*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμοί και το 2025  (Αναγνώστηκε 615380 φορές)

0 μέλη και 17 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος athatsim

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Διορισμοί και το 2025
« Απάντηση #2492 στις: Αυγούστου 02, 2025, 05:44:03 pm »
Οπότε Δευτέρα 4/8 το πολύ Τρίτη 5/8 θα βγει η επίσημη κατανομή;Μέχρι Παρασκευή 8/8 η πρόσκληση διορισμού με τις περιοχές για να ξεκινήσουν οι αιτήσεις 11-18/8;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:13:04 »

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #2493 στις: Αυγούστου 02, 2025, 05:48:15 pm »
Οπότε Δευτέρα 4/8 το πολύ Τρίτη 5/8 θα βγει η επίσημη κατανομή;Μέχρι Παρασκευή 8/8 η πρόσκληση διορισμού με τις περιοχές για να ξεκινήσουν οι αιτήσεις 11-18/8;

Αν σου πει κανένας ότι το ξέρει σίγουρα, μάλλον θα σου πει ψέματα. Αλλά ακούγεται λογικό. Εγώ επαναλαμβάνω ότι δε θα με εκπλήξει να βγει το ΦΕΚ με την κατανομή και αμέσως μετά (την ίδια μέρα) να βγει η πρόσκληση.

Αποσυνδεδεμένος athatsim

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2494 στις: Αυγούστου 02, 2025, 05:52:53 pm »
Ευχόμαστε να βγει Δευτέρα ο ΜΕΓΑΣ patreas!

Αποσυνδεδεμένος Tzach

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2495 στις: Αυγούστου 02, 2025, 05:57:30 pm »
Πάμε πάλι. Οι πίνακες της ειδικής δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους διορισμούς. Άρα ήδη από εκεί καταρρέει το επιχείρημα σου. Είπα ότι οι αιτήσεις άργησαν για συγκεκριμένο λόγο, που έχει να κάνει με τους υποψηφίους. Τώρα αν εσύ ήθελες να αποκλειστούν κάποιοι ή να αποκλειστούν τα νέα προσόντα τους για να έχουμε πίνακες ειδικής νωρίτερα, πάω πάσο.
μα για να γίνουν οι προσληψεις θα πρεπει πρώτα να γίνουν οι διορισμοί.
το ότι καθυστερούν οι διαδικασίες κ ενδεχομένως να έχει επιπλέον επιπτωση αυτο στους αναπληρωτες της ειδικης δείχνει ακόμη μια φορά τις εν γένει αδυναμίες κ τα προβλήματα του συστήματος.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:13:04 »

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #2496 στις: Αυγούστου 02, 2025, 06:09:48 pm »
μα για να γίνουν οι προσληψεις θα πρεπει πρώτα να γίνουν οι διορισμοί.
το ότι καθυστερούν οι διαδικασίες κ ενδεχομένως να έχει επιπλέον επιπτωση αυτο στους αναπληρωτες της ειδικης δείχνει ακόμη μια φορά τις εν γένει αδυναμίες κ τα προβλήματα του συστήματος.

Οι διορισμοί θα γίνουν όλοι μαζί. Κι εκεί θα τρέξει πρώτα η ειδική. Αυτό που είπα εγώ και παρενέβης, ήταν ότι ενώ από τη μία γκρινιάζουν οι αναπληρωτές ότι τέλη Αυγούστου είναι πολύ αργά για προσλήψεις, όταν εμφανίζεται το ενδεχόμενο να τρέξει πρώτα η γενική και μετά η ειδική κι άρα ο κίνδυνος κάποιος να βρεθεί πολύ πιο μακριά από ότι θα βρισκόταν κανονικά, ξαφνικά η καθυστέρηση για μια εβδομάδα επιπλέον (άρα αρχές Σεπτέμβρη) είναι όχι απλά αποδεκτή, αλλά ίσως κι επιθυμητή. Αν καθυστερήσουν όλες οι προσλήψεις λόγω των διορισμών, τότε προφανώς και θα τρέξει πρώτα η ειδική, όπως και προβλέπεται. Αλλά δεν μίλησα για αυτό το ενδεχόμενο. Οπότε ή δεν κατάλαβες τι είπα στο αρχικό μου σχόλιο, ή τώρα προσπαθείς να δικαιολογηθείς.

