*

Ψηφοφορία

να καταργηθούν οι μαθητικες παρελάσεις;

ναι
129 (44.2%)
οχι
144 (49.3%)
αδιαφορο
19 (6.5%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 289

Αποστολέας Θέμα: να καταργηθούν οι μαθητικες παρελάσεις;  (Αναγνώστηκε 41785 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: να καταργηθούν οι μαθητικες παρελάσεις;
« Απάντηση #98 στις: Οκτωβρίου 30, 2007, 07:03:48 pm »
Έμαθα από γνωστό μου άτομο ότι την περασμένη εβδομάδα σε μια πρωινή δημοσιογραφική εκπομπή (μάλλον της ΝΕΤ) αναφέρθηκε ότι οι μαθητικές παρελάσεις πρωτοκαθιερώθηκαν το 1924 , δηλ . επί Α' Ελληνικής Δημοκρατίας , όταν πρόεδρος ήταν ο Παπαναστασίου. Ήταν κάτι που δεν το γνώριζα.

Έγιναν για πρώτη φορά τότε μαθητικές παρελάσεις, αλλά δεν υπήρξε συνέχεια (δηλ. δεν καθιερώθηκαν). Θεσμός έγιναν επί Μεταξά.
http://www.iospress.gr/ios1995/ios19951029a.htm
http://alfavita.gr/typos/typos071026h.php

Γιατι η εμπειρια στα σχολεια δειχνει δυστυχως πως η πλειοψηφια των μαθητων αγνοει τον πλουτο του ιστορικου μας παρελθοντος
Άρα δεν βοηθάνε οι παρελάσεις (αν υποθέσουμε ότι αυτός είναι ο ρόλος τους)
Παράθεση
συνεπως ουτε καμια αυτοπεποιθηση διαθετει,ουτε καμια ακλονητη σιγουρια για τη εθνικη τους ταυτοτητα.Ε... ναι... Εκει λοιπον που χωλαινει η ουσια,ενα καποιο στηριγμα ας παραμεινει ο τυπος.Ετσι για να μην ξεχναμε κι ας ειναι αφορμη η παρελαση.

Το ζητούμενο δεν είναι η ακλόνητη σιγουριά, αλλά η αυτογνωσία. Άλλωστε, αν "Ελληνες ειμαστε...οπως ο Πλατωνας..." δεν έχουμε λόγο να διατηρούμε τις παρελάσεις. Ο Πλάτωνας δεν έκανε παρέλαση...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:44:25 »

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Οκτωβρίου 30, 2007, 07:12:44 pm »
Εμένα πάλι η ποδιά με βόλευε. (βέβαια το κατάλαβα αργότερα όταν έψαχνα κάθε πρωί τι να φορέσω).  ;D Και μην ξεχνάς φίλη apri ότι και τότε φαινόταν ποιος είναι πλούσιος και ποιος όχι. Άλλο να φοράς ποδιά "Τσεκλένης" και άλλο από λαϊκή.  :'(  Αλλά αυτό το πράγμα με την μίνι φούστα μέχρι τον ποπό δεν την καταλαβαίνω. Ούτε στο σχολείο ούτε στις παρελάσεις.  ???

Έχεις δίκιο για την ποδιά του Τσεκλένη. Αυτό θα μπορούσε ίσως να ρυθμιστεί με κάποιον τρόπο. Επίσης, συμφωνώ απόλυτα με το ότι η στολή βολεύει, γιατί δεν ψάχνεις να βρεις τι θα φορέσεις. Όταν πιάσεις δουλειά, η κατάσταση χειροτερεύει, άσε που ταυτίζεις όλα σου τα ρούχα με τη δουλειά και δεν θέλεις να τα φοράς στις εξόδους.  Η στολή γενικά έχει τα καλά και τα κακά της και σηκώνει συζήτηση.
Εκεί που γέλασα είναι το σημείο με τη μίνι φούστα. Επιτέλους, να χαλαρώσουμε και λίγο εδώ μέσα... Ναι, η αλήθεια είναι ότι κάποια παιδιά δεν έχουν ούτε την αίσθηση του μέτρου ούτε αισθητική. Φοβάμαι όμως ότι αυτό ισχύει και για πολλούς ανθρώπους εκτός σχολείου...
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ..θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Οκτωβρίου 30, 2007, 07:22:25 pm »
Ρε παιδια, ειλικρινά δεν το καταλαβαινω το κόλλημα με τις παρελάσεις.. Και διαβλεπω από αρκετους από σας και ενα φόβο μηπως μετα αρχισουν να καταργουνται και γιορτες κλπ.. Τι σχεση εχει το ένα με το άλλο;..
Το ερωτημα ειναι "να καταργηθουν οι μαθητικες παρελασεις;" Αυτό ειναι: Ούτε για γιορτες λεει, ουτε για σταυρους, ουτε για προσευχές, ουτε..... Έλεος!
Το θεμα αφορα παρελασεις και μονο.. Και επειδη βλεπω οτι απαντατε κυριως γυναικες, το βλεπετε μαλλον ρομαντικα αγνοωντας την πραγματικη αληθεια:

