*

Ψηφοφορία

να καταργηθούν οι μαθητικες παρελάσεις;

ναι
129 (44.2%)
οχι
144 (49.3%)
αδιαφορο
19 (6.5%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 289

Αποστολέας Θέμα: να καταργηθούν οι μαθητικες παρελάσεις;  (Αναγνώστηκε 42028 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dr_Michael

• Ιδρυτής του PDE
  • Administrator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
    • Galop
Απ: να καταργηθούν οι μαθητικες παρελάσεις;
« Απάντηση #210 στις: Μαρτίου 19, 2010, 07:23:29 pm »
Διχασμένη πάντως η κοινή γνώμη....

Προσωπικά θα προτιμούσα αντί για παρελάσεις να γίνονται στα σχολεία εκθέσεις φωτογραφίας, θεατρικές παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις που θα έχουν πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στους μαθητές για τα γεγονότα της ιστορίας.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:44:08 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #211 στις: Μαρτίου 19, 2010, 08:31:45 pm »
Μα δεν λέει κανείς (από εμάς τουλάχιστον) να καταργηθούν γενικά οι γιορτές! ΜΟΝΟ οι παρελάσεις πρέπει να καταργηθούν, για λόγους που έχουν χιλιοειπωθεί. Σωστά το θέτει ο Dr_Michael, δηλαδή να γίνονται κάποιες άλλες εκδηλώσεις στη θέση των παρελάσεων, οπότε κάτι θετικό θα μείνει στα παιδιά.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #212 στις: Μαρτίου 19, 2010, 09:21:45 pm »

Παράθεση
Daniel,  δεν έχω δει να προτείνει η πλειοψηφία όσων είναι κατά των παρελάσεων την απομάκρυνση των μιλιταριστικών στοιχείων της μαθητικής παρέλασης ή την αντικατάστασή της από μια άλλη συγκεκριμένη εκδήλωση. Μιλάτε για κατάργηση και πέραν τούτου ουδέν, γιατί όπως λες, οι σχολικοί ρυθμοί δεν επιτρέπουν κάτι παραπάνω.

Γιατί ρε apri, πρέπει εσαεί ότι δεν είναι σωστό, σημαντικό, δεν έχει νόημα ή σκοπό, τον έχει χάσει στην πάροδο του χρόνου ή δεν εξυπηρετεί σε τίποτα πια (μπορεί και το αντίθετο..), να ..αντικαθίσταται;;  :o Ποιος το λέει αυτό;... Δε μπορεί απλά να παυτεί, να καταργηθεί; Δηλαδή αν προτειναμε (όσοι θεωρούν αναχρονιστικές τις παρελάσεις), ένα άλλο είδος εορτασμού την ίδια ώρα θα σε καλύπταμε; Δε μπορεί απλά να σταματησει κατι; Πρέπει να αντικατασταθεί οπωσδήποτε σώνει και καλά από κατι άλλο;  :o Λες και δεν υπάρχουν χίλια-δυο καλύτερα πιο ουσιώδη (σαν αυτά που ξανα-ειπε ο Μιχάλης, το έχει ποσταρει και παλιά και μας βρηκε σύμφωνους όλους..)

Παράθεση
Και ναι, για εμένα είναι η ιστορική μνήμη είναι πολύ σημαντική. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί αυτό σε οδηγεί αυτομάτως στο να μιλάς κάθε φορά για δακτύλους ή στο να με κατατάσσεις σε ιδεολογικές ομάδες στις οποίες δεν ανήκω. Και στην τελική, έχω βαρεθεί αυτήν την καραμέλα της ταύτισης πατριωτισμού με τον εθνικισμό, της διατήρησης της ιστορικής μνήμης με την μισαλλοδοξία κόκ.