Αποσυνδεδεμένος neossos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2497 στις: Αυγούστου 02, 2025, 06:16:15 pm »
Οι πίνακες της ειδικής θα αργήσουν για 2 λόγους:
1. Γιατί οι αιτήσεις άργησαν να ξεκινήσουν, ώστε να συμπεριλάβουν όσο το δυνατόν περισσότερους νέους υποψηφίους ή να μπορέσουν να προσθέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα νέα προσόντα οι παλιοί υποψήφιοι (που επηρεάζεται κι εκείνων η ζωή τους, άρα δε νομίζω να έχεις αντίρρηση με αυτό)

Εγώ θεωρώ πως ο λόγος της καθυστέρησης των αιτήσεων για τους νέους πίνακες ειδικής δεν ήταν μόνο αυτός (και αν ήταν εν μέρει αυτός, συνέβη για να προλάβουν να μπούν μερικά παραπάνω δικά τους άτομα).

Ο βασικός λόγος είναι η εξοικονόμηση χρημάτων. Ακόμα και μια βδομάδα πίσω να πάνε οι προσλήψεις των αναπληρωτών, θα εξοικονομηθούν χιλιάδες ευρώ, ή μερικες εκατοντάδες επιπλέον πιστώσεις αναπληρωτών για επόμενες φάσεις. Τώρα αν αυτό συμπαρασύρει και τη γενική ή θα τρέξει μόνη της η α' φάση γενικής δεν το ξέρω.

Όμως αν σκεφτείτε τα λεγόμενα της υπουργού για μείωση του χρόνου ανάμεσα σε α' και β' φάση, σε συνδυασμό με το ότι πλέον θα υπάρχουν (θεωρητικά) Τ.Ε. στελεχωμένα από μόνιμους σε μεγάλο μέρος των σχολείων με παιδιά που χρειάζονται παράλληλη, τότε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν είναι καθόλου απίθανο. Και αν βγει κανένας και ζητήσει τα ρέστα η υπουργός θα βάλει την κασέτα για την μεγάλη επένδυση στην ειδική αγωγή που έγινε φέτος, οπότε δεν έγινε και τίποτα αν καθυστερήσουν λίγο (ή συρρικνωθούν θα πω εγώ) οι προσλήψεις παράλληλης.

Αποσυνδεδεμένος ujo

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2498 στις: Αυγούστου 02, 2025, 06:49:29 pm »
Για την Παιδεία εξοικονόμηση φουλ, μετραμε και το τελευταίο ευρώ, πως θα κοψουμε μέρες βδομάδες κλπ. Ίσως γι'αυτό θα πάνε και οι ορκωμοσιες μια βδομάδα πισω. Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μοιραζουμε αβερτα τα εκατομμύρια

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #2499 στις: Αυγούστου 02, 2025, 06:50:09 pm »
Εγώ θεωρώ πως ο λόγος της καθυστέρησης των αιτήσεων για τους νέους πίνακες ειδικής δεν ήταν μόνο αυτός (και αν ήταν εν μέρει αυτός, συνέβη για να προλάβουν να μπούν μερικά παραπάνω δικά τους άτομα).

Ο βασικός λόγος είναι η εξοικονόμηση χρημάτων. Ακόμα και μια βδομάδα πίσω να πάνε οι προσλήψεις των αναπληρωτών, θα εξοικονομηθούν χιλιάδες ευρώ, ή μερικες εκατοντάδες επιπλέον πιστώσεις αναπληρωτών για επόμενες φάσεις. Τώρα αν αυτό συμπαρασύρει και τη γενική ή θα τρέξει μόνη της η α' φάση γενικής δεν το ξέρω.

Όμως αν σκεφτείτε τα λεγόμενα της υπουργού για μείωση του χρόνου ανάμεσα σε α' και β' φάση, σε συνδυασμό με το ότι πλέον θα υπάρχουν (θεωρητικά) Τ.Ε. στελεχωμένα από μόνιμους σε μεγάλο μέρος των σχολείων με παιδιά που χρειάζονται παράλληλη, τότε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν είναι καθόλου απίθανο. Και αν βγει κανένας και ζητήσει τα ρέστα η υπουργός θα βάλει την κασέτα για την μεγάλη επένδυση στην ειδική αγωγή που έγινε φέτος, οπότε δεν έγινε και τίποτα αν καθυστερήσουν λίγο (ή συρρικνωθούν θα πω εγώ) οι προσλήψεις παράλληλης.

