*

Αποστολέας Θέμα: Ωράριο εργασίας μόνιμων εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 123282 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kyriakh

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Απ: Ωράριο εργασίας μόνιμων εκπαιδευτικών
« Απάντηση #322 στις: Οκτωβρίου 05, 2011, 04:01:49 pm »
Γλυκια μου ,αν δουλευες σε σχολειο σαν το δικο μας ,με διευρωπαϊκα προγραμματα και ολοι εν δραση ,δε θα γινοσουν ποτε διοικητικος .Αληθεια  :)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:10:39 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #323 στις: Οκτωβρίου 05, 2011, 04:05:34 pm »
 :)  μακάρι να υπάρχουν τέτοια σχολεία και ας είμαι εγώ διοικητικός. Την ίδια χαρά νιώθω....

εγώ βλέπεις πέτυχα σε σχολείο που μόνη μου πάλευα, μου τη λέγανε κι από πάνω και όσες φορές παρουσίασα πρόγραμμα (comenius, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, αγωγής σταδιοδρομίας, άνοιξης της ευρώπης, κτλ κτλ κτλ) δεν εμφανίστηκε ποτέ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ απο τους ....."συναδέλφους" μου.... Αφού μέχρι και οι άλλοι συνάδελφοι από άλλα σχολεία που ερχόταν στις παρουσιάσεις μου το επεσήμαναν.... όσο για τους γονείς....ακόμα όταν με βλέπουν μου λένε κριμα που έφυγα...

δε βαριέσαι...όσο υπάρχουν εκπ/κοί σαν κι εσένα συνεχίζω να ελπίζω!! :-* :-* :-* :-* :-*
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος vasileios

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #324 στις: Οκτωβρίου 05, 2011, 04:12:35 pm »

Αναφορικά με το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν πως δεν αφορά μεγάλο αριθμό προσωπικού στην εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια, άλλωστε, έχουν συνταξιοδοτηθεί χιλιάδες εκπαιδευτικοί. Το υπουργείο Παιδείας μελετά διάφορα σενάρια, έτσι ώστε να εξοικονομήσει προσωπικό και κατ' επέκταση πόρους. Ειδικότερα εξετάζεται:

Αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών για τις περιπτώσεις που οι ώρες διδασκαλίας δεν καλύπτονται με το υποχρεωτικό ωράριο.
    Μετακίνηση υπεράριθμων εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο, ακόμη και σε μονάδες άλλης βαθμίδας ή νομού.
    Δεύτερη ανάθεση διδασκαλίας συναφών μαθημάτων σε εκπαιδευτικούς που έχουν πτυχία σε δύο διαφορετικές ειδικότητες.
    Απορρόφηση του πλεονάζοντος προσωπικού σε διάφορους φορείς.

Με εξαιρεση ισως το τελευταιο μετρο, ολα τα υπολοιπα ειναι θεσμοθετημενα και ενιοτε εφαρμοζονται. Ακομη και το τελευταιο μετρο μπορει να θεωρηθει οτι ηδη τιθεται σε εφαρμογη, αν θεωρησουμε οτι  αφορα περιορισμενο αριθμο φορεων διαθεσης που σχετιζονται με την εκπαιδευση (πχ διαθεση σε ΙΕΚ) και οχι ευρυ φασμα ασχετων προς την εκπαιδευση φορεων. Το θεμα ειναι οτι εκδηλωνεται η πολιτικη βουληση να ενεργοποιηθουν πληρως και συστηματικα ολες οι σχετικες διαταξεις.   

Μεγαλυτερη ακομη ανησυχια προκαλει η δηλωση
"Δάσκαλε, δεν είμαι δοχείο να με γεμίσεις. Είμαι σπίρτο να με ανάψεις..." (Ι. Κακριδής)

Αποσυνδεδεμένος kyriakh

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #325 στις: Οκτωβρίου 05, 2011, 04:18:22 pm »
 Eτσι μπραβο εργατικουλα, οχι που μπερδευουν  το comenius  με το γκομενιους και τη γριπη των ζωντοχηρων

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:10:39 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #326 στις: Οκτωβρίου 05, 2011, 04:26:23 pm »
Eτσι μπραβο εργατικουλα, οχι που μπερδευουν  το comenius  με το γκομενιους και τη γριπη των ζωντοχηρων

ε να!! κάτι τέτοια γράφετε και φουντώνω άμα τ΄ακούω..... να πω ρε παιδιά τα καλύτερα για όσους δουλεύουν και δίνουν την ψυχούλα τους για τα παιδιά που έχουν απέναντι αλλά για κάτι λαμόγια του κ.....ά δεν βρίσκω καμία δικαιολογία.......

