*

Αποστολέας Θέμα: Μεταθέσεις 2025  (Αναγνώστηκε 191787 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
Απ: Μεταθέσεις 2025
« Απάντηση #826 στις: Ιουλίου 25, 2025, 11:57:30 am »
Αυτό λέω κι εγώ, αυτό μου λέει η λογική αλλά η διατύπωση των αιρετών δε διαχωριζει. Από την άλλη λέω μήπως προέκυψε νέο κενό (τρύπα στο νερό στις ειδικότητες αλλά η ελπίδα...)
Αν ακούτε τους αιρετούς (ειδικά ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ), θα προκόψετε.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:18:20 »

Αποσυνδεδεμένος dimik

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #827 στις: Ιουλίου 25, 2025, 03:37:34 pm »
Οι συμπληρωνατικες θα γινουν μονο για την ειδικη αγωγη;

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #828 στις: Ιουλίου 25, 2025, 03:58:25 pm »
Οι συνταξιοδοτήσεις έγιναν τον Φεβρουάριο και συνυπολογίστηκαν κι οι αυτοδίκαιες παραιτήσεις λόγω ηλικίας. Έγιναν οι μεταθέσεις τον Μάρτιο. Από τις μεταθέσεις και μετά, ο μόνος τρόπος να προκύψει οργανικό κενό είναι να φύγει κάποιος με μετάταξη. Πέραν αυτού δεν υπάρχει άλλος τρόπος, πλην της ίδρυσης οργανικών θέσεων.

Άρα σε ειδικότητες που δεν ιδρύθηκαν νέες οργανικές ή στη γενική δευτεροβάθμιας, ποιος ο λόγος να ξανατρέξει το σύστημα; Αν υπήρχε κενό, θα είχε γίνει μετάθεση σε αυτό τον Μάρτιο.

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #829 στις: Ιουλίου 25, 2025, 04:28:03 pm »
Το υπουργείο ζήτησε από τις Διευθύνσεις πίνακες για να πραγματοποιήσει συμπληρωματικές μεταθέσεις στην ειδική αγωγή (ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04).
Πριν την πραγματοποίηση των μεταθέσεων όμως θα τοποθετηθούν στις οργανικές που δημιουργούνται ΜΟΝΟ όσοι ανήκουν στην ειδική αγωγή και έμειναν στη διάθεση ΠΥΣΔΕ μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων σε οργανικές θέσεις (ΜΑΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2025).
Τώρα πώς κατάφεραν να έχουμε διάθεση ΠΥΣΔΕ σε ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 στην ειδική αγωγή, είναι περίεργο. Μιλάμε για μετρημένα κουκιά μετά το 2020 που έχουμε διορισμούς στην ειδική αγωγή.
Η προθεσμία για την αποστολή των πινάκων είναι 30/7 για δπε/δδε και 31 για πδε.
Οπότε φαίνεται ότι 1/8 θα ανακοινωθούν συμπληρωματικές μεταθέσεις στην ειδική αγωγή και μόνο για όσους δήλωσαν περιοχές τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ και δεν ικανοποιήθηκε ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ η αίτησή τους.
Προβλέπω πολύ μικρό νούμερο αλλά ας περιμένουμε να δούμε.

Αυτή η διαδικασία αδικεί όσους έκαναν βελτίωση θέσης και δεν την πήραν σε καμία προτίμηση γιατί τώρα δεν τους δίνει το δικαίωμα για νέα αίτηση πριν την τοποθέτηση όσων έμειναν στη διάθεση. Αυτό καταλαβαίνουμε από αυτά που λέει το υπουργείο.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 25, 2025, 04:33:00 pm από mmmm »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:18:20 »

Αποσυνδεδεμένος FOX85

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #830 στις: Ιουλίου 26, 2025, 11:19:22 pm »
Αν έχουμε πάρει απόσπαση και τελικά είμαστε στις συμπληρωματικές μεταθέσεις, θα μας δώσουν δικαίωμα ανάκλησης της απόσπασης για να υπηρετήσουμε τη νέα οργανική;

