*

Αποστολέας Θέμα: Αναγνώριση Προϋπηρεσίας  (Αναγνώστηκε 11023 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pati

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Αναγνώριση Προϋπηρεσίας
« Απάντηση #42 στις: Μαρτίου 29, 2025, 05:19:12 pm »
Καλησπέρα, αναγνώρισαν χθες και ανέβηκε στη διαύγεια, προϋπηρεσία εκπαιδευτικού από τα ΣΔΕ για μείωση διδακτικού ωραρίου. Αυτό έγινε από τη ΔΔΕ Σερρών. Η σύμβαση στα ΣΔΕ είναι σύμβαση έργου, όπως στα ΔΙΕΚ. Τελικά τι ισχύει για μείωση ωραρίου; Μπορώ να διεκδικήσω μείωση ωραρίου με ώρες δύο χρόνων από ΔΙΕΚ με σύμβαση έργου; Βλέπω ότι για άλλη μια φορά δεν είναι ξεκάθαρο τι ισχύει και η κάθε ΔΔΕ λέει τα δικά της. Βοηθήστε οι πιο έμπειροι πως μπορούμε να κινηθούμε όσοι έχουμε συμβάσεις έργου από ΔΙΕΚ! Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:01:21 »

Αποσυνδεδεμένος Elstam

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιουνίου 21, 2025, 08:06:41 am »
Καλημέρα σας!!
Έχω μία απορία σχετικά με την προϋπηρεσία σε ιδιωτικό σχολείο. Έχω 21 μήνες προϋπηρεσίας σε δημόσιο σχολείο ως αναπληρώτρια (τις δύο χρονιές με πήραν από τη μέση της χρονιάς και την τρίτη με πήραν από την αρχή της χρονιάς). Αν στραφώ στην ιδιωτική εκπαίδευση και δουλέψω δύο χρόνια συνεχόμενα, θα μου αναγνωριζόταν αυτή η προϋπηρεσία και θα είχα δικαίωμα διορισμού; Θέλω να πω οι 21 μήνες που έχω δουλέψει (και έτσι όπως τους έχω δουλέψει) θεωρούνται δύο πλήρη διδακτικά έτη;

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιουνίου 21, 2025, 08:49:55 am »
Καλημέρα σας!!
Έχω μία απορία σχετικά με την προϋπηρεσία σε ιδιωτικό σχολείο. Έχω 21 μήνες προϋπηρεσίας σε δημόσιο σχολείο ως αναπληρώτρια (τις δύο χρονιές με πήραν από τη μέση της χρονιάς και την τρίτη με πήραν από την αρχή της χρονιάς). Αν στραφώ στην ιδιωτική εκπαίδευση και δουλέψω δύο χρόνια συνεχόμενα, θα μου αναγνωριζόταν αυτή η προϋπηρεσία και θα είχα δικαίωμα διορισμού; Θέλω να πω οι 21 μήνες που έχω δουλέψει (και έτσι όπως τους έχω δουλέψει) θεωρούνται δύο πλήρη διδακτικά έτη;
Αν δεν κάνω λάθος, μετά την απόλυση από την ιδιωτική εκπαίδευση θα πρέπει να αποκτήσεις δύο πλήρη διδακτικά έτη στο δημόσιο.

Αποσυνδεδεμένος Elstam

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιουνίου 21, 2025, 10:04:19 am »
Αν δεν κάνω λάθος, μετά την απόλυση από την ιδιωτική εκπαίδευση θα πρέπει να αποκτήσεις δύο πλήρη διδακτικά έτη στο δημόσιο.

Δηλαδή πρέπει πρώτα να δουλέψει κάποιος στο ιδιωτικό, να αποκτήσει προϋπηρεσία και μετά στο δημόσιο; Ξέρετε μήπως πού μπορώ να απευθυνθώ για να το διευκρινίσω;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:01:21 »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιουνίου 21, 2025, 12:39:57 pm »
Δηλαδή πρέπει πρώτα να δουλέψει κάποιος στο ιδιωτικό, να αποκτήσει προϋπηρεσία και μετά στο δημόσιο; Ξέρετε μήπως πού μπορώ να απευθυνθώ για να το διευκρινίσω;

