*

Αποστολέας Θέμα: Μεταθέσεις 2025  (Αναγνώστηκε 191787 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος haroulalki

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Μεταθέσεις 2025
« Απάντηση #882 στις: Ιουλίου 30, 2025, 04:04:35 pm »
Καλησπέρα, μήπως γνωρίζει κάποιος με βάση τη φετινή εγκύκλιο μεταθέσεων (Οκτώβριος 2024) αν οι μόνιμοι που διορίστηκαν στη γενική θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει 3 χρόνια από την ημερομηνία διορισμού τους στη γενική για να πάρουν μετάθεση στην ειδική; Κάνει αναφορά σελ 35 στη φετινή εγκύκλιο χωρίς να είναι ξεκάθαρο. Γιατί εγώ υπηρέτησα δύο χρόνια στη γενική ως νεοδιοριστη του 21 και τη επόμενη χρονιά πήρα απόσπαση στην ειδική με αποτέλεσμα να κάνω αίτηση για μετάθεση και μετά από λίγο καιρό να την ακυρώσει η δδε οπου έχω οργανική. Όποιος γνωρίζει κάτι ας μου απαντήσει γιατί τώρα χάνω και τις συμπληρωματικές μεταθέσεις!
"Α) Οι εκπαιδευτικοί γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, που πληρούν μία από τις πέντε
ανωτέρω προϋποθέσεις, μπορούν να μετατίθενται σε κενές οργανικές θέσεις ΕΑΕ, εφόσον έχουν
συμπληρώσει τριετή διδακτική υπηρεσία από την ημερομηνία διορισμού τους, χωρίς να έχουν
υπηρετήσει απαραιτήτως την οργανική τους θέση."
 Η εγκύκλιος αναφέρει "τριετή διδακτική υπηρεσία από την ημερομηνία διορισμού". Δεν προσδιορίζει γενική ή ειδική. Μάλιστα παίρνεις μετάθεση χωρίς καν να έχεις υπηρετήσει την οργανική σου. Δεν καταλαβαίνω γιατί σου ακύρωσαν την αίτηση μετάθεσης. Δεν ξέρω τι νόημα θα είχε μία ένσταση έστω και τώρα. 

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:18:20 »

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #883 στις: Ιουλίου 30, 2025, 04:17:34 pm »
Πολλές διευθύνσεις, μεταξύ αυτών και η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, καλούν σε δήλωση οριστικής τοποθέτησης όσους είναι στη διάθεση.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #884 στις: Ιουλίου 30, 2025, 04:19:43 pm »
Αυτό που θα γίνει είναι το εξής:
Θα γίνουν συμπληρωματικές μεταθέσεις. Δίνω ένα παράδειγμα: στη Χ περιοχή υπάρχουν 2 εκπαιδευτικοί χωρίς οργανική θέση. Και ας πουμε ότι ιδρύθηκαν 4 τμήματ Ένταξης. Για μετάθεση θα δοθούν. 2 κενά.
Πάμε παρακάτω. Μόλις γίνουν μεταθέσεις θα κληθούν ΕΚ ΝΕΟΥ όλοι να δηλώσουν, αν θέλουν φυσικά, νέα δήλωση και θα γίνει συνεξέταση: όσων ήταν στη διάθεσή πυσδε, ανεξάρτητα αν πήραν ή όχι οργανική, όσων έκαναν εμπροθεσμα αίτηση βελτίωσης θέσης και όσων θα έρθουν από μετάθεση.
Αυτό θα γίνει, χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς για τη διατύπωση του νόμου
Υπάρχει ακραίο σενάριο κάποιος που θα έρθει από μετάθεση να περνάει στα μόρια κάποιον που έχει πάρει ήδη οργανική, αν έχει πχ εντοπιότητα ή/και σνυυπηρέτηση
Καλά ξεμπερδέματα στα δικαστήρια, μακάρι να μη χρειαστεί και να πάνε όλοι εκεί που θέλουν
Γίνεται να τοποθετήσουν οριστικά και να ξανακαλεσουν για δήλωση (πιο) οριστικής τοποθέτησης;

