*

Αποστολέας Θέμα: Περιοχές πρώτου διορισμού  (Αναγνώστηκε 130931 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mary02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Περιοχές πρώτου διορισμού
« Απάντηση #672 στις: Αυγούστου 13, 2010, 03:19:04 am »
Λέσβο κανείς; Εγώ ΑΣΕΠ ΠΕ02 Γ' Λέσβου. Αυτό που με απασχολεί ωστόσο είναι άλλο: η τριετής υποχρεωτική παραμονή επιβλήθηκε - δίκαια ή άδικα - εν μία νυκτί και με τρόπο άνισο. Τι εννοώ: αν λ.χ. είχα μισό μόριο παραπάνω θα είχα διοριστεί με την α' φουρνιά και τότε θα παρέμενα για 1 μόλις χρόνο στην οργανική μου. Θέλω να πω ότι είναι κατάφορη αδικία να μου στερείται, εκ τυχαίου γεγονότος, η δυνατότητα να έχω την ίδια αντιμετώπιση με τους υποόλοιπους διοριστέους που κατέλαβαν θέση με βάση την ιδια στην ουσία προκήρυξη διαγωνισμού. Γιατί είναι άλλο πράγμα να μην μπορέσω να πάρω μετάθεση επειδή δεν υπάρχουν κενά και άλλο πράγμα να μου αποκλείεται εκ των προτέρων η δυνατότητα να διεκδικήσω έστω μια καλύτερη -κατά την κρίση- μου θέση. Έχω απευθυνθεί σε δικηγόρο και μου είπε ότι πράγματι πρόκειται για παραβίαση της αρχής της ισότητας και σκέφτομαι μάλιστα να προσφύγω για το λόγο αυτό. Δεν θέλω να είμαι αχάριστη. Ξέρω ότι πράγματι υπάρει πολύς κόσμος που θα έκανε τα πάντα προκειμένου να είναι στη θέση μου. Όμως δεν μπορώ να δεχτώ και έτσι αδιαμαρτύρητα μια αδικία που μας πλήττει όλους, άλλους λιγότερο και άλλους περισσότερο. Το χειρότερο είναι πως δεν έχω καταλάβει ακόμη ποιον εξυπηρετεί αυτή η ρύθμιση. Το να έχεις δηλαδή ανθρώπους δυσαρεστημένους που προσπαθούν με κάθε μέσο να φύγουν από τον τόπο στον οποίο εργάζονται με ποιον τρόπο βελτιώνει τη εκπαίδευση (που υποτίθεται είναι και το ζητούμενο); Συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα αλλά δε βρίσκομαι και στην καλύτερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση. Αν έχει κάποιος πληροφορίες για κενά στη Γ' Λέσβου, ας με βοηθήσει...
Καλύτερα να κατανοείς λίγα παρά να παρανοείς πολλά...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:49:35 »

Αποσυνδεδεμένος athapris

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #673 στις: Αυγούστου 13, 2010, 03:50:05 am »

[/quote]

Διορίστηκα πριν από 18 χρόνια στην Ικαρία όντας έγγυος 4 μηνών. Έφυγα μόνο το τελευταίο δίμηνο για να γεννήσω και επανήλθα με το μωρό δυό μήνες μετά τη γέννησή του (δεν υπήρχαν άδειες ανατροφής).

Αποσυνδεδεμένος despoina25

• Συνδρομητής
  • Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #674 στις: Αυγούστου 13, 2010, 08:07:18 am »
   Διορίστηκα στην Α' Κυκλάδων, 16η μου επιλογή.  Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι θα παραταθεί λίγο ακόμα η αγωνία μου, καθώς δε γνωρίζω ακόμη πού θα τοποθετηθώ.   Πάντως έχω αρχίσει και ενθουσιάζομαι με την ιδέα. Επίσης, ξέρω ότι θα παίρνω από 8 εως 11 μόρια, οπότε και από αυτήν την άποψη νομίζω ότι είμαι τυχερή. Θα προτιμούσα βέβαια τα 10 μόρια της Σίφνου, αλλά δε ξέρω κατά πόσο θα μπορέσω να πάω στο νησί που προτιμώ!

