0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έχει περάσει μια βδομάδα περίπου από την δημοσίευση του ΦΕΚ και αυτό το σωματείο δεν κάθησε να το διαβάσει, τουλάχιστον να ψάξει για τα άρθρα που αφορούσαν τα ΙΕΚ, να δεί για τα άρθρα που τόσο πολύ προσπάθησε για να πληρωθούν οι μη πιστοποιημένοι. ΝΤΡΟΠΗ... Λυπάμε αλλά σωματείο δεν είναι.
Εγώ στο σωματείο δεν είμαι αλλά έλεος με το σωματείο που δεν κάνει καλά τη δουλειά του.Τρέξτε εσείς που γκρινιάζετε. Εδώ μια πιστοποίηση τόσα χρόνια δεν κατσατε να ασχοληθείτε να πάρετε και φταίει το σωματείο και για τους νόμους.
Όσο για τους μη πιστοποιημένους δικαίωμα τους να μην πιστοποιηθούν, προσωπικά βρίσκω ύποπτο το ότι τόσοι πολλοί μη πιστοποιημένοι έχουν πάρει μαθήματα, εικάζω ότι αν τους ανατέθηκαν αξιοκρατικά αυτοί πρέπει να είναι σε τεχνικές ειδικότητες ή σε θέσεις ΔΙΕΚ στην επαρχία, αλλιώς κάτι άλλο τρέχει. Σε κάθε περίπτωση, όμως, πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε ότι σε πολύ λίγα χρόνια οι μη πιστοποιημένοι -από νομικής απόψεως- δε θα έχουν θέση στη δημόσια μη τυπική εκπαίδευση.
Ούτε εγώ είμαι μέλος κανενός σωματείου για να λέμε την αλήθεια. Αλλά δε μπορούμε να μεμφόμαστε τα σωματεία αν δεν είμαστε καν μέλη τους ή δεν έχουμε παρακολουθήσει έστω και μια γενική συνέλευση. Υπάρχουν ανακοινώσεις και θέσεις των σωματείων (μια και είναι τουλάχιστον δύο ή τρία διαφορετικά και μάλιστα οι κακές γλώσσες λένε ότι έχουν διασπαστεί εξαιτίας προσωπικών διαφορών των ιδρυτών τους) που τις έχω διαβάσει και μου έχει σηκωθεί η τρίχα κάγκελο. Στο συγκεκριμένο θέμα όμως, δε μπορούμε να τους αποδώσουμε ευθύνες καθώς έρχονται σε επαφή με φορείς, κάνουν τηλέφωνα, ενημερώνουν αλλά δε μπορούν να επιβάλλουν τις θέσεις τους και δε μπορούν να καλέσουν σε άμεσες μορφές κινητοποιήσεων εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του κλάδου μας (δεν είμαστε μόνιμοι, είναι δύσκολο να συνεννοηθούμε και από ό,τι έχω καταλάβει ούτε καν στο θέμα της μη παράδοσης βαθμολογίας οι περισσότεροι δεν ανταποκρίθηκαν, κάποιοι είναι στον κόσμο τους, δεν έχουν καν πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει). Επίσης είναι άδικο χωρίς στοιχεία, χωρίς κάποιοι να γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις να τους καταλογίζουν υπόγειες συμφωνίες και ότι δρουν εναντίον των συμφερόντων ομάδας "μη πιστοποιημένων" εκπαιδευτών.Όσο για τους μη πιστοποιημένους δικαίωμα τους να μην πιστοποιηθούν, προσωπικά βρίσκω ύποπτο το ότι τόσοι πολλοί μη πιστοποιημένοι έχουν πάρει μαθήματα, εικάζω ότι αν τους ανατέθηκαν αξιοκρατικά αυτοί πρέπει να είναι σε τεχνικές ειδικότητες ή σε θέσεις ΔΙΕΚ στην επαρχία, αλλιώς κάτι άλλο τρέχει. Σε κάθε περίπτωση, όμως, πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε ότι σε πολύ λίγα χρόνια οι μη πιστοποιημένοι -από νομικής απόψεως- δε θα έχουν θέση στη δημόσια μη τυπική εκπαίδευση. Edit:Παραθέτω άλλη μία ανακοίνωση του άλλου σωματείου του ΣΕΔΙΕΚ που περιέχει μερικές χρήσιμες πληροφορίες:ΑΟΡΙΣΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ι.ΝΕ.ΔΙ.
Από την άλλη και το έχω ξαναγράψει, για ανεξήγητους λόγους το ΣΕΔΙΕΚ δεν δέχεται να επεκταθεί στην Επαρχία, έτσι δεν γίνεται όμως δουλειά.
Γιατί λέτε ότι απορρίφθηκε; το γνωρίζετε; Εγώ πάντως βλέπω αυτό:"δδ) Στο έκτο εδάφιο της περίπτωσης γ ́ της παραγράφου 15 όπως έχει αντικατασταθεί με την παρ. 2 του άρθρου 78 του ν. 4485/2017 (Α ́ 114), η ημερομηνία «1.9.2018» αντικαθίσταται από την ημερομηνία «1.9.2019»."Το οποιο εδαφιο ελεγε:"Ως Εκπαιδευτής Ενηλίκων ορίζεται ο επαγγελματίας, ο οποίος διαθέτει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για την άσκηση του επαγγέλματός του και την απαιτούμενη πιστοποιημένη εκπαιδευτική επάρκεια, για τη γενική εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση στο πλαίσιο της Δια
ΖΗΤΗΜΑ: Η Νομοθετική Ρύθμιση υφίσταται…. Οι Συνάδελφοι , ωστόσο εξακολουθούν να μένουν καταντίπ Απλήρωτοι , ενώ μέρες μετά και με «νέα» ανακοίνωση του Ι.νε.δι.βι.μ. Απουσιάζει κάθε αναφορά σε αυτούς , όπως και στους «μπλοκάκηδες» κλπ.