0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δηλαδή, δεν ιδρύθηκαν καθόλου οργανικά κενά; Ούτε στην ειδική ούτε στην γενική;
Οι νεοδιοριστοι του 24 θα κανουμε αιτηση για μεταθεση τον Οκτωβριο με το καλο; Ευχαριστω πολυ
Η τρέχουσα οδηγία (Νόμος 5218/2025, άρθρο 77, παράγραφος 2) είναι ότι οι νεοσυσταθείσες οργανικές θέσεις: «διατίθενται για την οριστική τοποθέτηση εκπαιδευτικών που βρίσκονται στη διάθεση των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων και την εξέταση εμπρόθεσμων αιτήσεων μετάθεσης, οι οποίες δεν ικανοποιήθηκαν ως προς οποιαδήποτε επιλογή. Οι οργανικές θέσεις που απομένουν κενές, μετά από την εξέταση των ως άνω αιτήσεων μετάθεσης, διατίθενται για διορισμό.» Έχω γράψει και σε άλλο νήμα ότι η βελτίωση είναι κατηγορία μετάθεσης (Π.Δ.50/1996). Για μένα είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να εξεταστούν εκ νέου οι αιτήσεις για βελτίωση, αφού τοποθετηθούν οριστικά εκπαιδευτικοί που ήσαν στη διάθεση του περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου (ΠΥΣΠΕ, αν μιλάμε για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ΠΥΣΔΕ, αν μιλάμε για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση). Αν κάποιος θεωρεί ότι το ΠΥΣΠΕ του δεν τον βελτιώνει, θα πρέπει να μιλήσει με αιρετό ή κάποιον άλλο στο ΠΥΣΠΕ και να αναφέρει την ανωτέρω παράγραφο.Το Υπουργείο γνωρίζει πλέον τον μέγιστο αριθμό διορισμών ανά νομό και για κάθε ειδικότητα, διότι έχουν τοποθετηθεί οριστικά οι ευρισκόμενοι στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ και έχουν γίνει συμπληρωματικές μεταθέσεις από νομό σε νομό. Είναι αρμοδιότητα των ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ να μεταθέσουν όσους ζητούν βελτίωση (δηλαδή μετάθεση εντός νομού).
Συμφωνώ απολύτως. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και αφορά τις φετινές τοποθετήσεις.Το υπουργείο δε θα βγάλει διευκρινιστική,έχει δώσει εντολές με τηλεδιάσκεψη.Ήδη πολλές πρωτοβάθμιες έβγαλαν αντίστοιχες προσκλήσεις (Α’ Αθήνας, Τρικάλων,Ροδόπης ,Έβρου, Μεσσηνίας, Λέσβου,Σάμου, Δωδεκανήσου, Ανατολ Θες/κη-ανακοινωση αιρετού). Θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες σιγά σιγά.Δεν ξέρω τι έγινε πέρυσι ,ούτε θα πορευτούμε με αυτό. Διεκδικούμε το δίκιο μας, με βάση το νόμο και απαιτούμε από όλα τα ΠΥΣΠΕ να ακολουθήσουν την ίδια γραμμή.
Καλημέρα. Τον Μάιο πήρα μετάθεση από πυσπε που διορίστηκα στο πυσπε όπου διαμένω. Ωστόσο επειδή ήμουν τελευταία στα μόρια πήρα μια πολύ κακή οργανική. Είμαι ΠΕ70 με μεταπτυχιακό στη ειδική διορισμένη φυσικά ως ΠΕ70. Θα μπορούσα να είχα κάνει κι εγώ συμπληρωματική μετάθεση για τα νέα ΤΕ; Εάν ναι, φαντάζομαι , δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω;…
Τα οργανικα κενα που προέκυψαν μετά τις μεταθέσεις θα δοθουν για διορισμούς;