0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα,όσοι έχουν είσπραξη πληρωμής πάνω από 1500
Δεν δινω δεκαρα για το τι προστιμα θα πληρωσει το ΙΕΚ αλλα ξερει κανεις αλλος τιποτα σχετικα με αυτο?
Νομίζω ότι πλέον είναι οριστικό ότι οι περισσότεροι από εμάς θα πληρωθούμε με ΙΚΑ. Μου έδωσαν από ένα από τα ΙΕΚ που εργάζομαι να συμπληρώσω τη φόρμα στοιχείων εκπαιδευτή, έχουν γίνει αλλαγές σε σχέση με παλαιότερες φόρμες, ζητάει αριθμό μητρώου ΙΚΑ, και στις κατηγορίες αναφερει 3. Φυσικό Πρόσωπο και εκεί γράφονται όλοι όσοι έχουν αριθμό μητρώου ΙΚΑ ακόμα και αν είναι μισθωτοί και σε άλλον εργοδότη (οι κατηγορίες γενικά είναι περισσότερες από τις παλαιότερες φόρμες). Από ό,τι κατάλαβα, ακόμα και αν κάποιος έχει ΤΠΥ αλλά έχει και ΙΚΑ (όπως πχ εγώ) θα πληρωθεί με ΙΚΑ. Μόνο όσοι είναι αμιγώς ελεύθεροι επαγγελματίες και δεν έχουν αριθμό μητρώου ΙΚΑ δε θα πληρωθούν με αυτό. Επίσης διευκρινιζόταν ότι παρόλα αυτά ισχύει η παρακράτηση 20%. Η αλήθεια είναι ότι κανονικά για όσους έχουν ήδη ασφάλιση ΙΚΑ δε συμφέρει μάλλον αυτό το καθεστώς διότι θα γίνεται παρακράτηση 20% συν παρακράτηση επί του μικτού για την ασφάλιση. Μένει να δούμε τι είδους σύμβαση πλέον θα υπογράψουμε, μίσθωσης έργου ή ορισμένου χρόνου, όπως παλαιότερα..
Ο διευθυντής μου είπε ότι ανήκω στην κατηγορία "Φυσικά Πρόσωπα" και θα πληρωθώ με ΙΚΑ.
Όταν υπάρχει πρόβλημα με έναν εκπαιδευτή καθυστερεί όλο το συγκεκριμένο ΙΕΚ. Από τη στιγμή που πλέον οι πληρωμές γίνονται συγκεντρωτικά από το ΙΝΕΔΙ
Αναρωτιέμαι πού αλλού θα μπορούσες να ανήκεις κατά το διευθυντή σου.
Οι εκπαιδευτές που θα αμείβονται με ΙΚΑ εκτός από την αίτηση συμπληρώνουν και υπεύθυνη δήλωση;
Τι εννοείς;Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι αφού έχω βιβλία ΟΑΕΕ, πρέπει να μπω στην κατηγορία "ελεύθεροι επαγγελματίες"