0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σε ποια περιοχή κατοικείς Κεν;
Το Υπουργείο διαρρέει πως τη Δευτέρα θα ανακοινώσει τα ονόματα των μεταταχθέντων – ΠΩΣ ΟΜΩΣ;Μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι, προτελευταία μέρα λήξης της προθεσμίας, οι αιτήσεις που κατατέθηκαν είχαν δύο προτιμήσεις και θεωρήσαμε πως με βάση τα συνολικά μόρια θα γινόταν η τοποθέτηση.Την Πέμπτη το μεσημέρι, με ένα Δελτίο τύπου – δηλ. χωρίς καμιά ρύθμιση νόμου – ανακοινώθηκε πως θα γίνουν οι μετατάξεις πρώτα μέσα σε κάθε Διεύθυνση (από το ΠΥΣΔΕ Β΄ Αθήνας στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας), μετά σε επίπεδο περιφέρειας και τέλος σε επίπεδο χώρας.Για να δούμε ένα παράδειγμα (και όποιος συνάδελφος της πληροφορικής μπορεί ας μας διαφωτίσει περαιτέρω):Βρίσκομαι στο ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας και θέλω να πάω στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας. Την Τετάρτη έκανε την αίτησή μου και δήλωσα:Α΄ προτίμηση: Β΄ ΑθήναςΒ΄ προτίμηση: ΒοιωτίαΑς θεωρήσουμε πως είμαι ο πρώτος σε μόρια πανελλαδικά στον κλάδο μου: ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΩ;Α) Στη Βοιωτία σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πέμπτης; Β) Ποιος θα πάει στη Β΄ Αθήνας; Β1) Ας θεωρήσουμε ότι οι εντός ΠΥΣΔΕ Β΄ Αθήνας δεν καλύπτουν όλες τις προσφερόμενες θέσεις στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας και μένουν 2 κενές. Εμένα όμως με έχει βάλει στη Βοιωτία και τη θέση που εγώ ζήτησα την παίρνει συνάδελφός μου από τη Βοιωτία, ο οποίος είχε δηλώσει Β΄ Αθήνας και Γ΄ Αθήνας.Β2) Ας θεωρήσουμε ότι οι εντός ΠΥΣΔΕ Β΄ Αθήνας καλύπτουν όλες τις προσφερόμενες θέσεις στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας. Επειδή εγώ έχω Α΄ προτίμηση τη Β΄ Αθήνας μένω τελείως εκτός;ΚΑΤΙ ΔΕ ΜΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ ΕΔΩ!! ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ;
Θα ήθελα επίσης να επισημάνω το κατεπείγον του να κατατεθούν έστω τη Δευτέρα το πρωί οι Υπεύθυνες Δηλώσεις για τις εθελούσιες μετατάξεις γιατί είναι η πλέον άμεση ενέργεια να γίνει ως ελάχιστη προστασία μας με νομικά αποτελέσματα, από αυτούς που έχουν καταθέσει δήλωση και για υποχρεωτική μετάταξη ώστε να ληφθούν υπόψη πριν από την εξέταση των αιτήσεων των υποχρεωτικών μετατάξεων.Επίσης θεωρώ ότι υπάρχει η αναγκαιότητα να κινηθούμε άμεσα με νομικές διαδικασίες για τις εθελούσιες μετατάξεις για την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα εξέταση των εθελουσίων μετατάξεων.
για να δούμε και αυτό το σενάριο επειδή λέει ότι θα βγουν Δευτέρα μήπως λέω εγώ δεν κοιτάξει καθόλου τις προτιμήσεις(γιατί θέλουν επεξεργασία και δουλειά άρα περισσότερες μέρες) και βγάλει τα ονόματα μόνο με την αίτηση για μετάταξη και την οργανική θέση που δήλωσες που είσαι (μια και το κατά ΠΥΣΔΕ το έδωσε για διευκρίνιση την Πέμπτη ενώ είχαν κάνει αρκετοί αίτηση …..)και αν δεν του βγαίνουν τα κουκιά τότε να πάει στις προτιμήσεις…..λέω τώρα εγώ…
Παράθεση από: dnt στις Αύγουστος 24, 2013, 09:37:17 μμγια να δούμε και αυτό το σενάριο επειδή λέει ότι θα βγουν Δευτέρα μήπως λέω εγώ δεν κοιτάξει καθόλου τις προτιμήσεις(γιατί θέλουν επεξεργασία και δουλειά άρα περισσότερες μέρες) και βγάλει τα ονόματα μόνο με την αίτηση για μετάταξη και την οργανική θέση που δήλωσες που είσαι (μια και το κατά ΠΥΣΔΕ το έδωσε για διευκρίνιση την Πέμπτη ενώ είχαν κάνει αρκετοί αίτηση …..)και αν δεν του βγαίνουν τα κουκιά τότε να πάει στις προτιμήσεις…..λέω τώρα εγώ…Δηλαδή λες οτι θα ''γειώσει'' τελείως τις προτιμήσεις του καθενός και θα μας τοποθετήσει στο πυσδε πού ανήκουμε θέλοντας και μη??Καταλαβαίνεις οτι είναι λίγο παράλογο αυτό...