Τελικά το έψαξα και δεν υπάρχει αυτή η προϋπόθεση. Οι 21 μήνες προϋπηρεσίας, που έχεις ήδη σε δημόσια σχολεία, αντιστοιχούν σε πάνω από 2 πλήρη διδακτικά έτη. Το βρήκα στην περσινή πρόσκληση για μόνιμο διορισμό:

Εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Α΄ και Β΄ του
ΑΣΕΠ με προϋπηρεσία από ιδιωτικό σχολείο έχουν, μεν, δικαίωμα υποβολής αίτησης αλλά η αίτηση
τους θα αξιολογηθεί, κατά την αλγοριθμική ροή της διαδικασίας διορισμών, αποκλειστικά και μόνο αν
συμπληρώνουν προϋπηρεσία σε δημόσια σχολεία τουλάχιστον 2 πλήρων διδακτικών ετών (τελευταίο
εδάφιο της υποπερ. ββ΄ της περ. ζ΄της παρ.4 του άρθρου 61 του ν. 4589/2019)
. Σημειώνεται ότι ως πλήρες
διδακτικό έτος στη Δευτεροβάθμια νοείται η απασχόληση 10 μηνών, ενώ στην Πρωτοβάθμια η
απασχόληση 9 μηνών και 21 ημερών.

https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-2023/20240731_88350_Ε1_Υ.Α._Πρόσκληση_Διορισμών_Ε2ΤΚ46ΝΚΠΔ-2ΞΛ.pdf

Αποσυνδεδεμένος Elstam

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιουνίου 22, 2025, 08:02:42 am »
Τελικά το έψαξα και δεν υπάρχει αυτή η προϋπόθεση. Οι 21 μήνες προϋπηρεσίας, που έχεις ήδη σε δημόσια σχολεία, αντιστοιχούν σε πάνω από 2 πλήρη διδακτικά έτη. Το βρήκα στην περσινή πρόσκληση για μόνιμο διορισμό:

Εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Α΄ και Β΄ του
ΑΣΕΠ με προϋπηρεσία από ιδιωτικό σχολείο έχουν, μεν, δικαίωμα υποβολής αίτησης αλλά η αίτηση
τους θα αξιολογηθεί, κατά την αλγοριθμική ροή της διαδικασίας διορισμών, αποκλειστικά και μόνο αν
συμπληρώνουν προϋπηρεσία σε δημόσια σχολεία τουλάχιστον 2 πλήρων διδακτικών ετών (τελευταίο
εδάφιο της υποπερ. ββ΄ της περ. ζ΄της παρ.4 του άρθρου 61 του ν. 4589/2019)
. Σημειώνεται ότι ως πλήρες
διδακτικό έτος στη Δευτεροβάθμια νοείται η απασχόληση 10 μηνών, ενώ στην Πρωτοβάθμια η
απασχόληση 9 μηνών και 21 ημερών.

https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-2023/20240731_88350_Ε1_Υ.Α._Πρόσκληση_Διορισμών_Ε2ΤΚ46ΝΚΠΔ-2ΞΛ.pdf

Σε ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο και το έψαξες!!! Να είσαι καλά!!

Αποσυνδεδεμένος Sth

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιουνίου 23, 2025, 08:27:10 am »
Καλημέρα. Μια διευκρίνιση αν γνωρίζει κάποιος. Αν η ιδιωτική προϋπηρεσία που έχει αποκτηθεί ξεπερνά τα 2 έτη με αναγωγή στο πλήρες ωράριο, αλλά έχει αποκτηθεί μέσα σε 4 χρόνια σε 2 διαφορετικά σχολεία μετράει;

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιουνίου 23, 2025, 04:18:51 pm »
Καλημέρα. Μια διευκρίνιση αν γνωρίζει κάποιος. Αν η ιδιωτική προϋπηρεσία που έχει αποκτηθεί ξεπερνά τα 2 έτη με αναγωγή στο πλήρες ωράριο, αλλά έχει αποκτηθεί μέσα σε 4 χρόνια σε 2 διαφορετικά σχολεία μετράει;
Φυσικά. Δεν υπάρχει άλλη προϋπόθεση ή περιορισμός. Αρκεί η συνολική προϋπηρεσία να αντιστοιχεί αθροιστικά σε 2 πλήρη διδακτικά έτη.

