σας έβγαζα το καπέλο αν είχατε την μαγκιά και λέγατε ότι το κάνουμε για τις θέσεις. Άλλωστε γι’ αυτό δεν ασχοληθήκατε (νομικά) με το άλλο Π.Δ για το ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι θέσεις ήταν λίγες αλλά και το ΠΑΣΟΚ.

Να είσαι σίγουρος ότι τα τμήματα αυτά που είναι στο ΠΔ268 έπρεπε να είναι και πρέπει να είναι. Κανένα ΥΠΕΠΘ δεν κάνει χάρη σε κανέναν.

Αποσυνδεδεμένος Dr_Michael

• Ιδρυτής του PDE
  • Administrator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
    • Galop
« Απάντηση #860 στις: Απριλίου 26, 2007, 01:07:32 pm »
Δεν καταλαβαίνετε ότι το ΥΠΕΠΘ πλέον το βλέπει κομματικά. Αν υπήρχε ενδεχόμενο να το τροποποιήσει τώρα δεν θα γίνει με τίποτα. Το αναφέρω γιατί έχω τις προσβάσεις μου στο ΥΠΕΠΘ και στο λέω 100%.

remo, αν το ΥΠΕΠΘ ήθελε να στηρίξει την απόφασή του να βγάλει αυτό το ΠΔ, θα έκανε αύριο το πρωί ή χθες το πρωί καλύτερα, νόμο! Από τη στιγμή που δεν κάνει και το αφήνει έτσι μετέωρο, σημαίνει ότι μάλλον προτιμάει να έχει ... ομήρους!

Αποσυνδεδεμένος remo

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #861 στις: Απριλίου 26, 2007, 01:41:04 pm »
Τώρα μιλάς λάθος. Αλλά λόγο του άγχους το τι θα γίνει το γράφεις αυτό. Το ΥΠΕΠΘ δεν κάνει κάτι όταν το θέλουμε εμείς και όποτε το θέλουμε. Το ΥΠΕΠΘ θα κάνει νόμο αν το κρίνει ότι πρέπει να το κάνει. Έχουμε και καλοκαίρι μπροστά μας. Μην ξεχνάς ότι και προσφυγή και στο νόμο μπορεί να κάνει κάποιος. Επίσης μην ξεχνάς ότι δεν σημαίνει ότι επειδή ο εισηγητής είναι υπέρ τις κατάργησης του Π.Δ και η σύνθεση του ΣτΕ θα το κάνει δεκτό.

Αποσυνδεδεμένος Dr_Michael

• Ιδρυτής του PDE
  • Administrator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
    • Galop
« Απάντηση #862 στις: Απριλίου 26, 2007, 01:45:47 pm »
Τώρα μιλάς λάθος. Αλλά λόγο του άγχους το τι θα γίνει το γράφεις αυτό. Το ΥΠΕΠΘ δεν κάνει κάτι όταν το θέλουμε εμείς και όποτε το θέλουμε. Το ΥΠΕΠΘ θα κάνει νόμο αν το κρίνει ότι πρέπει να το κάνει. Έχουμε και καλοκαίρι μπροστά μας. Μην ξεχνάς ότι και προσφυγή και στο νόμο μπορεί να κάνει κάποιος. Επίσης μην ξεχνάς ότι δεν σημαίνει ότι επειδή ο εισηγητής είναι υπέρ τις κατάργησης του Π.Δ και η σύνθεση του ΣτΕ θα το κάνει δεκτό.

Τη γνώμη μου, και την εντύπωση που μου σχηματίζεται καταγράφω. Αν είναι σωστή ή λάθος, το εγγύς μέλλον θα δείξει.
Μακάρι να αποδειχθώ λανθασμένος λόγω άγχους και μακάρι το ΥΠΕΠΘ να υπερασπίσει την απόφασή του. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα έχει σίγουρα συνέπειες.

