0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
η αληθεια ειναι οτι τα θεματα ηταν για παιδια του....ΠΙΚΠΑ.
Αρχαία, Φυσική για πολύ διαβασμένους Ο Θουκυδίδης και η Φυσική, που παίδεψαν χθες τους υποψηφίους, φρενάρουν τις βάσεις στις περιζήτητες σχολές του κέντρου.(...)Αντίστοιχα, τα Αρχαία Ελληνικά, μάθημα-καταλύτης για τη θεωρητική κατεύθυνση λόγω του αυξημένου βαθμολογικού του βάρους, φαίνεται να συγκρατούν την απότομη ώθηση που είχαν δώσει στις βάσεις του 1ου επιστημονικού πεδίου (Νομικές, Φιλολογίες κ.λπ.), συμπαρασύροντας και τα Παιδαγωγικά, τα χαμηλής δυσκολίας θέματα στην Ιστορία και τη Νεοελληνική Λογοτεχνία. Στη θεωρητική κατεύθυνση έπεσε μάλλον βαρύς ο αδίδακτος Θουκυδίδης, ενώ τα «Ηθικά Νικομάχεια» του Αριστοτέλη που επελέγησαν από τα διδαγμένα κείμενα είχαν διαφύγει της προσοχής πολλών υποψηφίων επειδή ακριβώς είχαν ξαναπέσει πέρυσι.Γενικώς η χθεσινή πέμπτη ημέρα των Πανελλαδικών δεν ήταν εύκολη για τους υποψηφίους από τα Γενικά Λύκεια. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων, «τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών χωρίς να παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες μπορούσε να τα επεξεργαστεί ένας μαθητής της θεωρητικής κατεύθυνσης. Οι ερωτήσεις για το διδαγμένο κείμενο απαιτούσαν τόσο γνώση των σχολίων του διδακτικού βιβλίου όσο και βαθύτερη γνώση του κειμένου και αξιοποίηση της κρίσης των μαθητών. Για το αδίδακτο κείμενο, μολονότι έχει κάποια δύσκολα σημεία στη μετάφραση, παρουσιάζει νοηματική συνέχεια και δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες».Από την άλλη εβδομάδα που θα αρχίσει η ροή των βαθμολογιών από τα βαθμολογικά κέντρα προς τη μηχανογράφηση του υπουργείου Παιδείας θα διαμορφωθεί μία σφαιρικότερη εικόνα για τις επιδόσεις και τις βάσεις.Για το 70% των υποψηφίων η αυλαία πέφτει αύριο Τετάρτη με Λατινικά, Χημεία, Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον. Για το υπόλοιπο 30% που επέλεξε τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, η αυλαία των Πανελλαδικών θα πέσει την Παρασκευή.http://www.alfavita.gr/typos/t26_5_9_919.php
Συνάδελφοι καλησπέρα.εγώ συμμετείχα στις πανελλαδικές ως υποψήφια, κυνηγώντας το όνειρό μου που είναι να σπουδάσω κλασική αρχαιολογία στο απθ(στο ίδιο πανεπιστήμιο τελείωσα το κλασικό της φιλολογίας).Αποφάσισα να δώσω πανελλήνιες γιατί οι κατατακτήριες παραήταν απαιτητικές για το χρόνο που μπορούσα να διαθέσω για διάβασμα και επιπλέον οι θέσεις ήταν εξαιρετικά περιορισμένες.Επίσης με τις κατατακτήριες δε δικαιούσαι-νομίζω- πάσο και τις υπολοιπες φοιτητικές παροχές, οπότε είπα να πάω από την οδό των πανελλαδικών.Διέθεσα περίπου ένα μήνα για διάβασμα και η αλήθεια είναι πως στην αρχή είχα λίγο αγωνία για την εξέλιξη.Όταν όμως πήγα στο σχολείο να δώσω έπαθα πλάκα...Είχα στο μυαλό μου το κλίμα των εξετάσεων επί δεσμών που είχα δώσει εγώ και όταν βρέθηκα εκεί μου έκανε εντύπωση το κλίμα που επικρατούσε μεταξύ των υποψηφίων:ουρλιαχτά, τσιρίδες ,γέλια πλάκες κλπ.Θυμάμαι όταν έδινα πριν από 10 χρόνια επικρατούσε στο σχολείο μια σιγή και η αγωνία όλων επλανάτο στο χώρο...Τέλος πάντων δεν είναι αυτό που έχει σημασία, εξάλλου τα πράγματα αλλάζουν.Όταν λοιπόν είδα τα θέματα της πρώτης μέρας σκέφτηκα ότι αν συνεχίσουν έτσι θα πάρω τουλάχιστον "το αίμα μου πίσω" για εκείνες τις πανελλήνιες στις οποίες συμμετείχα πριν από 10 χρόνια και στις οποίες έχασα χρόνια από τη ζωή μου από την αγωνία.Και πράγματι μέχρι σήμερα τα πράγμτα κύλησαν χαλαρά...Είναι απολαυστικό να δίνεις πανελλήνιες και να είσαι χαλαρός...Πιστεύω πως το αρχαιολογικό το πιάνω ακόμα και αν ανέβει, ωστόσο δεν έχω πει ούτε στη μητέρα μου ότι έδωσα πανελλήνιες.Ακούγεται λίγο γελοίο για καθηγήτρια να δίνει εξετάσεις...Ούτε στους καθηγητές επιτηρητές έχω πει με τι ασχολούμαι παρόλο που είναι φανερή η περιέργεια τους...Τέλος πάντων τώρα που οι εξετάσεις τυπικά τελειώνουν μπορώ τουλάχιστον να το καταθέσω εδώ σαν εμπειρία!Α και αν έχετε καμιά πληροφόρηση για το πότε βγαίνουν οι βαθμοί καλοδεχούμενη θα είναι...