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #831 στις: Ιουλίου 27, 2025, 09:55:28 am »
Αν έχουμε πάρει απόσπαση και τελικά είμαστε στις συμπληρωματικές μεταθέσεις, θα μας δώσουν δικαίωμα ανάκλησης της απόσπασης για να υπηρετήσουμε τη νέα οργανική;
Στις προηγούμενες συμπληρωματικές μεταθέσεις έδινε τη δυνατότητα ανάκλησης, αν κάποιος ήθελε να υπηρετήσει την οργανική που πήρε.

Αποσυνδεδεμένος nvriamis

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #832 στις: Ιουλίου 27, 2025, 11:09:52 am »
Θεωρείτε ότι ο πίνακας πε03 ειδικής θα εξαντληθεί;

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #833 στις: Ιουλίου 27, 2025, 11:35:56 am »
Θεωρείτε ότι ο πίνακας πε03 ειδικής θα εξαντληθεί;

nvriamis, καλωσήρθες στο pde.

Ο κύριος πίνακας με τους 180 μόνο ΠΕ03 ΕΑΕ θεωρώ ότι θα εξαντληθεί. Οι θέσεις για μαθηματικούς ειδικής αγωγής είναι σχεδόν πενταπλάσιες.

Αποσυνδεδεμένος Βαγγελιω

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #834 στις: Ιουλίου 27, 2025, 11:49:40 am »
Έχετε μήπως κάποια εκτίμηση και για τους φιλολόγους ειδικής? Τι αριθμό να περιμένουμε στους διορισμούς?

Αποσυνδεδεμένος Slayer

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #835 στις: Ιουλίου 27, 2025, 12:18:28 pm »
nvriamis, καλωσήρθες στο pde.

Ο κύριος πίνακας με τους 180 μόνο ΠΕ03 ΕΑΕ θεωρώ ότι θα εξαντληθεί. Οι θέσεις για μαθηματικούς ειδικής αγωγής είναι σχεδόν πενταπλάσιες.

Εγώ δε νομίζω να δώσει όλα τα κενά που έφτιαξε στη βθμια για μεταθέσεις και μόνιμους φέτος. 892 x2 για πε02 και πε03 και ένα 20% αυτών για πε04 βγάζει κοντά στις 1962 θέσεις. Εγώ θεωρώ ότι θα τα δώσει τμηματικά τα επόμενα 3 χρόνια που έχει υποσχεθεί και μόνιμους διορισμούς όπως βολεύει για να βάλει και τους δικούς του, δηλαδή 654 το χρόνο. Αυτά συν κενά για κεδασυ ειδικα σχολεία κλπ που είναι λίγα ακόμα, συμπίπτουν πολύ κοντά με τα νούμερα που δίνει στη βθμια κάθε χρόνο για την ειδική.  Όλο αυτό το νομίζω γιατί δε νομίζω να δώσει όλα τα κενά φέτος για τις πολυπόθητες περιοχές τύπου Αθήνα Θεσσαλονίκη κλπ φέτος για συμπληρωματικές μεταθέσεις, γιατί θα μπουκωσουν και δε θα μπορεί τα επόμενα χρόνια να διορίσει ή να δώσει μεταθέσεις εκεί στους δικούς του.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #836 στις: Ιουλίου 27, 2025, 12:30:33 pm »
Εγώ δε νομίζω να δώσει όλα τα κενά που έφτιαξε στη βθμια για μεταθέσεις και μόνιμους φέτος. 892 x2 για πε02 και πε03 και ένα 20% αυτών για πε04 βγάζει κοντά στις 1962 θέσεις. Εγώ θεωρώ ότι θα τα δώσει τμηματικά τα επόμενα 3 χρόνια που έχει υποσχεθεί και μόνιμους διορισμούς όπως βολεύει για να βάλει και τους δικούς του, δηλαδή 654 το χρόνο. Αυτά συν κενά για κεδασυ ειδικα σχολεία κλπ που είναι λίγα ακόμα, συμπίπτουν πολύ κοντά με τα νούμερα που δίνει στη βθμια κάθε χρόνο για την ειδική.  Όλο αυτό το νομίζω γιατί δε νομίζω να δώσει όλα τα κενά φέτος για τις πολυπόθητες περιοχές τύπου Αθήνα Θεσσαλονίκη κλπ φέτος για συμπληρωματικές μεταθέσεις, γιατί θα μπουκωσουν και δε θα μπορεί τα επόμενα χρόνια να διορίσει ή να δώσει μεταθέσεις εκεί στους δικούς του.
Από τη στιγμή που ιδρύθηκαν τα ΤΕ και θα γίνουν οι συμπληρωματικές μεταθέσεις, οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών ΕΑΕ που δεν έχουν ικανοποιηθεί ως προς καμία επιλογή θα πραγματοποιηθούν όλες. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πολλά ΤΕ των μεγάλων πόλεων θα γεμίσουν με μετατιθέμενους.