Αποσυνδεδεμένος sorimavat

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #863 στις: Απριλίου 26, 2007, 08:23:26 pm »
Ελπιζω τα πραγματα να πανε καλα για ολουσ σασ, η ελλαδα εχει αναγκη τισ νεεσ τεχνολογιεσ, και πιστευω ολοι σασ: αυτοματιστεσ, υπολογιστων, πανεπιστημιου, ακομα και πολυτεχνιου εισασται σε θεση να δωσετε στα παιδια τισ γνωσεισ και τισ δεξιοτητεσ που χρειαζοντε 8)
Να κανω μια ερωτηση; δεν ξερω αν ειναι το καταληλο θεμα, αλλα ρωταω εδω επειδη εισαστε "μαζεμενοι" 8). Τα ανιψια μου με εχουν ζαλισει απο τη χαρα τουσ, που θα κανουν λεει πληροφορικη του χρονου στο δημοτικο! Απο που προκυπτει αυτο; φανταζομε θα ειναι θετικη εξελιξη για ολουσ σασ :D

Αποσυνδεδεμένος mavoglou

• Πλήρες μέλος
  • Με τι σκέψεις θα μας θυμούνται οι μαθητές μας;
    • Προφίλ
« Απάντηση #864 στις: Απριλίου 26, 2007, 11:45:54 pm »
Δύο σενάρια επιστημονικής φαντασίας

1ο σενάριο
Ο ΣΤΕΜΠ χάνει το δικαστήριο.
Όποιες σχολές έχουν συνάφεια με την Πληροφορική μπορούν να διδάξουν το μάθημα της Πληροφορικής.
Οι σχολικοί σύμβουλοι ορίζονται σε αναλογία 1 ανά 40 διδάσκοντες και αρχίζουν να ασκούν επιμελώς το έργο τους, υποχρεώνοντας τους καθηγητές να δημιουργούν σχέδιο μαθήματος για κάθε μάθημα που διδάσκουν, να κατασκευάζουν φύλλα εργασίας να καταγράφουν τις παρατηρήσεις τους για την προσωπική τους βελτίωση στο μέλλον.
Οι σχολικοί σύμβουλοι ενεργοποιούν το νόμο και ορίζουν προσωπικές επιμορφώσεις σε όσους κρίνονται ελλιπείς στα καθήκοντά τους.
Παρατηρούνται περιπτώσεις καθηγητών να κάνουν αιτήσεις για μετάταξη σαν διοικητικοί υπάλληλοι ή τεχνικοί των ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ.

2ο σενάριο
Ο ΣΤΕΜΠ κερδίζει το δικαστήριο.
Όσοι έχουν διοριστεί με το διάταγμα που καταργείται υποχρεούνται σε μετάταξη σε άλλες υπηρεσίες.
Σε λίγες εβδομάδες, όμως, κατατίθεται νόμος που καταργεί το δικαίωμα οι απόφοιτοι των σχολών ΤΕΙ να διορίζονται σαν καθηγητές εφόσον υπάρχουν αντίστοιχες σχολές ΑΕΙ. Η φιλοσοφία του νόμου θεωρεί ότι οι σχολές ΤΕΙ έχουν σκοπό να παράγουν εργαζόμενους με γνώση εφαρμογής της τεχνολογίας και ο διορισμός τους σαν καθηγητές δεν συνάδει με το πνεύμα ίδρυσης των σχολών τους.
Σε ένα χρόνο ο νόμος επεκτείνεται και για τις σχολές του Πολυτεχνείου. Όσοι έχουν δικαίωμα να διοριστούν από εδώ και πέρα στην εκπαίδευση είναι μόνο οι απόφοιτοι Πανεπιστημίων. Υπάρχουν βέβαια και ελάχιστες εξαιρέσεις σε ειδικότητες που δεν υπάρχει αντίστοιχη Πανεπιστημιακή Σχολή.

