*

Αποστολέας Θέμα: Κύπρος  (Αναγνώστηκε 184369 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vgargan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω τη (Δημόσια) εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Κύπρος
« Απάντηση #140 στις: Ιουνίου 03, 2010, 01:06:40 am »

Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και όπως έλεγε και συγχωρεμένος ο παππούς μου "κάλιο να περισσέψει παρά να ληφτεί" θα ήθελα να ανταλάξουμε απόψεις για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Κύπρο.

Προσωπικά εμένα θα με ενδιέφερε:
1. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι ένας μόνιμος εκπαιδευτικός από τη δημόσια δευτεροβάθμια της Ελλάδας να κάνει τη μετάβαση (σιγα-σιγα να ασπαζόμαστε την ορολογία).
2. Πόσο διαφορετικές είναι οι συνθήκες εργασίας;

Αρχίζοντας εγώ έχω να σας πω (πληροφορίες από Κύπρια συναδέλφισσα στη Ρόδο που έχει συγγενής εκπαιδευτικούς στην Κύπρο)
1. Ο μηνιαίος μισθός είναι περίπου 2200 ευρώ.
2. Για όσους δεν έχουν πρυπηρεσία ο πρώτος χρόνος είναι δοκιμαστικός σε συνδυασμό με επιμόρφωση (μίνι παιδαγωγικό) με μισθό περίπου 1000 ευρώ.
3. Με τις τιμές πλεον στην Ελλάδα, είναι μύθος ότι η ζωή είναι πιο ακριβή στην Κύπρο (κινείται στα επίπεδα διαβίωσης στην Αθήνα).

Κάθε συνεισφορά ευπρόσδεκτη...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:03:53 »

Αποσυνδεδεμένος charm_quark

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: Ιουνίου 03, 2010, 11:14:37 pm »
Τι χρόνο αναμονής έχει αυτή την στιγμή η επετηρίδα των φυσικών; Αν γνωρίζεις βέβαια....
Επιπλέον πέρα απο τους διορισμούς, πόσους παίρνουν για τους εκεί αναπληρωτές κάθε χρόνο;
Όσο για τους μισθούς ξέρω ότι η Κύπρος είναι παράδεισος... σε σχέση με την Ελλάδα.
Κόστος ζωής είναι για να μην πω το ίδιο ίσως και καλύτερο σε σχέση με εμας.
Μου έχουν πει, πως για καινούργιο διαμέρισμα κάπου στα 40-50 τμ (δυαράκι) οι τιμές κυμαίνονται γύρω στα 400-500 euro. Αληθέυει;
Επίσης (δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει, αλλα θα ενδιέφερε ζευγάρια που σκέφτονται να πάνε εκει μόνιμα)... για κάθε νέο ζευγάρι το κράτος δίνει οικόπεδο, σπίτι ή κάτι τέτοιο;;;;; Ισχύει;;;;
Τα πάντα όλα... και τα κοάλα τίποτα;;

Αποσυνδεδεμένος Ανετος

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Ιουνίου 03, 2010, 11:24:40 pm »
Τι χρόνο αναμονής έχει αυτή την στιγμή η επετηρίδα των φυσικών; Αν γνωρίζεις βέβαια....
Επιπλέον πέρα απο τους διορισμούς, πόσους παίρνουν για τους εκεί αναπληρωτές κάθε χρόνο;
Όσο για τους μισθούς ξέρω ότι η Κύπρος είναι παράδεισος... σε σχέση με την Ελλάδα.
Μου έχουν πει, πως για καινούργιο διαμέρισμα κάπου στα 40-50 τμ (δυαράκι) οι τιμές κυμαίνονται γύρω στα 400-500 euro. Αληθέυει;
Επίσης (δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει, αλλα θα ενδιέφερε ζευγάρια που σκέφτονται να πάνε εκει μόνιμα)... για κάθε νέο ζευγάρι το κράτος δίνει οικόπεδο, σπίτι ή κάτι τέτοιο;;;;; Ισχύει;;;;
Ναι τα δινει ολα αυτα αλλα ειναι στα κατεχομενα,θα ηθελες να πας;βρες καμια δουλεια εδω και ασε την Κυπρο;Αν σε εστελναν στην ΕΛΔΥΚ θα πηγαινες ευχαριστως;τελικα το προβλημα ειναι τα 2200 EURO.