Παράθεση
Δεν έχω όμως τέτοιο κόλλημα εναντίον του στρατού, ώστε να θεωρώ ότι οτιδήποτε έχει σχέση μ΄αυτόν σημαίνει καταπίεση της προσωπικότητας.

Ειναι γιατι δεν εχεις παει και δεν ξερεις. Αν ο στρατος κοπελα μου δεν ειναι καταπιεση της προσωπικοτητας, τοτε τι ειναι;; Η παιδικη χαρα της θειας Λενας;
Και δεν προκειται περι κολληματος όπως ευκολα αποφαινεσαι..Και αν υπάρχει, μάλλον καποιοι άλλοι εχουν κολλημα με στολες εδω μεσα..  ;D  ;D (πλακα ε;)
"Εκει που σταματαει η λογικη ξεκινα ο στρατος " λεγανε γενιες και γενιες..
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 30, 2007, 07:24:18 pm από daniel »
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος Dr_Michael

• Ιδρυτής του PDE
  • Administrator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
    • Galop
« Απάντηση #101 στις: Οκτωβρίου 30, 2007, 07:26:28 pm »
Παράθεση
Και μια έκθεση φωτογραφίας μπορεί να καταντήσει μέσο προπαγάνδας, αν κάποιος το θέλει.

Επειδή ασχολούμαι αρκετά χρόνια με φωτογραφία, δεν μπορώ να μην απαντήσω σε αυτό.
Οι συμμετέχοντες ως θεατές σε μια έκθεση φωτογραφίας, μπορούν να έχουν κριτική σκέψη και να κριτικάρουν το φωτογραφικό έργο. Οι συμμετέχοντες στην παρέλαση, δεν έχουν καμία ελευθερία έκφρασης και κριτικής. Αυτή είναι η διαφορά!
Για να μην μιλήσουμε για μαθητές - φωτογράφους και όχι απλώς μαθητές - θεατές.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:44:25 »

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Οκτωβρίου 30, 2007, 08:08:58 pm »
Ρε παιδια, ειλικρινά δεν το καταλαβαινω το κόλλημα με τις παρελάσεις.. Και διαβλεπω από αρκετους από σας και ενα φόβο μηπως μετα αρχισουν να καταργουνται και γιορτες κλπ.. Τι σχεση εχει το ένα με το άλλο;..
Το ερωτημα ειναι "να καταργηθουν οι μαθητικες παρελασεις;" Αυτό ειναι: Ούτε για γιορτες λεει, ουτε για σταυρους, ουτε για προσευχές, ουτε..... Έλεος!