Ερώτηση 1:  Από τη στιγμή που παρουσιάζονται οι εκπαιδευτικοί 23-25 Αυγούστου, την τελική μου τοποθέτηση πότε είναι πιθανό να τη μάθω; Υπάρχει πιθανότητα να ξέρω στις 25-26 Αυγούστου;   Γιατί σκέφτομαι να ετοιμάσω μια βαλίτσα με τα βασικά, να πάω Σύρο, να παρουσιαστώ, να κάτσω 1-2 μέρες και μετά να φύγω από εκεί κατευθείαν στο νησί που θα τοποθετηθώ για σπίτι κτλ. Είμαι από Θεσσαλονίκη και είναι λίγο ζόρι να ξαναγυρίσω.

Αποσυνδεδεμένος Ίρμα

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #675 στις: Αυγούστου 13, 2010, 08:45:01 am »
Λέσβο κανείς; Εγώ ΑΣΕΠ ΠΕ02 Γ' Λέσβου. Αυτό που με απασχολεί ωστόσο είναι άλλο: η τριετής υποχρεωτική παραμονή επιβλήθηκε - δίκαια ή άδικα - εν μία νυκτί και με τρόπο άνισο. Τι εννοώ: αν λ.χ. είχα μισό μόριο παραπάνω θα είχα διοριστεί με την α' φουρνιά και τότε θα παρέμενα για 1 μόλις χρόνο στην οργανική μου. Θέλω να πω ότι είναι κατάφορη αδικία να μου στερείται, εκ τυχαίου γεγονότος, η δυνατότητα να έχω την ίδια αντιμετώπιση με τους υποόλοιπους διοριστέους που κατέλαβαν θέση με βάση την ιδια στην ουσία προκήρυξη διαγωνισμού. Γιατί είναι άλλο πράγμα να μην μπορέσω να πάρω μετάθεση επειδή δεν υπάρχουν κενά και άλλο πράγμα να μου αποκλείεται εκ των προτέρων η δυνατότητα να διεκδικήσω έστω μια καλύτερη -κατά την κρίση- μου θέση. Έχω απευθυνθεί σε δικηγόρο και μου είπε ότι πράγματι πρόκειται για παραβίαση της αρχής της ισότητας και σκέφτομαι μάλιστα να προσφύγω για το λόγο αυτό. Δεν θέλω να είμαι αχάριστη. Ξέρω ότι πράγματι υπάρει πολύς κόσμος που θα έκανε τα πάντα προκειμένου να είναι στη θέση μου. Όμως δεν μπορώ να δεχτώ και έτσι αδιαμαρτύρητα μια αδικία που μας πλήττει όλους, άλλους λιγότερο και άλλους περισσότερο. Το χειρότερο είναι πως δεν έχω καταλάβει ακόμη ποιον εξυπηρετεί αυτή η ρύθμιση. Το να έχεις δηλαδή ανθρώπους δυσαρεστημένους που προσπαθούν με κάθε μέσο να φύγουν από τον τόπο στον οποίο εργάζονται με ποιον τρόπο βελτιώνει τη εκπαίδευση (που υποτίθεται είναι και το ζητούμενο); Συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα αλλά δε βρίσκομαι και στην καλύτερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση. Αν έχει κάποιος πληροφορίες για κενά στη Γ' Λέσβου, ας με βοηθήσει...

Ακόμη και να προσφύγουμε δικαστικά για την τριετία τι θα κερδίσουμε; όταν θα εκδικαστεί η υπόθεση, εμείς θα έχουμε ήδη υπηρετήσει την τριετία  ???