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #885 στις: Ιουλίου 30, 2025, 04:23:14 pm »
Καλησπέρα, μήπως γνωρίζει κάποιος με βάση τη φετινή εγκύκλιο μεταθέσεων (Οκτώβριος 2024) αν οι μόνιμοι που διορίστηκαν στη γενική θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει 3 χρόνια από την ημερομηνία διορισμού τους στη γενική για να πάρουν μετάθεση στην ειδική; Κάνει αναφορά σελ 35 στη φετινή εγκύκλιο χωρίς να είναι ξεκάθαρο. Γιατί εγώ υπηρέτησα δύο χρόνια στη γενική ως νεοδιοριστη του 21 και τη επόμενη χρονιά πήρα απόσπαση στην ειδική με αποτέλεσμα να κάνω αίτηση για μετάθεση και μετά από λίγο καιρό να την ακυρώσει η δδε οπου έχω οργανική. Όποιος γνωρίζει κάτι ας μου απαντήσει γιατί τώρα χάνω και τις συμπληρωματικές μεταθέσεις!
οπως αναφερεις και συ στο τελος της σελ 34 και 35 αναφερει οτι  μπορούν να μετατίθενται σε κενές οργανικές θέσεις ΕΑΕ, εφόσον έχουν
συμπληρώσει τριετή διδακτική υπηρεσία απο την ημερομηνια διορισμου τους  απλως για τους νεοδιοριστους (αναφερεται σε οσους διοριστηκαν απο το 2021 και μετα) υποχρεούνται (επιπλεον) να παραμείνουν στην περιοχή διορισμού τους για δύο έτη προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα υποβολής αίτησης μετάθεσης στην ειδική
αγωγή. Αν λοιπον ενας νεοδιοριστος (απο το 2021 κ μετα) εχει την τριετια αλλα δεν εχει ξεμπερδεψει με την υποχρεωτικη παραμονη επι διετιας στην περιοχη διορσιμου δεν μπορει να αιτηθει μεταθεση. Αυτος ο περιορισμος υπαρχει σε ολες τις εγκυκλιους μεταθεσεων απο το 2022 κ μετα.
Οντως αν ηθελε αυτος που εγραψε την εγκυκλιο η τριετια να ειναι στη γενικη οφειλε να το γραφει ρητα.
Φαινεται ομως να εχει σταλει το 2023 διευκρινιστικη (μεσω mail) προς τις δδε
( πχ
https://dide.ira.sch.gr/metathesis-topothetisis-veltiosis/met231026/
https://ddelesvou.gr/?page_id=10002) που οριζει οτι η τριετια πρεπει να ειναι στη γενικη

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 30, 2025, 04:46:42 pm από gio.tsil »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:18:20 »

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #886 στις: Ιουλίου 30, 2025, 04:24:52 pm »
Θα κληθούν να δηλώσουν όσοι επιθυμούν από όσους έχουν ήδη τοποθετηθει. Ελπίζω να μη γίνει συνεξέταση ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. Δηλαδή να μην είναι διαθέσιμη προς τοποθέτηση η θέση κάποιου που έχει ήδη τοποθετηθεί!

Αποσυνδεδεμένος marigoulaki123

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #887 στις: Ιουλίου 30, 2025, 04:29:28 pm »
Η πρωτοβάθμια Ανατολικής Θεσσαλονίκης ενώ ανέβασε πρόσκληση για αυτούς που είναι στη διάθεση την κατέβασε .Το ίδιο έκανε και της Δυτικής. Ίσως δεν δοθεί προτεραιότητα σε αυτούς που είναι στη διάθεση και συγκριθούν όλοι με τις συμπληρωματικές και τους αιτούντες βελτίωση;Απ’οτι φαίνεται κάνει η κάθε διεύθυνση τα δικά της …

