*

Αποστολέας Θέμα: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια  (Αναγνώστηκε 4798664 φορές)

0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΠE11-2000

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Verba volant, scripta manent...
    • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #9828 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2013, 02:10:27 am »
...Φυσικά κάποιοι καθηγητές βολεύτηκαν και πήγαν κοντά στα σπίτια τους και κάποιοι πανικοβλήθηκαν και από εκεί που είχαν οριστική τοποθέτηση σε σχολείο στην
"Τούτον τον χειμώνα, άμα τον πηδήξαμε,
γι' άλλα δέκα χρόνια, άιντε, καθαρίσαμε..."

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:07:08 »

Αποσυνδεδεμένος greedo

• Ιστορικό μέλος
  • Han shot first...
    • Προφίλ
« Απάντηση #9829 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2013, 05:38:05 am »
Άπαιχτο το ανέκδοτο!  ;D ;D ;D ;D ;D

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9830 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2013, 11:10:23 am »
Έτσι ακριβώς είναι αλλά για σκέψου ότι κάποιοι που δεν έκαναν καν αίτηση για υποχρ.μετάταξη παραμένουν στην παραμεθόριο στην οργανική τους όπως εγώ για 9η χρονιά, και με πολλά περισσότερα μόρια από αυτούς που όπως έγραψες πήγαν σπίτι τους. Οι υπόλοιποι που "δεν πέσαμε στην παγίδα" κοινώς δεν τζογάραμε δεν βλέπω να πηγαίνουμε σπίτι μας ποτέ. Και μας αποκαλούν και ηλίθιους αυτοί που πάνε με τα πόδια στο σχολείο από το σπιτάκι τους...Αυτό που μετράει στην παρούσα κατάσταση που όλα είναι ρευστά και προσωρινά μέχρι αηδίας σε τούτη τη χώρα δεν είναι να ελαχιστοποιήσεις τα έξοδά σου  και να μπορέσεις να επιβιώσεις; Γι'αυτό άλλωστε δεν ζητάμε και τις αποσπάσεις; Ε, οι μετατάξεις ήταν ένας τρόπος να πάρεις μετάθεση στον τόπο που ήθελες τελικά. Εγώ αυτό συνειδητοποιώ ένα μήνα μετά...Κάποιοι φυλάμε θερμοπύλες και κάποιοι τέλειωσαν με αυτό το βραχνά. Και μην ακούσω πάλι τα γνωστά για το τι μέλλει γεννέσθαι και εάν θα δοθούν οργανικές...Έχω οργανική εδώ και 8 χρόνια και τι κατάλαβα;;;

Όποιος έκανε για να πάει κοντά στο σπίτι του καλά έκανε και γι αυτό ανάφερα ότι βολεύτηκε (εννοώ βολεύτηκε με την καλή την έννοια ότι γλίτωσε από ταλαιπωρία). Ξέρω όμως αρκετούς που ήταν υπεράριθμοι ή ακόμα και είχαν κανονική οργανική τοποθέτηση σε σχολεία της περιοχής τους και τρομοκρατήθηκαν με τα τότε Νέα Πράγράμματα και έκαναν αίτηση μετάταξης (μιλάω πάντα για περίπτωση που άφησαν ΠΥΣΔΕ για να πάνε σε ΠΥΣΠΕ της ίδιας περιοχής). Τελικά και την οριστική τους τοποθέτηση σε σχολείο έχασαν και αυτήν την στιγμή είναι στην διάθεση ΠΥΣΠΕ και έχουν τοποθετηθεί σε προσωρινό κενό.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 29, 2013, 11:34:11 am από guestteacher »

