0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Game Over λοιπόν....Σε μερικά 24ωρα θα γνωρίζει ο καθένας αν έπρεξε σωστά ή οχι σε μια διαδικασία παρωδία με σκοτεινά σημεία, διευκρινήσεις non paper της τελευταίας στιγμής (για να πιάσουμε τα νούμερα) και νομικά διάτρητη απο παντού!. Σας παρακολουθούσα ολη την εβδομάδα και θα ήθελα με βάση και τις δικές μου πληροφορίες να αναφέρω τα δικά μου συμπεράσματα για τη διαδικασία και το μέλλον 1. Η ολη διαδικασία ξεκίνησε προφανώς απο "βύσματα" που βρισκόταν στη διάθεση των ΠΥΣΔΕ ή σε Γραφεία σε μεγάλα αστικά κέντρα απολαμβάνοντας τα μορια της παραμεθορίου που δυστυχώς δεν πρόλαβαν, δεν έπιαναν τα σχολεία στα Δημοτικά (συγκεκριμένες οργανικές παρακαλώ) των εθελουσίων μετατάξεων. Μην ξεχνάτε πως τελευταία στιγμή εγινε ακομη και αλλαγή των σχολείων που προβλεπόταν να δοθούν για να ικανοποιηθούν κάποιοι.2. Κατάφεραν να παγώσουν τις εθελοντικές και να βγούν υποχρεωτικές μετατάξεις με πραγματικά ακαταλαβίστικο τρόπο υπολογισμού των θεσεων με σκόπιμες ασάφειες και με κίνητρο (το τυρακι που λεγατε) της επαναφοράς στον τόπο κατοικίας κάποιων ξενιτεμένων συναδέλφων.3. Οι συνδικαλιστες μας είχαν πληροφόρηση μόνο για "τα δικά τους παιδιά" και γενικά εμφανιζόταν έκπληκτοι και αιφνιδιασμένοι.4. Αυτοί που πιστέψαν οτι θα πλησιαζαν στο σπίτι τους κάνοντας αίτηση είναι οι μεγαλοι χαμενοι της υπόθεσης γιατι βάλαν τα ονοματάκια τους σε μια λίστα πλεοναζόντων που άγνωστο πως θα χρησιμοποιηθεί.5. Προς το παρόν οι κερδισμένοι είναι τα προς διάθεση βύσματα που εξασφάλισαν μια νεα διάθεση στο ΠΥΣΠΕ της Δ/μιας τους (αποκλείεται να πάρουν οργανική σε σχελείο φετος....και σε ενα χρόνο πολλά μπορεί να συμβούν)αλλα υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο , που στην περίπτωσή μας λέγεται ΔΟΕ (Δάσκαλοι).... 6. Οι τυχεροί της υπόθεσης ειναι τελικά όσοι παραμείναν στη
Πάντως σύμφωνα με το protothema οι αιτήσεις φτάσανε τις 5750. Για να δούμε πόσοι θα κλαίμε ή θα γελάμε σε λίγες μέρες/μήνες/χρόνια. Δημοτικό τελικά = παγίδα; Ίδωμεν. Πάντως με πολλούς συναδέλφους που μίλησα σήμερα και χθες στη ΔΔΕ ελάχιστοι προτίμησαν γραφεία.
1. Η ολη διαδικασία ξεκίνησε προφανώς rαπο "βύσματα" που βρισκόταν στη διάθεση των ΠΥΣΔΕ ή σε Γραφεία σε μεγάλα αστικά κέντρα απολαμβάνοντας τα μορια της παραμεθορίου που δυστυχώς δεν πρόλαβαν, δεν έπιαναν τα σχολεία στα Δημοτικά (συγκεκριμένες οργανικές παρακαλώ) των εθελουσίων μετατάξεων. Μην ξεχνάτε πως τελευταία στιγμή εγινε ακομη και αλλαγή των σχολείων που προβλεπόταν να δοθούν για να ικανοποιηθούν κάποιοι.Τι θα συμβεί;
Γατόπαρδε είπαμε να κυνηγήσουμε νομικά τις εθελοντικές και ξέρω ότι καταλαβαίνεις γιατί κάναμε πολλοί ξανά αίτηση και στις υποχρεωτικές αλλά θέλω να προσθέσω και κάτι ακόμα:ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ!!!ΑΛΛΕΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ!Με αυτή την λογική σκέφτηκα και μεσα στο γενικότερο κλίμα της ανασφάλειας για μένα και για την οικογένεια μου έκανα αίτηση και για τις υποχρεωτικές!ποιος μπορεί να μου πει και να το στηρίξει ότι έτσι αποποιήθηκα την προηγούμενη αίτηση μου?Είναι κάτι διαφορετικό!!!!Αν κάνει κάτι τέτοιο το υπουργείο πάλι επιδέχεται ένσταση και όχι μόνο!!!!να κινηθούμε και νομικά!!!Τα μόρια αυτών που θα πάρουν εφόσον βγουν και μακάρι οι εθελοντικές θα φαίνονται φαντάζομαι οπότε θα δούμε τι πιάνουμε και ανάλογα κινούμαστε...
1. Να ξεκαθαρίσει το τοπίο, δηλαδή να πάνε τα βύσματα εκει που θέλουν επιτέλους και να μας αφήσουν ήσυχους, να ξέρουμε και εμεις τι μας γίνεται, που θα υπάρχουν κενά που πλεονάσματα πραγματικά ώστε να προγραμματίσουμε και εμείς τη ζωή μας επιτέλους. Αν όμως αρχίσουν πάλι τα ίδια , δηλαδή "δε με αρέσει εδω τώρα που πηρα μετάταξη, να παρω απόσπαση εκει, μετάθεση εδώ, τοποθέτηση αλλού" και κάνουν το σύστημα μπάχαλο και πάλι, πρέπει να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ αυτή τη φορά γιατί οπως καταλάβαινετε παλι εμεις οι μαλάκες θα την πληρώσουμε οταν θα στραβώσει το πράγμα ξανά.