Αποσυνδεδεμένος neossos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #888 στις: Ιουλίου 30, 2025, 04:31:28 pm »
Αυτό που θα γίνει είναι το εξής:
Θα γίνουν συμπληρωματικές μεταθέσεις. Δίνω ένα παράδειγμα: στη Χ περιοχή υπάρχουν 2 εκπαιδευτικοί χωρίς οργανική θέση. Και ας πουμε ότι ιδρύθηκαν 4 τμήματ Ένταξης. Για μετάθεση θα δοθούν. 2 κενά.
Πάμε παρακάτω. Μόλις γίνουν μεταθέσεις θα κληθούν ΕΚ ΝΕΟΥ όλοι να δηλώσουν, αν θέλουν φυσικά, νέα δήλωση και θα γίνει συνεξέταση: όσων ήταν στη διάθεσή πυσδε, ανεξάρτητα αν πήραν ή όχι οργανική, όσων έκαναν εμπροθεσμα αίτηση βελτίωσης θέσης και όσων θα έρθουν από μετάθεση.
Αυτό θα γίνει, χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς για τη διατύπωση του νόμου
Υπάρχει ακραίο σενάριο κάποιος που θα έρθει από μετάθεση να περνάει στα μόρια κάποιον που έχει πάρει ήδη οργανική, αν έχει πχ εντοπιότητα ή/και σνυυπηρέτηση
Καλά ξεμπερδέματα στα δικαστήρια, μακάρι να μη χρειαστεί και να πάνε όλοι εκεί που θέλουν

Τα δικαστήρια θα έχουν πολλή δουλειά μετά τα φετινά. Αλλά αυτά γίνονται όταν πρέπει να τακτοποιηθούν τα δικά τους άτομα.

Πώς θα διορίζονταν αλλιώς μερικά βύσματα ΠΕ60 στη Θεσσαλονίκη; Να συστήσουν τόσες οργανικές που να ικανοποιούνταν όλες οι μεταθέσεις και να περίσσευαν θέσεις και για διορισμό δεν γινόταν. Οπότε φτιάχνουν κατακαλόκαιρο εκατοντάδες νέα Τ.Ε., μη επιτρέποντας στους παλιούς μόνιμους να τοποθετηθούν σε αυτά. Με τεχνάσματα όπως αυτό της τριετίας στη γενική για μετάθεση στην ειδική, αποκλείουν όσους περισσότερους μπορούν ώστε μετά να διορίσουν απευθείας εκεί. Το αποτέλεσμα: δεκάδες ΠΕ60 που περιμένουν χρόνια για μετάθεση θα δουν συναδέλφισες τους αναπληρώτριες με ελάχιστα έτη προϋπηρεσίας να διορίζονται στην ειδική απέναντι από το σπίτι τους.

Αποσυνδεδεμένος Mimi_

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #889 στις: Ιουλίου 30, 2025, 04:52:45 pm »
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Εγώ συγκεκριμένα υπηρέτησα κανονικά δύο χρόνια στον τόπο που διορίστηκα 21/22 και 22/23 και την τρίτη χρονιά 23/24 πήρα απόσπαση στην ειδική στον τόπο μου, επίσης και φέτος 24/25 δούλεψα πάλι ειδική με απόσπαση. Πράγματι η εγκύκλιος δεν το λέει ξεκάθαρα τρία χρόνια από τη ημερομηνία διορισμού στη γενική ή τρία χρόνια προϋπηρεσίας από την ημερομηνία διορισμου; Πάντως εξαιτίας αυτής της ασάφειας η αίτηση μου ακυρώθηκε και τον Μάρτιο πήραν μετάθεση στον τόπο μου κάποιοι με λιγότερα μόρια από τα δικά μου όπως και τώρα με ακυρωμενη αίτηση αίτηση δεν μπορω να συμμετέχω στις συμπληρωματικές μεταθέσεις!

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #890 στις: Ιουλίου 30, 2025, 05:02:31 pm »
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Εγώ συγκεκριμένα υπηρέτησα κανονικά δύο χρόνια στον τόπο που διορίστηκα 21/22 και 22/23 και την τρίτη χρονιά 23/24 πήρα απόσπαση στην ειδική στον τόπο μου, επίσης και φέτος 24/25 δούλεψα πάλι ειδική με απόσπαση. Πράγματι η εγκύκλιος δεν το λέει ξεκάθαρα τρία χρόνια από τη ημερομηνία διορισμού στη γενική ή τρία χρόνια προϋπηρεσίας από την ημερομηνία διορισμου; Πάντως εξαιτίας αυτής της ασάφειας η αίτηση μου ακυρώθηκε και τον Μάρτιο πήραν μετάθεση στον τόπο μου κάποιοι με λιγότερα μόρια από τα δικά μου όπως και τώρα με ακυρωμενη αίτηση αίτηση δεν μπορω να συμμετέχω στις συμπληρωματικές μεταθέσεις!
φαινεται να υπαρχει και αυτο το εμαιλ
https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/440812_metatheseis-ekpaideytikon-stin-eidiki-agogi-katafori-kai-exofthalmi-adikia-toy#goog_rewarded
Οποτε μαλλον οι υπαλληλοι των δδε αθροίσανε τα email και βγαλανε το συμπερασμα οτι θα πρεπει η τριετια να ειναι απο την ημερομηνια διορισμου και επιπλεον να ειναι στη Γενικη. Προφανως ομως ενας εκπκος, οπως εσυ, δικαιως εξανισταται εφοοσον αυτα τα email δεν αποτυπωνονται ρητα και ξεκαθαρα στην προσφατη εγκυκλιο μεταθεσεων