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:49:35 »

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #676 στις: Αυγούστου 13, 2010, 08:48:15 am »
Εξαρτάται από τη διεύθυνση, όταν διορίστηκα, έμαθα την τοποθέτησή μου άμεσα. Δηλαδή, μια μέρα μετά την λήξη της προθεσμίας που είχαμε να παρουσιαστούμε (21- 25/8 παρουσιαζόμασταν και 26 ήξερα το σχολείο), φίλη μου που διορίστηκε την ίδια χρονιά, σε διαφορετικό νομό, έμαθε 1 βδομάδα αργότερα.
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος Ίρμα

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #677 στις: Αυγούστου 13, 2010, 08:48:28 am »

Διορίστηκα πριν από 18 χρόνια στην Ικαρία όντας έγγυος 4 μηνών. Έφυγα μόνο το τελευταίο δίμηνο για να γεννήσω και επανήλθα με το μωρό δυό μήνες μετά τη γέννησή του (δεν υπήρχαν άδειες ανατροφής).

Αποσυνδεδεμένος Ίρμα

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #678 στις: Αυγούστου 13, 2010, 08:51:35 am »
Δεν υπαρχει προβλημα προς Θεου απλα πραγματικα εχω ακουσει σημερα περιπτωσεις δυσκολες κ δικιο εχεις ολοι το ξεραμε αλλα κ η ελπιδα για κατι πιο βολικο πεθαινει τελευταια!!! Να εγω βρηκα ηδη παρεα! Την Εύα!
Μαρία, έχεις μάθει τίποτα για κενά της Γ Μεσσηνίας; ή ό,τι άλλο ξέρεις για Γ' Μεσσηνίας ευπρόσδεκτο  :)

Αποσυνδεδεμένος despoina25

• Συνδρομητής
  • Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #679 στις: Αυγούστου 13, 2010, 08:52:16 am »
Εξαρτάται από τη διεύθυνση, όταν διορίστηκα, έμαθα την τοποθέτησή μου άμεσα. Δηλαδή, μια μέρα μετά την λήξη της προθεσμίας που είχαμε να παρουσιαστούμε (21- 25/8 παρουσιαζόμασταν και 26 ήξερα το σχολείο), φίλη μου που διορίστηκε την ίδια χρονιά, σε διαφορετικό νομό, έμαθε 1 βδομάδα αργότερα.

Σε μία εβδομάδα; Μακάρι να μη χρειαστεί να περιμένω κι άλλο... Εσύ πού είχες διοριστεί;

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #680 στις: Αυγούστου 13, 2010, 09:10:42 am »
Φέτος δε θα πάω θα πάρω άδεια αλλά του χρόνου και για 2 χρόνια πως θα τα βγάλω πέρα μόνη μου με ένα μωράκι π.χ. στο Αγαθονήσι? Δ' Δωδεκανήσου είναι ότι χειρότερο νομίζω...

συγχαρητηρια και παλι.
δεν ειναι σιγουρο οτι θα πας στο....Αγαθονησι! Μπορεις ομως οταν παρουσιαστεις στην επιθεωρηση (να πας απο τους πρωτους) και να τους ζητησεις καπου πιο βολικα λογω του παιδιου. Πιστευω οτι κατι θα κανουν. Οι ανθρωποι των νησιων δεν ειναι σαν εμας των πολεων!
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος max

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #681 στις: Αυγούστου 13, 2010, 09:15:54 am »
πε 02 παιδιάάάά!!!!καμιά πληροφορία για δ΄αιτωλοακαρνανίας;;;;;;;

Αποσυνδεδεμένος iroz

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #682 στις: Αυγούστου 13, 2010, 09:26:44 am »
Διορίστηκα ανέλπιστα στα Δωδεκάνησα!!ΠΕ 60 και δεν περιμενα διορισμό.Σίγουρα αρνηθηκε αρκετός κοσμος για να φτάσει η σειρά μου!