Επειδή εγώ ανέφερα τις γιορτές...το παραγενίκευσες το θέμα. Δεν ανέφερα ούτε για προσευχές ούτε για σταυρούς ούτε τίποτα τέτοιο! ::) (εκτός κι αν εννοούσες τα λεγόμενα κάποιου άλλου)
Όσο για την σχέση που έχει το ένα με το άλλο, πιστεύω ότι οι παρελάσεις είναι ένα μικρό κομματάκι στο παζλ. Θα αλλάξουν πολλά γιατί έτσι επιβάλλουν τα δεδομένα της εποχής. Μας αρέσει δε μας αρέσει, οφείλουμε να ακολουθήσουμε το ρεύμα στα πλαίσια του "εξευρωπαϊσμού" μας, για να μην είμαστε οι μόνοι ( όταν όλοι οι υπόλοιποι τα έχουν καταργήσει), για να μη θεωρούμαστε συντηρητικοί, εθνικιστές, κολλημένοι με το παρελθόν...κλπ...κλπ. Όπως είπα, έτσι όπως είναι οι παρελάσεις, ελάχιστα μ' ενδιαφέρει το αν θα συνεχίσουν να υπάρχουν! :P
Αυτά, για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, γιατί βλέπω να έχει "φουντώσει" αναίτια πολύ η κουβέντα...
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Οκτωβρίου 30, 2007, 08:13:05 pm »
Παράθεση
Κανείς δεν είπε ότι οι παρελάσεις είναι κακές απλώς επειδή έγιναν "θεσμός" επί Μεταξά, αλλά επειδή είναι συνυφασμένες με την ιδεολογία των φασιστικών καθεστώτων του μεσοπολέμου (εθνικισμός, φυλετισμός, μιλιταρισμός κλπ)

Στο χέρι μας είναι να τις αποσυνδέσουμε από αυτήν την ιδεολογία. Επαναλαμβάνω ότι η παρέλαση είναι μέσο, δεν είναι ιδεολογία. Και ο Τύπος χρησιμοποιήθηκε από τα καθεστώτα προπαγανδιστικά, αλλά δεν έφταιγε ως μέσο.

Παράθεση
Και ενώ στις άλλες χώρες καταργήθηκαν μετά τον πόλεμο, στην Ελλάδα διατηρήθηκαν, για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με το νόημα των εθνικών επετείων, αλλά με τη μετεμφυλιακή πολιτική πραγματικότητα (παρεμπιπτόντως, έχουμε σκεφτεί γιατί στην Ελλάδα επιλέχθηκε ως εθνική γιορτή -για τον
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 30, 2007, 08:56:21 pm από apri »

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Οκτωβρίου 30, 2007, 08:58:18 pm »
Παράθεση
Δεν συνηθίζω όμως να βλέπω σε κάθε φορέα μόνο τις αρνητικές του εκφάνσεις. Ο στρατός έχει κάποια χρησιμότητα. Δεν συγκροτήθηκε με μοναδική αποστολή να καταπιέζει ανθρώπους, τουλάχιστον στα δημοκρατικά καθεστώτα.

apri η μοναδική αποστολη του στρατου δυστυχως είναι να επιτιθεται ή να αμυνεται, σε καθε περιπτωση να σκοτωνει..
Η δημοκρατια ειναι λεξη αγνωστη εκεί, οπως άλλωστε η δημοκρατια στον πολεμο. Στον πόλεμο υπάρχει το δικιο του ισχυροτερου.. Δεν το κατηγορω, ειναι η φυση του στρατου τετοια: επιβαλλει για να επιβαλλεται..  :( 
Απλά λεω οτι τετοιες πρακτικες στρατου πρεπει να μενουν εκει και να μην επεκτεινονται και στα σχολειά μας μεσω των μαθητικών παρελάσεων..

Παράθεση
Επειδή εγώ ανέφερα τις γιορτές...το παραγενίκευσες το θέμα. Δεν ανέφερα ούτε για προσευχές ούτε για σταυρούς ούτε τίποτα τέτοιο! Roll Eyes (εκτός κι αν εννοούσες τα λεγόμενα κάποιου άλλου)
Όσο για την σχέση που έχει το ένα με το άλλο, πιστεύω ότι οι παρελάσεις είναι ένα μικρό κομματάκι στο παζλ. Θα αλλάξουν πολλά γιατί έτσι επιβάλλουν τα δεδομένα της εποχής. Μας αρέσει δε μας αρέσει, οφείλουμε να ακολουθήσουμε το ρεύμα στα πλαίσια του "εξευρωπαϊσμού" μας, για να μην είμαστε οι μόνοι ( όταν όλοι οι υπόλοιποι τα έχουν καταργήσει), για να μη θεωρούμαστε συντηρητικοί, εθνικιστές, κολλημένοι με το παρελθόν...κλπ...κλπ. Όπως είπα, έτσι όπως είναι οι παρελάσεις, ελάχιστα μ' ενδιαφέρει το αν θα συνεχίσουν να υπάρχουν! Tongue
Αυτά, για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, γιατί βλέπω να έχει "φουντώσει" αναίτια πολύ η κουβέντα...