Όπα, εδώ apri μου, με παρεξηγησες... ??? Και είχα πιστεψει πως το είχαμε λύσει αυτό το θέμα από ..τοτε..  :) Ποιος σου είπε πως με αυτό που έγραψα για δάκτυλους κλπ κλπ σε κατατασσω σε ομάδες εθνικιστικές κλπ κλπ;...  :o Εγώ απλά εγραψα το γεγονός που έχω καταλάβει, πόσο δηλαδή σ' απασχολεί η ιστορική μνήμη και συνειδηση και πόσο καταστροφικό θεωρείς για μια χώρα και τους πολίτες της αυτά να χαθούνε, και τίποτ' άλλο.. Όπως απασχολεί και μένα άλλωστε, δεν είναι μόνο δικό σου προνόμιο  ;D , και το έχω γραψει από την ..πρωτη σχεδόν σελίδα του τόπικ. Δηλαδή όποιος σκέφτεται έτσι είναι αυτομάτως εθνικιστής;.. >:(  Δεν είναι ασπρο ή μαυρο τα πράγματα στο δικό μου κόσμο apri.. Το να μη χρειάζεσαι, να μη θεωρείς πρέπον και ταιριαστό στο σχολικό-εκπαιδευτικό χαρακτηρα τις μαθητικές παρελάσεις, δε σημαίνει ότι δε σ' απασχολεί η απόδοση τιμών, η ιστορική μνήμη κλπ.

'Οσον αφορα τους διαφορους "δακτύλους" που έγραψα είναι γιατί κάτι τέτοιο καταλαβα με το παρακάτω που εγραψες:
Παράθεση
Αντ’ αυτού, βλέπω μια γενικότερη τάση να ξεχάσουμε  το «ενοχλητικό» παρελθόν, να ξεχάσουμε ιστορικά γεγονότα με πρόσχημα τον εθνικισμό ή τη μισαλλοδοξία κάποιων, βλέπω να περνούν μηνύματα ανοχής στο οτιδήποτε, ακόμα και στον αυτοεξευτελισμό (βλ. ακόμα και το παράδειγμα της Τζούλιας), με την προϋπόθεση να πέφτει ο παράς

Ούτε αυτό όμως κατατασσει κάποιον στους ..εθνικιστές! Αρα γιατί βάζεις το στόμα μου ή στο μυαλό μου πράγματα που ούτε σκέφτηκα ούτε είπα;;  :(

Παράθεση
apri:
Παράθεση
Για εμένα μια σχολική γιορτή, μια παρέλαση κλπ, δεν είναι μια αφορμή για να κορδωθούμε και να πούμε "Κοίτα τι προγόνους είχαμε." ή «Κοίτα πώς θα σας επιτεθούμε».  Αυτό από μια στιγμή και μετά καταντά βαρετό, μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά για την περαιτέρω πρόοδο και πιθανώς να γίνει και επικίνδυνο.Θεωρώ ότι είναι μια καλή αφορμή, για να περάσει το μήνυμα ότι σε οποιαδήποτε κρίση δεν υπάρχει αδιέξοδο, σε οποιονδήποτε προσπαθεί να επιβουλευθεί ή να επιβληθεί (από τον κακό γείτονα, την κακή κυβέρνηση μέχρι τον εξωτερικό εχθρό), μπορεί να υπάρξει αντίδραση.
daniel:
Άρα παραδέχεσαι πως είναι ..μιλιταριστικής, πολεμικής χροιας ο χαρακτηρας της.. Ωραία και γιατι δεν το αφηνουν το κομματι αυτό στο ..στρατο που είναι η δουλειά του;;  Grin
apri:
Παράθεση
Όταν μίλησα για μήνυμα, αναφερόμουν στο μήνυμα όλης της εορτής και όχι μόνο της παρέλασης. Τώρα αν εσύ αυτό το μήνυμα το εκλαμβάνεις ως μιλιταριστικό, τότε και εσύ που αντιδράς στα διάφορα μέτρα ή στα κακώς κείμενα είσαι μιλιταριστής και όχι φιλειρηνικό στοιχείο. Grin

