*

Αποστολέας Θέμα: Άδεια επαπειλούμενης κύησης-άδεια μητρότητας  (Αναγνώστηκε 5090 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος georgia06

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Άδεια επαπειλούμενης κύησης-άδεια μητρότητας
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 06, 2024, 11:31:23 pm »
Αυτό που παρέθεσα, αυτό ισχύει. Τώρα αν έτυχε σε μία διεύθυνση σε όλη την Ελλάδα να μη ζητήθηκε εντός από τη γνωμάτευση θεράποντος ιατρού (δεν κάνει διάκριση για ιδιώτη/δημόσιο) ΚΑΙ Διευθυντή γυναικολογικής ή μαιευτικής κλινικής ή τμήματος δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος, είναι εξαίρεση, μπορεί και να ξέφυγε.
Μιλάμε πάντα για την άδεια που λέγεται "κανονική άδεια κυοφορίας με αποδοχές". Το λέω για να μη μπερδευόμαστε.

Να σου πω την αλήθεια έχω πλέον μπερδευτεί ποια άδεια είναι ποια... Εγώ αναφέρομαι στην αναρρωτική για λόγους επαπειλούμενης κύησης ( αφού από την ΔΙΠΕ πέρυσι που χρειάστηκα μου είπαν ότι δεν υπάρχει άδεια επαπειλούμενης κύησης κ ότι είναι ουσιαστικά κ τυπικά αναρρωτική)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:34:08 »

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 06, 2024, 11:33:58 pm »
Ο όρος "επαπειλούμενη κύηση" δεν υπάρχει πουθενά. Το λέμε μεταξύ μας για να καταλαβαινόμαστε. Όταν εξαντληθεί η αναρρωτική και με τις προϋποθέσεις που έγραψα χορηγείται "κανονική άδεια κυοφορίας με αποδοχές", δηλαδή δεν λέγεται καν αναρρωτική.
Είπαμε όμως να τηρούνται αυτά που λέει ο νόμος για το ποιοι πρέπει να υπογράψουν γνωμάτευση.

Αποσυνδεδεμένος martian

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 07, 2024, 01:40:42 am »
5 μήνες είναι υπεραρκετοί. Όπως είπες, έχεις ΠΗΤ αρχές Φλεβάρη, άρα αρχές Δεκέμβρη ξεκινάει η άδεια κύησης. 3 μήνες και κάτι αναρρωτική χρειάζεσαι, τους έχεις άνετα.

Να πάνε όλα καλά και με το καλό να δεχτείς το μωράκι σου.  :D

Μακάρι! Ευχαριστώ!

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 07, 2024, 02:48:14 pm »
Ο όρος "επαπειλούμενη κύηση" δεν υπάρχει πουθενά. Το λέμε μεταξύ μας για να καταλαβαινόμαστε. Όταν εξαντληθεί η αναρρωτική και με τις προϋποθέσεις που έγραψα χορηγείται "κανονική άδεια κυοφορίας με αποδοχές", δηλαδή δεν λέγεται καν αναρρωτική.
Είπαμε όμως να τηρούνται αυτά που λέει ο νόμος για το ποιοι πρέπει να υπογράψουν γνωμάτευση.
Ναι συνάδελφε. Είναι όπως ακριβώς τα λες. Έγινε απολύτως κατανοητός. Ευχαριστώ πολύ !

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:34:08 »

Αποσυνδεδεμένος martian

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 09, 2024, 11:46:46 pm »
Κατά τα διαστήματα αδειών εγκυμοσύνης και λοχείας από πού πληρωνόμαστε;

Αποσυνδεδεμένος victor123

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 10, 2024, 12:44:03 am »
Κατά τα διαστήματα αδειών εγκυμοσύνης και λοχείας από πού πληρωνόμαστε;

Οι μόνιμοι από την υπηρεσία τους. Οι αναπληρωτές δεν ξέρω σίγουρα.

Αποσυνδεδεμένος Ege

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ11
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 10, 2024, 08:36:34 am »
Οι μόνιμοι από την υπηρεσία τους. Οι αναπληρωτές δεν ξέρω σίγουρα.
Οι αναπληρωτές πληρώνονται από τον Ε.Φ.Κ.Α. το επίδομα μητρότητας. Και μετά, αν δικαιούνται, το συμπληρωματικό επίδομα μητρότητας από τη Δ.ΥΠ.Α.

Αποσυνδεδεμένος martian

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 13, 2024, 11:06:39 am »
Καλημέρα, συνάδελφοι. Είμαι νεοδιόριστη του '24. Έχω από την αρχή του σχολικού έτους αναρρωτική άδεια λόγω επαπειλούμενης κύησης. Η άδεια λοχείας θα λήξει 6 Μαϊου. Μπορώ να χρησιμοποιήσω τις κανονικές άδειες, αναρρωτικές, ασθένειας τέκνου χωρίς να έχω κάνει ανάληψη υπηρεσίας στο σχολείο; Ευχαριστώ πολύ.

