0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: topsy στις Οκτωβρίου 27, 2010, 02:47:09 pmΑπ'οτι ξερω στην
Απ'οτι ξερω στην
Κάποια σχόλια στα όσα έχουν αναφερθεί στο νήμα:1. (προσωπικό) φέτος μετακινούμαι 2 φορές την εβδομάδα (αυθημερόν) μεταξύ 2 σχολείων με απόσταση 30 (τριάντα) χλμ - Το ένα στο δήμο διαμονής μου. Τα σχολεία επικαλούνται ανελαστικότητα των προγραμμάτων λόγω ύπαρξης πολλών συναδέλφων που συμπληρώνουν ωράριο αλλού (Το ένα είναι ΕΠΑΛ) ή απλώς τεράστιου και δυσκίνητου συλλόγου (το άλλο είναι Μουσικό)2. Με τις πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις και μειώσεις προσλήψεων, η παρουσία σε περισσότερα του ενός σχολεία σε ορισμένες ειδικότητες είναι φέτος κανόνας και όχι εξαίρεση, για όλη την επικράτεια.3. Η κατάρτιση του προγράμματος ΔΕΝ είναι θέμα διευθυντή ή προγραμματιστή. Είναι θέμα ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Πρέπει να καταλάβουμε ότι στο 99% των περιπτώσεων που "βολευτήκαμε", δεν έχουμε απέναντί μας την υπηρεσία την οποία ξεγελάσαμε, αλλά κάποιο συνάδελφο τον οποίο "βυσματώσαμε" Αν λοιπόν θεωρούμε δυσβάσταχτη τη μετακίνηση σε δύο σχολεία την ίδια μέρα ίσως θα πρέπει να αναζητηθεί ο συνάδελφος που έχει στο πρόγραμμα μόνο πρωί, χωρίς κενά ή "ελαφριά" Παρασκευή...
Καλησπέρα συνάδελφοι.. Στην περιοχή μου υπάρχουν 3 γυμνάσια, αυτό που ανήκω οργανικά και 2 ακόμη τα οποία ως τώρα δεν είχαν εκπαιδευτικό της ειδικότητάς μου. Επί 4 χρόνια συμπλήρωνα πλήρες ωράριο καλύπτοντας όλες τις ώρες του μαθήματος στο 1ο(οργανικά) και στο 2ο(με διάθεση). Φέτος τοποθετήθηκε κάποιος που ήρθε με μετάθεση, στο 3ο σχολείο της περιοχής. Το θέμα είναι ποιος από τους 2 μας προηγείται στη διάθεση για τις ώρες του 2ου σχολείου; Σίγουρα έχω περισσότερα μόρια, αλλά είναι πράγματι αυτό το κριτήριο, ή εναποκειται στην κρίση των προϊσταμένων;
Και αν δν παίζουν οδοιπορικά ούτε θέμα αποστασης σχολείου, γιατί όλοι στο ίδιο μέρος ζούμε; δλδ όποιος διατεθεί αλλού θα διανύσει την ίδια απόσταση με τον άλλο!
Στην περίπτωση που αναφέρεις eidafws προηγείται αυτός με τα περισσότετα μόρια. Διότι η συμπλήρωση ωραρίου γίνεται με βάση την "παλαιότητα". Αυτό βέβαια με την προυπόθεση ότι δεν ζημιώνεται το συμφέρον της υπηρεσίας όπως μας πληροφόρησες. Γνωρίζω περίπτωση ανάλογη που δικαιώθηκε ο έχων περισσότερα μόρια υστερα από ένσταση. Το αναφέρω αυτό διότι πολλές διευθύνσεις κινούνται με υποκειμενικότητα σε τέτοια "μικρα" οπώς τα χαρακτηρίζουν ζητήματα, στηριζόμενες στην πεποίθηση ότι ο εκπ/κος που ζημιώνεται ίσως να μην το αντιληφθεί ή να μην θέλεί να το "κυνηγησει" το θέμα.