0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έλα εδώ τώρα μια και σε βρήκα. Είχα διδαχτεί και ως τώρα ήξερα τα εξής : αιτία+γενική: γενική αντικειμενική, αίτιος+ γενική: γενική της αιτίας. Με ρωτάει λοιπόν μια συνάδελφος:αίτιος πολλών αγαθών και απαντάω αβίαστα γενική της αιτίας. Όχι, μου λέει, γιατί, όταν σημαίνει πρόξενος τινός θεωρείται γενική αντικειμενική και μάλιστα μου ανέφερε και ένα συντακτικό που το γράφει (δε θυμάμαι ποιο). Και της λέω ότι ο Μπαχαράκης, ο Ασωνίτης και το σχολικό συντακτικό το αίτιος+ γενική το δίνουν της αιτίας, άρα γιατί να βασιστούμε σε κάποιο άλλο και ίσως όχι τόσο γνωστό συντακτικό με ρίσκο να θεωρηθεί εσφαλμένο στις Πανελλαδικές. Αποκλείεται, μου λέει, θα πρέπει να τα θεωρήσουν σωστά και τα 2. Ακούω με προσοχή την άποψή σου.
...Και μόλις πάω να μιλήσω σοβαρά, τσουπ και ο γεροξεκούτης! Γέρον, εμείς οι γεροντάρες το έχουμε συζητήσει και έχουμε συμφωνήσει, οπότε, για να δούμε και μια άλλη πιο νεανική και... φιλολογική άποψη
Ξέρω ότι έχουν κατά καιρούς προταθεί αρκετά συντακτικά, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω την άποψή σας για το συντακτικό των εκδόσεων