Είναι σαφές ότι αναφερόμουν στις παρελάσεις και μόνο... Τουλάχιστον γι' αυτό περιμένω να μιλήσεις. Δεν καταλαβαίνω καθόλου την εμμονη που έχεις δείξει από το πρωί να γραφεις "μια σχολική γιορτη, μια παρέλαση" συνέχεια και συνέχεια, να τα αντιμετωπίζεις δηλαδή πακέτο.. Πραγματική εμμονη...  ;D Μυστηριο..  ;D
Πιστευω πως καλύπτεσαι πίσω από τη γιορτή, για να μη μιλήσεις μόνο για τις σχολικές παρελάσεις για τις οποίες δε θα βρεις ούτε ένα επιχειρημα να αντιπαραβάλλεις, στα όσα οι συνάδελφοι της Θεσ/νίκης έγραψαν στην ανακοίνωσή τους..

Παράθεση
Και ούτε είπα ότι το μήνυμα θα περάσει μόνο από την παρέλαση, γιατί δεν τη θεωρώ το α και το ω των εορτασμών. Έχει και αυτήν τη συμβολή της ή μάλλον, θα μπορούσε να την έχει, αν οι μαθητές ήξεραν γιατί συμμετέχουν σ' αυτήν.
Δε την θεωρείς το α και το ω, δεν έχεις σοβαρό επιχείρημα για τη συνέχισή της ως σχολικό θεσμό, αλλά δε μας λες για τη συμβολή και το νόημα που θα μπορούσε να έχει η παρέλαση, δε μας το κανεις σαφες, αν και νομίζω εννοείς αυτό που έχεις γραψει:
Παράθεση
Θεωρώ ότι είναι μια καλή αφορμή, για να περάσει το μήνυμα ότι σε οποιαδήποτε κρίση δεν υπάρχει αδιέξοδο, σε οποιονδήποτε προσπαθεί να επιβουλευθεί ή να επιβληθεί (από τον κακό γείτονα, την κακή κυβέρνηση μέχρι τον εξωτερικό εχθρό), μπορεί να υπάρξει αντίδραση.
Που κολλάει η αυταρέσκεια των παρελάσεων με το ότι σε οποιαδήποτε κρίση υπάρχει διέξοδος δεν ξέρω..

Παράθεση
ΥΓ. Καημένε μου, που πασχίζεις για την ενημέρωση και εγώ όλο σε παρασύρω σε άλλα μονοπάτια Grin Grin Grin.  Αν δεν ήσουν σίγουρος ότι θα απαντούσα εγώ ή κάποιος άλλος, θα το έβαζες το αρθράκι; Αλλά πώς αλλιώς θα σπάγαμε και τη μονοτονία των τελευταίων ημερών της Πομπηίας που διάγουμε αυτόν τον καιρό.; Wink   Sad

;D ;D ;D Λοιπόν τα πραγματα είναι πολύ απλούστερα απ' ότι φαντάζεσαι.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 19, 2010, 09:43:38 pm από daniel »
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #213 στις: Μαρτίου 19, 2010, 09:49:21 pm »
Daniel, ούτε εγώ έχω ιδιαίτερο κόλλημα με τις παρελάσεις. Επίσης, ούτε εγώ παρήλασα ποτέ, γιατί έτσι έτυχε.

Για εμένα το ζητούμενο είναι να διατηρείται η ιστορική μνήμη. Αν αυτό γίνει με όλα όσα προτείνει ο Dr Michael ή με άλλα καλύτερα, προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αυτό που θα με ενοχλούσε, θα ήταν να καταργηθούν οι παρελάσεις και στη θέση τους να μην υπάρξει τίποτα, όπως συνήθως συμβαίνει στην Ελλάδα. Αν είναι να μην έχουμε καμία εκδήλωση, προτιμώ να τις διατηρήσουμε και να τις βελτιώσουμε. Το αυτό πιστεύω και για τις σχολικές γιορτές, οι οποίες έτσι όπως γίνονται πλέον, ελάχιστα συνεισφέρουν.

