0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτό που παρέθεσα, αυτό ισχύει. Τώρα αν έτυχε σε μία διεύθυνση σε όλη την Ελλάδα να μη ζητήθηκε εντός από τη γνωμάτευση θεράποντος ιατρού (δεν κάνει διάκριση για ιδιώτη/δημόσιο) ΚΑΙ Διευθυντή γυναικολογικής ή μαιευτικής κλινικής ή τμήματος δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος, είναι εξαίρεση, μπορεί και να ξέφυγε.Μιλάμε πάντα για την άδεια που λέγεται "κανονική άδεια κυοφορίας με αποδοχές". Το λέω για να μη μπερδευόμαστε.
5 μήνες είναι υπεραρκετοί. Όπως είπες, έχεις ΠΗΤ αρχές Φλεβάρη, άρα αρχές Δεκέμβρη ξεκινάει η άδεια κύησης. 3 μήνες και κάτι αναρρωτική χρειάζεσαι, τους έχεις άνετα. Να πάνε όλα καλά και με το καλό να δεχτείς το μωράκι σου.
Ο όρος "επαπειλούμενη κύηση" δεν υπάρχει πουθενά. Το λέμε μεταξύ μας για να καταλαβαινόμαστε. Όταν εξαντληθεί η αναρρωτική και με τις προϋποθέσεις που έγραψα χορηγείται "κανονική άδεια κυοφορίας με αποδοχές", δηλαδή δεν λέγεται καν αναρρωτική.Είπαμε όμως να τηρούνται αυτά που λέει ο νόμος για το ποιοι πρέπει να υπογράψουν γνωμάτευση.
Κατά τα διαστήματα αδειών εγκυμοσύνης και λοχείας από πού πληρωνόμαστε;
Οι μόνιμοι από την υπηρεσία τους. Οι αναπληρωτές δεν ξέρω σίγουρα.
Προσοχή γιατί ισχύει Σε κυοφορούσες υπαλλήλους που έχουν ανάγκη ειδικής θεραπείας, μετά την εξάντληση της αναρρωτικής άδειας με αποδοχές, χορηγείται κανονική άδεια κυοφορίας με αποδοχές, μετά από βεβαίωση θεράποντος ιατρού και διευθυντή γυναικολογικής ή μαιευτικής κλινικής ή τμήματος δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος.
Και ποια θεωρείται ειδική θεραπεία;
Καλημέρα, συνάδελφοι. Είμαι νεοδιόριστη του '24. Έχω από την αρχή του σχολικού έτους αναρρωτική άδεια λόγω επαπειλούμενης κύησης. Η άδεια λοχείας θα λήξει 6 Μαϊου. Μπορώ να χρησιμοποιήσω τις κανονικές άδειες, αναρρωτικές, ασθένειας τέκνου χωρίς να έχω κάνει ανάληψη υπηρεσίας στο σχολείο; Ευχαριστώ πολύ.