0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Την ερωτηση με την Αντιγονη πως την ειδατε?
Μια χαρά, υπάρχει και στις ερωτήσεις του ΚΕΕ και μάλιστα με σχεδόν ίδια διατύπωση αν θυμάμαι καλά! Εγώ προβληματίζομαι πολύ πάντως με τη λογική των θεμάτων...δηλ. που πρέπει να πάνε οι βάσεις της θεωρητικής; και γιατί πρέπει ΚΑΘΕ χρονιά να πέφτει Αριστοτέλης; Και τελικά μήπως παρατρελαινόμαστε όλοι (κι εμείς και οι μαθητές) με ασκήσεις, φροντιστήρια, πίεση στα παιδιά, διαγωνίσματα κλπ κλπ όταν αυτά που ερωτώνται τελικά είναι στοιχειώδη;;
Να ρωτήσω κάτι κι εγώ τώρα που το είδα. Στις λύσεις του φροντηστηρίου "σύγχρονο" το "νυκτός" το έχει ετερόπτωτο ονοματικό προσδιορισμό στο "προσβαλόντες" ως γενική του χρόνου. Εγώ πάλι έχω τη γνώμη πως είναι πλάγια πτώση (γενική) ως επιρρηματικός προσδιορισμός του χρόνου στην ίδια μετοχή. τί λέτε κι εσείς?
η αληθεια ειναι οτι τα θεματα ηταν για παιδια του....ΠΙΚΠΑ.Ομως, προσεξτε, θεωρω οτι η δυσκολια εγκυται στη σωστη αποδοση του κειμενου στη νεα ελληνικη. οχι μια ξυλινη, ξερη, κατα λεξη μεταφραση. αυτο θα ειναι ενα τραγελαφικο κατασκευασμα.σε αυτο θα ξεχωρισουν οι "καλοι"γιατι στο ευκολο κειμενο την πατας πολυ πιο ευκολα και .....γλιστρας, δεν βασανιζεις το μυαλο σου ωστε να βρεις την καταλληλη αποδοση της λεξης και της συνταξης.παντως, ομολογουμενως οι βασεις θα πανε στα....υψη.ποτε δεν εχει μπει τοσο ευκολο κειμενο. Εχω τα θεματα των εισαγωγικων εξετασεων απο το 1946-47 και μετα και...... το φετινο δεν "παιζεται"