*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμοί και το 2025  (Αναγνώστηκε 87449 φορές)

elenibak, Oliver, Κατερίνα1979, Kindergarten teacher και 17 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Posto

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Διορισμοί και το 2025
« Απάντηση #434 στις: Σήμερα στις 06:38:24 pm »
Το ίδιο ισχύει και για εσάς για τους δικούς σας λόγους.
Και προτεραιοποίηση κάνατε κι εσείς. Οπότε ο, τι μου γράφετε τα επιστρέφω και σε εσάς. Επίσης σε παραπάνω μήνυμα ήμουν ειλικρινέστατος και ξεκάθαρος. Εσείς δεν το προσέξατε .Τελοσπάντων,  ο καθένας εκθέτει τις δικές του αλήθειες.  Δεν βρίσκω λόγο για κάποια επίθεση στο ήθος μου.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:07:03 »

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #435 στις: Σήμερα στις 06:42:50 pm »
Το ίδιο ισχύει και για εσάς για τους δικούς σας λόγους.
Και προτεραιοποίηση κάνατε κι εσείς. Οπότε ο, τι μου γράφετε τα επιστρέφω και σε εσάς. Επίσης σε παραπάνω μήνυμα ήμουν ειλικρινέστατος και ξεκάθαρος. Εσείς δεν το προσέξατε .Τελοσπάντων,  ο καθένας εκθέτει τις δικές του αλήθειες.  Δεν βρίσκω λόγο για κάποια επίθεση στο ήθος μου.

Μιλάς για ανάγκες. Έχουν κι οι άλλοι, οπότε άκυρο. Μιλάς για δικαιοσύνη. Πέρσι πήγε περίπατο, τα στατιστικά δείχνουν αδικημένους εδώ και 5 χρόνια, οπότε άκυρο κι αυτό. Μιλάς για "πιο σημαντικά κενά από άλλα", σου λέω ότι με βάση αυτή τη λογική πάλι αλλού θα πάνε οι διορισμοί, οπότε πάλι άκυρο. Οπότε τι απομένει;

Υ.γ. Εγώ προσωπικά είμαι διορισμένος από το 2017 και σου υπόσχομαι ότι δεν έχω κανέναν που να περιμένω να διοριστεί. Προσωπικά δεν έχω κανένα απολύτως συμφέρον στους διορισμούς εδώ και χρόνια. Τη διγλωσσία δε μπορώ.

Αποσυνδεδεμένος Posto

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #436 στις: Σήμερα στις 06:59:15 pm »
Τα είπα εγώ όλα αυτά; Με αυτόν τον τρόπο που τα μεταφέρετε; Μπα, δεν νομίζω. Άλλους θέλετε να " χτυπήσετε"! Δεν με πειράζει! Επιτρέψτε μου όμως να λέω τη δική μου αλήθεια !

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #437 στις: Σήμερα στις 07:04:23 pm »
Τα είπα εγώ όλα αυτά; Με αυτόν τον τρόπο που τα μεταφέρετε; Μπα, δεν νομίζω. Άλλους θέλετε να " χτυπήσετε"! Δεν με πειράζει! Επιτρέψτε μου όμως να λέω τη δική μου αλήθεια !

Το θέμα είναι ότι έχουμε έναν συγκεκριμένο αριθμό διορισμών: 10.000. Η έμφαση στην πρωτοβάθμια είχε ανακοινωθεί, αν δεν κάνω λάθος, από πέρυσι. Άλλο όμως να ζητάς 90% των διορισμών και άλλο μια δίκαιη κατανομή βάσει αναγκών. Πραγματικών αναγκών . Γιατί σε κάποια ολοήμερα παίζουν το κυνήγι φαντασμάτων.  Και να πω ότι δεν είναι κακό να διεκδικεί ο καθένας για τον κλάδο του. Καλύτερα από το να είμαστε κοιμισμένοι και να νομίζουν κάποιοι πουθενάδες οτι όλα είναι καλώς καμωμένα.

