*

Αποστολέας Θέμα: Αποσπάσεις 2024  (Αναγνώστηκε 94930 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jimys

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις 2024
« Απάντηση #378 στις: Αυγούστου 02, 2024, 08:06:08 pm »
Δεν αναφέρει ημερομηνία και αναφέρει ανάληψη και στη διεύθυνση και στο σχολείο τοποθέτησης.. αυτό μου κάνει εντύπωση
Εκπαίδευση ή Παιδεία; 2 ημίχρονο 1 τελικό..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:18:55 »

Αποσυνδεδεμένος diav

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #379 στις: Αυγούστου 02, 2024, 08:25:36 pm »
Δεν αναφέρει ημερομηνία και αναφέρει ανάληψη και στη διεύθυνση και στο σχολείο τοποθέτησης.. αυτό μου κάνει εντύπωση

Έχεις μια ανασφάλεια, αλλά η ημερομηνία είναι γνωστή της ανάληψης, τι να σου γράψουν;  Απλώς υποθέτω ότι είναι δδε που έχει μια τυπικά ευγενική επικοινωνία (ποια είναι άραγε, δεν συνηθίζεται όντως, αλλά ευγενικό το βρίσκω). Και εσύ ξέρεις το κείμενο που σου έστειλαν - αυτό που γράφεις "και στη διεύθυνση"  δεν το έγραψες πριν , άρα δεν μας λες τι γράφει ακριβώς, μήπως αυτό το κατάλαβες;  Αν και δεν έχει σημασία, διότι η διαδικασία είναι ότι πας είτε στο σχολείο όπου θα τοποθετηθείς για ανάληψη κατευθείαν , είτε (αν δεν τοποθετηθείς πριν τις 2/9) όντως σε γραφείο στη δδε. Όλα νορμάλ ακούγονται , όπως τα γράφεις. Αφού πήρες και τηλέφωνο , τι σε προβληματίζει; Ξαναπάρε στη δδε και ζήτα εξηγήσεις για να ηρεμήσεις. Να παρακολουθείς τη δδε απόσπασης (ανακοινώσεις) και να στείλεις όλες τις αναλήψεις (που τυχόν θα έχεις με διάφορα) στη δδε οργανικής.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 02, 2024, 08:28:30 pm από diav »

Συνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #380 στις: Αυγούστου 02, 2024, 08:28:54 pm »
Ευχαριστώ. Αν ωστόσο με στείλουν σε άλλη σχολική μονάδα, τι θα ισχύσει σε σχέση με την υπηρέτηση της οργανικής; Το λέω γιατί δεν την έχω υπηρετήσει..
Αν θες να κάνεις ανάκληση για να υπηρετήσεις την οργανική σου, να φροντίσεις να την κάνεις άμεσα. Επίσης ενημέρωσε τη ΔΔΕ σου ότι επιστρέφεις για να υπηρετήσεις την οργανική σου, για να μην προλάβουν να τοποθετήσουν κάποιον στη δική σου θέση.

Αποσυνδεδεμένος triffid

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #381 στις: Αυγούστου 02, 2024, 09:17:30 pm »
Ναι, αυτό ρωτάω. Αν εγώ αργήσω και τοποθετήσουν κάποιον άλλο στη θέση μου, υπάρχει περίπτωση να θεωρηθεί ότι δεν έχω υπηρετήσει την οργανική μου; Υπάρχει περίπτωση να μην μπορώ να κάνω αίτηση μετάθεσης;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:18:55 »

Συνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #382 στις: Αυγούστου 02, 2024, 10:04:57 pm »
Ναι, αυτό ρωτάω. Αν εγώ αργήσω και τοποθετήσουν κάποιον άλλο στη θέση μου, υπάρχει περίπτωση να θεωρηθεί ότι δεν έχω υπηρετήσει την οργανική μου; Υπάρχει περίπτωση να μην μπορώ να κάνω αίτηση μετάθεσης;
Ναι, φυσικά υπάρχει περίπτωση να μην μπορείς να κάνεις αίτηση μετάθεσης. Για αυτό σου έγραψα, αν σε ενδιαφέρει να υπηρετήσεις την οργανική σου κάνε άμεσα την αίτηση ανάκλησης (ελπίζω να βγει πριν την 2α Σεπτεμβρίου η απόφαση, αλλιώς θεωρηθεί ότι δεν ξεχρέωσες την υπηρέτηση της οργανικής σου) και ειδοποίησε τη ΔΔΕ να μην τοποθετήσει άλλο εκπαιδευτικό λειτουργικά στο σχολείο σου!