Μην ανησυχείτε. Τα παραπάνω είναι απλή Επιστημονική Φαντασία. Καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

Ο πολύς ιδρώτας δε σημαίνει ότι και το σπίτι που χτίστηκε είναι γερό.

Αποσυνδεδεμένος nnannos

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #865 στις: Απριλίου 27, 2007, 01:52:09 am »
Ρε σεις τι τσακωνεστε διαρκως ΑΕΙ-ΤΕΙ και ΠΔ και αηδίες, εγώ έχω και από τα 2 πτυχία, ΤΕΙ Ηλ. Υπολ. Συστ και Μετσόβιο Πολυτεχνείο Ηλεκτρ. Μηχ και Μηχ ΗΥ,  Ε ΚΑΙ?[Νομίζετε ότι οι σχολές εχουν τεράστια διαφορά?Ο κάθε φοιτητής κάνει τη διαφορά, συνάντησα φοιτητές του ΕΜΠ από πανελλήνιες με δυνατότητες πολύ χαμηλότερες ενός μέσου φοιτητή ΤΕΙ.Επίσης Ελλάδα είμαστε και οι απεργίες-καταλήψεις κλπ υποβαθμίζουν όλες τις σχολές]
   Τελικά αποφασίσα και πήγα στην εκπαίδευση,διορίστικα μάλιστα με το πτυχίο ΤΕΙ(λιγότερες κρατησεις λογω ταμειου δημοσιου κ οχι τσμεδε κλπ), για ενα λόγο: ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ, αλλα δε φοβαμαι για ανακληση,απλα ας το κανουν τωρα να παω στον  ιδιωτικο τομεα ή να κανω δικη μου επιχειρηση.Εγινα καθηγητης για λιγοτερο αγχος αν ειναι να αγχωθω προτιμω να αγχωθώ εκτος δημοσιου με περισσότερα χρήματα!!!

Αποσυνδεδεμένος vasg

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ17-07
    • Προφίλ
« Απάντηση #866 στις: Απριλίου 27, 2007, 02:08:12 am »
Επιτέλους κάτι διαφορετικό σε αυτό το Post, γιατί ξαφνικά όλοι ανεβάζαμε και κατεβάζαμε κυβερνήσεις και όλοι τα ξέρουμε όλα.
Ο συνάδελφος είπε την μαγική λέξη, που τόσο καιρό περιμένω να ακούσω, εδώ μεσα.
Η ποιότητα ζωής, είναι το πάν. Γιατί έχω δουλέψει και στον ιδωτικό τομέα.
Ας μην το παίζουμε όλοι ειδήμονες.
Θα υπερασπίσουμε τις θέσεις μας ως έχουμε δικαίωμα (μεν και οι δε).

Learning by doing...

Αποσυνδεδεμένος remo

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #867 στις: Απριλίου 27, 2007, 11:06:29 am »

Τη γνώμη μου, και την εντύπωση που μου σχηματίζεται καταγράφω. Αν είναι σωστή ή λάθος, το εγγύς μέλλον θα δείξει.
Μακάρι να αποδειχθώ λανθασμένος λόγω άγχους και μακάρι το ΥΠΕΠΘ να υπερασπίσει την απόφασή του. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα έχει σίγουρα συνέπειες.

Όλα θα γίνουν στην ώρα τους. Μην ξεχνάς ότι υπάρχει το νομοσχέδιο για την έρευνα και το τι θα γίνει με τα κολέγια (πιθανή νομοθετική ρύθμιση). Η διαδικασία που ακολουθείτε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να περιμένουν την γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του υπουργείου (μετά την εισήγηση) για το αν υπάρχει πρόβλημα οπότε να κινηθούν ανάλογα  ή θα περιμένουν την απόφαση του ΣτΕ και αναλόγως θα κινηθούν. Έτσι γίνετε, τι να κάνουμε.     

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182567
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)