0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: jak_13 στις Απριλίου 15, 2015, 01:00:06 amΠαράθεση από: sikaz στις Απριλίου 14, 2015, 10:40:45 pmΓνωρίζετε ποιές είναι οι κρατήσεις? εγώ είμαι με ικα και προσπαθώ να κάνω τη σούμα για να επιβεβαιώσω αν όλα καλά.Οι παρακράτηση για το ΙΚΑ από το μισθό του εργαζόμενου είναι 15,5%.20% είναι η παρακράτηση φόρου και 5% το ακαγε σύνολο 25%,
Παράθεση από: sikaz στις Απριλίου 14, 2015, 10:40:45 pmΓνωρίζετε ποιές είναι οι κρατήσεις? εγώ είμαι με ικα και προσπαθώ να κάνω τη σούμα για να επιβεβαιώσω αν όλα καλά.Οι παρακράτηση για το ΙΚΑ από το μισθό του εργαζόμενου είναι 15,5%.
Γνωρίζετε ποιές είναι οι κρατήσεις? εγώ είμαι με ικα και προσπαθώ να κάνω τη σούμα για να επιβεβαιώσω αν όλα καλά.
Kαλημερα σε ολους. Με τα Ιεκ Θεσσαλονίκης τι γινεται ρε παιδια ? Το ιεκ Θέρμης μεχρι χθες το μεσημερι δν ειχε πληρωσει, αν υπαρχει καποιος συναδελφος που γνωριζει ας απαντήσει.
Εμένα το ΙΕΚ Θέρμης με πλήρωσε εχθές.
Άρθρο 13 νόμος 4186/2013 όσοι είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ είναι υποχρεωμένοι στο χαράτσι 10% υπέρ ακαγε μοιραζομενο ισόποσα 5% με τον εργοδότη και για το οποίο δεν μας δίνουν ένσημα εξου και χαράτσι για αυτό το ιερό σας ζήταγε φωτοτυπία να φαίνεται ο ΑΜΙΚΑ μάλιστα συμφωνώ με φόρουμ σε λογιστές το χαράτσι αυτό θα μετρήσει αναδρομικά και για όλα τα προηγούμενα χρόνια και ετοιμάζεται λογισμικό στο ικα να το υπολογίσει οπότε ετοιμαστείτε για λυπητερη για να σώσουμε το ικα...
1ον. Θενκς Ξεχωριστά senior!.. Και στα δικά σου και στα δικά σας και ΓΡΗΓΟΡΑ , μακάρι ... διότι οι "μπλοκάκηδες" Συνάδελφοι , όπως και οι "μπλοκάκηδες" μικρομισθωτοί κατ' ουσία σε κάθε δουλειά , ΚΑΙ το μεγαλύτερο καψώνι τραβάτε και έχετε πλήρες τσάκισμα με φόροι και κάθε κρατήσεις!!!..Είπα "κρατήσεις" και...2ον. ..Τώρα , περίπτωση "φυσικού προσώπου" ΙΚΑτζή (..ναι , είπα ΤΙ Ζόρι οι "αφύσικοι" πρόσωποι μπλοκάκηδες κλπ..)Η κυρά Σύμβασις , με Πτυχίο και Μεταπτυχιακό στην ειδικότητα λέει Ωρίτσα = 18 ευρουδάκια ...στο ΑΤΜι , όμως και στο ντάγκα - ντάγκα , και στην οικονομική γλώσσα "καθαρά" , βγαίνουν 12 ευρίδια συν πολύ λιγότερο από μια δεκάρα... 12 , 0+ κάτι δίλεπτα... (τ' άλλα μάλλον είν' ακάθαρτα!!!!...)Χοντρικώς , Διότι τα μαθηματικά ΔΕΝ το δυνατό μου , αι κρατήσεις είναι στα 33, 3 % ... ΙΚΑ ...σίκα , φόρος , κοινωνική αλληλεγγύη κλπκλπκλπ... Ως πέρσι απ' τα λαμβάναμαν (..που λεν και οι φίλοι Αρτινοί..) απ' τα 18 τα 13,5...χοντρικά τα 2,25 / 3Τώρα πιο Στρογγυλά , τα 2 / 3 δηλαδή μας κάνουν τα Τρία , Δύο... .............................Πλέον:Τουλάχιστο εμείς οι Φυσικοί πρόσωποι ΙΚΑτζήδες , αναλόγως εισοδημάτων.. ιδίως εάν ΔΕΝ παίζουν άλλα , τον φόρο στο όλον ή εν μέρει θα τον λάβουμε επιστροφή.. του Χρόνου , όμως με την μεθερχόμενη φορολογική δήλωσις...Μην πω ακέραια την παροιμία με το Ψηλά κι Αγνάντευε...
Ευχαριστώ για τη κατατόπιση. Πράγματι, όσοι επέλεξαν πληρωμή με ΙΚΑ και εντάσσονται στους Μεταπτυχιακούς, θα πρέπει να αφαιρέσουν το 33.0561% περίπου απο το σύνολο που έλαβαν στη τράπεζα. Άρα αν κάποιος έχει συμπληρώσει 30 ώρες διδασκαλίας, τότε 30Χ18 = 540. Μετά, 540-33,0561% = 361,049 περίπου καθαρά. Καλά τα λέω; Όχι τπτ άλλο, αλλά έχουμε γίνει λογιστές αυτές τις μέρες..