αααααααααα και τώρα που το θυμήθηκα είμαι έξω φρενών με έναν ΠΕ19 που αποσπάστηκε απο την άλλη άκρη της χώρας στη ΔΔΕ μας για παροχή διοικητικου έργου. Προς το παρόν τον τοποθετήσαμε σε γραφείο. Ήδη εδώ κι ένα μήνα έχω στείλει μέιλ να αρχίσουν απο τα γραφεία να ενημερώνουν το data για τις φετινές υπηρετήσεις. Μάλιστα το έχουμε έτοιμο σε άλλο αρχείο ποιος ειναι πού, με οργανική, στη διάθεση, με θητεία, με απόσπαση κτλ ...δηλαδή απλά μπαίνεις, επιλέγεις τις τιμές και ενημερώνεις το data....υπόθεση μιας ώρας το πολύ!!!

λοιπόν, χθες ρωτάω - παιδιά στο τάδε γραφείο πώς πάει με το data?  Απάντηση: α δεν το κάνει κανένας!!

και εκεί φορτώνω...καλά , λέω, δεν είναι ο τάδε εκεί, τι κάνει;

απάντηση : α δεν έχει μέιλ στο sch.gr!!!!!! ( γιατί για να σου δοθεί πρόσβαση στο data πρέπει να διαθέτεις μέιλ εκεί...) Πώς δεν έπαθα εγκεφαλικό δεν ξέρω... " και είναι δύσκολο να βγάλει;"  " μα δεν χρησιμοποιεί αυτό το μέιλ - έχει yahoo.... !!!!

ε πείτε μου τώρα!! θα φταίω εγώ μετά να κάνω αναφορά στο υπουργείο και να ζητάω την ανάκληση της απόσπασής του σε φορέα γιατί είναι εντελώς ανίκανος;  Και μετά μου λετε, είμαι εγώ κακιά...... γκκρρρρρ!! το θυμήθηκα τώρα και ξαναφούντωσα.....  >:( >:( >:( >:( >:(
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος Demo

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #327 στις: Οκτωβρίου 05, 2011, 08:33:09 pm »
Και για να κάνουμε και λίγο πλάκα ( ;) ,αν ημουν τροικανός θα εμπαινα στα fora και θα εβαζα τελος δημοσίευσης ανά μύνημα (ανωνυμα..πχ να μπει πληρωμη μεσω ανωνυμης prepaid).Επίσης θα ηλεγχα τα πράσινα φωτάκια και θα έψαχνα ip.Ολα αυτά απροειδοποιητα .Μετά ειναι ευκολο να αυξησεις το ωράριο!

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #328 στις: Οκτωβρίου 06, 2011, 10:34:34 am »

Αναφορικά με το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν πως δεν αφορά μεγάλο αριθμό προσωπικού στην εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια, άλλωστε, έχουν συνταξιοδοτηθεί χιλιάδες εκπαιδευτικοί. Το υπουργείο Παιδείας μελετά διάφορα σενάρια, έτσι ώστε να εξοικονομήσει προσωπικό και κατ' επέκταση πόρους. Ειδικότερα εξετάζεται:

Αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών για τις περιπτώσεις που οι ώρες διδασκαλίας δεν καλύπτονται με το υποχρεωτικό ωράριο.
    Μετακίνηση υπεράριθμων εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο, ακόμη και σε μονάδες άλλης βαθμίδας ή νομού.
    Δεύτερη ανάθεση διδασκαλίας συναφών μαθημάτων σε εκπαιδευτικούς που έχουν πτυχία σε δύο διαφορετικές ειδικότητες.
    Απορρόφηση του πλεονάζοντος προσωπικού σε διάφορους φορείς.

Με εξαιρεση ισως το τελευταιο μετρο, ολα τα υπολοιπα ειναι θεσμοθετημενα και ενιοτε εφαρμοζονται. Ακομη και το τελευταιο μετρο μπορει να θεωρηθει οτι ηδη τιθεται σε εφαρμογη, αν θεωρησουμε οτι  αφορα περιορισμενο αριθμο φορεων διαθεσης που σχετιζονται με την εκπαιδευση (πχ διαθεση σε ΙΕΚ) και οχι ευρυ φασμα ασχετων προς την εκπαιδευση φορεων. Το θεμα ειναι οτι εκδηλωνεται η πολιτικη βουληση να ενεργοποιηθουν πληρως και συστηματικα ολες οι σχετικες διαταξεις.   