Αποσυνδεδεμένος victoryhope

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #9831 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2013, 01:08:50 pm »
Όποιος έκανε για να πάει κοντά στο σπίτι του καλά έκανε και γι αυτό ανάφερα ότι βολεύτηκε (εννοώ βολεύτηκε με την καλή την έννοια ότι γλίτωσε από ταλαιπωρία). Ξέρω όμως αρκετούς που ήταν υπεράριθμοι ή ακόμα και είχαν κανονική οργανική τοποθέτηση σε σχολεία της περιοχής τους και τρομοκρατήθηκαν με τα τότε Νέα Πράγράμματα και έκαναν αίτηση μετάταξης (μιλάω πάντα για περίπτωση που άφησαν ΠΥΣΔΕ για να πάνε σε ΠΥΣΠΕ της ίδιας περιοχής). Τελικά και την οριστική τους τοποθέτηση σε σχολείο έχασαν και αυτήν την στιγμή είναι στην διάθεση ΠΥΣΠΕ και έχουν τοποθετηθεί σε προσωρινό κενό.
Οι υπεραριθμίες ήταν "σχετικές". Εννοώ το εξής: Δεν είπαν εσύ κι εσύ είστε υπεράριθμοι, είπαν ότι πλεονάζει το τάδε νούμερο στην τάδε διεύθυνση, πχ. στα δωδ/σα πλεονάζαμε 43 γαλλικών. Ναι αλλά ποιοι 43; Αυτό δεν διευκρινιζόταν! Επομένως κάποιοι υπέθεσαν ότι αφού δεν έχουν οργανική πλεονάζουν. Μέγα σφάλμα! Διότι εάν εγώ έκανα αίτηση μετάταξης που υποθετικά έχω οργανική θα έπαιρνα τη θέση στην Αθήνα και δεν θα την έπαιρνε αυτός ή αυτή που με 40 μόρια λιγότερα από τα δικά μου την πήρε και είχε και αυτός οργανική. (τα παραδείγματα είναι αληθή). Γι'αυτό είπα ότι ήταν τζόγος καθαρά! Δεν υπήρχε ούτε λογική ούτε διαφάνεια ούτε τίποτα. Εσπειραν τον πανικό και με μια σκιώδη απόφαση της π......ς μετακίνησαν κόσμο. Επαναλαμβάνω ότι στην παρούσα κατάσταση αδιάφορο είναι εάν κάποιος έφυγε από το Καστελλόριζο ή την Τήλο όπου είχε οργανική και πήγε στην Καλλιθέα ή τον Ταύρο και δεν συμπληρώνει τις 24 ή τις 23 ώρες...συμπληρώνει τις 16 προς το παρόν και αύριο το πρωί θα πάει με τα πόδια στο σχολείο του....δεν θα πληρώνει σπίτι στην Τήλο ή στην Νίσυρο και δεν θα φάει τη μαυρίλα και την απομόνωση του χειμώνα ούτε πολλά άλλα που αν κάποιος δεν τα έχει ζήσει δεν τα διανοείται....Κατά τ' άλλα το ότι το μνημόνιο δεν ανέφερε νούμερα είναι γνωστό. Το κείμενο το βρίσκει κάποιος που ενδιαφέρεται και το διαβάζει. Νούμερα δεν αναφέρονταν αλλά αναφερόταν η μείωση, το γνωστό "συμμάζεμα" γιατί τους έμοιαζε αδιανόητο μια χώρα με τόσα εκατομμύρια κατοίκους να έχει αναλογικά περισσότερους εκπ/κούς απ' ότι η Φινλανδία....ακόμη νομίζω δεν μπορούν να καταλάβουν οι εγκέφαλοι την ιδιαιτερότητα της μορφολογίας στην Ελλάδα...ψιλά γράμματα θα μου πείτε. Σαφώς! Είμαστε για τα σκουπίδια ούτως ή άλλως και καλό θα είναι να το συνειδητοποιήσουμε μια και καλή. Προφανές δε ότι τα θέματά μας δεν συγκινούν κανέναν άλλο πέρα από εμάς και το συνάφι μας! Εγώ αυτό διαπιστώνω...μακάρι να κάνω εντελώς λάθος.
Ναι, λατρεύω την εκπαίδευση αλλά πολύ μας ταλαιπωρούν!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:07:08 »