Για να ισχύει αυτό ή θα πρέπει να είναι κι ο ΑΣΕΠ στο κόλπο ή θα πρέπει να έχουν υπολογίσει στο υπουργείο με τόση ακρίβεια πόσο πρέπει να καθυστερήσουν για να αργήσει να βγάλει αποτελέσματα ο ΑΣΕΠ. Δεν τους έχω για τόσο ικανούς.

Αποσυνδεδεμένος neossos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2500 στις: Αυγούστου 02, 2025, 07:17:30 pm »
Για να ισχύει αυτό ή θα πρέπει να είναι κι ο ΑΣΕΠ στο κόλπο ή θα πρέπει να έχουν υπολογίσει στο υπουργείο με τόση ακρίβεια πόσο πρέπει να καθυστερήσουν για να αργήσει να βγάλει αποτελέσματα ο ΑΣΕΠ. Δεν τους έχω για τόσο ικανούς.

Την έκδοση της προκήρυξης (και άρα και τις προθεσμίες αιτήσεων) μπορεί άνετα το υπουργείο να την ελέγξει χρονικά διότι εκείνο δίνει το ΟΚ στο ΑΣΕΠ για να βγει.

Αλλά και το χρονοδιάγραμμα των αποτελεσμάτων (προσωρινών και οριστικών) η εμπειρία δείχνει πως ελέγχεται από το υπουργείο, γι' αυτό άλλωστε οι πίνακες βγαίνουν πάντα το καλοκαίρι και όχι μέσα στη σχολική χρονιά (ώστε να μην έχουν μετά τρεχάματα με τις καραμπόλες που θα δημιουργηθούν).

Εγώ πιστεύω ότι ακόμα και το χρονοδιάγραμμα των διορισμών καθορίζεται πρωτίστως με γνώμονα τη εξοικονόμηση των πιστώσεων. Γι' αυτό και φέτος δεν βιάστηκαν σε κανένα στάδιο της διαδικασίας, τώρα όμως θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν. Τα λάθη και οι διορθώσεις σφαλμάτων βλέπω να πηγαίνουν σύννεφο.

Αποσυνδεδεμένος Mr daskalos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2501 στις: Αυγούστου 02, 2025, 07:48:21 pm »
Την έκδοση της προκήρυξης (και άρα και τις προθεσμίες αιτήσεων) μπορεί άνετα το υπουργείο να την ελέγξει χρονικά διότι εκείνο δίνει το ΟΚ στο ΑΣΕΠ για να βγει.

Αλλά και το χρονοδιάγραμμα των αποτελεσμάτων (προσωρινών και οριστικών) η εμπειρία δείχνει πως ελέγχεται από το υπουργείο, γι' αυτό άλλωστε οι πίνακες βγαίνουν πάντα το καλοκαίρι και όχι μέσα στη σχολική χρονιά (ώστε να μην έχουν μετά τρεχάματα με τις καραμπόλες που θα δημιουργηθούν).

Εγώ πιστεύω ότι ακόμα και το χρονοδιάγραμμα των διορισμών καθορίζεται πρωτίστως με γνώμονα τη εξοικονόμηση των πιστώσεων. Γι' αυτό και φέτος δεν βιάστηκαν σε κανένα στάδιο της διαδικασίας, τώρα όμως θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν. Τα λάθη και οι διορθώσεις σφαλμάτων βλέπω να πηγαίνουν σύννεφο.
Αυτό είναι το λιγότερο. Δεν μπορώ να θυμηθώ ποια μεγάλη ΔΠΕ της Αττικής έκανε προσωρινές τοποθετήσεις σε 150 με 200 νεοδιόριστους δασκαλους και τους τοποθέτησε οριστικά μετά τις 20/9. Πρέπει να ήταν το 2023 ή το 2022. Αν φέτος αργήσει πολύ η διαδικασία, προβλέπω ομορφιές.