Το όλο θέμα θέλει αναδιοργάνωση. Αλλά πού να μας μείνει μυαλό; Τώρα ετοιμάζουμε και το ψηφιακό σχολείο τρομάρα μας... Σουρεαλιστικές καταστάσεις. Και να σκεφθεί κανείς ότι η Σαρακοστή φεύγει, το ΔΝΤ (μάλλον) έρχεται... :'(

ΥΓ1. Ο λόγος που μιλάω για σχολικές γιορτές και παρελάσεις από κοινού είναι, γιατί αυτήν τη στιγμή αποτελούν δυο μέσα για τον εορτασμό, είναι δυο εκδηλώσεις που γίνονται με αφορμή την εθνική γιορτή. Η παρέλαση έχει πιο τελετουργικό χαρακτήρα, η σχολική γιορτή είναι πιο διδακτική.

ΥΓ2. Χαίρομαι που συνεχίζεις να μη με ταυτίζεις με κάποιους χώρους, γιατί καμία φορά αυτά που γράφεις εκεί με παραπέμπουν. Σε παρεξηγώ εύκολα... :-[ Ελπίζω να κατάλαβες ότι και εγώ κάποια πράγματα στα έγραψα για πλάκα. ;) Να μη σε τσιγκλίσω και εγώ λίγο; ;D ;D ;D

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 19, 2010, 09:51:49 pm από apri »
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:44:08 »

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #214 στις: Μαρτίου 19, 2010, 10:14:22 pm »

Παράθεση
Daniel, ούτε εγώ έχω ιδιαίτερο κόλλημα με τις παρελάσεις. (...) Για εμένα το ζητούμενο είναι να διατηρείται η ιστορική μνήμη. Αν αυτό γίνει με όλα όσα προτείνει ο Dr Michael ή με άλλα καλύτερα, προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα. (...) Το όλο θέμα θέλει αναδιοργάνωση. Αλλά πού να μας μείνει μυαλό; Τώρα ετοιμάζουμε και το ψηφιακό σχολείο τρομάρα μας... Σουρεαλιστικές καταστάσεις.

Με κάλυψες πλήρως.  :)

Παράθεση
ΥΓ1. Ο λόγος που μιλάω για σχολικές γιορτές και παρελάσεις από κοινού είναι, γιατί αυτήν τη στιγμή αποτελούν δυο μέσα για τον εορτασμό, είναι δυο εκδηλώσεις που γίνονται με αφορμή την εθνική γιορτή.

Α γεια σου, επιτέλους μ' έσκασες!  ;D ;D ;D Δυο είναι όχι ένα.. Δυο (δοξα σοι ο Θεός..)  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Παράθεση
ΥΓ2. Χαίρομαι που συνεχίζεις να μη με ταυτίζεις με κάποιους χώρους, γιατί καμία φορά αυτά που γράφεις εκεί με παραπέμπουν. Σε παρεξηγώ εύκολα...  :-[ Ελπίζω να κατάλαβες ότι και εγώ κάποια πράγματα στα έγραψα για πλάκα. ;) Να μη σε τσιγκλίσω και εγώ λίγο;  ;D ;D ;D

Και γιατί παρακαλώ με παρεξηγείς εύκολα;;;...  ;D (Ειδικά εμένα η γενικώς;  ;D  )  Εννοείται πως δε σε ταυτίζω με τους ακροδεξιο-εθνικιστο-φασιστικούς χώρους..  :o (Εχω λόγο άραγε; Ξερεις κάτι;;  ::) Μηπως έχεις καμία μύγα; Ρε μπας κι είσαι εθνικιστικό στοιχείο και μας το ..κρύβεις;;  ;D ;D ;D Ομολόγησε!  ;D;D )
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 19, 2010, 11:14:26 pm από daniel »
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #215 στις: Μαρτίου 19, 2010, 10:22:15 pm »
Ιστορικές και συγκινητικές στιγμές. Μετά από δυο χρόνια συμφωνήσαμε σε κάτι, daniel.  ;D ;D ;D ;D  ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #216 στις: Μαρτίου 19, 2010, 11:37:05 pm »