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #9832 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2013, 01:17:56 pm »
Να συμπληρώσω επίσης το εξής: η ενοποίηση των Δ/νσεων ΠΕ και ΔΕ είναι προ των πυλών και μακάρι να βγω και πάλι ψεύτρα. Αυτό θα γίνει για 2 πολύ απλούς λόγους. Τότε θα είναι όλοι περιφερόμενοι από δω και από εκεί. Οι λόγοι είναι ότι σχεδόν πάνω από τις μισές ειδικότητες της ΔΕ είναι πλέον και επίσημα στην ΠΕ και β' θα γίνει για οικονομικούς λόγους συγχώνευσης (λιγότεροι προιστάμενοι, διευθυντές κλπ. ). Οσο δε για τις οργανικές, καληνύχτα. Θα βρεθεί μια μόντα ώστε να καταργηθούν τα δικαιώματα της οργαν.θέσης για να βολεύει καλύτερα και για μεμονωμένες απολύσεις. Δεν θέλω να μαυρίσω τα πράγματα αλλά καλό είναι να διαβλέπουμε τι μέλλει γεννέσθαι. Μ' άλλα λόγια, έχουν έρθει τα πάνω κάτω σε όλους τους χώρους, σιγά μην έμενε ο κάθε εκπ/κός στην οργανικούλα του να πηγαίνει για μάθημα στις 8 και να φεύγει στις 12. Αυτά ανήκαν σε άλλες δεκαετίες... Και έπεται η άρση της μονιμότητας για όλους τους δ.υ.

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #9833 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2013, 02:59:53 pm »
Τελευταία ανεπίσημη πληροφόρηση: όχι μόνο θα γίνει β' φάση αλλά ενδεχομένως και γ'. Δεν είναι όμως ακόμη γνωστό εάν θα ισχύσει για αυτό το σχολικό έτος ή για το επόμενο. Αν δε, συνδυάσουμε το γεγονός της συρρίκνωσης των ΓΕΛ όλα συνηγορούν στην εφαρμογή των μετατάξεων και ακούγεται και για άλλες ειδικότητες που ενδεχομένως μπουν στο δημοτικό σχολείο πέραν των γνωστών ειδικοτήτων....

Αποσυνδεδεμένος miler

• Έμπειρο μέλος
  • Παλι απο την αρχη.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #9834 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2013, 03:38:57 pm »
Τελευταία ανεπίσημη πληροφόρηση: όχι μόνο θα γίνει β' φάση αλλά ενδεχομένως και γ'. Δεν είναι όμως ακόμη γνωστό εάν θα ισχύσει για αυτό το σχολικό έτος ή για το επόμενο. Αν δε, συνδυάσουμε το γεγονός της συρρίκνωσης των ΓΕΛ όλα συνηγορούν στην εφαρμογή των μετατάξεων και ακούγεται και για άλλες ειδικότητες που ενδεχομένως μπουν στο δημοτικό σχολείο πέραν των γνωστών ειδικοτήτων....
Και δ και ε ,Φτανει ρε παιδια λετε οτι σας ερθει στο κεφαλι χωρις να ισχυει!!!

Αποσυνδεδεμένος elenam

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #9835 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2013, 04:14:18 pm »
Δηλαδή εκτός από τους μεταταχθέντες διατέθηκαν και άλλοι από τη δευτεροβάθμια;
@greedo Σόρρυ, αλλά τώρα μπόρεσα να ξαναμπώ ίντερνετ. Ναι, διατέθηκαν κάποιοι από

Αποσυνδεδεμένος agglikouPE06

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #9836 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2013, 04:39:51 pm »
@greedo Σόρρυ, αλλά τώρα μπόρεσα να ξαναμπώ ίντερνετ. Ναι, διατέθηκαν κάποιοι από

Αποσυνδεδεμένος chrysalis

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #9837 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2013, 04:42:16 pm »
Ξερω κι εγω σιγουρα μεσσηνια και αρκαδια κανουν διαθεση πε06 στην α/θμια.
Κι εγώ στην Αργολίδα με διάθεση είμαι εξ'ολοκλήρου στην Α/θμια.
"In Greece wise men speak and fools decide."-George Santayana

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9838 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2013, 04:49:35 pm »
Κι εγώ στην Αργολίδα με διάθεση είμαι εξ'ολοκλήρου στην Α/θμια.

