0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να σου απαντήσω εγώ (γιατί δεν πρόκειται να σου απαντήσει, είναι απασχολημένος να κάνει copy-paste):Είναι ανοιχτόμυαλος με όλες τις θρησκείες πλην της ελληνορθόδοξης, γιατί είναι βραχνάς που κάθεται στο λαιμό του από γεννησιμιού του και πραγματικά δεν αφήνει τον ίδιο και τη χώρα να αναπνεύσει. Τέτοια καταπίεση δεν έχει ξαναϋπάρξει μιλάμε.
Απάντησα πριν από τρία μηνύματα.
Απ' το κείμενο που παρέθεσα τ' ανάποδο φαίνεται. Η μισαλλοδοξία να 'ναι όλη του Κοσμά Αιτωλού. Κι όχι των Εβραίων.
Γιατί το κείμενο το διαβάζεις εντελώς αποσπασμένο από το ιστορικό του πλαίσιο. Ο Κοσμάς ο Αιτωλός είχε έρθει σε μεγάλη σύγκρουση με το εβραϊκό οικονομικό κατεστημένο της περιοχής για το φαινόμενο της αισχροκέρδειας και της τοκογλυφίας εις βάρος των φτωχών πληθυσμών, είχε δε πείσει τους χριστιανούς να μεταφέρουν το παζάρι τους το Σάββατο, ώστε να μπορούν να εκκλησιάζονται τις Κυριακές, με αποτέλεσμα να πληγούν οικονομικά οι Εβραίοι που έχουν ιερή μέρα το Σάββατο.Για ζητήματα οικονομικής εκμετάλλευσης των φτωχών συγκρούστηκε και με τους Έλληνες κοτζαμπάσηδες της περιοχής και με τους Βενετσιάνους εμπόρους.Και γι' αυτό φρόντισαν στο τέλος όλοι ή κάποιοι από αυτούς να δωροδοκήσουν τον Κουρτ Πασά, για να τον βγάλει από τη μέση. Η Ιστορία, η Θεολογία και οποιοδήποτε άλλο γνωστικό αντικείμενο δεν μαθαίνεται από αποσπασματική χρήση πηγών που ψαρεύουμε από εδώ κι από εκεί, για να τα διαβάσουμε με προαποφασισμένα συμπεράσματα. Θέλει πολύ περισσότερο ψάξιμο και ανοικτό μυαλό.
Ναι, σωστά. Κάπως έπρεπε να τεκμηριωθεί και ιστορικά πού οδηγεί η απεριόριστη ελευθερία έκφρασης την οποία υποστηρίζεις, γιατί είχε γίνει μόνο θεωρητικά.Αυτά ακριβώς συμβαίνουν στο καθεστώς απεριόριστης ελευθερίας έκφρασης. Εκεί που νομίζεις ότι αυτή θα διασφαλίσει τη δική σου αμετροέπεια, απενοχοποιεί τελικά και τους αφορισμούς, τις κατάρες και τα αναθέματα των άλλων εναντίον σου.Βέβαια, όλοι γλιτώνουν την καταπίεση των συναισθημάτων τους έτσι. Δεν βαριέσαι...
Συνιστώ ψυχραιμία. Οι απόψεις μου ενόχλησαν, αλλά βλέπω τα γεγονότα ενοχλούν πολύ περισσότερο.
Ψύχραιμη είμαι. Εσύ αυτοαναιρείσαι και δεν το καταλαβαίνεις καν.