Αποσυνδεδεμένος Slayer

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #891 στις: Ιουλίου 30, 2025, 05:13:54 pm »
Καλά φαινόταν από χιλιόμετρα ότι θα γίνει ροντέο με τις συμπληρωματικές. Μια ερώτηση γιατί έχω μπερδευτεί, γιατί έχουν διαφορά τα νούμερα των τμημάτων ένταξης που δημιουργήθηκαν με αυτά που δίνονται για οριστική τοποθέτηση σε αυτούς που είναι στη διάθεση;

Αποσυνδεδεμένος ΠΕ03_EKF

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #892 στις: Ιουλίου 30, 2025, 05:14:19 pm »
Καλησπέρα, οι νέες οργανικές για πε60 ξέρετε αν θα δωθουν και σε άτομα που έκαναν αίτηση για βελτίωση θέσης εντός ΠΥΣΠΕ (όπου δεν ικανοποιήθηκαν στις προηγούμενες τοποθετήσεις) ή όλα αυτά τα οργανικά θα δωθουν σε μόνιμους και νεοδιοριστους του χρόνου για τοποθέτηση???
Ευχαριστώ πολύ

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #893 στις: Ιουλίου 30, 2025, 05:18:51 pm »
Καλά φαινόταν από χιλιόμετρα ότι θα γίνει ροντέο με τις συμπληρωματικές. Μια ερώτηση γιατί έχω μπερδευτεί, γιατί έχουν διαφορά τα νούμερα των τμημάτων ένταξης που δημιουργήθηκαν με αυτά που δίνονται για οριστική τοποθέτηση σε αυτούς που είναι στη διάθεση;
Ρώτησα σύμβουλο ειδικής αγωγής και μου απάντησε ότι οι διευθύνσεις είναι υποχρεωμένες να δώσουν όλα τα νεοϊδρυθέντα τμήματα ένταξης για οργανική στελέχωση, προφανώς πρωτίστως σε όσους είναι στη διάθεση ή σε αυτούς και στους συμπληρωματικά μετατιθέμενους. Προφανώς πρέπει να υποβάλουν ένσταση οι ενδιαφερόμενοι, αν θεωρούν ότι αποκρύπτονται η δε δίνονται όλα τα οργανικά κενά.

Αποσυνδεδεμένος Mimi_

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #894 στις: Ιουλίου 30, 2025, 05:26:42 pm »
Μάλλον εκεί στο υπουργείο πρέπει να είναι πιο σαφείς στη διατύπωση των εγκυκλίων! Στην περσινή εγκύκλιο αναφέρει τριετή προϋπηρεσία χωρίς όμως το σημείο που λέει "από την ημερομηνία διορισμού". Πέρυσι έκανα κανονικά αίτηση για μετάθεση (δεν την πήρα).Να φανταστείτε ότι φέτος την ακύρωσαν σχεδόν δύο μήνες μετά την υποβολή της! Αυτά τα διευκρινιστική email στις δδε είναι πολύ ύποπτα...
.

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #895 στις: Ιουλίου 30, 2025, 05:28:06 pm »
Υπάρχουν κάποιοι τυχεροί, του 2021, που η αίτησή τους πέρασε και πήραν μετάθεση. Είναι λίγοι, αλλά υπάρχουν.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33110
  • Τελευταία: Mimao
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193276
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 457
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)