Καταλαβαίνεις ότι δεν εξαρτάται μόνο από τις τοποθετήσεις τις ΔΔΕ σου όλο αυτό που θες, αλλά και από το αν βγάλει το ΚΥΣΔΕ τις ανακλήσεις των αποσπάσεων εγκαίρως. Πριν λίγα χρόνια που έγιναν οι ανακλήσεις μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, όσοι ήθελαν να ξεχρεώσουν την οργανική σου βρέθηκαν μπροστά στη δυσάρεστη έκπληξη να μη θεμελιώσουν δικαίωμα μετάθεσης ή βελτίωσης θέσης!

Αποσυνδεδεμένος jimys

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #383 στις: Αυγούστου 03, 2024, 01:53:51 am »
Έχεις μια ανασφάλεια, αλλά η ημερομηνία είναι γνωστή της ανάληψης, τι να σου γράψουν;  Απλώς υποθέτω ότι είναι δδε που έχει μια τυπικά ευγενική επικοινωνία (ποια είναι άραγε, δεν συνηθίζεται όντως, αλλά ευγενικό το βρίσκω). Και εσύ ξέρεις το κείμενο που σου έστειλαν - αυτό που γράφεις "και στη διεύθυνση"  δεν το έγραψες πριν , άρα δεν μας λες τι γράφει ακριβώς, μήπως αυτό το κατάλαβες;  Αν και δεν έχει σημασία, διότι η διαδικασία είναι ότι πας είτε στο σχολείο όπου θα τοποθετηθείς για ανάληψη κατευθείαν , είτε (αν δεν τοποθετηθείς πριν τις 2/9) όντως σε γραφείο στη δδε. Όλα νορμάλ ακούγονται , όπως τα γράφεις. Αφού πήρες και τηλέφωνο , τι σε προβληματίζει; Ξαναπάρε στη δδε και ζήτα εξηγήσεις για να ηρεμήσεις. Να παρακολουθείς τη δδε απόσπασης (ανακοινώσεις) και να στείλεις όλες τις αναλήψεις (που τυχόν θα έχεις με διάφορα) στη δδε οργανικής.

Αρχικά δεν έχω ανασφάλεια αλλά απορία. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Έχω την απορία αν κάποιος άλλος έχει δεχθεί αντίστοιχο mail. Αυτό και ρώτησα αρχικά. Προφανώς και δεν ανέφερα copy paste όλο το mail αλλά το σημείο που μου δημιουργεί την απορία. Το οποίο και συνεχίζει να μου είναι απορία δηλαδή το γιατί πρέπει να κάνω ανάληψη και στο σχολείο τοποθέτησης ( που είναι το λογικό και αυτονόητο οπότε και για αυτό δεν το ανέφερα εξ αρχής) αλλά και στη ΔΔΕ όπως αναφέρει το mail. Το mail δεν αναφέρει πουθενά ημερομηνίες. Θα επαναλάβω το ερώτημα μου πριν χαθεί, έχει δεχθεί άλλος παρόμοιο mail ή είναι πρωτοτυπία της ΔΔΕ που ανήκω;
Εκπαίδευση ή Παιδεία; 2 ημίχρονο 1 τελικό..

Αποσυνδεδεμένος harac

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #384 στις: Αυγούστου 03, 2024, 07:05:38 am »
Ναι, φυσικά υπάρχει περίπτωση να μην μπορείς να κάνεις αίτηση μετάθεσης. Για αυτό σου έγραψα, αν σε ενδιαφέρει να υπηρετήσεις την οργανική σου κάνε άμεσα την αίτηση ανάκλησης (ελπίζω να βγει πριν την 2α Σεπτεμβρίου η απόφαση, αλλιώς θεωρηθεί ότι δεν ξεχρέωσες την υπηρέτηση της οργανικής σου) και ειδοποίησε τη ΔΔΕ να μην τοποθετήσει άλλο εκπαιδευτικό λειτουργικά στο σχολείο σου!

Καταλαβαίνεις ότι δεν εξαρτάται μόνο από τις τοποθετήσεις τις ΔΔΕ σου όλο αυτό που θες, αλλά και από το αν βγάλει το ΚΥΣΔΕ τις ανακλήσεις των αποσπάσεων εγκαίρως. Πριν λίγα χρόνια που έγιναν οι ανακλήσεις μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, όσοι ήθελαν να ξεχρεώσουν την οργανική σου βρέθηκαν μπροστά στη δυσάρεστη έκπληξη να μη θεμελιώσουν δικαίωμα μετάθεσης ή βελτίωσης θέσης!