Σου έχουν δώσει χαρτί τοποθέτησης από ΠΥΣΠΕ (απόφαση εννοώ);
Η' είσαι στο προφορικό;

ΥΓ. Οχι φυσικά ότι δνε γίνεται ανάκληση διάθεσης γιατί εκλείπουν οι λόγοι αυτής αλλά άλλο είναι να έχει γίνει κάτι επίσημα για 1000 άτομα σε όλη την χώρα και άλλο κάποιες Δ/νσεις να έχουν διαθέσει άτομα στο προφορικό (εννοώ πήγαινε σε αυτό το δημοτικό μέχρι να δούμε τι θα γίνει...)
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 29, 2013, 04:53:50 pm από guestteacher »

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #9839 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2013, 05:03:11 pm »
Σου έχουν δώσει χαρτί τοποθέτησης από ΠΥΣΠΕ (απόφαση εννοώ);
Η' είσαι στο προφορικό;

ΥΓ. Οχι φυσικά ότι δνε γίνεται ανάκληση διάθεσης γιατί εκλείπουν οι λόγοι αυτής αλλά άλλο είναι να έχει γίνει κάτι επίσημα για 1000 άτομα σε όλη την χώρα και άλλο κάποιες Δ/νσεις να έχουν διαθέσει άτομα στο προφορικό (εννοώ πήγαινε σε αυτό το δημοτικό μέχρι να δούμε τι θα γίνει...)

Στη μεσσηνια εχουν γινει με αποφαση Δ/ντη β/θμιας (Πλαταρου!).

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9840 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2013, 05:06:42 pm »
Στη μεσσηνια εχουν γινει με αποφαση Δ/ντη β/θμιας (Πλαταρου!).

Κάνω ότι δεν είδα την απάντηση σου ....   ;D ;D ;D ;D.
Τι να σχολιάσω τώρα Κυριακάτικα μεσημέρι;;;
Και συνεχίζω ΟΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ εκπαιδευτικών στην αβθμια και απόφαση τοποθέτησης σε σχολείο από το οικείο ΠΥΣΠΕ έχει γίνει;;;...δεν μιλάω για μερική διάθεση για συμπλήρωση ωραρίου...

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #9841 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2013, 05:07:23 pm »
@bitch Επειδη καταλαβαινω πως εισαι γνωστης των διοικητικων θεματων θα μπορουσες να μου πεις τι ακολουθει τη μη ικανοποιηση μιας αιτησης θεραπειας των υποχρ μεταταξεων? Στην περιπτωση μου πηρε μεταταξη στην 2η μου επιλογη ατομο με 25 περιπου μορια μεταθεσης τη στιγμη που εγω εχω 57 και δεν πηρα. Και οι δυο ερχομαστε απο αλλη περιφ δ/νση απο την επιλογη αυτη. και οι δυο απο περιοχες που εδωσαν πλεοναζοντες. Στην αιτηση θεραπειας δεν εδωσα στοιχεια της συναδελφου γιατι δεν ηθελα να εκτοπισω κανεναν. Αλλα επειδη υπαρχει μεγαλη διαφορα μοριων πιστευω οτι πολλοι ακομα θα επικαλεστουν τη συγκεκριμενη περιπτωση στην ενσταση τους. Ποσοι λοιπον απο εμας θα ικανοποιηθουν?Κι οσοι δεν ικανοποιηθουμε τι κανουμε μετα?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182666
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)