0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πάντως πρέπει να μάθουμε κάπως τι ισχύει τελικά με αυτό το όριο των 5.000 ευρώ για όσους έχουν ΑΕΔ. Που πρέπει να απευθυνθούμε για να μάθουμε επίσημα τι πρέπει να κάνουμε...1. Τι πρέπει να κάνει κάποιος που στην πορεία ξεπερνάει το όριο των 5.000 ευρώ (μικτά πάντα) την τρέχουσα χρονιά σε διαφορετικές δομές του ΙΝΕΔΙ
gpapage έχεις βγάλει καμιά άκρη; Κανείς άλλος;
Τελικα , πως θα δηλώσουμε τις αποδοχες με ΑΕΔ ; Αν τις δηλωσω σαν εισοδημα από ελευθερο επαγγελμα (π.χ. είμαι ανεργος και εχω 450ευρω εισοδημα από ΙΕΚ) θα πληρωσω γυρω στα 1000ευρω φορο. Δεν είναι τρελο ; Πηρα 450 και θα πληρωσω τα διπλασια ; Αντίθετα , αν τα δηλωσω ως εισοδημα από μισθωτη υπηρεσια , τοτε παιρνω επιστροφη.
Εννοω ότι δεν ημουν ουτε δημοσιος υπάλληλος , ουτε ελευθερος επαγγελματιας. Εξαλλου στο ΙΕΚ ημουν για 5μηνες.
Υπάρχει τεκμήριο εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ακόμα και μηδενικό εισόδημα να δηλώσουν, ως ελεύθεροι επαγγελματίες, φορολογούνται βάση τεκμηρίων γύρω στα 1500 Ευρώ...Αυτά μου τα είπε ο λογιστής μου, δεν ξέρω όμως αν ισχύουν για όσους πληρώνονται με ΑΕΔ, ισχύουν για όσους κόβουν ΤΠΥ... (αν και γι αυτούς μάλλον υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, γενικά μόνο ένας λογιστής, ο οποίος είναι καλός γνώστης των φορολογικών θα μπορούσε να μας διαφωτίσει)...
Δυστυχώς καμία άκρη. Και παρότι απασχολεί αρκετούς συναδέλφους μάλλον όλοι το αφήνουμε στη μοίρα του... Αν κάποιος έχει ενημέρωση από λογιστή ας μας ενημερώσει σχετικά να ξέρουμε τι κάνουμε.
Αν κατάλαβα καλά , η σχετική δήλωση που υπογράψαμε αναφέρονταν στα εισοδήματα που εισπράξαμε το 2012 και 2013...Ποιος είναι αρμόδιος να απαντήσει στις απορίες μας ; Ρώτησε κανείς στο ΙΝΕΔΙ
Να κάνω εγώ μια άσχετη λίγο ερώτηση! Αν κάποιος θέλει να διακόψει την εργασία σε ενα ΙΕΚ τι γίνεται? Υπάρχουν κυρώσεις? Τις ώρες που έχει διδάξει τις χάνει ή θα τις πληρωθεί κανονικά? Γνωρίζει κάποιος?