*

Αποστολέας Θέμα: Πίστη Αγνωστικισμός Αθεΐα. Εθνισμός Διεθνισμός Αεθνισμός. Απόψεις.  (Αναγνώστηκε 5311 φορές)

wipers και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
Τις ψυχικές διαγνώσεις εσύ τις κάνεις που συστήνεις ψυχραιμία στον έναν και τον άλλον.
Εγώ είπα απλά τη γνώμη μου στους προβληματισμούς σου και σχολίασα τον τρόπο που επεξεργάζεσαι τα δεδομένα, για να καταλήξεις σε συμπεράσματα.

Και το θέμα σταματάει εκεί. Δεν χρειάζεται να κάνουμε κύκλους.
Η ψυχραιμία δεν είναι ψυχική διάγνωση. Εσύ όλο μου γράφεις πως έχω ψυχολογικά. ;D Είναι λίγο αστειούλικη η αντιμετώπισή σου, αλλά δείχνει κάτι. Πάντως ό,τι θέλετε μπορείτε να γράφετε, εγώ δεν παρεξηγώ κι ούτε θίγομαι από άλλες απόψεις. ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 30, 2025, 11:23:45 pm από leon. »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος ppil

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Είναι εντυπωσιακό το πώς μια τόσο τεκμηριωμένη και βαθιά τοποθέτηση, όπως αυτή της apri, καταλήγει να απορρίπτεται ως "καταπιεστική" κατά κάποιον τρόπο. Δεν προσέβαλε, δεν λοιδόρησε, δεν ειρωνεύτηκε – απλώς απαίτησε κάτι που λείπει συχνά στον δημόσιο διάλογο: βάθος, αυτογνωσία και λογική συνέπεια. Αν αυτό θεωρείται λογοκρισία, τότε μάλλον έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου η ελευθερία του λόγου συγχέεται με την ευκολία του "λέω ό,τι θέλω και απαιτώ να μη με κρίνουν".
Λες πως "είμαι ελεύθερη να ποστάρω και όποια άποψη και όποιο γεγονός θέλω". Μα γιατί να το κάνω αυτό; δεν έχει κανένα νόημα να γράφουμε παράλληλα ό,τι μας έρχεται στο νου. Εσύ πχ. μας έβαλες ένα σωρό ζητήματα της θεσμικής εκκλησίας που δεν σχετίζονται με την πίστη, που δεν αφορούν θεολογικές θέσεις και τα συμπεράσματα που θες να βγάλουμε είναι πως έχεις δίκιο. Άρα ορθά σου είπε ο trust no one πως πρέπει να αλλάξει ο τίτλος της ανάρτησης. Ένας τίτλος που θα ταίριαζε είναι: "Αποδομώντας την χριστιανική πίστη με τον leon! Βασιζόμαστε σε πολλά ιντερνετικά άρθρα και πολλές απόλυτες απόψεις από τον ίδιο". Ούτε χριστιανοί έχουν θέση σε κάτι τέτοιο, ούτε αγνωστικιστές, ούτε άθεοι. Οι μόνοι που μπορούν ουσιαστικά να συμμετέχουν είναι οι πολέμιοι του χριστιανισμού.
Μου φαίνεται αδιανόητο να μην καταλαβαίνει ένας τόσο έξυπνος άνθρωπος πού λαθεύει στο όλο ζήτημα.Και σου μιλάω με αγάπη.
« Τελευταία τροποποίηση: Σήμερα στις 01:50:30 am από ppil »
Ξόδεψα την καρδιά μου όλη για να σε ντύσω αστραπή

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση
    • Προφίλ
Μα δε μπορώ να καταλάβω γιατί θέλετε ν' αλλάξει ο τίτλος. Όπως είπα υπάρχουν οι απόψεις υπάρχουν και τα γεγονότα. Δεν αναιρεί το ένα το άλλο. Ίσα ίσα όπου τα γεγονότα ενισχύουν (ή αποδομούν) τις απόψεις. Η αλλαγή τίτλου, συνεπώς, ή ο αποκλεισμός αναφοράς και περιγραφής γεγονότων συνιστά λογοκρισία. Και το σκληρό πυρήνα της λογοκρισίας μάλιστα. Δεν πρόκειται να συναινέσω σε κάτι τέτοιο. Ξεκινήσαμε απ' τον καλλιτέχνη της Πινακοθήκης και τη λογοκρισία που υπέστη. Κάποιοι την υποστηρίξατε γιατί προσέβαλε ιερά και όσια. Κάποιοι όχι. Αναπτύξαμε τις απόψεις μας αναλυτικά. Περί πίστης περί θρησκείας περί θεού. Και παράθεσα ιστορικά συμβάντα που συνδέονται με λογοκρισία κι αναθεματισμό λόγω προσβολής ιερών και όσιων (όπως σήμερα). Δε γίνεται όλοι να συμφωνούμε μεταξύ μας. Η ανεκτικότητα είναι βασική προϋπόθεση. Ό,τι υποστηρίζετε ελεύθερα το λέτε χωρίς καμμιάν απόπειρα λογοκρισίας από μένα. Όποιο ιστορικό συμβάν το αναφέρετε για να στηρίξετε τη θέση σας χωρίς και πάλι εγώ να σας ζητώ να μην το πράξετε. Ουδέποτε ζήτησα σ' αυτό το νήμα να λογοκριθεί ο οποιοσδήποτε. Εσείς γιατί το ζητάτε; Καταλαβαίνω ότι το ζητάτε γιατί η άλλη άποψη (ή το γεγονός) θεωρείτε ότι προσβάλλει τα πιστεύω σας. Αυτό, όμως, δεν είναι σωστό. Σκεφτείτε πως φτάνετε στο σημείο να ζητάτε λογοκρισία επειδή κάτι δε σας αρέσει. Μα τι διαφορετικό έκαναν οι λογοκριτές της επταετίας; Δε λέω ότι έχετε ίδια μυαλά μ' αυτούς. Ούτε καν. Αλλά ότι η πίστη σας σας φτάνει στο ίδιο σημείο με αυτούς που κάποτε ανελεύθερα λογόκριναν. Δε θα πρέπει αυτό, ως ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους, να σας απασχολήσει; Να πείτε "μα εγώ δε θέλω να λογοκρίνω, δε λειτουργώ φασιστικά, είμαι δημοκράτης βαθιά, τότε γιατί το ζητώ;". Κάντε αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σας και σκεφτείτε όντως αυτό είναι πίστη; Όντως ο Χριστός αυτό μας δίδαξε; Μήπως η εκκλησία η θρησκεία το δόγμα μας οδηγεί τελικά σ' επικίνδυνες ατραπούς μακρυά απ' τη διδασκαλία του Ιησού; Αν δεν το δουλέψετε αυτό με τον εαυτό σας εγώ τι άλλο να κάνω; Μόνον να σας πω ότι εγώ ούτε λογοκρίνω κι ούτε λογοκρίνομαι και τελεία και να συνεχίζω να εκφράζομαι ελεύθερα. Θεωρώ, βασικό, λοιπόν ζήτημα την καταφυγή σε λογοκριτικές πρακτικές των πιστών. Για τούτο κι οι ιστορικές αναφορές σε τέτοιες πρακτικές που αναβίωσαν στο σήμερα στην πινακοθήκη.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182514
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)