Αποσυνδεδεμένος neossos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2502 στις: Αυγούστου 02, 2025, 08:15:58 pm »
Καλά φέτος που θα υπάρξουν τεράστιες περικοπές στους αναπληρωτές θα γίνουν πολλά. Και δεν μιλάω για την ειδική που δεν ξέρουμε ακόμα με σιγουριά τι θα γίνει. Αλλά για τη γενική. Που θα έχουμε σίγουρα τετραψήφιους αριθμούς κενών ΠΕ60 και ΠΕ70 Γενικής μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη χωρίς να υπάρχει ΕΣΠΑ. Τι θα πρωτοκαλύψει το υπουργείο με τον τακτικό προϋπολογισμό; Τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα; Τις πρωινές τάξεις του δημοτικού; Ή τα ολοήμερα στα νηπιαγωγεία και τις ειδικότητες στα δημοτικά;

Κάποιοι κλάδοι δυστυχώς θα δουν τεράστιες περικοπές φέτος, οπότε θα πρέπει να ζυγίσουν πολύ καλά τις επιλογές τους (τόσο για διορισμό, όσο και για πρόσληψη), αν δεν θέλουν να μείνουν ξαφνικά εκτός επαγγέλματος. Αν τώρα γίνουν και αυτά που φοβόμαστε στην παράλληλη τότε θα μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή (τόσο για εκπαιδευτικούς, όσο και για μαθητές).

Αποσυνδεδεμένος giannisn1991

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ03 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #2503 στις: Αυγούστου 02, 2025, 08:27:25 pm »
Ενημερώνουμε όλους τους εκπαιδευτικούς που υπέβαλαν τα ακόλουθα έντυπα λειτουργικών τοποθετήσεων για το διδακτικό έτος 2025-26:

Δήλωση Προσωρινής Τοποθέτησης Εκπαιδευτικών που βρίσκονται στη Διάθεση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. - Έντυπο 1,
Δήλωση Τοποθέτησης Εκπαιδευτικών Λόγω Λειτουργικής Υπεραριθμίας – Έντυπο 2,
Αίτηση Απόσπασης εντός Π.Υ.Σ.Δ.Ε. – Έντυπο 3,
Αίτηση Τοποθέτησης από άλλο Π.Υ.Σ.Δ.Ε - Έντυπο 4 και
Αίτηση Απόσπασης σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. - Αίτηση Τοποθέτησης σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. από άλλο Π.Υ.Σ.Δ.Ε - Έντυπο 5,

ότι μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να κάνουν νέα δήλωση συμπεριλαμβάνοντας στις προτιμήσεις σχολείων το νεοϊδρυθέν Εσπερινό ΕΠΑΛ

(Έντυπα 1-4) και τα νεοϊδρυθέντα Τμήματα Ένταξης

Αποσυνδεδεμένος 2020kasep

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2504 στις: Αυγούστου 02, 2025, 08:42:45 pm »
Εγώ το έθεσα ως ένα πιθανό σενάριο, χωρίς φυσικά να έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο. Αν πάρουμε πάντως το ενδεχόμενο ότι οι πίνακες βγαίνουν τη Δευτέρα 18/8 και η πρόσκληση την επομένη, δηλαδή 19/8, και οι αιτήσεις λήξουν 26/8, το σύστημα μπορεί να τρέξει Πέμπτη ή Παρασκευή 28-29/8. Άρα δεν είναι απίθανο φέτος να γίνουν πρώτα οι προσλήψεις την γενική και τέλη Αυγούστου Ειδική. Εγώ πάντως πιστεύω ότι 18-20/8 θα βγουν οι διορισμοί και την επόμενη ή ίδια μέρα ξεκινήσουν και οι αιτήσεις αναπληρωτών
Συγγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά λέτε ότι για αναπληρωτές θα τρέξει πρώτα η γενική και μετά η ειδική;

Αποσυνδεδεμένος 2020kasep

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2505 στις: Αυγούστου 02, 2025, 08:44:34 pm »
Οι ημερομηνίες αυτές πάντως είναι πιθανές, όπως και το ενδεχόμενό σου. Και αφού λήξουν 18 οι αιτήσεις, 19 να γίνουν οι διορισμοί
Αν σου πει κανένας ότι το ξέρει σίγουρα, μάλλον θα σου πει ψέματα. Αλλά ακούγεται λογικό. Εγώ επαναλαμβάνω ότι δε θα με εκπλήξει να βγει το ΦΕΚ με την κατανομή και αμέσως μετά (την ίδια μέρα) να βγει η πρόσκληση.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33111
  • Τελευταία: Zbbt
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193351
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 771
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)