sophie μη μασας και δε χρειαζεται να ξεκαθαριζεις τη θεση σου.. Δεν ξερω αν εισαι απο την αρχή στην κουβέντα, δεν τα εγραψα αυτα με αφορμη τη δική σου αποψη (ή όχι μόνο), αλλα επειδη εκφραστηκαν τετοιοι φοβοι και απο αλλους.. Και ο πολυπολιτισμικος χαρακτηρας των σχολειών μας δεν πρεπει να επηρεασει σε τιποτα τις ημερες τιμης και μνημης του λαου μας. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Δηλαδή καποιο παιδακι που ερχεται και μενει στην Ελλάδα και μετεχει της παιδειας μας δεν πρεπει να μαθαινει και την ιστορια της χωρας που μενει;
Και μην τρελλαινεσαι, για τετοιο θεμα εχει κρατηθει πολυ καλο επιπεδο και χαιρομαι πολυ γι' αυτο  ;)..
Γιατί να λένε βίαια τα νερά του ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;...

Αποσυνδεδεμένος imak

• Πλήρες μέλος
  • των εκλεκτών επιδίωξις η αρετή
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Οκτωβρίου 30, 2007, 09:00:13 pm »
Έχουν περάσει 67 χρόνια απο το έπος της Πίνδου  και συζητάμε για κατάργηση των παρελάσεων .Να μαστε σίγουροι πως αν αυτό συμβεί(κάτι που απεύχομαι βέβαια) θα ανοίξει η κερκόπορτα και για άλλα ζητήματα,πιστέψτε με .Οι Θερμοπυλομάχοι τιμώνταν(δε αναφέρεται παρέλαση) απο τους Σπαρτιάτες για 400 περίπου χρόνια μετά τη μάχη(Πλούταρχος νομίζω) και με εντυπωσίασε ασφαλώς η χρονική έκταση.Η παρέλαση είναι μορφή έμπρακτής τιμής και πρέπει να διατηρηθεί πάση θυσία αν οχι να εμπλουτιστεί και με άλλες εκδηλώσεις βιωματικού χαρακτήρα. Συνάδελφοι, λείπει το εθνικό φρόνημα απο τους μαθητές μας  επειδή πολλοί εξ ημών δεν το διαθέτουμε για πολλούς λόγους.Σχετικά με το στρατό: η περίπτωση της Ελλάδας είναι ιδιαίτερη και μην το παραμερίζουμε.Ήμουν σε ακριτικό νησί επί 23 μήνες (ενώ μπορούσα να μουν σπιτάκι μου ,όπως μερικοί)σε μοίρα καταδρομών.Τις παρελάσεις τις είχαμε φάει με το κουτάλι αλλά η ευτυχία, η πραγματική ευτυχία που νιώθαμε όταν ακούγαμε αυτόν το κόσμο  δεν περιγράφεται ...(σημειωτέον  πως δεν είμαι μιλιταριστής αλλά ένας απλός πολίτης που την αγαπάει  όπως όλοι και θέλει να την υπηρετεί απο την καλύτερη δυνατή θέση.Τα βιώματα είναι άπειρα αλλά και πάλι ρωτώ: Υπάρχει εθνικό φρόνημα ή οχι; Συμβάλλει η παρέλαση(όχι απόλυτα στρατιωτικού τύπου) έστω και λίγο;
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 30, 2007, 09:22:20 pm από imak »

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Οκτωβρίου 30, 2007, 09:08:44 pm »
imak για μενα οχι, δε συμβαλλει η παρελαση.. Εγω νιωθω περηφανος όταν βλεπω πχ Ελληνες να διαπρεπουν (σε οποιοδηποτε τομεα) και να βαζουν ενα λιθαρακι παραπάνω στην ανθρωποτητα σε τομεις ανθρωπισμου και καλοσυνης, επιστημης, τεχνης, φιλοσοφιας, ιατρικής, πολιτισμου και σκεφτομαι οτι για τοσοι λιγοι μαλλον καλα τα καταφερνουμε...  :)  Και οχι μονο με αυτο.. Αλλα σιγουρα οχι με παρελασεις που το βρισκω να σου πω και ναρκισσιστική ιστορια: απο μας για μας..να βλεπουμε να καμαρωνουμε..  :-\

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Οκτωβρίου 30, 2007, 09:12:28 pm »
Παράθεση
apri η μοναδική αποστολη του στρατου δυστυχως είναι να επιτιθεται ή να αμυνεται, σε καθε περιπτωση να σκοτωνει..
Η δημοκρατια ειναι λεξη αγνωστη εκεί, οπως άλλωστε η δημοκρατια στον πολεμο. Στον πόλεμο υπάρχει το δικιο του ισχυροτερου.. Δεν το κατηγορω, ειναι η φυση του στρατου τετοια: επιβαλλει για να επιβαλλεται..  :( 

Χαίρομαι, γιατί επιτέλους συμφωνούμε σε κάτι. Ναι, αυτή είναι η αποστολή του στρατού, αλλά είναι αναγκαίον κακόν, τουλάχιστον όσον αφορά την άμυνα. Και δημοκρατία όντως δεν μπορεί να υπάρχει στον πόλεμο, όσο κάποιος είναι θύτης και κάποιος θύμα.
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι θα έπρεπε να σταματήσουμε να βλέπουμε τις παρελάσεις ως στρατιωτικά αγήματα, ακόμα κι αν κάποτε λειτούργησαν έτσι. Προσωπικά, τις βλέπω ως πομπές που αποτίουν φόρο τιμής στους νεκρούς. Αν μας ενοχλεί ο τρόπος βηματισμού και μας παραπέμπει αλλού, θα μπορούσαμε να τον αλλάξουμε.

Αποσυνδεδεμένος Dr_Michael

• Ιδρυτής του PDE
  • Administrator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
    • Galop
« Απάντηση #108 στις: Οκτωβρίου 30, 2007, 09:15:52 pm »
Dr Michael, οι συμμετέχοντες στην παρέλαση δεν έχουν την ελευθερία κριτικής; Να κρίνουν τι; Την πομπή με τη σημαία; Απότιση φόρου τιμής είναι. Και στην κατάθεση στεφάνου, και εκεί οι συμμετέχοντες θεωρείται ότι δεν έχουν ελευθερία κριτικής; Αν θέλουμε να καλλιεργήσουμε την κριτική ικανότητα, υπάρχουν άλλες δραστηριότητες που προσφέρονται γι' αυτόν το σκοπό, όπως π.χ. η έκθεση φωτογραφίας που τόσο σου αρέσει. Γι' αυτό και είπα ότι είμαι υπέρ του να γίνεται συνδυασμός εκδηλώσεων.

Οι συμμετέχοντες σε μια παρέλαση είναι άβουλα, ομοιόμορφα, «ρομποτάκια». Σκοπός είναι να τιμούμε γεγονότα με έθιμα που καλλιεργούν το πνεύμα και την ψυχή. Οι παρελάσεις δεν το πετυχαίνουν διόλου.

Αποσυνδεδεμένος imak

• Πλήρες μέλος
  • των εκλεκτών επιδίωξις η αρετή
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Οκτωβρίου 30, 2007, 09:21:04 pm »
Daniel εννοείται πως όλοι μας  χαιρόμαστε για την πρόοδο της Ελλάδας ή κάποιου τέκνου της μεμονωμένα και γι ΄αυτό "σκοτωνόμαστε " ως εκπαιδευτικοί. Ο ελληνικός λαός κατά την ταπεινή μου γνώμη θέλει να τονώνει την αυτοεκτίμησή του(όπως ο καθένας μας άλλωστε) και δεν μπορεί κανένας μας να του το απαγορεύσει. Αν η παρέλαση τον βοηθάει σ΄αυτό, όλοι εμείς πρέπει να υποκλιθούμε στη βούλησή του και να σιωπήσουμε μέχρι να αλλάξουν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν το αντίθετο.  

