0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα σας!!Έχω μία απορία σχετικά με την προϋπηρεσία σε ιδιωτικό σχολείο. Έχω 21 μήνες προϋπηρεσίας σε δημόσιο σχολείο ως αναπληρώτρια (τις δύο χρονιές με πήραν από τη μέση της χρονιάς και την τρίτη με πήραν από την αρχή της χρονιάς). Αν στραφώ στην ιδιωτική εκπαίδευση και δουλέψω δύο χρόνια συνεχόμενα, θα μου αναγνωριζόταν αυτή η προϋπηρεσία και θα είχα δικαίωμα διορισμού; Θέλω να πω οι 21 μήνες που έχω δουλέψει (και έτσι όπως τους έχω δουλέψει) θεωρούνται δύο πλήρη διδακτικά έτη;
Αν δεν κάνω λάθος, μετά την απόλυση από την ιδιωτική εκπαίδευση θα πρέπει να αποκτήσεις δύο πλήρη διδακτικά έτη στο δημόσιο.
Δηλαδή πρέπει πρώτα να δουλέψει κάποιος στο ιδιωτικό, να αποκτήσει προϋπηρεσία και μετά στο δημόσιο; Ξέρετε μήπως πού μπορώ να απευθυνθώ για να το διευκρινίσω;
Τελικά το έψαξα και δεν υπάρχει αυτή η προϋπόθεση. Οι 21 μήνες προϋπηρεσίας, που έχεις ήδη σε δημόσια σχολεία, αντιστοιχούν σε πάνω από 2 πλήρη διδακτικά έτη. Το βρήκα στην περσινή πρόσκληση για μόνιμο διορισμό:Εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Α΄ και Β΄ τουΑΣΕΠ με προϋπηρεσία από ιδιωτικό σχολείο έχουν, μεν, δικαίωμα υποβολής αίτησης αλλά η αίτησητους θα αξιολογηθεί, κατά την αλγοριθμική ροή της διαδικασίας διορισμών, αποκλειστικά και μόνο ανσυμπληρώνουν προϋπηρεσία σε δημόσια σχολεία τουλάχιστον 2 πλήρων διδακτικών ετών (τελευταίοεδάφιο της υποπερ. ββ΄ της περ. ζ΄της παρ.4 του άρθρου 61 του ν. 4589/2019). Σημειώνεται ότι ως πλήρεςδιδακτικό έτος στη Δευτεροβάθμια νοείται η απασχόληση 10 μηνών, ενώ στην Πρωτοβάθμια ηαπασχόληση 9 μηνών και 21 ημερών.https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-2023/20240731_88350_Ε1_Υ.Α._Πρόσκληση_Διορισμών_Ε2ΤΚ46ΝΚΠΔ-2ΞΛ.pdf
Καλημέρα. Μια διευκρίνιση αν γνωρίζει κάποιος. Αν η ιδιωτική προϋπηρεσία που έχει αποκτηθεί ξεπερνά τα 2 έτη με αναγωγή στο πλήρες ωράριο, αλλά έχει αποκτηθεί μέσα σε 4 χρόνια σε 2 διαφορετικά σχολεία μετράει;
Φυσικά. Δεν υπάρχει άλλη προϋπόθεση ή περιορισμός. Αρκεί η συνολική προϋπηρεσία να αντιστοιχεί αθροιστικά σε 2 πλήρη διδακτικά έτη.
Επειδή ως γνωστόν οι ελληνικοί νόμοι είναι συχνά προχειρογραμμένοι και περιπλέκουν χωρίς λόγο τα πράγματα, νομίζω πρέπει να προσέξει κανείς και το εξής:Ο νόμος λέει "Η πραγματική προϋπηρεσία προσμετράται, εφόσον οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν συμπληρώσει συνεχή υπηρεσία τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών με πλήρες εβδομαδιαίο ωράριο ή με αναγωγή αυτού στο υποχρεωτικό." Δηλαδή όχι μόνο αθροιστικά να αντιστοιχεί σε δύο πλήρη διδακτικά έτη αλλά και να είναι συνεχής για τουλάχιστον 2 έτη.
Πάντως εγώ ξέρω αυτό που λέει ο Lasid. Συνολική υπηρεσία 20 μηνών. Αθροιστικά δηλαδή.