Το τρίτο περί βασικών και μη βασικών ειδικοτήτων το παίρνω πίσω, γιατί παρενόησα αυτό που έγραψες για τα νοσοκομεία ως μπηχτή για τους νοσηλευτές που συζητούσαμε νωρίτερα με άλλο μέλος. Τα άλλα 2 τα αναφέρεις στο μήνυμα που παραθέτω παραπάνω και σου απαντώ ότι αυτά ίσχυαν και πέρσι, αλλά δεν τηρήθηκαν ούτε κατά διάνοια, ούτε έχουν τηρηθεί στα 5 χρόνια διορισμών, όπως αποδεικνύουν τα νούμερα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:07:03 »

Αποσυνδεδεμένος Posto

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #438 στις: Σήμερα στις 07:17:39 pm »
Θέλετε να μου πείτε ότι επειδή δεν επιθυμώ το 90% των διορισμών να πάει στην πρωτοβάθμια τι;;; Είμαι άδικος; Εκτός και αν πέρυσι όντως πήρε το 90% η δευτεροβάθμια οπότε ναι πάω πάσο. Όλοι έχουν ανάγκες και οι δύο βαθμίδες και η ειδική κυρίως.  Αλλά όπως έγραψα το κακό είναι πως έχουμε ένα ταβάνι στους διορισμούς και γι αυτό ο καθένας διεκδικεί για τον κλάδο του ό, τι μπορεί να πάρει βάσει των αναγκών του. Βέβαια όλο αυτό πρέπει να χωράει στους 10.000. Να λέω όλα καλά και να τους ευχαριστήσω κι από πάνω;

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #439 στις: Σήμερα στις 07:26:52 pm »
Θέλετε να μου πείτε ότι επειδή δεν επιθυμώ το 90% των διορισμών να πάει στην πρωτοβάθμια τι;;; Είμαι άδικος; Εκτός και αν πέρυσι όντως πήρε το 90% η δευτεροβάθμια οπότε ναι πάω πάσο. Όλοι έχουν ανάγκες και οι δύο βαθμίδες και η ειδική κυρίως.  Αλλά όπως έγραψα το κακό είναι πως έχουμε ένα ταβάνι στους διορισμούς και γι αυτό ο καθένας διεκδικεί για τον κλάδο του ό, τι μπορεί να πάρει βάσει των αναγκών του. Βέβαια όλο αυτό πρέπει να χωράει στους 10.000. Να λέω όλα καλά και να τους ευχαριστήσω κι από πάνω;

Όχι. Απλά επειδή (κατά τα φαινόμενα έστω, αν δεν είσαι παλιό μέλος που επιστρέφει με άλλο λογαριασμό) είσαι νέο μέλος, πέρσι δεν υπήρχε ούτε τέτοια ανησυχία, ούτε τέτοια σπουδή. Φυσικά δε θα το χρεωθείς εσύ αυτό. Επίσης η λογική των διορισμών πάνω από τις συνταξιοδοτήσεις της κάθε χρονιάς είναι ότι αν παίρνει μόνο αριθμό ίσο με τις αποχωρήσεις, τότε δε θα μειωθούν ποτέ οι αναπληρωτές. Ορθόν. Με την ίδια ακριβώς λογική, εφόσον υπάρχει διαπιστωμένη αδικία εις βάρος κλάδων, βαθμίδων κλπ, για να αρθεί αυτή η αδικία, θα πρέπει να πάρει (αρκετούς) παραπάνω από εκείνους. Αλλιώς αν γίνει ίση κατανομή, τότε απλά θα διατηρηθεί η αδικία στα ίδια επίπεδα. Αφού λοιπόν είμαστε (ελπίζω) όλοι υπέρμαχοι της δικαιοσύνης, τότε θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα στις ειδικότητες που έχουν αδικηθεί, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό βέβαια. Δεν εννοώ να πάρει υπεράριθμους και να μην έχει μετά τι να τους κάνει. Το ποιοι είναι αυτοί είναι πολύ εύκολο να διαπιστωθεί.