Τελικά, από ό,τι καταλαβαίνω είναι ρίσκο να ζητά κανείς απόσπαση πριν ξεχρεώσει την οργανική του, καθώς η οργανική δεν του εξασφαλίζεται, σε περίπτωση που αλλάξει γνώμη και ζητήσει ανάκληση.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 03, 2024, 07:08:53 am από harac »

Συνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #385 στις: Αυγούστου 03, 2024, 09:57:52 am »
Τελικά, από ό,τι καταλαβαίνω είναι ρίσκο να ζητά κανείς απόσπαση πριν ξεχρεώσει την οργανική του, καθώς η οργανική δεν του εξασφαλίζεται, σε περίπτωση που αλλάξει γνώμη και ζητήσει ανάκληση.
Ναι, είναι το ρίσκο. Θεωρώ ότι είναι καλύτερο να μη ζητάμε δύο υπηρεσιακές μεταβολές μαζί (βελτίωση και απόσπαση) την ίδια χρονιά.

Αποσυνδεδεμένος georgia06

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #386 στις: Αυγούστου 03, 2024, 11:04:47 am »
Αν θες να κάνεις ανάκληση για να υπηρετήσεις την οργανική σου, να φροντίσεις να την κάνεις άμεσα. Επίσης ενημέρωσε τη ΔΔΕ σου ότι επιστρέφεις για να υπηρετήσεις την οργανική σου, για να μην προλάβουν να τοποθετήσουν κάποιον στη δική σου θέση.

Αποσυνδεδεμένος victor123

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #387 στις: Αυγούστου 03, 2024, 11:09:45 am »

Αποσυνδεδεμένος sliver

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #388 στις: Αυγούστου 03, 2024, 11:50:16 am »
Εχοντας παρει μεταταξη, πως ακυρωνω την αποσπαση μου; Στον opsyd δεν δινει δυνατοτητα ακυρωσης
We are so many...

Συνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #389 στις: Αυγούστου 03, 2024, 12:23:10 pm »
Εχοντας παρει μεταταξη, πως ακυρωνω την αποσπαση μου; Στον opsyd δεν δινει δυνατοτητα ακυρωσης
Συγχαρητήρια για την μετάταξη. Επιτέλους!!! Έμαθα ότι παιδεύτηκες αρκετά μέχρι να την πάρεις!

Η μετάταξη λογίζεται ως νέος διορισμός. Για αυτό θεωρώ ότι η απόσπαση, που είχες πάρει πριν από την μετάταξη, είναι εξ ορισμού άκυρη!
Πιστεύω ότι αυτό θα σου το επιβεβαιώσουν και άλλα μέλη του pde. Επικοινώνησε και με τη νέα σου Διεύθυνση για να σε ενημερώσουν!

Αποσυνδεδεμένος sliver

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #390 στις: Αυγούστου 03, 2024, 01:08:07 pm »
Ευχαριστω, να 'σαι καλα Lasid !
Δεν το πολυχαρηκα βεβαια γιατι ενω επρεπε να την παρω περυσι (φαγωθηκε η θεση για χαρη διορισμου) και να ερχομαι τωρα σπιτι μου με μεταθεση στις νεες οργανικες, τωρα αγωνιω μηπως γεμισει αυτο με νεοδιοριστους (ηδη πλακωσε κοσμος με τις συμπληρωματικες)

Ναι, αυτο που λες ισχυει, θα μιλησω με τις Δ/νσεις και θα βγει λογικα ακρη 👍🏼
We are so many...

Αποσυνδεδεμένος haroulalki

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #391 στις: Αυγούστου 05, 2024, 08:07:13 am »
Για να πάρει κάποιος απόσπαση από γενική σε ειδική, πρέπει να έχει μεταπτυχιακό στην ειδική ή αρκεί κ επιμόρφωση από πανεπιστημιακό φορέα;
Καλημέρα. Η πρόσκληση της ΔΔΕ συμπεριλαμβάνει και το σεμινάριο στα προσόντα με τα οποία μπορεί κάποιος να διεκδικήσει απόσπαση στην ειδική αγωγή, σε αντίθεση με την πρόσκληση του υπουργείου -που εξετάζεται από το ΚΥΣΔΕ. Εκει δεν συμπεριλαμβανόταν το σεμινάριο. Ελπίζω να το δει ο/η ενδιαφερόμενος/η

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182521
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)