Παράθεση
Ιστορικές και συγκινητικές στιγμές. Μετά από δυο χρόνια συμφωνήσαμε σε κάτι, daniel.   ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Όχι έχουμε ξανασυμφωνήσει και στο παρελθόν για το ...ίδιο μάλιστα θέμα!!!... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D : Όπου και πάλι είχε παρεξηγηθεί γιατί νόμιζες πως σε εντασσω στους ..εθνικιστές!! (Καλα αφου στο εξηγησα τότε, τι το ...επανεφερες;  ;D ;D ;D ;D ): http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=3930.165..Το παραθέτω:

Νοέμβριος 07, 2007, 07:44:23 από daniel
Παράθεση

apri αυτό που παρέθεσα δε μιλά για άρνηση του παιδιού να παρελαύνει...Μιλά για το ότι δε θα 'πρεπε καν να το βάζουμε στη διαδικασία αυτή (και όχι μόνο αυτή..).. Αλλα δυστυχώς ετσι συμβαινει, θεωρούμε τα παιδιά μας δικά μας υποχειρια-κτήσεις που θα πιστεύουν, θα φερονται, θα σκέπτονται  και θα αποδίδουν τιμές όπως εμείς και οι παππουδες τους και όχι σαν αυθύπαρκτες προσωπικότητες που πρέπει να βρουν το δρόμο τους και να κάνουν το καλύτερο δυνατό για τον κόσμο τους..
Και πέρα από τον προσωπικό, υποκειμενικό σου συμβολισμό των παρελάσεων πρέπει σίγουρα να ξέρεις πως υπάρχει και ο αντικειμενικός συμβολισμός τους (που σίγουρα δεν είναι "υπερβολικός"), που δεν γίνεται όχι μόνο να μην τον παραβλέψεις αλλά να τον λάβεις και σοβαρά υπόψη γιατί πέρα από την υποκειμενικότητα υπάρχει ιστορική μνήμη που (πρέπει να) καταγράφεται..
(...)
Απλά προτιμώ να συντάσσομαι με μια χώρα που κοιτάζει πίσω κρίνει, κρατά, διαφυλάσσει και εξελίσσει εκείνα που χρειάζεται για να βαδίσει στο μέλλον ορθότερα, σοφότερα αλλά και περήφανα, παρά με εκείνη  που βαυκαλίζεται και ωρύεται πως όλη η ιστορία της είναι καλά καμωμένη, είναι το περιούσιο έθνος, ανακαλύπτει εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς διαρκώς και κρατάει τους πολίτες της εσαεί σε ένα ψυχροπολεμικό κλίμα, προσηλυτίζοντας τους (ιστορικά, θρησκευτικά, πολιτικά) από τα παιδικά τους χρόνια να ζούνε φοβισμένοι και θεοφοβούμενοι με ορθωμένο το κεφάλι εντός χώρας ("μεταξύ μας" που λένε-τζάμπα μαγκιές δηλαδή..), αλλά σκυμμένο όποτε βγαίνουν έξω..
Φαντάζομαι πως και συ και ο κάθε δημοκρατικός πολίτης με αγάπη, αίσθημα ευθύνης (μιας και όλα αυτά δε «ανήκουν» σε κανένα μας, είναι δανεισμένα σε μας για να τα δανείσουμε μετά στα παιδιά μας) και κριτικό πνεύμα για τη χώρα του αυτό θα έκανε νομίζω…

