0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το εξατομικεύεις και κάνεις πολύ μεγάλο λάθος και μάλιστα εις διπλούν. Αφενός γιατί παραδείγματα τέτοιων ατόμων έχω πολλά, ένα εκ των οποίων και ο γραφών (το βιογραφικό μου στη διάθεσή σου), και αφετέρου διότι τέτοια επιχειρήματα σου έρχονται μπούμερανγκ: «Καλά είμασταν βολεμένοι μόνοι μας τις εποχές των παχιών αγελάδων, τι θέλουν τώρα αυτοί οι νέοι που μπήκαν στον κλάδο μας και σφετερίζονται τις θέσεις μας;»
Ειδικά για τα Σκωτσέζικα Πανεπιστήμια, έχεις άδικο.
Επίσης, δεν είπε κανείς ότι τα τμήματα Αυτοματισμού δεν έχουν καλό πρόγραμμα σπουδών (ίσα ίσα που είναι πολύ καλό!). Απλά δεν είναι ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ.
Όσο αυτόματοι είναι οι Η/Υ άλλο τόσο σχέση έχει το τμήμα Αυτοματισμού με την επιστήμη των υπολογιστών.
Στα πανεπιστήμια Ευρώπης και Αμερικής: Computing Department:a) Information Technologyb) Computer Sciencec) Control Engineeringd) Roboticse) etc...Τόσο πολύ υποτιμάς τον αυτόματο έλεγχο SCADA, την τεχνητή νοημοσύνη, τα ευφυή συστήματα, τα CAD/CAM, τους μικροϋπολογιστές, τους μικροελεγκτές, την τηλεματική, τη ρομποτική και τη συλλογή και μεταφορά δεδομένων; Είναι όλα μεγάλοι κλάδοι της Πληροφορικής.
Στη θέση σου, και για συγκεκριμένο όνομα που παρατέθηκε, θα ήμουν πολύ πιο φειδωλός στις δηλώσεις μου. Άσχετος καθηγητής και κακής ποιότητας βιβλία είναι αφορισμός ναι μεν πολύ εύκολος να εκτοξευθεί, αλλά συνάμα πολύ βαρύς!
Εν κατακλείδει και επειδή δεν προτίθεμαι να συνεχίσω τον διάλογο ακόμα και αν προκληθώ, διότι προτιμώ να είμαι αντικειμενικός παρατηρητής παρά να υιοθετώ «γηπεδικές» συμπεριφορές, ας κοιτάξουμε χωρίς παρωπίδες και χωρίς προσωπικά συμφέροντα το μέλλον του τόπου μας. Όσο φαγωνόμαστε, δεν πρόκειται τίποτα να πάει μπροστά.
Δικαστήρια επί δικαστηρίων και «αιώνιες» αντιπαραθέσεις δεν οφελούν κανέναν. Ή μάλλον οφελούν μικροκομματικά συμφέροντα, ατομικά βολέματα και μικροπρέπειες. Η εκπαίδευση είναι λειτούργημα, η Πληροφορική είναι επιστήμη, και ο καθηγητής είναι ευθύνη και καθήκον.
Αν το πτυχίο του κρίνεται ικανό από την πολιτεία για να του δώσει το δικαίωμα να διδάξει, ας κρίνουν οι μαθητές και η ιστορία αν είναι ικανός και κατά πόσο.
Το θέμα που συζητάμε εδώ και μέρες είναι το κατά πόσο είναι ή δεν είναι κάποιος κατάλληλος με βάση το πρόγραμμα σπουδών του να διορίζεται και να αποκαλεί τον ευατό του Πληροφορικό. Τίποτα παραπάνω από αυτό!
Παράθεση από: sniper_hellas_1 στις Φεβρουαρίου 08, 2006, 11:22:27 pmΤο θέμα που συζητάμε εδώ και μέρες είναι το κατά πόσο είναι ή δεν είναι κάποιος κατάλληλος με βάση το πρόγραμμα σπουδών του να διορίζεται και να αποκαλεί τον ευατό του Πληροφορικό. Τίποτα παραπάνω από αυτό!Όχι! Το θέμα είναι αυτό που αναγράφει ο τίτλος και το εναρκτήριο μήνυμα. Ξαναδιάβασέ το γιατί είμαστε ΟΛΟΙ εκτός θέματος.
Συμφωνώ αλλά το ένα έφερε το άλλο και.... Πάντως στο θέμα "Δικαστήριο ΠΕ19-ΠΕ20" μην περιμένεις να δώσει κάποιος υπεύθυνη απάντηση. Όλοι ανούσιες υποθέσεις θα κάνουμε.
