0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
οσοι μαθητες εχουν δυσλεξια εξεταζονται και στα διαγωνισματα 3μηνου προφορικα και στα τεστακια; οχι μονο στις προαγωγικες, σωστα;
παντού προφορικά, εφόσον έχουν φέρει υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα ότι επιθυμούν προφορική εξέταση όπως λέει η γνωμάτευση τους
Kαλησπέρα, με απασχολεί το εξής ζήτημα: Αν οι εκπαιδευτικοί των Τ.Ε μπορούν/απαιτείται να παραβρίσκονται σε ενημερώσεις γονέων πλην των δικών του μαθητών. Δεν μπορώ να βρω κάτι σχετικό στην νομοθεσία..
Παρόλα αυτά, σε διάφορα σχολεία που ήμουν (Γυμνάσιο, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, όχι όμως σε τμήμα ένταξης) συνηθίζαμε και τους βάζαμε να γράφουν, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων και των ίδιων των μαθητών και στο τέλος εξετάζαμε και προφορικά! Μάλιστα στα απλά τεστ μαθηματικών που είναι κυρίως πράξεις και όχι λόγια, οι περισσότεροι δεν ήθελαν να εξεταστούν και προφορικά και είχαν καλή απόδοση μόνο στα γραπτά. Για να πω την αλήθεια, δεν ξέρω τι έκαναν οι συνάδελφοι των φιλολογικών μαθημάτων.
Καλησπέρα! έχω μπερδευτεί και όποιος μπορεί ας με βοηθήσει! Έχω 3 τμήματα ένταξης! 10 παιδιά στην α γυμνασίου, 5 παιδιά στην β γυμνασίου και 5 παιδιά στη γ γυμνασίου....Είναι από διαφορετικά τμήματα το καθένα...Όταν έχουν μάθημα στην τάξη τους κάνουμε ακριβώς το ίδιο μάθημα και το στο τμήμα ένταξης....Και έχω την απορία....δεν πάνε καθόλου στην τάξη τους στα μαθήματα που τα έχω αναλάβει αλλά μόνο στο τμήμα ένταξης...μπορώ να επιλέξω παιδιά ώστε να μην έρχονται συνέχεια στο τμήμα ένταξης αλλά έστω μία ώρα την εβδομάδα να παρακολουθούν και στην τάξη τους κανονικά με τα άλλα παιδιά;;; και τότε ποιος βαθμολογεί και βάζει διαγωνίσματα;; υπάρχει νόμος για όλα αυτά;; ή ο καθένας κάνει ότι θέλει;;;
υπεύθυνη για το πόσες ώρες θα είναι σε εσένα είσαι εσύ, άρα ναι μπορείς να έχεις παιδιά σε εσένα και στην γενική τάξη αν αυτό θεωρείς ότι πρέπει να γίνειυπεύθυνοι για την βαθμολογία του μαθητή είσαι εσύ με τον εκπαιδευτικό της τάξης, πάντα σε συνεννόηση, όμοια και στα διαγωνίσματα κανονίζεις ποιος θα το βάλει (συνήθως το ΤΕ)Το τμήμα ένταξης είναι ένα γιατί είναι δομή οπότε μην λες ότι έχεις 3 ΤΕ εκτός και αν είσαι σε 3 διαφορετικά σχολεία. Έχεις 3 τμήματα στο Τμήμα Ένταξης στο οποίο δουλεύεις.Αυτά keep walking
βάσει νόμου εξετάζονται στα ίδια θέματα με των παιδιών της τάξης τους.Το καλύτερο είναι να υπάρχει κυλιόμενο πρόγραμμα ώστε το παιδί να μη χάνει πάντα το ίδιο μάθημα αφού η φιλοσοφία και βάσει ορισμού είναι να ενταχθεί το παιδί στο τμήμα του!Κανένα σχολείο όμως δε διατίθεται να βγάζει κυλιόμενο πρόγραμμα και η φιλοσοφία τους είναι να κάνει φιλολογικά την ώρα των φιλολογικών με αποτέλεσμα να μη δύναται ο καθηγητής της τάξης να αξιολογήσει τα παιδιά!Επομένως ο καθηγητής του τε εξετάζει και αξιολογεί τα παιδιά κάτι το οποίο όμως αντιτίθεται και στο νόμο και στη φιλοσοφία του τε!Προσωπικά,ενδαιφέρομαι περισσότερο για τα παιδιά και λιγότερο να έρθω σε σύγκρουση με το συνάδελφο και αφού αξιολογώντας τα εγώ τα βοηθώ αυτό και ακολουθώκάθε επιτυχία!καλή συνέχεια!