Μεγαλυτερη ακομη ανησυχια προκαλει η δηλωση
"Δάσκαλε, δεν είμαι δοχείο να με γεμίσεις. Είμαι σπίρτο να με ανάψεις..." (Ι. Κακριδής)

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #329 στις: Οκτωβρίου 06, 2011, 10:52:06 am »
επιβεβαίωση:
http://www.didefth.gr/docs/a5149_deltio_typou_gia_apospaseis_pysde_perifereias.pdf
ώπα ώπα... το "έγιναν μετά από δήλωση τοποθέτησης" δεν λέει τίποτα απολύτως για τις επιθυμίες των συναδέλφων. Και μένα το ΠΥΣΔΕ μου φέτος, όταν μας ανακοίνωσε τα κενά που έπρεπε να δηλώσουμε οι ευρισκόμενοι στην διάθεση, μας έδωσε μια λίστα με τα κενά ΟΛΟΥ του νομού, και όχι μόνο της περιοχής στην οποία ανήκουμε. Ήταν δηλαδή σαν να σου έλεγαν, ότι "(εάν δεν τοποθετηθείς στις προτιμήσεις σου) θα σε βάλουμε σε όποιο σημείο του νομού θέλουμε"!!! Αυτό φαντάζομαι ανάγκασε κάποιους συναδέλφους να δηλώσουν και κενά εκτός της περιοχής τους, τα οποία όταν μπαίνουν στην ζυγαριά με αυτά που είναι στην άλλη άκρη του νομού φαίνονται καλύτερα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θέλουν να πάνε έξω από την περιοχή τους.

Και να ρωτήσω και κάτι άλλο; Αφού οι σ/φοι όπως λέει οι ανακοίνωση "θέλαν" να πάνε στους άλλους νομούς, γιατί δεν κάναν αίτηση απόσπασης;;; Σίγουρα θα τους είχαν πάρει αφού είχαν κενά αυτοί οι νομοί, αν όχι με την Α φάση, τότε με την

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #330 στις: Οκτωβρίου 06, 2011, 02:43:17 pm »
επιβεβαίωση:
http://www.didefth.gr/docs/a5149_deltio_typou_gia_apospaseis_pysde_perifereias.pdf
ώπα ώπα... το "έγιναν μετά από δήλωση τοποθέτησης" δεν λέει τίποτα απολύτως για τις επιθυμίες των συναδέλφων. Και μένα το ΠΥΣΔΕ μου φέτος, όταν μας ανακοίνωσε τα κενά που έπρεπε να δηλώσουμε οι ευρισκόμενοι στην διάθεση, μας έδωσε μια λίστα με τα κενά ΟΛΟΥ του νομού, και όχι μόνο της περιοχής στην οποία ανήκουμε. Ήταν δηλαδή σαν να σου έλεγαν, ότι "(εάν δεν τοποθετηθείς στις προτιμήσεις σου) θα σε βάλουμε σε όποιο σημείο του νομού θέλουμε"!!! Αυτό φαντάζομαι ανάγκασε κάποιους συναδέλφους να δηλώσουν και κενά εκτός της περιοχής τους, τα οποία όταν μπαίνουν στην ζυγαριά με αυτά που είναι στην άλλη άκρη του νομού φαίνονται καλύτερα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θέλουν να πάνε έξω από την περιοχή τους.

Και να ρωτήσω και κάτι άλλο; Αφού οι σ/φοι όπως λέει οι ανακοίνωση "θέλαν" να πάνε στους άλλους νομούς, γιατί δεν κάναν αίτηση απόσπασης;;; Σίγουρα θα τους είχαν πάρει αφού είχαν κενά αυτοί οι νομοί, αν όχι με την Α φάση, τότε με την
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 06, 2011, 02:45:01 pm από vasileios »

Αποσυνδεδεμένος @G

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • so and so ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #331 στις: Οκτωβρίου 07, 2011, 12:57:53 am »
Συνάδελφοι δεν αναλογιστήκατε και μια περίπτωση ακόμα.
Να φέυγεις με αίτησή σου για άλλο νομό χωρίς να το θέλεις!!!

Υπάρχουν δηλαδή άτομα τα οποία όντας στη διάθεση του πυσδε,  περιοχής μονιμης κατοικίας τους,
έκαναν αίτηση απόσπασης σε όμορους νομούς, επειδή είχαν 0 ώρες διδασκαλίας, παρ' όλο που δεν το
απαίτησε ακόμα ο περιφερειάρχης.

Ο λόγος; Μα φυσικά ο φόβος... εφέδρείες, μετατάξεις και άλλες μ....ς που έχουν καταντήσει τους εκπ/κους
 παράφρονες και βορά στις διαθέσεις των κάθε λογής όρνεων.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 07, 2011, 12:59:38 am από Agse »

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #332 στις: Οκτωβρίου 07, 2011, 08:19:43 am »
παιδιά πήγα στο ΙΚΑ χτες για υπόθεση της γυναίκας μου, και έπαθα πλάκα με το τι γινόταν.
Λυπήθηκα τους υπαλλήλους. Κόσμος χαμός.
Είχα να πάω ΙΚΑ κάτι χρόνια.