Ερωτησούλα:Πως μπορω να μάθω ποτε θα γινουν τα ΠΕΚ;
Και κάτι ακόμη:Όσο νωριτερα παρουσιαστεις παίζει ρόλο στην επιλογή σχολείου-νησιού;

Αποσυνδεδεμένος maritinaki_zan

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #683 στις: Αυγούστου 13, 2010, 09:31:19 am »
Συγχαρητήρια σε όλους!!!!! Διορίστηκα Χανιά!!!!! ΠΕ60 από ΑΣΕΠ!!!!!  Όποιος πέρασε Χανιά ας μου  στείλει pm!!!!! Να οργανωθούμε!!!!! Ξεσπιτώνομαι από την όμορφη Ζάκυνθο και πάω στα όμορφα Χανιά!!!! Όποιος επίσης επιθυμεί αμοιβαία ανταλλαγή από Ζάκυνθο σε Χανιά πάλι ας επικοινωνήσει με pm!!!!!!  ;D  ;D  ;D  Πληροφορίες για Χανιά παρακαλώ!!!! Διαμονή, σχολεία, ποια είναι τα νηπιαγωγεία με τα περισσότερα μόρια, ποια σχολεία βολεύουν σε απόσταση από Χανιά κλπ. κλπ. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Πρώτη φορά ξεσπιτώνομαι, είμαι και πρωτάρα χωρίς προϋπηρεσία, έχω να φάω λούκι................................ ;D  ;D  ;D 

Αγαπητό μαρτινάκι μαρεσει πολυ που είσαι αισιόδοξη αν και θα σαι μακρια απο το σπίτι σου!!!!παντως σου εγγυώμαι ότι θα περασεις τέλεια!!Λοιπον εγω είμαι από χανια,και διοριστικα χανια πε70!Η διαμονή σου εξαρτάται απο το σχολείο που θα είσαι,αναλόγως τα μόρια που θέλεις να πιάσεις!Στην πόλη τα μόρια στα δημοτικα- όπως και στα νηπιαγωγεία φαντάζομαι- ειναι 1 με 2!Αρα πιο συμφέρουσα λύση είναι να πας προς τα εξω σε χωριουδάκια!Σχολεία με 3 μόρια δίνουν πλατανιας,αγια μαρινα,γαλατάς περίπου ενα τεταρτο απο τα χανια.... καστέλι 4 μορια ενα 30λεπτο απο τα χανια...πλάτανος 5 μόρια ενα 40λεπτο απο χανια(εκει ήμουν πέρσι στο δημοτικο)... αν επιλέξεις προς αυτα τα σχολεία μπόρεις είτε να μεινεις χανια (ενοικια γύρω στα 300ευρώ)..ειτε κάπου ανάμεσα(π.χ γαλατας) για να είσαι κοντά και στην πολή κ στο σχολειο-να μοιράσεις την απόσταση!Μια φιλη μου που μένει εκει νοικιάζει με 250 ευρώ σε δωματιο ξενοδοχείου(δυαράκι-επιπλωμένο)!εχω και αλλα να γραψω αλλα δεν με χωράει!οτι χρειαστεσ στειλε μου!!!!

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες Γωγώ μου!!!! Όποιος άλλος ξέρει τίποτα για Χανιά ας μου πει!!! Ποια περιοχή βολεύει σε Χανιά κοντά, αλλά δίνει και μόρια??? Ξέρει κανείς ποια είναι τα οργανικά κενά εκεί, ποιες περιοχές???? Όποια άλλη κοπέλα διορίστηκε Χανιά ας επικοινωνήσει μαζί μου!!!! Καλή αρχή σε όλους!!! Χρειάζεται πολλή χαρτούρα, ετοιμασία , βαλίτσες κλπ. Πρέπει να κουβαλήσω και όλα τα βιβλία μου.... που να τα βάλω??? εσείς τι θα κουβαλήσετε??? Θα πάρετε πολλά πράγματα??? ΧΑΝΙΑ ΟΛΕ!!!! Πάντως θα πω και εγώ το παράπονό μου!!!! Διορίστηκαν στη Ζάκυνθο άτομα που δεν είναι από εδώ και δεν μένουν εδώ, κι εγώ που είμαι παντρεμένη εδώ, μόνιμη κάτοικος κι έχω την οικογένειά μου και τους ηλικιωμένους γονείς μου, πρέπει τώρα να ξεσπιτωθώ και να αναγκάσω τον άντρα μου να φύγει από τη δουλειά του και να έρθει μαζί μου, γιατί 3 χρόνια είναι πάρα πολλά για να ζήσουμε χώρια....  >:(  :(   Και μετά μιλάμε για δικαιοσύνη... Γιατί να μην μετράει η εντοπιότητα και η οικογενειακή κατάσταση στο διορισμό??? Πρέπει όλοι να ξεσπιτώνονται???? Αααα, άσχετο εκεί που θα πάω συμφέρει να βάλω σταθερό τηλέφωνο για ίντερνετ ή να βάλω : internet on the go??? Πόσο κοστίζει??? Μεγάλο καπέλο πάντως: ενοίκια, εισιτήρια, διαμονή, τηλέφωνο , φαγητό, κλπ. πολλά έξοδα, δεν θα μπορώ ούτε ένα ρούχο να αγοράσω....  :(   Καλή αρχή σε όλους!!!! Και μην ξεχνάτε πληροφορίες για Χανιά!!!! Ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!  ;D  ;D  ;D