Νοέμβριος 07, 2007, 08:31:56 από apri:
Παράθεση

Daniel, χαίρομαι γι' αυτά που γράφεις.
Όσο για την ημερομηνία λήξης, και εγώ θεωρώ αυτονόητο τον εορτασμό της. Εσύ μου είπες ότι έτσι βάζω νερό στο κρασί μου. Για την ημερομηνία έναρξης συνεχίζω να πιστεύω ότι θα έπρεπε και αυτή να γιορτάζεται, όχι ως εορτασμός του πολέμου, αλλά ως εορτασμός της αντίδρασης του λαού στον εξωτερικό εχθρό, και εννοείται όχι με τη λογική του ένδοξου παρελθόντος και των υπερβολών που συνηθίζονταν στο παρελθόν. Δεν είμαστε, όπως οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες (ακόμα και τώρα υφίστανται τουρκικές διεκδικήσεις). Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να να ζούμε σε ψυχροπολεμικό κλίμα, να είμαστε φοβισμένοι, να έχουμε μανία καταδίωξης ή να θεωρούμε ότι είμαστε ο περιούσιος λαός. Πιστεύω ότι όλα πρέπει να καταγράφονται,  και τα θετικά (δεν εννοώ τον πόλεμο, αλλά τη μη υποτακτικότητα, αν το θες, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή) όπως βέβαια και όλες οι αρνητικές, οδυνηρές περίοδοι (δικτατορίες, εμφύλιοι, ακρότητες από όλες τις πλευρές κλπ). Όλα πρέπει να καταγράφονται. Σ' αυτό συμφωνώ απολύτως.
Τα υπόλοιπα περί εκλεκτών, τα έγραψα, γιατί ένιωσα κάποια στιγμή ότι χρησιμοποιούσες τα επιχειρήματά μου, για να με εντάξεις σε συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων (φιλοπόλεμων, εθνικιστών, οπισθοδρομικών, ρομαντικών κόκ). Ίσως να μην το ήθελες, αλλά έτσι ένιωσα.
 Η τελευταία παράγραφός σου με εκφράζει απόλυτα. Είδες που ενίοτε συμφωνούμε κιόλας;   ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

Θυμισέ μου σε τι άλλα έχουμε διαφωνησει, γιατί δε θυμάμαι...  8) ???
(Και πίστεψέ με -ακόμα- εχω καλή μνημη... Εκτός και διαφωνείς συνέχεια μαζί μου, από ..μεσα σου!!  ;D ;D ;D ;D )
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 19, 2010, 11:46:19 pm από daniel »

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #217 στις: Μαρτίου 19, 2010, 11:43:06 pm »
Και έλεγα τόση ώρα αυτό το παιδί τι γράφει.... Είχες χωθεί στα γενικά αρχεία του PDE και έψαχνες ντοκουμέντα. ;D ;D
Δεν θυμόμουν ότι είχαμε συμφωνήσει τελικά σε κάτι στο θέμα των  παρελάσεων. Σε άλλα θέματα δεν θυμάμαι να είχαμε έντονες διαφορές, αλλά δεν είμαι και σίγουρη. Το γήρας βλέπεις... ;D ;D ;D

ΥΓ. Και μόνο για τον κόπο της αναδίφησης, σου αφιερώνω το τραγούδι του Μπιθικώτση που έβαλα στη ΜΟΥΣΙΚΗ. ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 19, 2010, 11:46:54 pm από apri »

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #218 στις: Μαρτίου 19, 2010, 11:49:00 pm »

Ποια αρχεια ρε;;  ;D ;D ;D ;D ;D ;D Τρεις σελίδες πίσω είναι στη 12.. ;D ;D ;D ;D ;D

(Α, καλά από γήρας, καλά πάμε κι εμείς... ;D ;D ;D ;D ;D )

Αλλά δε θυμαμαι κι εγω ποτε διαφορές άλλου τυπου.. Μόνο σ' αυτό..  8)

Κανενας κόπος.. Το θυμομουν καλά που ήταν... ;D ;D ;D

Ευχαριστω για Σερ Μπιθί... το ειδα (κ το ακουσα)..  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 20, 2010, 12:09:11 am από daniel »