Πιστεύω θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικό στους εκπαιδευτικούς να πηγαίνουν 1 φορά τον μήνα εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΙΚΑ, έτσι για να εκτιμάνε το ωράριό τους και να μην γκρινιάζουν που δουλεύουμε 4 ώρες ημερησίως, με διαλείμματα κάθε ώρα, με τις διακοπές μας Χριστούγεννα, Πάσχα, Καλοκαίρι.

Τι να έλεγα στον υπάλληλο που δουλεύει 8-3 μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα;
Ότι κοιταξε να δεις μην κοιτας που εγώ είμαι εκπαιδευτικός και δουλεύω 4 ώρες (συν τις τόσες διακοπές που έχω μέσα στον χρόνο), έχω και δουλειά στο σπίτι και γραπτά να διορθώσω!!
Ή ότι κοίτα εγώ μπορεί να δουλεύω λιγότερο αλλά κουράζομαι περισσότερο γιατί η διδασκαλία είναι κουραστική διαδικασία, τα παιδιά, φωνές κλπ....
Θα με πλάκωνε στο ξύλο! θα μου έλεγε
Ξέρετε τι γινόταν στο ΙΚΑ από φασαρία; το σχολείο μπροστα σε αυτό το θέαμα είναι εκκλησία!

"ας καθόμουν και εγώ σπίτι να δούλευα το υπόλοιπο μισό ωράριό μου φορώντας τις πυτζαμούλες μου, και να είχα 2 μήνες το καλοκαίρι και 15 μέρες Χριστουγεννα-Πάσχα, και όταν έχει ωραία μέρα να μης πηγαίνανε και εμας εκδρομή."
Εδώ τι να του έλεγα; αυτό που ισχυρίζονται πολλοί εκπαιδευτικοί; "μα η εκδρομή δεν είναι καθισιό. είναι υποχρέωση και είναι μέσα στο ωράριό μας. είναι ευθύνη"

Λοιπόν, επισκεφτείτε το ΙΚΑ της περιοχής σας, ή και καμιά ΔΟΥ αν είναι κοντίτερα, και θα αναθεωρήσετε τα περι δυσκολιών του επαγγέλματός μας και τα περι ωραρίου. Δείτε το σαν ψυχοθεραπεία. Θα νιώσετε ανακουφισμένοι! Έτοιμοι για δουλειά! θα σας έρθει η όρεξη! θα νιώσετε παραγωγικοί όσο ποτέ.

Αποσυνδεδεμένος marvac

• Ιστορικό μέλος
  • Εθισμός στο pde...
    • Προφίλ
« Απάντηση #333 στις: Οκτωβρίου 07, 2011, 08:54:45 am »
Μου φαίνεται ότι έχεις όρεξη πρωινιάτικα! Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι!!!
"Kι αν είναι κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα,
πέσουν καιροί οργισμένοι,
κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα,
για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια,
μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά ! τσεκούρι !τράβα !"
(Κωστής Παλαμάς)

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #334 στις: Οκτωβρίου 07, 2011, 09:09:15 am »
Καλά, μη λέμε και ο,τι θέλουμε, παίρνουν οι υπάλληλοι της ΔΟΥ 2.500 τουλάχιστον (απόφοιτοι ΤΕΙ) και σχολάνε και στις 3 και θα τους λυπηθώ κιόλας.... Άσε, έχω να λυπηθώ πολύ περισσότερο κόσμο, μη σου πω και τον εαυτό μου, που με τόσα πτυχία καταλήγω πλέον να δουλεύω για 900 ευρώ στου διαόλου το κέρατο (νησί παραμεθορίου) και με βενζίνη 1,8...

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #335 στις: Οκτωβρίου 07, 2011, 10:38:46 am »
ζητείστε μια μετάταξη στο ΙΚΑ ή στην ΔΟΥ τότε.
περαστικά σας εύχομαι τότε!

πάντως εμείς τώρα στην 28η παραμονή, θα πουμε τραγουδάκια!
λέτε να πουν και οι υπάλληλοι στο ΙΚΑ?  ;D

εντάξει ρε παιδιά μη βαράτε, απλά γύρισα από το ΙΚΑ με τα νεύρα μου τόσο τσιτωμένα που είπα Δόξα τω Θεώ που είμαι εκπαιδευτικός!!

καλημέρα σε όλους!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144