0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
γιατί εσένα σε ρώτησε κανείς πότε βολεύεσαι για τα ΠΕΚ; Ή εμένα; Ή τον οποιονδήποτε; Εντάξει, μην υπερβάλλουμε τώρα.... Στην τελική δεν μιλάμε για καμια επιμόρφωση που θα διαρκέσει χρόνια... το πολύ μια βδομάδα θα "ξεβολευτούν" - μην το θεωρούμε και τραγικό. όσο για το "λάστιχο" εγώ προσωπικά γίνομαι λάστιχο όταν έρχομαι απ΄τη δουλειά καταμεσήμερο και πρέπει να ανέβω πάνω κάτω τέσσερις φορές με το αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης για γερμανικά και ισπανικά της μικρής ή για να πληρώσω λογαριασμούς ή για να τακτοποιήσω ό,τι άλλες δουλειές δεν μπορώ μέσα στη μέρα και μετά να μαγειρέψω για την άλλη μέρα και να καθαρίσω το σπιτι και να διαβάσω νομοθεσίες ή να τελειώσω δουλειά που ενδεχομένως έχω φέρει απ΄το γραφείο. Και μιλάμε για κάθε μέρα αυτό. Λάστιχο επίσης έγινα στις πανελλαδικές όταν ως το μεσημέρι ήμουν στη διεύθυνση και κάθε απόγευμα για έναν ολόκληρο μήνα ειχα 3 - 9 βάρδια στο βαθμολογικό.... εκει, ναι .....έγινα λάστιχο.... επομένως "λάστιχο' με "λάστιχο" έχει διαφορά.... λίγο ζόρι παραπάνω για μια βδομάδα και μάλιστα με στόχο την ποιοτική εξέλιξη της διδακτικής διαδικασίας ε δεν ειναι τραγικό.τα σχολεία έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση για να ενταχθούν σε πιλοτικό πρόγραμμα απο την πρώτη φάση . όσο για τις κείμενες διατάξεις, για όσους έχουν πάψει να ισχύουν, ας κατέβουν απο αύριο σε απεργια διαρκείας - και ας λένε οι κειμενες διατάξεις ότι πρέπει να σε καλύπτει ο συνδικαλιστικός σου φορέας.... αν πραγματικά κάποιοι τις έχουν γραμμένες τις διατάξεις ας το αποδείξουν εμπράκτως όχι εγγράφως.
οι επιμορφώσεις είναι μέρος της δουλειάς την οποία έχεις επιλέξει να κάνεις. Φυσικά και ΔΕ θα τις κάνεις σε προαιρετική βάση επομένως αν θες να είσαι σωστός σ΄αυτό που κάνεις. όσο για το αλλο, εφόσον επιλέγω να γίνομαι λάστιχο επιλέγω και να το διατυμπανίζω - μου το επιτρέπεις φαντάζομαι.... τεσπά..... βγαίνω για ποτάκι τα λέμε αύριο.
Μπορείτε ωστόσο να διαπραγματευτείτε την ημερομηνία.
Τα περί κείμενες διατάξεις έχουν πάψει εδώ και καιρό να ισχύουν για εμένα από την στιγμή που οι κείμενες μας οδηγούν στην εξαθλίωση.
Το καταλαβαίνω πως το λες, αλλά μου φαίνεται "σκότωμα" να έχω το πρωί μάθημα, το απόγευμα να μου κάνουν μάθημα και το βράδυ να έχω την προετοιμασία και το διόρθωμα για την επόμενη ημέρα.Όπως είχε γίνει και στην εισαγωγική επιμόρφωση, όταν πρωτοδιορίστηκα. Με τη διαφορά ότι τότε είχα μόνο τον εαυτό μου να φροντίσω.
Τέλος jak-13 επιλέγεις να "βαριέσαι " μόνο με συγκεκριμένες τοποθετήσεις απο συγκεκριμένα μέλη του φόρουμ. Από την αντίστοιχη ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ εμπειρία που μας παρέθεσε εδώ η κυρά δασκάλα
Το να δέχεσαι όμως το Νόμο μόνο ως εκεί που σε συμφέρει, όπως λες, είναι απάνθρωπο και αντισυναδελφικό γιατί μπορεί να συμφέρει εσένα και να θίγει τον δίπλα. Και αυτό είναι επίσης ένα άλλο άκρο - δεν είναι ;
Προσωπικά, όχι, δεν απήργησα σήμερα γιατί δεν με εκφράζει ο συνδικαλιστικός μου φορέας και η μια μέρα απεργίας. Θα απεργούσα αν κατέβαινε όλη η Ελλάδα στους δρόμους, και παρέλυαν τα πάντα επ αόριστον. Δε με φοβίζει να μείνω άφραγκη αν ειναι να το παλέψουμε όλοι μαζί μέχρι τέλους. Δε θα δώσω όμως άφεση αμαρτιών με μια απεργία - ξεκάρφωμα ( και δη παρασκευιάτικα που σου κάνει και τριήμερο) για να βγουν μετά οι συνήθεις ύποπτοι και να το παίξουν και συνδικαλισταράδες!
τα ΜΚ έχουν "παγώσει" α πο 1/7 επομένως δεν έχει καμία σημασία πλέον αυτό. Αφου συμπληρώσεις τα 6 χρόνια υπηρεσίας μπορείς να πέσεις στις 19 ώρες. Προσοχή όμως γιατί δεν μετράνε όλες οι προϋπηρεσίες για μείωση ωραρίου. Πχ, προϋπηρεσία σε ιεκ ή αει/τει δεν υπολογίζεται για τη μείωση ωραρίου.
ΟΛΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ( ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ )