0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
δυστυχώς δεν υπάρχει μέλλον στην επαγγελματικη εκπαιδευση.....
Και πως θα το κάνουμε αυτό trekto?αν προωθούμε τα παιδιά στα ΕΠΑΛ?Αν δεν κάνουμε αίτηση μετάταξης? αν αλλάξουμε το πρόγραμμα σπουδών από μόνοι μας?
Από τη μια να κοιτάμε το γενικό καλό και από την άλλη να κάνουμε λόμπυ. Όχι δεν είναι αντιφατικά αυτά που γράφεις. Συμφωνώ οτι τα παιδιά στο δημοτικό πρέπει να έχουν έναν δάσκαλο μέχρι την τρίτη ή τετάρτη δημοτικού. Μετά δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα η ύπαρξη 2-3 καθηγητών ειδικοτήτων (πληροφορική, γυμναστές ξενόγλωσσοι). Όσο για τη σχέση με την αριθμητική όλοι με συγκεκριμένους αριθμούς απέδειξαν οτι ελάχιστη διαδοφοροποίηση στις θέσεις δημιουργείται με τη μετάταξη των συναδέλφων, γιατί έτσι κι αλλιώς εθελοντικά ή υποχρεωτικά οι ίδιοι αποσπούνταν κάθε χρόνο στην πρωτοβάθμια.Η επαγγελματική εκπαίδευση σε όλες τις χώρες υπηρετεί την οικονομία και την παραγωγή. Όπου υπάρχει αναπτυγμένη παραγωγή σε μεγάλες μονάδες χρειάζεται και αντίστοιχη επαγγελματική εκπαίδευση στις χαμηλότερες βαθμίδες εκπαίδευσης.. Επίσης οι χώρες πυο ανέφερες έχουν μεγάλο ποσοστό επαγγελματικής εκπαίδευσης, γιατί τροφοδοτούνται με τζάμπα επιστημονικό δυναμικό από χώρες όπως η ΕλλάδαΤο να αποκαλούμε θεωρητικές μπούρδες την επιστήμη, δείχνει πόσο καλή σχέση έχουμε με την παιδεία και τη σωστή παιδεία. Στην Ελλάδα δεν έχουμε πρόβλημα παιδείας, αλλά οικονομίας και αξιοποίησης του επιστημονικά καταρτισμένου εργατικού δυναμικού. Σε πολλές χώρες έχουν βρει τη χαρά τους με το γεγονός οτι η Ελλάδα και άλλες χώρες τους προμηθεύουν με τζάμπα επιστημονικό δυναμικό. Αντί λοιπόν να μειώσουμε τον αριθμό των γιατρών, των πληροφορικών κλπ και να στρέψουμε τα παιδιά σε χαμηλότερης βαθμίδας επαγγελματική ειδίκευση, θα μπορούσαμε να σταματήσουμε την αφαίμαξη του επιστημονικού δυναμικού μας και να μειώσουμε την ανεργία των πτυχιούχων, αναπτύσσοντας τη βιομηχανία και τις υπηρεσίες που απαιτούν τέτοιο δυναμικό. Αντί να πηγαίνουν οι γιατροί πχ να δουλέψουν σε γερμανικές κλινικές, θα ήταν συμφερότερο να φέρουμε τους Γερμανούς ασθενείς σε μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα.
Συμφωνώ οτι τα παιδιά στο δημοτικό πρέπει να έχουν έναν δάσκαλο μέχρι την τρίτη ή τετάρτη δημοτικού. Μετά δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα η ύπαρξη 2-3 καθηγητών ειδικοτήτων (πληροφορική, γυμναστές ξενόγλωσσοι).
Π.χ. αφού συζητάμε ας ξεκινήσουμε από τα απλά έστω ότι αναμορφώνω το Τεχνολογικό Λύκειο.Πες μου ειδικότητες, ωρολ. πρόγραμμα, επιμόρφωση εκπαιδευτικών κ.α. αλλά κυρίως βρες μου χρηματοδότηση.
Όσο για αυτό που λες ΕΓΙΝΕ ΗΔΗ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ και λέγεται ΙΕΚ και περιμένω από σένα αποτελέσματα αν υπάρχει ζήτηση σε ποιες ειδικότητες και πόσο αυτοί που παρακολούθησαν αποκαταστάθηκαν επαγγελματικά σε βάθος δεκαετίας.
Παράθεση από: ICT στις Απριλίου 07, 2013, 07:26:41 pmΌσο για αυτό που λες ΕΓΙΝΕ ΗΔΗ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ και λέγεται ΙΕΚ και περιμένω από σένα αποτελέσματα αν υπάρχει ζήτηση σε ποιες ειδικότητες και πόσο αυτοί που παρακολούθησαν αποκαταστάθηκαν επαγγελματικά σε βάθος δεκαετίας.Μόνο που τα ΙΕΚ είναι τα περισσότερα ιδιωτικά. Αν το θες έτσι, κάτι τέτοιο προτείνω. Ο μηχανισμός που εξυπηρετούν τα ΙΕΚ να κατέβει σε επίπεδο λυκείου και να στελεχωθούν από καθηγητές