0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ας ανταλλάξουμε απόψεις συνάδελφοι για την βαθμολογία !!!Θα κάνω την αρχή : Εγώ μέχρι πέρυσι , που ήμουν σε σχολεία σχετικά ήρεμα , εφάρμοζα το σύστημα : β= (γραπτό+προφορικό)/2 με στρογγυλοποίηση πάντα προς τα πάνω, με αρκετά υψηλότερους προφορικούς βαθμούς (και κυρίως κρίνοντας την προσπάθεια) απο οτι αξίζουν και με μικρότερη βαθμολογία το 9. (δηλ. αν β<9, τότε τους έβαζα στον ελεγχο 9). Τους ανακοίνωνα το σύστημα βαθμολόγησης στην αρχή της χρονιάς και έτσι ξέρανε πάνω - κάτω τι να περιμένουν ! Η αλήθεια είναι οτι έβαζα αρκετά γραπτά (τεστ) που διαμορφωναν το γραπτό βαθμό και επίσης τους έδινα στο τέλος του κεφαλαίου ασκήσεις για το σπίτι που τις μάζευα, τις διόρθωνα, αλλά δεν τις βαθμολογούσα και σημείωνα απλά την συμμετοχή σε αυτές, που επηρεαζε τον προφορικό βαθμό. (Ετσι έβλεπα και τις αδυναμίες και απορίες τις οποιες και προσπαθούσα σε κάποιο βαθμό να λύσω)Φέτος , που έχω τμήματα με άτακτα παιδιά, τους ενημέρωσα οτι ο προφορικός βαθμός θα επιρεαστει και απο την συμπεριφορά τους ! (δεν μου αρέσει να το κάνω αυτό! Αλλα επιασε λιγάκι (νομίζω)! )
1. K_K έχω την εντύπωση (δεν είμαι ομως απόλυτα σίγουρος) ότι τα σύντομα ολιγόλεπτα τεστ κανονικά μετρούν στον ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ βαθμό καθώς ουσιαστικά αποτελούν εξέταση στο μάθημα της ημέρας..2. Τον προφορικό βαθμό που λες πώς τον διαμορφώνεις? Εξετάζεις κάθε φορά συγκεκριμένα άτομα και σημειώνεις βαθμούς ή από μια γενική ιδέα στο τέλος του τετραμήνου?
Παράθεση από: daffyduck στις Οκτωβρίου 21, 2007, 07:44:37 pm1. K_K έχω την εντύπωση (δεν είμαι ομως απόλυτα σίγουρος) ότι τα σύντομα ολιγόλεπτα τεστ κανονικά μετρούν στον ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ βαθμό καθώς ουσιαστικά αποτελούν εξέταση στο μάθημα της ημέρας..2. Τον προφορικό βαθμό που λες πώς τον διαμορφώνεις? Εξετάζεις κάθε φορά συγκεκριμένα άτομα και σημειώνεις βαθμούς ή από μια γενική ιδέα στο τέλος του τετραμήνου?1. Είναι δικιά μου νομική παρατυπία να βάζω τα τεστάκια στα γραπτά. Κανένα παιδί όμως δεν διαμαρτυρήθηκε, διότι έτσι ανεβαίνει η βαθμολογία κατα Μ.Ο. Λες να αναθεωρήσω, για να είμαι νομικά καλυμμένη?2. Κυρίως μετράω την προσπάθεια στην τάξη και στο σπίτι. Δεν περιμένω το τέλος του τετραμήνου για να κρατήσω σημειώσεις ! Εχω ενα δικό μου τετράδιο και μετά το μάθημα σημειώνω οτι έχει πέσει στην αντιληψή μου ! Υπάρχουν και τα φυλλάδια ασκήσεων ή σε κάποια άλλα μαθήματα (β ανάθεσης για μενα), οι εργασίες, και σημειώνω τη συμμετοχή σε αυτές. Μπλοκάκι δεν έχω, απλά τετράδιο !!
aspidara μου αρέσει πολύ το 0.3*διαγώνισμα+0.2*τεστ+0.2*τετράδιο+0.3*τάξη, θεωρώ ότι είναι κάτι που και στα παιδιά θα φανεί δίκαιο. Πες μου όμως, έχεις και κάτω φράγμα στη βαθμολογία σου; Δηλαδή κάτω από 9 βάζεις; Έχω μαθητές που είμαι απολύτως βέβαιη, ότι και 5 να τους έβαζα, χάρη θα τους έκανα... , αλλά έλα που το 5 ΔΕΝ είναι βαθμός για μαθητή (όπως μας είπαν και στα ΠΕΚ). Το παράδοξο βέβαια είναι ότι ενώ η απόδοση<5 είναι μια πραγματικότητα, ο βαθμός δεν πρέπει να δείχνει την πραγματικότητα αυτή!!!!!
Άντε να μιλήσουμε, οι παλιότεροι ΔΕΝ έχουν κάποιο συγκεκριμένο τρόπο βαθμολογίας, συνήθως απ' ότι βλέπω βαθμολογούνε πολύ "με το μάτι" και αρκετοί έχουν την εμπειρία να πέφτουν μέσα :-)Προσωπικά:1. Όπως συνιστούν και διάφορες οδηγίες ΔΕΝ βαθμολογούμε συμπεριφορά! Επίδοση βαθμολογούμε! Προς Θεού! Αν ένας είναι ατόφιο 20 και είναι ζωηρός, 20 θα πάρει! Και αυτή είναι η μόνη "νομική" οδηγία (νομίζω υπάρχει ως οδηγία σε εγκυκλίους).2. Ως ΠΕ19 χρησιμοποιώ βάρη και το λέω και τους μαθητές: 0.4*διαγώνισμα_τριμήνου + 0.2*τεστ + 0.4*τάξη ή αν παίζει τετράδιο 0.3*διαγώνισμα+0.2*τεστ+0.2*τετράδιο+0.3*τάξη ώστε να έχουν κίνητρα για να διαβάζουν και ενδιάμεσα.