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #219 στις: Μαρτίου 20, 2010, 12:56:44 am »
Επειδή αδυνατώ να διαβάσω όλες τις σελίδες του θέματος, ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη, αν αναφέρω κάτι που έχει ήδη ειπωθεί.  :-[
Αν και μου αρέσει πάρα πολύ η παρέλαση του στρατού, οι μαθητικές παρελάσεις, συνήθως με εκνευρίζουν. Μάλιστα, έχω και πολλά χρόνια να δω την παρέλαση που γίνεται στην πόλη μου, ενώ, αντιθέτως, παρακολουθώ σχεδόν ανελλιπώς τη στρατιωτική παρέλαση που προβάλλει το κρατικό κανάλι.
Και λέω με εκνευρίζουν, διότι θεωρώ ότι υπάρχει σε αυτές μια σύγχυση ρόλων, αξιών, στόχων και αποτελούν ένα συνονθύλευμα "πειθαρχίας " και ωχαδερφισμού.
Πιο συγκεκριμένα, δεν μπορώ να:
1.

Αποσυνδεδεμένος desperino

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #220 στις: Μαρτίου 20, 2010, 08:59:30 am »
Εγώ πάλι μια φορά που είχα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση στην  Πανεπιστημίου είχα πάθει φρίκη , ο ήχος από τις ερπύστριες μου είχε πάρει το κεφάλι (και όχι η σφυρίχτρα του γυμναστή που κάνει πρόβα ) και  αν είναι και τα σχολεία να το κάνουν όπως..στρατός , άστο καλύτερα !

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #221 στις: Μαρτίου 20, 2010, 03:04:32 pm »
Και για να ελαφρύνουμε λίγο την δυσάρεστη ατμόσφαιρα των ημερών, δείτε την επίδραση των ΜΜΕ σε πρόβα μαθητικής παρέλασης. ;D ;D ;D

http://www.youtube.com/watch?v=mC1St37uuBc&feature=player_embedded

Αποσυνδεδεμένος ΘΟΔΩΡΗΣ

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: ΠΑΡΕΛΑΣΗ
« Απάντηση #222 στις: Μαρτίου 25, 2010, 11:14:53 am »
Είναι δυνατόν εκπαιδευτικοί που ορκίστηκαν να ζητούν "με τα χίλια" να καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις;
Είναι δυνατόν; Πέθαναν ήρωες για εμάς. Τα λιγότερα που μπρούμε να κάνουμε είναι αυτές οι εθνικές εορτές που έχουμε, να τις τιμούμε, να βλέπουμε τα νέα παιδιά να τραγουδούν τα ποιήματα και τον εθνικό μας ύμνο και τις παρελάσεις. Δεν πρέπει να καταργήσουμε με τα χίλια τις μαθητικές παρελάσεις όπως λέτε μερικοί. Πρέπει με τα χίλια να δώσουμε στα παιδιά μας αξίες και ιδανικά. Οι γονείς μας πήραν αξίες και ιδανικά και για αυτό θεωρούσαν τιμή να "περπατήσουν" για μία ώρα σε παράταξη. Φόρος τιμής σε όσους πέθανα για εμάς. Το ελάχιστο που μπορώ να κάνω. Αυτό να έχουμε σαν σκοπό. Να πάρουν τα παιδιά μας αξίες. Όλα τα άλλα να καταργηθούν οι παρελάσεις, οι γιορτές και και και δεν θα οδηγήσουν σε καλό. Τι διαφορά έχουμε εμείς πλέον από τις άλλες χώρες που εννοείται πάντα κάνουν παρελάσεις; Από Γερμανούς, Γάλλους, Αμερικανούς; Μα φυσικά μας έχουν κόψει την εθνική συνείδηση. Αυτό λείπει. Γνώμη μου. Αλλά δεν μπορώ να βλέπω δασκάλους και καθηγητές να γράφουν για κατάργηση της παρέλασης. Όρκο δώσατε όταν πήρατε πτυχίο και πολύ φοβάμαι ότι αρκετοί ούτε τον θυμάστε ούτε τον προσέχατε. Μην παρεξηγήσετε την τόνο μου. Απλά έχω αγανακτήσει πολύ καιρό με την όλη κατάσταση μας. Είναι δυνατόν σε ιστοσελίδα εκπαιδευτικών να βλέπουμε να χρησιμοποιούνται Greeklish; Είναι δυνατόν;