Διόρθωσε λοιπόν πρώτα τις αδικίες και μετά δες πόσοι διορισμοί μένουν. Αυτούς μοίρασε τους δίκαια στους υπόλοιπους.

Αποσυνδεδεμένος Posto

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #440 στις: Σήμερα στις 07:41:59 pm »
Συμφωνώ με το ποστ σου  . Αλλά θα επιμείνω και στην  επαναφορά  των οργανικών στη δευτεροβάθμια , στην αλλαγή του αλγορίθμου και στην ίδρυση τ.ε στα Λύκεια. Ελπίζω σε λιγο καιρό να ξέρουμε τι θα γίνει!

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #441 στις: Σήμερα στις 07:46:12 pm »
Συμφωνώ με το ποστ σου  . Αλλά θα επιμείνω και στην  επαναφορά  των οργανικών στη δευτεροβάθμια , στην αλλαγή του αλγορίθμου και στην ίδρυση τ.ε στα Λύκεια. Ελπίζω σε λιγο καιρό να ξέρουμε τι θα γίνει!

Βρε σε όλα να επιμείνουμε. Και κυρίως στο "γιατί μόνο 10000";;;;;; Ποιο σοβαρό κράτος αφήνει εν γνώσει του κενά; Τώρα θα μου πεις αυτό περίμενες για να καταλάβεις ότι δεν είμαστε σοβαρό κράτος;

Αποσυνδεδεμένος Posto

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #442 στις: Σήμερα στις 07:57:25 pm »
Βρε σε όλα να επιμείνουμε. Και κυρίως στο "γιατί μόνο 10000";;;;;; Ποιο σοβαρό κράτος αφήνει εν γνώσει του κενά; Τώρα θα μου πεις αυτό περίμενες για να καταλάβεις ότι δεν είμαστε σοβαρό κράτος;
Τα είπες όλα!!!

Αποσυνδεδεμένος Kostas_80

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #443 στις: Σήμερα στις 07:58:53 pm »
O λογος που πιστευω επισης οτι πραγματι θελει να διορισει 10.000 δεν παει να εχει κενα δεν παει να μην εχει, και αυτο το ετος και το επομενο ειναι οτι ολα αλλαξαν στην εκπαιδευση και αλλαζουν. Και καλο ειναι να το παρουμε ολοι χαμπαρι.
Οταν μια κυβερνηση εν μεσω υπογεννητικοτητας θελει σαν τρελη να διορισει το ενα ειναι ψηφοι και το αλλο ειναι φουλ αξιολογηση. Αλλωστε δεν μιλα για κατι αλλο το υπουργειο εδω και τοσα χρονια μονο τη λεξη Ακιολογηση αναφερει

Πλεον παμε σε ενα συστημα αξιολογησης οπου αν γινεται ο καθε εκπαιδευτικος να αξιολογειται καθε 1 ετος. Ηδη η Ζαχαρακη δηλωσε οτι σκεφτεται να διπλασιασει τους συμβουλους μην σας πω τριπλασιασει. Το δικτυο ευρυδικη που αφορα πανευρωπαικα σχολεια μιλα για αξιολογησεις σε αλλα κρατη που γινονται ανα ετος. Επομενως εγω θεωρω θελουν να διορισουν πολλους για να κανουν ενα συστημα αξιολογησης ευρωπαικο δηθεν οπου πολλοι εκπαιδευτικοι θα πανε αξιολογητες και συμβουλοι.  Να τονιυμαστε αυτο: ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ.ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, ΠΡΟΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΚΤΛ. Υπαρχουν δηλαδη τεραστιες αναγκες βλεπω αλλου. Δεν εξηγειται αλλωστε η εμμονικοτητα της κυβερνησης στην αξιολογηση. Εχει επενδυσει τοσα πολλα εκει οπου πλεον χρειζεταινπραγματικα πολλα ατομα για να μοιρσει να τρεχει ολο αυτο καθε χρονο οπως λεει το δικτυο ευρυδικη και οπως θεωρει δηθεν σωστο. Να ετοιμαζομαστε ολοι για τεραστιες αλλαγες στα επομενα 2 και 3 χρονια. Ξεχαστε την εκπαιδευση οπως την ξεραμε. Θα κυνηγαμε ολοι δεικτες και θα ναι μια αλυσιδα οπου θα δουλεουν πολλοι για να πιαοσυν τιυςβδηθεν στοχους οπου θα γινονται δηθεν σοφα τα παιδια. Μεσα σε αυτη τη λαιλαπα γεγονοτων πουβερχεται σαν συφουνας, ετοιμαστειτε και για παρα πολλες συνταξιοδοτησεις τα επομενα χρονια. Ηδη οι παλιοι δεν την παλευουν κια η συνταξη μοιαζει ονειρο
« Τελευταία τροποποίηση: Σήμερα στις 08:06:30 pm από Kostas_80 »