Αποσυνδεδεμένος Observer123

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιουνίου 24, 2025, 04:27:56 pm »
Φυσικά. Δεν υπάρχει άλλη προϋπόθεση ή περιορισμός. Αρκεί η συνολική προϋπηρεσία να αντιστοιχεί αθροιστικά σε 2 πλήρη διδακτικά έτη.
Επειδή ως γνωστόν οι ελληνικοί νόμοι είναι συχνά προχειρογραμμένοι και περιπλέκουν χωρίς λόγο τα πράγματα, νομίζω πρέπει να προσέξει κανείς και το εξής:
Ο νόμος λέει "Η πραγματική προϋπηρεσία προσμετράται, εφόσον οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν συμπληρώσει συνεχή υπηρεσία τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών με πλήρες εβδομαδιαίο ωράριο ή με αναγωγή αυτού στο υποχρεωτικό."

Δηλαδή όχι μόνο αθροιστικά να αντιστοιχεί σε δύο πλήρη διδακτικά έτη αλλά και να είναι συνεχής για τουλάχιστον 2 έτη.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 24, 2025, 04:58:05 pm από Observer123 »

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιουνίου 24, 2025, 06:21:26 pm »
Επειδή ως γνωστόν οι ελληνικοί νόμοι είναι συχνά προχειρογραμμένοι και περιπλέκουν χωρίς λόγο τα πράγματα, νομίζω πρέπει να προσέξει κανείς και το εξής:
Ο νόμος λέει "Η πραγματική προϋπηρεσία προσμετράται, εφόσον οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν συμπληρώσει συνεχή υπηρεσία τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών με πλήρες εβδομαδιαίο ωράριο ή με αναγωγή αυτού στο υποχρεωτικό."

Δηλαδή όχι μόνο αθροιστικά να αντιστοιχεί σε δύο πλήρη διδακτικά έτη αλλά και να είναι συνεχής για τουλάχιστον 2 έτη.
Πάντως εγώ ξέρω αυτό που λέει ο Lasid. Συνολική υπηρεσία 20 μηνών. Αθροιστικά δηλαδή.

Αποσυνδεδεμένος Observer123

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιουνίου 24, 2025, 07:58:26 pm »
Πάντως εγώ ξέρω αυτό που λέει ο Lasid. Συνολική υπηρεσία 20 μηνών. Αθροιστικά δηλαδή.

Ο νόμος αναφέρεται σε 2 προϋποθέσεις, οπότε γίνονται ενδεχομένως κάποιες παρανοήσεις.

Η πρώτη προϋπόθεση αφορά την αναγνώριση προϋπηρεσίας. Εκεί μιλάει για διετή τουλάχιστον συνεχή προϋπηρεσία. Επομένως αν κάποιος δουλεύει στην ιδιωτική εκπαίδευση και τον απολύουν τον Ιούνιο και τον επαναπροσλαμβάνουν αρχές Σεπτεμβρίου μπορεί να έχει δουλέψει 4 χρονιές και να του πει το Υπουργείο ότι έχει μηδενική προϋπηρεσία.

Η δεύτερη αφορά τον διορισμό. Για να διοριστεί κάποιος θα πρέπει να έχει διετή προϋπηρεσία στο δημόσιο. Εκεί ο νόμος δεν μιλάει για συνεχή προϋπηρεσία, άλλωστε οι αναπληρωτές δεν υπηρετούν συνεχόμενα. Επομένως εκεί ισχύει η 2ετία σωρευτικά. Ουσιαστικά βέβαια πρόκειται για 3ετία γιατί κανέναν αναπληρωτή δεν τον προσλαμβάνουν από 1η Σεπτεμβρίου, οπότε για λίγες ημέρες ακόμη και αυτοί που τοποθετούνται ως αναπληρωτές από την Α φάση δεν συμπληρώνουν την απαιτούμενη διετία μετά από δύο θητείες οπότε χρειάζονται και τρίτη.

Όλα αυτά στερούνται σοβαρότητας, αλλά έτσι έχει μάθει να λειτουργεί το Υπουργείο Παιδείας.

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιουνίου 24, 2025, 08:01:20 pm »
Ναι, συμφωνώ. Το διορισμό είχα στο νου μου.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32919
  • Τελευταία: Silia499
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1185363
  • Σύνολο θεμάτων: 19495
  • Σε σύνδεση σήμερα: 678
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)