0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Λοιπόν για Τ.Ε. ο ανώτερος αριθμός είναι 12 άτομα. Αυτό υπάρχει στο νόμο 3699/08.Όσον αφορά τη γενική τάξη δεν μπορούν να φοιτούν πάνω από τρια παιδιά που έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Αυτό υπάρχει στο ΦΕΚ 1319/02 το οποίο αν και παλιότερο του νόμου είναι ακόμη σε ισχύ καθώς δεν έχει βγει αναθεωρημένο. Κατά συνέπεια, και εσύ δεν μπορείς να έχεις πάνω από τρια παιδιά σε μία ωριαία διδασκαλία στην ενταξη, εφόσον τα παιρνεις από μία τάξη παράλληλα με τα αντίστοιχα μαθήματα της τάξης.Το ΖΕΠ και σχετικές με αυτό διατάξεις δεν αφορά τα τμήματα ένταξης από όσο γνωρίζω.
Επί του πρακτέου, το όνομα του εκπαιδευτικού της ειδικής αγωγής και η υπογραφή του μπαίνουν στο έντυπο των θεμάτων;Ψάχνοντας τη νομοθεσία εντόπισα δύο περιπτώσεις. Α) ΦΕΚ 276/16-3-10. άρθρο 2 "κατά ...τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις οι μαθητές εξετάζονται από τον οικείο καθηγητή..." (τι σημαίνει οικείος: με την έννοια του γνωστικού αντικειμένου είναι ο εκπαιδευτικός γενικής αγωγής, με την έννοια του εγγύτερος θεωρώ ότι είναι ο ειδικής αγωγής). Το εξετάζονται σημαίνει σαφώς ότι ο εν λόγω καθηγητής εμπλέκεται και στην επιλογή των θεμάτων. Ποιος είναι όμως ο οικείος;;;;;;;
Παράθεση από: Sp. Educator στις Μαΐου 12, 2012, 09:24:45 pmΕπί του πρακτέου, το όνομα του εκπαιδευτικού της ειδικής αγωγής και η υπογραφή του μπαίνουν στο έντυπο των θεμάτων;Ψάχνοντας τη νομοθεσία εντόπισα δύο περιπτώσεις. Α) ΦΕΚ 276/16-3-10. άρθρο 2 "κατά ...τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις οι μαθητές εξετάζονται από τον οικείο καθηγητή..." (τι σημαίνει οικείος: με την έννοια του γνωστικού αντικειμένου είναι ο εκπαιδευτικός γενικής αγωγής, με την έννοια του εγγύτερος θεωρώ ότι είναι ο ειδικής αγωγής). Το εξετάζονται σημαίνει σαφώς ότι ο εν λόγω καθηγητής εμπλέκεται και στην επιλογή των θεμάτων. Ποιος είναι όμως ο οικείος;;;;;;;
Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση.Πολύ ωραία τεκμηριωμένη άποψη. Πού είναι γραμμένη όμως;;; Πού το λέει επίσημα;;; Εκεί είναι που έχω μπλεχτει. Όσο κι αν φαίνεται χαζό/ανούσιο, το τυπικό του πράγματος είναι που με απασχολεί.Δηλαδή, πώς αποδεικνύεται η συνεργασία του εκπαιδευτικού γενικής αγωγής και του εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής όταν στο επίσημο έγγραφο, ήτοι το έντυπο των θεμάτων των εξετάσεων, δεν υπάρχει η αντίστοιχη υπογραφή του εκπαιδευτικού ε.α. που συνεργάστηκε;Ή αν θες, σε περίπτωση που ένας γονιός θεωρήσει ότι τα θέματα που μπήκαν δεν ήταν σωστά προσαρμοσμένα για το επίπεδο και το είδος της δυσκολίας του παιδιού του μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν αναμείχθηκε στη διαδικασία ο εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής και τα έβγαλε μόνος του ο εκπαιδευτικός της γενικής. Εγώ τότε πώς είμαι καλυμμένος; Στα λόγια θα ισχυριστώ ότι συνεργαστηκα και τέλος; Νομίζω ότι το σύστημα είναι αρκετά γραφειοκρατικό και καλό θα ήταν να μην προσπερνάμε εύκολα ορισμένα πράγματα.Μπλέξιμο...
