0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
σελ. 3, Κεφάλαιο
Να ρωτήσω κάτι κι εγώ γιατί μάλλον έχω βαρέσει μπιέλα τις τελευταίες μέρες και σε λίγο θα παρερμηνεύω και τα αυτονόητα. Αυτό με την αναλογία 60 (ΠΕ19) - 40 (ΠΕ20) ισχύει για την κάθε περιοχή? Πχ στην περιφέρεια Αττικής θα πάρουν 190 με αναλογία 60-40??? Και στην συνέχεια αν στην Α' Αθήνας πάρουν 20 άτομα θα είναι πάλι με αναλογία 60-40 (δηλ. 12 ΠΕ19 και 8 ΠΕ20)ΥΓ Άδικα το κουράζω, στο τέλος θα κάτσω στην β/θμια μου...
Καλησπέρα!είμαι νέα στο φορουμ και θα ήθελα να ρωτήσω κατι σχετικά με τις μετατάξεις των ΠΕ19 στην πρωτοβάθμια,Εχω οργανική από το 2004 σε ένα επάλ στη β θεσσαλονίκης αλλα τα τελευταία 3 χρόνια βγαίνω υπεράριθμη από το σχολείο μου και διατίθεμαι στην πρωτοβάθμια θεσσαλονίκης. Περιθώρια βελτιωσης της θέσης μου δεν προβλέπονται γιατί υπάρχουν πολλά πλεονάσματα και καθόλου κενά στη δευτεροβάθμια. Να κάνω μετάταξη; Προβληματίζομαι αρκετά..
Παιδιά αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι πως είναι δυνατόν να δημιουργούνται π.χ. μόνο 200 οργανικές θέσεις γαλλικών.Είναι δυνατόν να έχουν μόνο 200 σχολεία γαλλικά, και τα υπόλοιπα να μην έχουν;Αυτό είναι αντισυνταγματικό, είναι ενάντια στην ισότητα ευκαιριών των παιδιών, και νομίζω με μια απλή προσφυγή γονέων (που όλως τυχαίως είναι και εκπαιδευτικοί ) σε ένα συνταγματικό δικαστήριο θα αναγκαστεί το υπουργείο ή να δεχτεί να έχουν όλα τα σχολεία μάθημα γαλλικά, ή κανένα.
Παράθεση από: bitch στις Μαρτίου 26, 2013, 08:34:13 pm schmeichel3 αυτό ειναι ένα καλό ερώτημα. Νομίζω έχεις δίκαιο σ αυτό που λες, ωστόσο θέλω να τσεκάρω κάτι πρώτα και θα επανέλθω - ελπίζω αύριο - αν μάθω κάτι διαφορετικό.Σε ευχαριστώ πολύ, θα αναμένω με αγωνία (όχι μόνο εγώ, αρκετοί συνάδελφοι)...Επηρεάζει το εύρος των προτιμήσεων μας...
schmeichel3 αυτό ειναι ένα καλό ερώτημα. Νομίζω έχεις δίκαιο σ αυτό που λες, ωστόσο θέλω να τσεκάρω κάτι πρώτα και θα επανέλθω - ελπίζω αύριο - αν μάθω κάτι διαφορετικό.
Trekto: Μα αυτες οι 200 θεσεις δεν καλυπτουν 200 σχολεια μονο. Οποιος πάρει οργανικη σε ενα σχολειο θα καλυψει το ωραριο του σε περισσοτερα απο ενα δημοτικα. Μην ξεχνας οτι υπαρχουν κ πολλοι συναδελφοι που πλεοναζουν στη
Για να καταλάβω κάτι: η προϋπηρεσία στα δημοτικά πριν από τον διορισμό μετράει για τον βαθμό, το ΜΚ, τις μεταθέσεις και δεν μετράει για τη θεμελίωση πενταετίας;
Κι άλλη μια απορία!..Εφόσον φέτος δίνεται για πρώτη φορά δικαίωμα μετάταξης με τον συγκεκριμένο αριθμό θέσεων, σημαίνει ότι από του χρόνου θα μπορεί να ζητά κανείς κι από μόνος του μετάταξη στην πρωτοβάθμια, αν ξέρει ότι μια περιοχή έχει κενό, όπως κάνουν τώρα π,χ οι αγγλικών ή οι γυμναστές; Π.χ. Θα πάρουν τώρα Θεσσαλονίκη 6 άτομα, αλλά τα σχολεία που κάνουν β΄ξένη γλώσσα είναι περισσότερα, άρα υπάρχει ανάγκη και για αλλους συναδέλφους. Μπορεί κάποιος το Σεπτέβρη από μόνος του να ζητήσει μετάταξη για κάλυψη των κενών, ή, αυτά θα καλυφθούν πάλι με αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ και ωρομίσθιους???