0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν αναφέρει ημερομηνία και αναφέρει ανάληψη και στη διεύθυνση και στο σχολείο τοποθέτησης.. αυτό μου κάνει εντύπωση
Ευχαριστώ. Αν ωστόσο με στείλουν σε άλλη σχολική μονάδα, τι θα ισχύσει σε σχέση με την υπηρέτηση της οργανικής; Το λέω γιατί δεν την έχω υπηρετήσει..
Ναι, αυτό ρωτάω. Αν εγώ αργήσω και τοποθετήσουν κάποιον άλλο στη θέση μου, υπάρχει περίπτωση να θεωρηθεί ότι δεν έχω υπηρετήσει την οργανική μου; Υπάρχει περίπτωση να μην μπορώ να κάνω αίτηση μετάθεσης;
Έχεις μια ανασφάλεια, αλλά η ημερομηνία είναι γνωστή της ανάληψης, τι να σου γράψουν; Απλώς υποθέτω ότι είναι δδε που έχει μια τυπικά ευγενική επικοινωνία (ποια είναι άραγε, δεν συνηθίζεται όντως, αλλά ευγενικό το βρίσκω). Και εσύ ξέρεις το κείμενο που σου έστειλαν - αυτό που γράφεις "και στη διεύθυνση" δεν το έγραψες πριν , άρα δεν μας λες τι γράφει ακριβώς, μήπως αυτό το κατάλαβες; Αν και δεν έχει σημασία, διότι η διαδικασία είναι ότι πας είτε στο σχολείο όπου θα τοποθετηθείς για ανάληψη κατευθείαν , είτε (αν δεν τοποθετηθείς πριν τις 2/9) όντως σε γραφείο στη δδε. Όλα νορμάλ ακούγονται , όπως τα γράφεις. Αφού πήρες και τηλέφωνο , τι σε προβληματίζει; Ξαναπάρε στη δδε και ζήτα εξηγήσεις για να ηρεμήσεις. Να παρακολουθείς τη δδε απόσπασης (ανακοινώσεις) και να στείλεις όλες τις αναλήψεις (που τυχόν θα έχεις με διάφορα) στη δδε οργανικής.
Ναι, φυσικά υπάρχει περίπτωση να μην μπορείς να κάνεις αίτηση μετάθεσης. Για αυτό σου έγραψα, αν σε ενδιαφέρει να υπηρετήσεις την οργανική σου κάνε άμεσα την αίτηση ανάκλησης (ελπίζω να βγει πριν την 2α Σεπτεμβρίου η απόφαση, αλλιώς θεωρηθεί ότι δεν ξεχρέωσες την υπηρέτηση της οργανικής σου) και ειδοποίησε τη ΔΔΕ να μην τοποθετήσει άλλο εκπαιδευτικό λειτουργικά στο σχολείο σου!Καταλαβαίνεις ότι δεν εξαρτάται μόνο από τις τοποθετήσεις τις ΔΔΕ σου όλο αυτό που θες, αλλά και από το αν βγάλει το ΚΥΣΔΕ τις ανακλήσεις των αποσπάσεων εγκαίρως. Πριν λίγα χρόνια που έγιναν οι ανακλήσεις μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, όσοι ήθελαν να ξεχρεώσουν την οργανική σου βρέθηκαν μπροστά στη δυσάρεστη έκπληξη να μη θεμελιώσουν δικαίωμα μετάθεσης ή βελτίωσης θέσης!
Τελικά, από ό,τι καταλαβαίνω είναι ρίσκο να ζητά κανείς απόσπαση πριν ξεχρεώσει την οργανική του, καθώς η οργανική δεν του εξασφαλίζεται, σε περίπτωση που αλλάξει γνώμη και ζητήσει ανάκληση.
Αν θες να κάνεις ανάκληση για να υπηρετήσεις την οργανική σου, να φροντίσεις να την κάνεις άμεσα. Επίσης ενημέρωσε τη ΔΔΕ σου ότι επιστρέφεις για να υπηρετήσεις την οργανική σου, για να μην προλάβουν να τοποθετήσουν κάποιον στη δική σου θέση.
Εχοντας παρει μεταταξη, πως ακυρωνω την αποσπαση μου; Στον opsyd δεν δινει δυνατοτητα ακυρωσης
Για να πάρει κάποιος απόσπαση από γενική σε ειδική, πρέπει να έχει μεταπτυχιακό στην ειδική ή αρκεί κ επιμόρφωση από πανεπιστημιακό φορέα;