στο σχολειο που ειμαι φετος, το τμημα ενταξης δυναται να εχει διαφορετικα θεματα. Κ εγω μεχρι περυσι ηξερα για κοινα θεματα που συνυπεγραφα με τους εκπαιδευτικους της ταξης. Εδω που ειμαι φετος ομως βαζουν διαφορετικα θεματα και για να συμβει αυτο εχει υπογραψει ο συμβουλοσ ειδικης αγωγης της περιφερειας (δηλαδη αυτο ισχυει για ολα τα γυμνασια της συγκεκριμενης περιφερειας) καθως και το κεδδυ νομιζω.
2ο) Ο οικείος καθηγητής είναι 2 καθηγητές το λέει όπως είπες εδώ ΦΕΚ 1319/10-10-02, προσωπικά ποτέ δεν με ενδιέφερε να υπογράφω τα θέματα, στην συζήτηση ήμουν και παρέμβαινα στην καλύτερη διατύπωση, διαμόρφωση και αντιρρήσεις ώστε να γίνουν πιο προσιτά στους μαθητές μου.
Παράθεση από: kinegiros στις Μαΐου 14, 2012, 07:56:06 pm2ο) Ο οικείος καθηγητής είναι 2 καθηγητές το λέει όπως είπες εδώ ΦΕΚ 1319/10-10-02, προσωπικά ποτέ δεν με ενδιέφερε να υπογράφω τα θέματα, στην συζήτηση ήμουν και παρέμβαινα στην καλύτερη διατύπωση, διαμόρφωση και αντιρρήσεις ώστε να γίνουν πιο προσιτά στους μαθητές μου. Οκ. Λίγο να ξεκαθαρίσω κάτι. Το θέμα της υπογραφής προκύπτει όχι από προσωπική ανάγκη για προβολή ή καταξίωση. Το έχω θέσει ως επίσημη επικύρωση της συνεργασίας. Να φαίνεται δηλαδή και επίσημα ότι έχει συνεργαστεί ο καθηγητής της ειδικής με αυτόν της γενικής στα θέματα. Αυτό δεν σε προβλημάτισε εσένα ποτέ; Αν σε κατηγορούσαν ή σου ζητούσαν να αποδείξεις ότι ενεπλάκη στη διαδικασία των θεμάτων πώς θα το αποδείκνυες; Κατά δεύτερον το θέμα το άνοιξα με απώτερο σκοπό να λάβω βοήθεια για το αν υπάρχει επισήμως κάποιο έγγραφο πέρα από τα ΦΕΚ που παρέθεσα σε σχέση με την αξιολόγηση των αμεεα στις προαγωγικές του Γυμνασίου. Παράδειγμα, πολλές φορές έχει τύχει πέρα από νόμους, οι διευθύνσεις να στέλνουν έγγραφα που να διευθετούν διάφορα θέματα που προκύπτουν. π.χ. http://www.alfavita.gr/artro.php?id=13708Θα ήθελα να μάθω αν έτυχε να πέσει στα χέρια κάποιου ένα τέτοιο ή παρόμοιο έγγραφο που να έδινε απαντήσεις σε αυτό το θέμα.
Και δεν μου λες βρε Kinegire, αν έχεις ένα παιδάκι στην πρώτη γυμνασίου με μέτρια ΝΚ και γνωστικό επίπεδο τετάρτης δημοτικού, τι κάνεις;Πώς να παραλλάξεις τα γενικά θέματα; Ή θα βάλεις αυτό το παιδί να γράψει στην ύλη της Α γυμνασίου; Δεν πρέπει να του βάλεις ξεχωριστά θέματα που να ανταποκρίνονται στους στόχους που έχεις θέσει για το συγκεκριμένο παιδί ώστε να δεις κατά πόσο έχουν επιτευχθεί οι στόχοι; Οι οποίοι στόχοι σίγουρα είναι διαφορετικοί από αυτούς που θέτεις για ένα "κανονικό" παιδί....