Παράθεση από: john-πε06 link=topic=4286.msg704105#msg704105 date=1377370435Παράθεση από: dnt στις Αύγουστος 24, 2013, 09:37:17 μμγια να δούμε και αυτό το σενάριο επειδή λέει ότι θα βγουν Δευτέρα μήπως λέω εγώ δεν κοιτάξει καθόλου τις προτιμήσεις(γιατί θέλουν επεξεργασία και δουλειά άρα περισσότερες μέρες) και βγάλει τα ονόματα μόνο με την αίτηση για μετάταξη και την οργανική θέση που δήλωσες που είσαι (μια και το κατά ΠΥΣΔΕ το έδωσε για διευκρίνιση την Πέμπτη ενώ είχαν κάνει αρκετοί αίτηση …..)και αν δεν του βγαίνουν τα κουκιά τότε να πάει στις προτιμήσεις…..λέω τώρα εγώ…Δηλαδή λες οτι θα ''γειώσει'' τελείως τις προτιμήσεις του καθενός και θα μας τοποθετήσει στο πυσδε πού ανήκουμε θέλοντας και μη??Καταλαβαίνεις οτι είναι λίγο παράλογο αυτό...Για το Υπουργείο αυτό φαίνεται να είναι το λογικό... Γι' αυτόν τον λόγο πολλοί δεν κάναμε αίτηση.
Παράθεση από: ioanna89 στις Αύγουστος 24, 2013, 12:17:45 μμΚάποιοι λένε ότι φταίει η ΟΛΜΕ επειδή λέει "όχι" σε όλα και δεν κάνει προτάσεις συμβατές με τη λογική της κυβέρνησης. Δηλαδή το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε μια "καλή" ΟΛΜΕ που θα διαπραγματεύεται για μας -εμείς βέβαια δε χρειάζεται να κάνουμε κάτι, αφού τους έχουμε αναθέσει να μας εκπροσωπούν.....Παρόλο που συμφωνώ πως δεν είναι το θέμα οι κινητοποιήσεις και η στάση της ΟΛΜΕ, επιτρέψτε μου μια μικρή παρέμβαση. @ioanna το πρόβλημα δεν είναι να κάνει η ΟΛΜΕ προτάσεις συμβατές με τη λογική της κυβέρνησης αλλά ότι δεν μπορεί να βγει προς τα έξω και να πει αυτό ακριβώς που συμβαίνει. Ότι η μη λειτουργία των σχολείων δεν θα οφείλεται στην απεργία αλλά στο ότι το υπουργείο είναι ανίκανο να προγραμματίσει και εν γένει να διοικήσει. Είναι τόσο απλό. Ας υποθέσουμε ότι τη Δευτέρα ή τη Τρίτη θα ανακοινώσει τις μετατάξεις, δηλαδή μέχρι τις 27/9. Ποιά είναι τα χρονικά περιθώρια μέχρι τις 2/9 όλοι να είναι τακτοποιημένοι και στις θέσεις τους όλοι οι εκπαιδευτικοί για να αρχίσει ο προγραμματισμός και η λειτουργία των σχολείων? Μη μου πείτε ότι πιστεύεται πως έχουν προβλέψει όλες τις ανάγκες των σχολείων (α/θμιας και β/θμιας) και όλα τα θέματα θα τακτοποιηθούν ως δια μαγείας Ωραία μαθαίνεις τη Δευτέρα ότι πήρες μετάταξη στην α/θμια στη τάδε ΔΔΕ ή Περιφέρεια σε ποιά σχολική μονάδα θα τοποθετηθείς και πότε? ...
Κάποιοι λένε ότι φταίει η ΟΛΜΕ επειδή λέει "όχι" σε όλα και δεν κάνει προτάσεις συμβατές με τη λογική της κυβέρνησης. Δηλαδή το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε μια "καλή" ΟΛΜΕ που θα διαπραγματεύεται για μας -εμείς βέβαια δε χρειάζεται να κάνουμε κάτι, αφού τους έχουμε αναθέσει να μας εκπροσωπούν.....