Αποσυνδεδεμένος max

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #684 στις: Αυγούστου 13, 2010, 09:42:15 am »
επικοινώνησε κανείς με τη δευτεροβάθμια που ανήκει;η δική μου δεν απαντά. το κλείσανε το μαγαζί για 15αυγουστο.

Αποσυνδεδεμένος DM

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #685 στις: Αυγούστου 13, 2010, 09:48:13 am »
Λέσβο κανείς;  Αν έχει κάποιος πληροφορίες για κενά στη Γ' Λέσβου, ας με βοηθήσει...
Συγχαρητήρια για το διορισμό σου και σιδεροκέφαλη... Έχω καταγωγή από το νησί της Λέσβου και πηγαίνω εκεί κάθε καλοκαίρι. Από τα πιο δύσκολα κενά στο νησί, που δίνουν και τα περισσότερα μόρια, είναι τα γυμνάσια - λύκεια των περιοχών Άγρα, Άντισσα και Ερεσσός. Οι περιοχές αυτές σχεδόν κάθε χρονιά έχουν κενά για νεοδιόριστους. Είναι γεωγραφικά απομονωμένες (πιο δύσκολη από όλες η Ερεσσός που δίνει 11 μόρια!) και αν διοριστείς σε μια από αυτές, έχεις 2 επιλογές: 1) να μένεις εκεί (δύσκολα το χειμώνα, τα χωριά είναι μικρά, λίγοι μόνιμοι κάτοικοι, περιορισμένες επιλογές), 2)  να μένεις σε μεγαλύτερη πόλη (π.χ. Μυτιλήνη ή Καλλονή), αλλά θα πρέπει να έχεις αυτοκίνητο και οι αποστάσεις που θα διανύεις καθημερινά είναι μεγάλες. Υπάρχουν άλλα μεγαλοχώρια της Γ Λέσβου με λιγότερα μόρια, αλλά σαφώς καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και πολύ περισσότερες επιλογές, όπως: Καλλονή, Αγιάσος, Πέτρα, Πολιχνίτος, Αγ. Παρασκευή, Παπάδος (Γέρα), Πλωμάρι, Μανταμάδος. Από τα καλύτερα σχολεία είναι το Γυμνάσιο και το Λύκειο Καλλονής (μεγάλη κωμόπολη στο κέντρο του νησιού), αλλά είναι δύσκολο να βρεις κενό εκεί γιατί τις περισσότερες θέσεις τις έχουν πιάσει ντόπιοι συνάδελφοι.
Πάντως, να έχεις υπ’ όψη σου ότι αν θέλεις να μαζέψεις μόρια για να χτυπήσεις καλή μετάθεση, σε συμφέρει να επιλέξεις μία από τις 3 πρώτες περιοχές που σου ανέφερα. Όταν με το καλό έρθει η ώρα για να κάνεις την αίτηση μετάθεσης, να ξέρεις ότι ακόμα και μισό μόριο μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμο. Ο πίνακας με τα μόρια σχολείων του νομού Λέσβου είναι στην παρακάτω ιστοσελίδα:
http://srv1-dide.les.sch.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=39&Itemid=47
Καλή επιλογή και καλά να περάσεις!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182657
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144