Παράθεση από: paphar στις Φεβρουαρίου 08, 2006, 09:52:18 pmΚοιτάξτε αγαπητέ, γνωρίζω ότι σας φέρνω σε δύσκολη θέση με το να ρωτάω πράγματα που να μη μπορείτε να απαντήσετε, αλλά νομίζω ότι θα μπορούσατε να πείτε ότι το συγκεκριμένο τμήμα (Υπολογιστικών Συστημάτων) έχει ίσα ή λιγότερα μαθήματα πληροφορικής από τα 11 τμήματα του ΠΔ268 και σαφώς το 10 % των μαθημάτων του τμήματος πληροφορικής Θεσ/νίκης. Ναι με έφερες σε πολύ δύσκολη θέση και δεν μπορώ να απαντήσω.... (έχω απαντήσει για αυτό από την αρχή αλλά το μόνο που σκέφτεσαι είναι να επιτεθείς σε κάθε αντίθετη γνώμη)
Κοιτάξτε αγαπητέ, γνωρίζω ότι σας φέρνω σε δύσκολη θέση με το να ρωτάω πράγματα που να μη μπορείτε να απαντήσετε, αλλά νομίζω ότι θα μπορούσατε να πείτε ότι το συγκεκριμένο τμήμα (Υπολογιστικών Συστημάτων) έχει ίσα ή λιγότερα μαθήματα πληροφορικής από τα 11 τμήματα του ΠΔ268 και σαφώς το 10 % των μαθημάτων του τμήματος πληροφορικής Θεσ/νίκης.
Και μένα τα επιχειρήματα μου απλά είναι και ήταν αλλά δεν απάντησες σχεδόν σε τίποτα. Κατευθύνεις μόνο την συζήτηση εκεί που νομίζεις ότι σε συμφέρει.Απάντησες ποτέ στο παρακάτω? (δεν είναι το μόνο που έκανες "γαργάρα"....)(αντιγράφω από http://ourania.autom.teithe.gr/ το επίσημο site του Τμήματος Αυτοματισμού Θεσ/νίκης):Στο τμήμα αυτοματισμού λειτουργούν οι ακόλουθες Ομάδες Μαθημάτων (Ο.Μ.)A. Ηλεκτρομηχανολογική ομάδα μαθημάτων, η οποία καλύπτει το γνωστικό αντικείμενο της Ηλεκτροτεχνίας, της Τεχνικής σχεδίασης, των Ηλεκτρικών Μηχανών και Ηλεκτρικής Κίνησης, των Ηλεκτρονικών Ισχύος, των Υδραυλικών και Πνευματικών Συστημάτων, των Στοιχείων Γενικής Μηχανολογίας, των Κλασσικών Εγκαταστάσεων Αυτοματισμού και της
Παράθεση από: periergos στις Φεβρουαρίου 08, 2006, 10:47:12 pmΠέρασα απαρατήρητος αγαπητέ sniper_hellas_1 ή μου φαίνεται; Θα σε παρακαλούσα να απαντάς τις ερωτήσεις που σου απευθύνουν διαφορετικά θεωρώ ότι είσαι αγενής. Πιστεύω, από τα όσα έχεις αναφέρει , ότι γνωρίζεις πολύ καλά το αντικείμενο της πληροφορικής ως απόφοιτος και ότι μπορείς να απαντήσεις στην ερώτηση που σου απεύθυνα.ΠαράθεσηΕπειδή εσύ "έλειπες" όταν συζητήθηκαν αρκετά πράγματα, δεν σου φταίω εγώ ή κάποιος άλλος. Δες παλιότερα μηνύματα και θα βρεις τις απαντήσεις που ζητάς. (γράφτηκες σήμερα στις 06:25:57 PM και έστειλες μήνυμα στις 06:56:24 PM, άρα μάλλον δεν τα διάβασες όλα καλά..).Παράθεση,ΠαράθεσηΑυτό που ρωτάς για το "φανταστικό τίτλο πτυχίου" είναι αόριστο και φυσικά δεν μπορεί να στο απαντήσει κανείς.Παράθεση Το ότι γράφτηκα σήμερα δεν σημαίνει ότι δεν διάβασα όλα τα προηγούμενα. .Αυτός είναι και ο λόγος που σου έκανα την ερώτηση και πίστευα και ακόμη πιστεύω ότι θα μου δώσεις μία κατατοπιστική απάντηση. Δεν είπα πουθενά ότι μου " φτες εσύ ή κάποιος άλλος" Μην επιτίθεσαι με αυτόν τον τρόπο. Επειδή ξαναδιάβασα όλα όσα έχουν γραφτεί, δεν βρήκα πουθενά απάντηση στο "υποθετικό" ερώτημα που σου έκανα. Γι’ αυτό λοιπόν ,επειδή δεν απαντάς σε υποθετικές ερωτήσειςανασκευάζω την ερώτηση μου και περιμένω απάντηση κάποιον ο οποίος είναι καθαρός πληροφορικός και όχι όπως οι αυτοματιστές. Μήπως θα μπορούσες να μας πεις ακριβώς τι μαθήματα θα πρέπει να έχει κάποιος στο προγραμμα σπουδων του τμήματός του για να μπορεί να αποκαλείται Πληροφορικός έτσι ώστε να μην μπορεί κανένας άλλος να απασχολείτε και να μιλάει για την πληροφορική; ΠαράθεσηΕπίσης, εδώ είναι φόρουμ συζήτησης στο οποίο είμαστε όλοι ανώνυμοι. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να σου απαντάει, ούτε είναι αγενής. Όλοι λέμε την γνώμη μας, αν θέλουμε (εγώ την λέω αλλά όπως είπα δεν εκπροσωπώ κανένα εκτός από τον ευατό μου) ΠαράθεσηΕξακολουθώ να ισχυρίζομαι ότι είναι αγένεια να μην απαντάς σε κάποιον που σε ρωτάει κάτι. Αν σε ρωτήσει κάποιος όταν περπατάς στον δρόμο , εσύ δεν του δίνεις σημασία; Αυτό δεν είναι αγένεια;ΠαράθεσηΑυτό που λεςι εσύ ο ίδιος "Επειδή δεν έχω καμία σχέση με τον αυτοματισμό και την πληροφορική ", φαίνεται να είναι αλήθεια. Γιατί?Παράθεση Δεν κατάλαβα. Τι εννοείς "Γιατί;"
Πέρασα απαρατήρητος αγαπητέ sniper_hellas_1 ή μου φαίνεται; Θα σε παρακαλούσα να απαντάς τις ερωτήσεις που σου απευθύνουν διαφορετικά θεωρώ ότι είσαι αγενής. Πιστεύω, από τα όσα έχεις αναφέρει , ότι γνωρίζεις πολύ καλά το αντικείμενο της πληροφορικής ως απόφοιτος και ότι μπορείς να απαντήσεις στην ερώτηση που σου απεύθυνα.