Αποσυνδεδεμένος popins

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 13, 2024, 08:22:31 pm »
Προσοχή γιατί ισχύει

Σε κυοφορούσες υπαλλήλους που έχουν ανάγκη ειδικής θεραπείας, μετά την εξάντληση της αναρρωτικής άδειας με αποδοχές, χορηγείται κανονική άδεια κυοφορίας με αποδοχές, μετά από βεβαίωση θεράποντος ιατρού και διευθυντή γυναικολογικής ή μαιευτικής κλινικής ή τμήματος δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος.
Και ποια θεωρείται ειδική θεραπεία;

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 14, 2024, 05:05:34 pm »
Και ποια θεωρείται ειδική θεραπεία;

Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο. Εννοεί παντός είδους ειδική μεταχείριση που χρειάζεται μια επαπειλούμενη κύηση π.χ. κατάκλιση , νοσηλεία.. Το συγκεκριμένο απόσπασμα αναφέρεται σε ειδική άδεια που χορηγείται σε εγκύους όταν έχουν εξαντλησει την άδειά τους και δεν δικαιούνται άλλη άδεια.

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 14, 2024, 05:11:09 pm »
Καλημέρα, συνάδελφοι. Είμαι νεοδιόριστη του '24. Έχω από την αρχή του σχολικού έτους αναρρωτική άδεια λόγω επαπειλούμενης κύησης. Η άδεια λοχείας θα λήξει 6 Μαϊου. Μπορώ να χρησιμοποιήσω τις κανονικές άδειες, αναρρωτικές, ασθένειας τέκνου χωρίς να έχω κάνει ανάληψη υπηρεσίας στο σχολείο; Ευχαριστώ πολύ.

Χωρίς να έχεις κάνει ανάληψη υπηρεσίας δεν είμαι σίγουρη. Λογικά θα μπορείς αλλά για να τις πάρεις θα πρέπει να τις εγκρίνει ο διευθυντής. Θα τις εγκρίνει όλες μαζί; Και να τις εγκρίνει μου φαίνεται μεγάλο το χρονικό διάστημα από 6 Μαΐου μεχρι  το τέλος για να καλυφθεί με τέτοιες άδειες.

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 14, 2024, 05:45:59 pm »
Στ σχολεία υπάρχει κατανόηση για τετοια περιστατικά. Ούτε οι ίδιοι δεν χρειάζονται το προσβπικο τελευταία στιγμή και άνευ αντικειμένου. Θα έλεγα να μιλήσεις, να εξηγήσεις την κατάσταση κ να προτείνεις  να κανεις ένα γρήγορο ταξίδι (αυθημερόν ή 2-3 μέρες) να αναλάβεις υπηρεσία και να κανονίσετε τι μπορείς να κανεις από αδειες. Σε τέτοιες περιπτώσεις χαρίζουν και κάποιες μέρες. 10 μέρες κανονικό, 4 ασθένειας τέκνου, 8 αναρρωτικές, 2 αιμοδοσίας. 1 γυναικολογική, μαζευονται πάνω από 20 εργάσιμες.

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 15, 2024, 12:29:31 am »

Εγώ πέρυσι που ήμουν ακριβώς ίδια περίπτωση( εκτός του ότι η άδεια λοχείας μου έληγε πιο αργά τον Μάϊο και επίσης δεν ήμουν νεοδιόριστη) έβαλα άδειες μέχρι 21 Ιουνίου χωρίς να έχω αναλάβει υπηρεσία στο σχολείο. Έστειλα όμως αναφορά ανάληψης υπηρεσίας στις 21/06 ,την τελευταία δλδ μέρα του σχολικού έτους.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 15, 2024, 04:03:58 pm από georgia06 »

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 15, 2024, 11:11:18 am »
Επειδή υπάρχει μια τάση από τους τελευταίους νεοδιόριστους να αξιοποιούν οποιοδήποτε περιθώριο αφήνει η νομοθεσία και να πιάνουν θέσεις χωρίς να εμφανίζονται ποτέ, ή να έχουν διάφορες περίεργες αντιλήψεις σχετικά με το τι σημαίνει να είσαι εργαζόμενος σε σχολείο, θα συμβούλευα όποιον θέλει να ζητήσει κάποια εξυπηρέτηση, να εμφανίζεται αρχικά κάπως διαλλακτικός και πρόθυμος. Ένας διευθυντής δεν θα καλυψει εύκολα κάποιον ππυ δεν τον γνωρίζει, αν δεν έχει δει κάποια δείγματα καλής διάθεσης, γιατί όλο τον χρόνο έχει κουραστει να ασχολείται με αυτούς που θεωρούν ότι οι κανονικές άδειες είναι για ταξίδια αναψυχής ή ρωτάνε αν έχουν στο σχολείο και  άλλες υποχρεώσεις πέρα από τη φυσική παρουσία στην τάξη την ώρα του μαθήματος. Θα έλεγα λοιπόν ότι μια ασφαλής προσέγγιση είναι να πάρεις τηλ αρκετά νωρίτερα και με ευγένεια να πεις ότι την ανατροφής τη θες από τον Σεπτέμβρη (οι περισσότεροι το κάνουν αυτό και είναι  λογικό) και ότι θα ήθελες να καλύψεις το διάστημα αυτό με διάφορες άδειες και γι αυτό θα ήθελες μια συνεργασία  ώστε να φτιάξετε ένα πλάνο. Δεν ξεκινάς τετοια ζήτηση ρωτώντας αν μπορείς να μην παρουσιαστείς για ανάληψη υπηρεσίας, ακούγεται πολύ ασχημο αυτό και δεν θα έχει το άγχος μην εκτεθεί και ο κάθε διευθυντής καλύπτοντας εργαζόμενους παντελώς αγνώστους σε αυτόν. Και φυσικά δεν ρωτάμε τετοια πράγματα τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182567
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)