Συνδεδεμένος Oliver

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #444 στις: Σήμερα στις 08:43:30 pm »
O λογος που πιστευω επισης οτι πραγματι θελει να διορισει 10.000 δεν παει να εχει κενα δεν παει να μην εχει, και αυτο το ετος και το επομενο ειναι οτι ολα αλλαξαν στην εκπαιδευση και αλλαζουν. Και καλο ειναι να το παρουμε ολοι χαμπαρι.
Οταν μια κυβερνηση εν μεσω υπογεννητικοτητας θελει σαν τρελη να διορισει το ενα ειναι ψηφοι και το αλλο ειναι φουλ αξιολογηση. Αλλωστε δεν μιλα για κατι αλλο το υπουργειο εδω και τοσα χρονια μονο τη λεξη Ακιολογηση αναφερει

Πλεον παμε σε ενα συστημα αξιολογησης οπου αν γινεται ο καθε εκπαιδευτικος να αξιολογειται καθε 1 ετος. Ηδη η Ζαχαρακη δηλωσε οτι σκεφτεται να διπλασιασει τους συμβουλους μην σας πω τριπλασιασει. Το δικτυο ευρυδικη που αφορα πανευρωπαικα σχολεια μιλα για αξιολογησεις σε αλλα κρατη που γινονται ανα ετος. Επομενως εγω θεωρω θελουν να διορισουν πολλους για να κανουν ενα συστημα αξιολογησης ευρωπαικο δηθεν οπου πολλοι εκπαιδευτικοι θα πανε αξιολογητες και συμβουλοι.  Να τονιυμαστε αυτο: ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ.ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, ΠΡΟΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΚΤΛ. Υπαρχουν δηλαδη τεραστιες αναγκες βλεπω αλλου. Δεν εξηγειται αλλωστε η εμμονικοτητα της κυβερνησης στην αξιολογηση. Εχει επενδυσει τοσα πολλα εκει οπου πλεον χρειζεταινπραγματικα πολλα ατομα για να μοιρσει να τρεχει ολο αυτο καθε χρονο οπως λεει το δικτυο ευρυδικη και οπως θεωρει δηθεν σωστο. Να ετοιμαζομαστε ολοι για τεραστιες αλλαγες στα επομενα 2 και 3 χρονια. Ξεχαστε την εκπαιδευση οπως την ξεραμε. Θα κυνηγαμε ολοι δεικτες και θα ναι μια αλυσιδα οπου θα δουλεουν πολλοι για να πιαοσυν τιυςβδηθεν στοχους οπου θα γινονται δηθεν σοφα τα παιδια. Μεσα σε αυτη τη λαιλαπα γεγονοτων πουβερχεται σαν συφουνας, ετοιμαστειτε και για παρα πολλες συνταξιοδοτησεις τα επομενα χρονια. Ηδη οι παλιοι δεν την παλευουν κια η συνταξη μοιαζει ονειρο

Ότι ας πούμε μπορεί να τους είπαν οι Ευρωπαίοι ότι δε γίνεται να συνεχιστεί άλλο να χαλάμε τόσα πολλά κοινοτικά κονδύλια για να καλύπτουμε πάγιες ανάγκες δεν παίζει να είναι λόγος για το πολλούς διορισμούς;