Παράθεση από: leni στις Φεβρουαρίου 08, 2006, 01:45:05 pmΓεια σε ολους.ειμαι καινουργια στο forum και προσπαθω να καταλαβω τι γινετε.ειμαι αποφοιτη(σχεδον) του τμηματος Τηλεπληροφορικης και Διοικησης.Εχω κοιταξει το προγραμμα σπουδων και των υπολοιπων τει και πραγματικα δεν βρισκω καμια τρελη διαφορα με τα τει Αθηνας και Θεσ/νικης.Η μονη διαφορα μας ειναι στην πολη.Γιατι δηλ.να μας περνει ολους η μπαλα.Επειδη ειμαστε σχετικα καινουργια τμηματα και δεν εχουμε το ονομα που εχουν αυτοι?Αλλος δικαιωμα στην Πληροφορικη δεν εχει?Οι πρωτοι δηλ.ειναι οι τελιοι και μετα οι υπολοιποι ειναι αναξιοι?Υπάρχουν διαφορές. Αν ήταν όλα ίδια ή χωρίς διαφορές, τότε ποιος ο λόγος για τον διαφορετικό τίτλο? ΟΧΙ. Κανείς δεν είπε ότι είσαι ανάξια. Κανείς δεν είπε ότι ο Μηχανικός Αυτοματισμού είναι άχρηστος. Απλά o Μηχανικός Αυτοματισμού δεν είναι Πληροφορικός σαν και εσένα και εμένα. Αυτό λέω. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.
Γεια σε ολους.ειμαι καινουργια στο forum και προσπαθω να καταλαβω τι γινετε.ειμαι αποφοιτη(σχεδον) του τμηματος Τηλεπληροφορικης και Διοικησης.Εχω κοιταξει το προγραμμα σπουδων και των υπολοιπων τει και πραγματικα δεν βρισκω καμια τρελη διαφορα με τα τει Αθηνας και Θεσ/νικης.Η μονη διαφορα μας ειναι στην πολη.Γιατι δηλ.να μας περνει ολους η μπαλα.Επειδη ειμαστε σχετικα καινουργια τμηματα και δεν εχουμε το ονομα που εχουν αυτοι?Αλλος δικαιωμα στην Πληροφορικη δεν εχει?Οι πρωτοι δηλ.ειναι οι τελιοι και μετα οι υπολοιποι ειναι αναξιοι?
Και για να επανέλθουμε στο θέμα μας, τελικά ο ΣΤΕΜΠ στο δικαστήριο θα επικεντρωθεί κατά όλων των τμημάτων ή μόνο Αυτοματισμού-Τηλεπληροφορικής? Γιατί δεν ενημερώνουν τον κόσμο με μια επίσημη ανακοίνωση?
Παράθεση από: paphar στις Φεβρουαρίου 09, 2006, 12:30:11 amΚαι για να επανέλθουμε στο θέμα μας, τελικά ο ΣΤΕΜΠ στο δικαστήριο θα επικεντρωθεί κατά όλων των τμημάτων ή μόνο Αυτοματισμού-Τηλεπληροφορικής? Γιατί δεν ενημερώνουν τον κόσμο με μια επίσημη ανακοίνωση?Την Τηλεπληροφορική γιατί την αναφέρεις? Υποθέτω το κάνεις επίτηδες για να νομίσουν οι αντίστοιχοι απόφοιτοι ότι ο ΣΤΕΜΠ εναντιώνεται σε αυτούς.
Είπαμε 50 φορές αλλά δεν καταλαβαίνεις. Οι μηχανικοί Αυτοματισμού δεν είναι Πληροφορικοί.Τι θέλεις να πει ο ΣΤΕΜΠ και για ποιο πράγμα να ενημερώσει? Όλο ρωτάς πράγματα χωρίς ουσία....