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Οκτωβρίου 30, 2007, 09:30:28 pm »
Dr Michael, οι συμμετέχοντες στην παρέλαση δεν έχουν την ελευθερία κριτικής; Να κρίνουν τι; Την πομπή με τη σημαία; Απότιση φόρου τιμής είναι. Και στην κατάθεση στεφάνου, και εκεί οι συμμετέχοντες θεωρείται ότι δεν έχουν ελευθερία κριτικής; Αν θέλουμε να καλλιεργήσουμε την κριτική ικανότητα, υπάρχουν άλλες δραστηριότητες που προσφέρονται γι' αυτόν το σκοπό, όπως π.χ. η έκθεση φωτογραφίας που τόσο σου αρέσει. Γι' αυτό και είπα ότι είμαι υπέρ του να γίνεται συνδυασμός εκδηλώσεων.

Οι συμμετέχοντες σε μια παρέλαση είναι άβουλα, ομοιόμορφα, «ρομποτάκια». Σκοπός είναι να τιμούμε γεγονότα με έθιμα που καλλιεργούν το πνεύμα και την ψυχή. Οι παρελάσεις δεν το πετυχαίνουν διόλου.

Δεν είπα ότι οι παρελάσεις προσφέρονται για καλλιέργεια πνεύματος, αλλά για απότιση φόρου τιμής, όπως οι καταθέσεις στεφάνων, οι πορείες κλπ.  Για την καλλιέργεια, προσφέρονται άλλες δραστηριότητες. Δεν σημαίνει όμως ότι το ένα πρέπει να αναιρεί το άλλο. Απλώς, επί χρόνια νομίζουμε ότι αρκεί μια παρέλαση και μια γιορτή, για να τιμήσουμε ένα γεγονός. Και σ' αυτό έχεις δίκιο, χρειάζονται πολλά περισσότερα.
Προσωπικά, δεν βλέπω τους συμμετέχοντες ως ρομποτάκια, εφόσον βέβαια παρελαύνουν με τη θέλησή τους, η δε ομοιομορφία  δηλώνει την κοινή ταυτότητα (ανήκουν στην ίδια ομάδα), όχι απαραίτητα και την κοινότητα της σκέψης.

Αποσυνδεδεμένος daniel

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Οκτωβρίου 30, 2007, 09:32:24 pm »
Παράθεση
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι θα έπρεπε να σταματήσουμε να βλέπουμε τις παρελάσεις ως στρατιωτικά αγήματα, ακόμα κι αν κάποτε λειτούργησαν έτσι. Προσωπικά, τις βλέπω ως πομπές που αποτίουν φόρο τιμής στους νεκρούς. Αν μας ενοχλεί ο τρόπος βηματισμού και μας παραπέμπει αλλού, θα μπορούσαμε να τον αλλάξουμε.

Το θεμα apri μου δεν ειναι πως το βλεπει ο καθε καλοπροαιρετος προσωπικα..Το θεμα ειναι τι ειναι οι παρελασεις, πως ξεκινησαν και εδραιώθηκαν, ποια κρατη και λαοι και σε ποιες περιοδους της ιστοριας τους τις μεταχειριζονται, ωστε να καταλαβουμε και τι συμβολιζουν αντικειμενικα..  :-\

Παράθεση
Daniel εννοείται πως όλοι μας  χαιρόμαστε για την πρόοδο της Ελλάδας ή κάποιου τέκνου της μεμονωμένα και γι ΄αυτό "σκοτωνόμαστε " ως εκπαιδευτικοί. Ο ελληνικός λαός κατά την ταπεινή μου γνώμη θέλει να τονώνει την αυτοεκτίμησή του(όπως ο καθένας μας άλλωστε) και δεν μπορεί κανένας μας να του το απαγορεύσει. Αν η παρέλαση τον βοηθάει σ΄αυτό, όλοι εμείς πρέπει να υποκλιθούμε στη βούλησή του και να σιωπήσουμε μέχρι να αλλάξουν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν το αντίθετο.

imak χαιρω πολυ. αλλα ειμαι μερος αυτου που αποκαλεις λαο και οχι μονο εγω, αλλα πολλοι που εχουμε αυτοι την αποψη, και εκφραζω την καθαρα προσωπικη μου γνωμη με επιχειρηματα με αφορμη την ερωτηση του forum..
Και τη βουληση αυτη εννοειται πως τη συνδιαμορφώνω και εγω..  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 30, 2007, 09:35:05 pm από daniel »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182561
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 661
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)