Αποσυνδεδεμένος samou

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: Ιουνίου 03, 2010, 11:32:52 pm »
Από άτομο που έχει δουλέψει αναπληρωτής ξέρω ότι τα παιδια ειναι χειροτερα απο εδω. πιο κακομαθημενα.
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:03:53 »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Ιουνίου 04, 2010, 03:11:14 am »
Ναι τα δινει ολα αυτα αλλα ειναι στα κατεχομενα,θα ηθελες να πας;βρες καμια δουλεια εδω και ασε την Κυπρο;Αν σε εστελναν στην ΕΛΔΥΚ θα πηγαινες ευχαριστως;τελικα το προβλημα ειναι τα 2200 EURO.

Καλά, ό,τι να`ναι; ::) Στα κατεχόμενα ποιος να δίνει οικόπεδα; Ο κατοχικός στρατός;
Οι ευκολίες αυτές δίνονται σε πρόσφυγες και φυσικά στις ελεύθερες περιοχές από τη νόμιμη πολιτεία.
Τα ενοίκια είναι αρκετά φθηνότερα. Εξαρτάται βέβαια και από την πόλη.
Οι μισθοί εκεί είναι ψηλότεροι από δω και το κόστος ζωής περίπου στα ίδια επίπεδα, αλλά με την πορεία που έχουμε πάρει εδώ αρχίζει να δημιουργείται και εδώ διαφορά.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: Ιουνίου 04, 2010, 09:47:10 am »
Από άτομο που έχει δουλέψει αναπληρωτής ξέρω ότι τα παιδια ειναι χειροτερα απο εδω. πιο κακομαθημενα.
Και γω αυτό έχω ακούσει. Πολύ χειρότερα.

Αποσυνδεδεμένος dimitra26

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: Ιουνίου 04, 2010, 10:22:52 am »
Παιδιά επειδή έχω πάει στην Κύπρο και η κολλητή μου είναι εκεί (Κύπρια στην καταγωγή). Μου είχε προτείνει να κάνω τα χαρτιά μου να πάω κάτω και να μην περιμένω τόσα χρόνια εδώ να κάνω κάτι. Το είχα ψάξει λοιπόν. Αυά που γνωρίζω είναι:

1.Ο μισθός σίγουρα είναι καλύτερος, θεωρείται πως η εκπαιδευτικοί παίρνουν από τους καλύτερους μισθούς δημοσίου υπαλλήλου.
2.Ο χρόνος αναμονής είναι περίπου 2 χρόνια, αλλά μπορεί να σε πάρουν για κάποιο διάστημα (από 2 μέρες εως 1 χρόνο) για να καλύψεις κάποιο συνάδελφο που μπορεί να έχει πάρει άδεια λόγω ασθένειας ή λόγω εγκυμοσύνης ας πούμε. Σε αυτή την περίπτωση ο μισθός είνια σχεδόν ο διπλός γιατί σε παίρνουν ως αντικαταστάτη. 1 μήνα θα δουλέψεις 2 θα πληρωθείς.
3. Τα πρώτα χρόνια στη δουλειά απαραίτητα θα υπάρχει κάποιος σύμβουλος που θα παρακολουθεί την δουλειά σου.
4. Όσο για το επίπεδο τον μαθητών, θα συμφωνήσω με κάποιον που είπε ότι δεν είναι και τόσο καλό. Ειδικά άμα πας σε κάποιο χωριο.
5. Αν σε στείλουν σε κάποιο χωριά πρέπει να μείνεις εκεί όπωσδήποτε 2 χρόνια.
6.Η ζωή εκεί είναι αρκετά ακριβή και καμία σχέση με την δική μας. Ο τρόπος ζωής τους μοιάζει αρκετά με αυτόν των Άγγλων.

Προσωπική μου άποψη, η επιλογή της Κύπρου είναι δίκοπο μαχαίρι, μπορεί να είναι καλύτερα, είναι πολύ πιθανόν όμως να καταλήξει πολύ χειρότερα.

Αποσυνδεδεμένος Sabi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Ιουνίου 04, 2010, 10:25:35 am »
παιδια εγω τελειωνω φετος το σεπτεμβρη τα οικονομικα. Εχω δωσει εξετασεις κ περιμενω τα αποτελεσματα για να δω αν μπηκα σε ενα μεταπτυχιακο των παιδαγωγικων.Εχω το δικαιωμα να δηλωσω στην Κυπρο για να παω ως αναπληρωτης???κ αν ναι τι ανταγωνισμος υπαρχει??ευχαριστω πολυ!!