Αποσυνδεδεμένος Elpidapt

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #445 στις: Σήμερα στις 09:56:44 pm »
Όταν λέτε στα οργανικά κενά εννοείτε τα οργανικά που προέκυψαν από τις συνταξιοδοτήσεις η μόνο πχ τα οργανικά των μεταταξεων ;

Αποσυνδεδεμένος Elpidapt

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #446 στις: Σήμερα στις 09:57:54 pm »
Α δε ξέρω. Δεν έχω ιδέα. Απλά λέω ότι δεν είναι σωστό όταν ευνοείσαι (πέρσι η Δευτεροβάθμια) να τα βρίσκεις όλα καλά κι όταν "αδικείσαι" (σε εισαγωγικά, γιατί μιλάμε πολύ απλά για προτεραιότητα σε άλλες ειδικότητες και ΔΕΝ εννοώ τους ΠΕ70 που όπως φάνηκε από τα στατιστικά έχουν πάρει το 30% των έως τώρα διορισμών, αλλά τους ΠΕ60, τις ειδικότητες της πρωτοβάθμιας που πέρσι δεν είδαν νέες οργανικές, την ειδική πρωτοβάθμιας ΚΑΙ δευτεροβάθμιας και τους ΕΕΠ-ΕΒΠ), να κάνεις "επανάσταση", δήθεν λόγω ανησυχίας για τους αναπληρωτές. Καταλαβαίνω ότι όλοι πρώτα και κύρια κοιτάνε τον προσωπικό τους διορισμό, αλλά και κάπου κράτει. Εγώ λοιπόν προσωπικά αν αποφάσιζα, ναι στη ΓΕΝΙΚΗ δευτεροβάθμιας ΦΕΤΟΣ θα έπαιρνα μόνο στα οργανικά κενά. Η ειδική είναι άλλη φάση. Να γίνει σωστή δουλειά και να πάρει όσους πρέπει να πάρει. Κι αυτό γιατί πέρσι το "πάρτι" έγινε στη γενική Δευτεροβάθμιας, όχι και στην ειδική.
.      .     Όταν λέτε στα οργανικά κενά εννοείτε τα οργανικά που προέκυψαν από τις συνταξιοδοτήσεις η μόνο πχ τα οργανικά των μεταταξεων ;
Στάλθηκε από: Oliver
« στις: Σήμερα στις 08:43:30 pm »Εισαγωγή παράθεσης

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #447 στις: Σήμερα στις 10:01:40 pm »
Όταν λέτε στα οργανικά κενά εννοείτε τα οργανικά που προέκυψαν από τις συνταξιοδοτήσεις η μόνο πχ τα οργανικά των μεταταξεων ;

Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Οι συνταξιοδοτήσεις δε δίνουν απαραίτητα οργανικό κενό κι η εγκύκλιος μετατάξεων δεν έχει απαραίτητα όλα τα οργανικά κενά. Η σωστή απάντηση είναι τα κενά μετά τις μεταθέσεις, όπως θα διαμορφωθούν μετά τις μετατάξεις. Παίρνεις τα κενά των μεταθέσεων, βλέπεις τις μεταθέσεις κι υπολογίζεις τα κενά. Κι όχι, ο αριθμός των κενών πριν και μετά τις μεταθέσεις δεν είναι απαραίτητα ίδιος, γιατί οι ειδικές κατηγορίες παίρνουν μετάθεση ανεξαρτήτως της ύπαρξης ή όχι οργανικού κενού. Που σημαίνει ότι μπορεί να αφήσουν οργανικό κενό πίσω τους και να πάνε σε μία ήδη πλεονασματική περιοχή, αυξάνοντας έτσι το σύνολο των οργανικών κενών. Αφού λοιπόν υπολογίσεις τα κενά μετά τις μεταθέσεις, βλέπεις τις μετατάξεις και κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182736
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)