0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οπότε Δευτέρα 4/8 το πολύ Τρίτη 5/8 θα βγει η επίσημη κατανομή;Μέχρι Παρασκευή 8/8 η πρόσκληση διορισμού με τις περιοχές για να ξεκινήσουν οι αιτήσεις 11-18/8;
Πάμε πάλι. Οι πίνακες της ειδικής δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους διορισμούς. Άρα ήδη από εκεί καταρρέει το επιχείρημα σου. Είπα ότι οι αιτήσεις άργησαν για συγκεκριμένο λόγο, που έχει να κάνει με τους υποψηφίους. Τώρα αν εσύ ήθελες να αποκλειστούν κάποιοι ή να αποκλειστούν τα νέα προσόντα τους για να έχουμε πίνακες ειδικής νωρίτερα, πάω πάσο.
μα για να γίνουν οι προσληψεις θα πρεπει πρώτα να γίνουν οι διορισμοί. το ότι καθυστερούν οι διαδικασίες κ ενδεχομένως να έχει επιπλέον επιπτωση αυτο στους αναπληρωτες της ειδικης δείχνει ακόμη μια φορά τις εν γένει αδυναμίες κ τα προβλήματα του συστήματος.
Οι πίνακες της ειδικής θα αργήσουν για 2 λόγους:1. Γιατί οι αιτήσεις άργησαν να ξεκινήσουν, ώστε να συμπεριλάβουν όσο το δυνατόν περισσότερους νέους υποψηφίους ή να μπορέσουν να προσθέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα νέα προσόντα οι παλιοί υποψήφιοι (που επηρεάζεται κι εκείνων η ζωή τους, άρα δε νομίζω να έχεις αντίρρηση με αυτό)
Εγώ θεωρώ πως ο λόγος της καθυστέρησης των αιτήσεων για τους νέους πίνακες ειδικής δεν ήταν μόνο αυτός (και αν ήταν εν μέρει αυτός, συνέβη για να προλάβουν να μπούν μερικά παραπάνω δικά τους άτομα).Ο βασικός λόγος είναι η εξοικονόμηση χρημάτων. Ακόμα και μια βδομάδα πίσω να πάνε οι προσλήψεις των αναπληρωτών, θα εξοικονομηθούν χιλιάδες ευρώ, ή μερικες εκατοντάδες επιπλέον πιστώσεις αναπληρωτών για επόμενες φάσεις. Τώρα αν αυτό συμπαρασύρει και τη γενική ή θα τρέξει μόνη της η α' φάση γενικής δεν το ξέρω. Όμως αν σκεφτείτε τα λεγόμενα της υπουργού για μείωση του χρόνου ανάμεσα σε α' και β' φάση, σε συνδυασμό με το ότι πλέον θα υπάρχουν (θεωρητικά) Τ.Ε. στελεχωμένα από μόνιμους σε μεγάλο μέρος των σχολείων με παιδιά που χρειάζονται παράλληλη, τότε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν είναι καθόλου απίθανο. Και αν βγει κανένας και ζητήσει τα ρέστα η υπουργός θα βάλει την κασέτα για την μεγάλη επένδυση στην ειδική αγωγή που έγινε φέτος, οπότε δεν έγινε και τίποτα αν καθυστερήσουν λίγο (ή συρρικνωθούν θα πω εγώ) οι προσλήψεις παράλληλης.
Για να ισχύει αυτό ή θα πρέπει να είναι κι ο ΑΣΕΠ στο κόλπο ή θα πρέπει να έχουν υπολογίσει στο υπουργείο με τόση ακρίβεια πόσο πρέπει να καθυστερήσουν για να αργήσει να βγάλει αποτελέσματα ο ΑΣΕΠ. Δεν τους έχω για τόσο ικανούς.
Την έκδοση της προκήρυξης (και άρα και τις προθεσμίες αιτήσεων) μπορεί άνετα το υπουργείο να την ελέγξει χρονικά διότι εκείνο δίνει το ΟΚ στο ΑΣΕΠ για να βγει. Αλλά και το χρονοδιάγραμμα των αποτελεσμάτων (προσωρινών και οριστικών) η εμπειρία δείχνει πως ελέγχεται από το υπουργείο, γι' αυτό άλλωστε οι πίνακες βγαίνουν πάντα το καλοκαίρι και όχι μέσα στη σχολική χρονιά (ώστε να μην έχουν μετά τρεχάματα με τις καραμπόλες που θα δημιουργηθούν). Εγώ πιστεύω ότι ακόμα και το χρονοδιάγραμμα των διορισμών καθορίζεται πρωτίστως με γνώμονα τη εξοικονόμηση των πιστώσεων. Γι' αυτό και φέτος δεν βιάστηκαν σε κανένα στάδιο της διαδικασίας, τώρα όμως θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν. Τα λάθη και οι διορθώσεις σφαλμάτων βλέπω να πηγαίνουν σύννεφο.
Συγγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά λέτε ότι για αναπληρωτές θα τρέξει πρώτα η γενική και μετά η ειδική;
Αν σου πει κανένας ότι το ξέρει σίγουρα, μάλλον θα σου πει ψέματα. Αλλά ακούγεται λογικό. Εγώ επαναλαμβάνω ότι δε θα με εκπλήξει να βγει το ΦΕΚ με την κατανομή και αμέσως μετά (την ίδια μέρα) να βγει η πρόσκληση.