Αποσυνδεδεμένος upsidedown

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Ιουνίου 04, 2010, 10:26:36 am »
εχω ακούσει από συναδέλφους ότι εργάζονται κανονικό ωράριο (8-4) χωρίς να φεύγουν ενδιάμεσα, πληρώνονται καλά (και κάθε χρόνο ο μισθός αυξάνεται κατά 100 ευρώ), και τα παιδιά είναι πιο πειθαρχημένα από τα δικά μας (υπάρχουν και κάποιοι κανόνες που τηρούνται εκεί)...

Αποσυνδεδεμένος vgargan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω τη (Δημόσια) εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: Ιουνίου 04, 2010, 10:46:50 am »
παιδια εγω τελειωνω φετος το σεπτεμβρη τα οικονομικα. Εχω δωσει εξετασεις κ περιμενω τα αποτελεσματα για να δω αν μπηκα σε ενα μεταπτυχιακο των παιδαγωγικων.Εχω το δικαιωμα να δηλωσω στην Κυπρο για να παω ως αναπληρωτης???κ αν ναι τι ανταγωνισμος υπαρχει??ευχαριστω πολυ!!

Μπορείς να πάρεις μια γεύση από την επετηρίδα σε κάθε ειδικότητα δευτεροβάθμιας

http://athena.pi.ac.cy/online/Default.aspx?tabid=176

Προσωπική μου άποψη, η επιλογή της Κύπρου είναι δίκοπο μαχαίρι, μπορεί να είναι καλύτερα, είναι πολύ πιθανόν όμως να καταλήξει πολύ χειρότερα.

Μετα από ψάξιμο κατέληξα και εγώ στα λεγόμενα της dimitra26

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #150 στις: Ιουνίου 04, 2010, 11:26:54 am »
εχω ακούσει από συναδέλφους ότι εργάζονται κανονικό ωράριο (8-4) χωρίς να φεύγουν ενδιάμεσα,

08.00 - 14.00

6.Η ζωή εκεί είναι αρκετά ακριβή και καμία σχέση με την δική μας. Ο τρόπος ζωής τους μοιάζει αρκετά με αυτόν των Άγγλων.

Αυτό ίσχυε παλιά, τώρα δεν ισχύει. Ενδεικτικά αναφέρω ότι η βενζίνη έχει 0,97
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: Ιουνίου 04, 2010, 11:44:32 am »
Αυτά όλα είναι σχετικά....και αν πας ελαφρώς προκατειλειμμένος...ε,ίσως σου φανούν έτσι και τα παιδιά....εδώ όμως σε λίγα χρόνια τα δικά μας θα γίνουν χειρότερα γιατί παιδιά είναι...όχι χαζά...θα καταλάβουν τι γίνεται γύρω τους και τότε θα μας ΦΤΥΣΟΥΝ όλους!!!
Όσο για την Κύπρο τζάμπα το κουράζουμε...όποιος δεν θέλει δεν πάει....αλλά όχι και να λέμε πως δεν είναι καλές οι συνθήκες εργασίας και ζωής...στο κάτω-κάτω το ότι μπορεί να μας φανεί πως έχουν αγγλικές συνήθειες....ας σκεφτούμε προς στιγμήν τι καταλάβαμε κι εμείς με τις συνήθειες και τις νοοτροπίες του Ελληνάρα...!!! ??? ???
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος Sabi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Ιουνίου 04, 2010, 12:06:14 pm »

Μπορείς να πάρεις μια γεύση από την επετηρίδα σε κάθε ειδικότητα δευτεροβάθμιας

http://athena.pi.ac.cy/online/Default.aspx?tabid=176
¨εχω παθει ενα ισχυρο θα ελεγα σοκ!!!εδω υπαρχουν 3000 αιτησεις για τον κλαδο μ!!! τι ελπιδες εχω εγω?? :( καλα δεν δινονται εξετασεις κατι σαν τον ασεπ ας πουμε μηπως κ αλλαξει καπως η κατασταση?? ρε παιδια εχω μια μεγαλη απορια! "λετε με καποιο μεταπτυχιακο η' σεμιναριο η' με κατατακτηριες πανω στην ειδικη αγωγη να δω τλκ ασπρη μερα??εχετε ιδεα τι παιζει με αυτο το θεμα??"

Μετα από ψάξιμο κατέληξα και εγώ στα λεγόμενα της dimitra26

Αποσυνδεδεμένος nikgre

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: Ιουνίου 04, 2010, 01:54:10 pm »
Συνάδελφοι, ξεχάστε το διορισμό στην Κύπρο (ειδικά οι φιλόλογοι...)! Παραθέτω απόσπασμα από έρευνα του καθηγητή
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 04, 2010, 01:57:02 pm από nikgre »
ΠΕ 02

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182558
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617