Αποσυνδεδεμένος nikgre

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: ΠΑΡΕΛΑΣΗ
« Απάντηση #223 στις: Μαρτίου 25, 2010, 12:51:52 pm »
Είναι δυνατόν εκπαιδευτικοί που ορκίστηκαν να ζητούν "με τα χίλια" να καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις;
Είναι δυνατόν; Πέθαναν ήρωες για εμάς. Τα λιγότερα που μπρούμε να κάνουμε είναι αυτές οι εθνικές εορτές που έχουμε, να τις τιμούμε, να βλέπουμε τα νέα παιδιά να τραγουδούν τα ποιήματα και τον εθνικό μας ύμνο και τις παρελάσεις. Δεν πρέπει να καταργήσουμε με τα χίλια τις μαθητικές παρελάσεις όπως λέτε μερικοί. Πρέπει με τα χίλια να δώσουμε στα παιδιά μας αξίες και ιδανικά. Οι γονείς μας πήραν αξίες και ιδανικά και για αυτό θεωρούσαν τιμή να "περπατήσουν" για μία ώρα σε παράταξη. Φόρος τιμής σε όσους πέθανα για εμάς. Το ελάχιστο που μπορώ να κάνω. Αυτό να έχουμε σαν σκοπό. Να πάρουν τα παιδιά μας αξίες. Όλα τα άλλα να καταργηθούν οι παρελάσεις, οι γιορτές και και και δεν θα οδηγήσουν σε καλό. Τι διαφορά έχουμε εμείς πλέον από τις άλλες χώρες που εννοείται πάντα κάνουν παρελάσεις; Από Γερμανούς, Γάλλους, Αμερικανούς; Μα φυσικά μας έχουν κόψει την εθνική συνείδηση. Αυτό λείπει. Γνώμη μου. Αλλά δεν μπορώ να βλέπω δασκάλους και καθηγητές να γράφουν για κατάργηση της παρέλασης. Όρκο δώσατε όταν πήρατε πτυχίο και πολύ φοβάμαι ότι αρκετοί ούτε τον θυμάστε ούτε τον προσέχατε. Μην παρεξηγήσετε την τόνο μου. Απλά έχω αγανακτήσει πολύ καιρό με την όλη κατάσταση μας. Είναι δυνατόν σε ιστοσελίδα εκπαιδευτικών να βλέπουμε να χρησιμοποιούνται Greeklish; Είναι δυνατόν;
Εγώ δε θυμάμαι να ορκίστηκα να υπηρετώ το θεσμό των παρελάσεων αλλά την αλήθεια και την επιστήμη. Και η αλήθεια για τις παρελάσεις είναι μία: μας τις κληροδότησε η βασιλο-μεταξική δικτατορία στην προσπάθειά της να εμφυσήσει το μιλιταριστικό πνεύμα στη νεολαία! Μέχρι τότε δηλαδή που δεν έκαναν παρελάσεις οι μαθητές, δεν τιμούσαν τους ήρωες που πέθαναν για αυτούς; Θεωρώ αδιανόητο εκπαιδευτικοί να στηρίζουν φιέστες σαν τις μαθητικές παρελάσεις! Φιέστες που απαιτούν ομοιομορφία στην ένδυση και στο βηματισμό των μαθητών, λες και το κράτος θέλει να προετοιμάσει φαντάρους και όχι ελεύθερους πολίτες! Φιέστες που (εκ του αποτελέσματος) δεν συμβάλλουν στην ιστορική μνήμη αλλά στην ιστορική αφασία! Φιέστες που υπάρχουν μόνο σε κράτη όπως τη
ΠΕ 02

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182671
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144