Δεν είπα ότι θα δοθούν όλα τα κενά της ειδικής αγωγής για διορισμό. Όμως, θεωρώ ότι οι 180 ΠΕ03 ΕΑΕ του κύριου πίνακα θα διοριστούν φέτος όλοι. Αποτελούν μόνο το 20% των υπαρχόντων κενών στην ειδική αγωγή για μαθηματικούς. Για αυτό είναι λογικό.

Σίγουρα αρκετά κενά θα καλυφθούν το 2026 με διορισμούς στην ειδική αγωγή και κάποια θα καλυφθούν το 2027.
Δεν πιστεύω ότι θα δίνει για διορισμό το 1/3 των οργανικών κενών ΕΑΕ ανά ειδικότητα κάθε χρόνο ως το 2027.
Αυτό θα το αποφασίσει το ΥΠΑΙΘΑ ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ειδικότητας και βαθμίδας εκπαίδευσης.
Στην πρωτοβάθμια που προηγείται φέτος στους διορισμούς μπορεί να υπάρχει παραπάνω κάλυψη, εφόσον δεν θα υπάρχουν χρήματα από ΕΣΠΑ.

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #837 στις: Ιουλίου 27, 2025, 12:31:06 pm »
Χωρίς παρεξήγηση, μπορείς να μας εξηγήσεις τι σημαίνει η φράση: "... για να βάλει και τους δικούς του ...";

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #838 στις: Ιουλίου 27, 2025, 12:41:09 pm »
Χωρίς παρεξήγηση, μπορείς να μας εξηγήσεις τι σημαίνει η φράση: "... για να βάλει και τους δικούς του ...";

Ο Slayer το έγραψε αυτό κι όχι εγώ.

Αποσυνδεδεμένος Slayer

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #839 στις: Ιουλίου 27, 2025, 12:54:25 pm »

Νομίζω είναι ξεκάθαρο αλλά θα δώσω ένα χοντροκομμένο παράδειγμα. Έστω ότι είσαι ο γιός του Μητσοτάκη μαθηματικός που μένεις α Αθήνας και δεν υπάρχεις τώρα στους 3εα2022 αλλά θα μπεις στους 3εα 2025. Τι θα πέσει σύρμα φέτος; Να δώσει στην α Αθήνα όλα τα οργανικά που δημιουργήθηκαν με τα νέα τμήματα ένταξης ή να δώσει λίγα έως καθόλου και να τα κρατήσει για τη στιγμή που θα είναι να διοριστεί ο γιος, το οποίο θα είναι μέσα στην επόμενη τριετία;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33110
  • Τελευταία: Mimao
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193276
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 457
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)