Σύνολο ψηφοφόρων: 289
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνεχίζω να πιστεύω ότι οι παρελάσεις, όπως και οι σχολικές γιορτές, πρέπει να υφίστανται (....)
Το πρόβλημα για εμένα είναι ότι και οι παρελάσεις και οι σχολικές γιορτές έχουν καταντήσει κενές περιεχομένου από τη στιγμή που (...)
Για εμένα μια σχολική γιορτή, μια παρέλαση κλπ, δεν είναι μια αφορμή για να κορδωθούμε και να πούμε "Κοίτα τι προγόνους είχαμε." ή «Κοίτα πώς θα σας επιτεθούμε».
Θεωρώ ότι είναι μια καλή αφορμή, για να περάσει το μήνυμα ότι σε οποιαδήποτε κρίση δεν υπάρχει αδιέξοδο, σε οποιονδήποτε προσπαθεί να επιβουλευθεί ή να επιβληθεί (από τον κακό γείτονα, την κακή κυβέρνηση μέχρι τον εξωτερικό εχθρό), μπορεί να υπάρξει αντίδραση.
Είναι σημαντικό για εμένα, ειδικά στις ημέρες που ζούμε, να μάθει ένα παιδί ότι κάποτε υπήρξε μια χούφτα ανθρώπων που τους έλεγαν μεν τρελούς, αλλά τόλμησαν και πήγαν κόντρα σε όλο το στρατιωτικό, οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό κατεστημένο της εποχής, για να προασπίσουν την ελευθερία ή τη δημοκρατία.
(...) Και το γεγονός ότι οι ημερομηνίες των γιορτών αυτών σηματοδοτούν την έναρξη της αντίδρασης σε κάποια κατάσταση για εμένα είναι γι’ αυτόν το λόγο σημαντικό, άσχετα αν πιστεύω ότι παράλληλα, πρέπει να προβάλλεται η ειρήνη, η φιλία, η δημοκρατία κόκ.Αντ’ αυτού, βλέπω μια γενικότερη τάση να ξεχάσουμε το «ενοχλητικό» παρελθόν, να ξεχάσουμε ιστορικά γεγονότα με πρόσχημα τον εθνικισμό ή τη μισαλλοδοξία κάποιων, βλέπω να περνούν μηνύματα ανοχής στο οτιδήποτε, ακόμα και στον αυτοεξευτελισμό (βλ. ακόμα και το παράδειγμα της Τζούλιας), με την προϋπόθεση να πέφτει ο παράς. Δεν έχω δει καμία προσπάθεια να αλλάξουν χαρακτήρα οι σχολικές γιορτές, καμία προσπάθεια να διδαχθούν τα παιδιά καλύτερα τα ιστορικά γεγονότα της Επανάστασης, του