0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Ερση στις Οκτωβρίου 14, 2009, 10:40:28 pmμιλάμε πάντα για όρους μεσα στην ιδια προταση ,αλλο το υποκείμενο στην κύρια άλλο στη δευτερεύουσαΔεν το καταλαβαίνω αυτό που λες.Μια μετοχή είναι συνημμένη είτε στο υποκείμενο είτε στο αντικείμενο του ρήματος της κύριας. Αυτό σημαίνει ότι το υποκείμενο της συνημμένης μετοχής ταυτίζεται είτε με το υποκείμενο της κύριας είτε με το αντικείμενό της.Όταν πάμε λοιπόν να μετατρέψουμε μια δευτερεύουσα πρόταση σε μετοχή, το πρώτο που κοιτάμε είναι αν το υποκείμενο της δευτερεύουσας είναι το ίδιο με το υποκείμενο ή το αντικείμενο της κύριας. Αν είναι, τότε είναι συνημμένη. Αν δεν είναι, τότε είναι απόλυτη.
μιλάμε πάντα για όρους μεσα στην ιδια προταση ,αλλο το υποκείμενο στην κύρια άλλο στη δευτερεύουσα
Μια μετοχή είναι συνημμένη στο υποκείμενο ή στο αντικείμενο της πρότασης στην οποία βρίσκεται (όχι αναγκαστικά της κυριας πρότασης της περιόδου, αν η μετοχή είναι σε δευτερεύουσα).
συνάδελφοι συγγνώμη που ξανασκαλίζω το θέμα αν και το συμπέρασμά σας μου φάνηκε λογικό. Αλλά το βρήκα και αλλού ως αφαιρετική απόλυτη και σκέφτομαι μήπως το μετατρέπουν έτσι επειδή δεν θέλουν να πειράξουν την κύρια πρόταση; Εννοώ ότι μπορείς να συνάψεις σε έναν όρο της κυρίας το υποκείμενο της μετοχής αλλά μήπως δεν πρέπει να αντικαταστήσεις τον όρο; Έτσι δεδομένου ότι η ei είναι επαναληπτική και πρέπει να παραμείνει στην πρόταση και επειδή δεν μπορούμε να συνάψουμε σε επαναληπτική, γιατί πρέπει να αναφερθεί το όνομα, αναγκαζόμαστε να μετατρέψουμε σε αφαιρετική απόλυτη.