0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εδώ υπάρχει μεγάλο θέμα το οποίο δεν πρόκειται να ξεκαθαρήσει διότι κανείς δεν το γνωρίζει ... και υπάρχουν αρκετά σενάρια.Καταρχήν η ΑΕΔ εχει μετονομαστεί
Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά γιατί λες ότι απαγορεύονται 2 ασφαλίσεις, δε θα μπορούσε κάποιος να έχει ΤΕ
Γινεται αυτο που λες αρκει να εχεις κανει εναρξη επαγγελματος οποτε το βαζεις και εκει εναλλακτικα (βασικα εξαρταται ως τι εχεις προσληφθει στη συμβαση του ιεκ)
Σε ποιο τηλ πήρες;; Εγω πηρα και δεν το σήκωναν!!! Όταν πηρα σε ενα άσχετο μπας και βρω άκρη μου ζητούσαν σε ποια Α.Π ( άξονας προτεραιότητας) ειναι!! Ρώτησα στο ΙΕΚ δεν είχαν ιδέα!!!
Καλησπέρα, είμαι εκπαιδευτής σε δημόσιο ΙΕΚ. Για το έτος 2013 πληρώθηκα με ΑΕΔ χρήματα για τα οποία μου ήρθε η βεβαίωση αποδοχών. Για τα χρήματα που έλαβα έγινε όπως γνωρίζετε παρακράτηση 20%, η ερώτηση μου είναι η εξής. Στη φορολογική μου δήλωση σε ποιον κωδικό πρέπει να δηλώσω αυτό το εισόδημα; αν και δε το φαντάζομαι θα φορολογηθώ εκ νέου για το εισόδημα αυτό;
Το έχουν θέσει και αρκετοί συνάδελφοι παραπάνω και δε βλέπω να έχει απαντηθεί. Τι γίνεται στην περίπτωση που μέσα στη χρονιά ξεπεράσεις τελικά τις 5.000. Με τον τρόπο που γίνονται οι πληρωμές (πχ. δηλώνουμε στο τρέχον έτος δεδουλευμένα της προηγούμενης χρονιάς επειδή έτυχε να μας πληρώσουν με καθυστέρηση φέτος), με την τυχαιότητα με την οποία γίνονται οι αναθέσεις των μαθημάτων, πώς γίνεται να ξέρει κανείς όταν ξεκινάει η σχολική χρονιά τον Οκτώβρη ότι θα έχει μετά από 12 μήνες πάνω από 5.000 ευρώ εισοδήματα;Και ας υποθέσουμε ότι κάποιος έχει υπολογισμένα 5.000 μικτά με ΑΕΔ και βρίσκει κάποια νέα δουλειά με μπλοκάκι. Τι κάνει;Τέλος, θα ήθελα να ξέρω (αν γνωρίζει κάποιος) ποιο είναι το κόστος για κάποιον που έχει ήδη πλήρη ασφάλιση ΙΚΑ αν κάνει έναρξη στην εφορία με μπλοκάκι. Διάβασα ότι απαλλάσσεσαι από τη μία από τις δύο ασφαλίσεις, αλλά έχει όλο αυτό κάποιο πάγιο κόστος;
Για δοκίμασε στο 2131314580 λογιστήριο αν δεν απαντήσουν πρωι πάρτους αργότερα κάποια στιγμή θα απαντήσουν..