0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα και από μένα. Καλή επιτυχία σε όσους συναδέλφους υπέβαλαν αίτηση μετάταξης. Προσωπικά (έχοντας δουλέψει μια χρονιά σε ολοήμερο) δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου σε δημοτικό, γι' αυτό και δεν έκανα αίτηση. Ήταν μια ελπίδα η μετάταξη για να πάω έστω και μετά από 10 χρόνια στον τόπο καταγωγής μου ή να πάρω οργανική, αλλά μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα οτι πλέον δεν θα αφήνω τον φόβο να με οδηγεί σε αποφάσεις. Με γεμίζει πάρα πολύ η δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ιδιαίτερα η επαγγελματική), γιατί το περιεχόμενο των μαθημάτων το θεωρώ πιο ενδιαφέρον. Αποφάσισα να ρισκάρω αφήνοντας ανοιχτή τη δυνατότητα να συνεχίσω να εργάζομαι σε αυτό που αγαπώ (θεωρώ προσωρινή την π αρουσία μου σε διοικητική θέση στη δευτεροβάθμια). Από ένα μικρό δείγμα , διαπίστωσα οτι η πλειοψηφία των συναδέλφων (ΠΕ19-20) που έκαναν αίτηση, ήδη τα προηγούμενα χρόνια δίδασκαν σε δημοτικά και μάλιστα το ζητούσαν οι ίδιοι με αίτησή τους. Αυτό σημαίνει οτι στους περισσότερους αρέσει να εργάζονται σε δημοτικό και αυτό είναι θετικό. Πάνε, γιατί το θέλουν και όχι, γιατί αναγκάζονται. Μακάρι να ικανοποιηθούν όσοι το θέλουν περισσότερο και το έχουν και περισσότερο ανάγκη. Από την άλλη ελπίζω έτσι να "αδειάσει" και καμιά οργανική στη δευτεροβάθμια.Τέλος μια παρατήρηση επειδή γράφτηκε οτι περισσεύουν πολλοί συνάδελφοι του κλάδου ΠΕ19-20. Η εικόνα που έχω από το νομό μου, δεν το επιβεβαιώνει αυτό. Όταν ολοκληρώνεται το μοίρασμα των ωρών στη δευτεροβάθμια και την πρωτοβάθμια, όχι μόνο δεν περισσεύει κανείς, αλλά κάποια ολοήμερα δημοτικά τμήματα κλείσανε, γιατί δεν είχανε καθηγητές ειδικοτήτων (ανάμεσά τους και ΠΕ19-20), ενώ έχουν δοθεί και υπερωρίες σε συναδέλφους ΠΕ19-20 στη δευτεροβάθμια. Μερικές φορές η εικόνα των υπεραρίθμων είναι πλασματική και θα το εξηγήσω. Ας πούμε οτι μια πόλη έχει 7-8 Γυμνάσια και όλος ο νομός γύρω στα 20-21. Κάθε Γυμνάσιο έχει 12 τμήματα επί δύο ώρες = 24 ώρες για μαθήματα πληροφορικής. Ο συνάδελφος που έχει οργανική έχει συνήθως ωράριο 19 ή 18 ώρες στην καλύτερη περίπτωση. Τις τρεις ώρες απασχολείται στο εργαστήριο και διδάσκει άλλες 16 ή 15 ώρες. Οι εναπομείνασες ώρες σε κάθε γυμνάσιο είναι 8 ή 9 και δεν δίνουν οργανική θέση. Αυτό σημαίνει οτι για όλο το νομό αν υπάρχουν 12-13 σχολεία με αυτά τα χαρακτηριστικά (υπάρχουν και κάποια μικρότερα γυμνάσια) υπάρχουν περίπου 100 ώρες διδασκαλίας κάθε χρόνο , οι οποίες όμως δεν αντιστοιχούν σε καμία οργανική. Έτσι οι 5-6 που κάθε χρόνο καλύπτουμε αυτές τις ώρες φαινόμαστε διαρκώς οτι πλεονάζουμε. Αν δοθούν οργανικές σε περισσότερα από 1 σχολεία ταυτόχρονα, τότε το θέμα θα λυθεί.
Και τώρα μια ερώτηση που πιστέψω ότι θα δυσκολέψει ακόμα και την bitch:έστω κάποιος αποσπασμένος σε φορέα (απόσπαση μέχρι 31/8), παίρνει μετάταξη σε ΠΕ. Η απόσπασή του λήγει όταν αναλάβει στην ΠΕ (λογικά 22/6)?
Παράθεση από: chtzim στις Απριλίου 02, 2013, 11:36:52 pmΠάντως οι πληροφορικοι πλεοναζουν τόσο πολύ που άνετα στελεχώνουν και τα νηπιαγωγεία με ΕΑΕΠ αν χρειαστεί :-)ακόμα γελάω, τέλειο!!!Λοιπόν, αναφέρθηκε οτι η ''μετάταξη είναι για πάντα'' !!! αλήθεια? πως ενας καθηγητής
Πάντως οι πληροφορικοι πλεοναζουν τόσο πολύ που άνετα στελεχώνουν και τα νηπιαγωγεία με ΕΑΕΠ αν χρειαστεί :-)
Παράθεση από: dimitral στις Απριλίου 03, 2013, 07:12:13 pmΠαράθεση από: chtzim στις Απριλίου 02, 2013, 11:36:52 pmΠάντως οι πληροφορικοι πλεοναζουν τόσο πολύ που άνετα στελεχώνουν και τα νηπιαγωγεία με ΕΑΕΠ αν χρειαστεί :-)ακόμα γελάω, τέλειο!!!Λοιπόν, αναφέρθηκε οτι η ''μετάταξη είναι για πάντα'' !!! αλήθεια? πως ενας καθηγητής
η αληθεια ειναι πως οι πληροφορικοί έκαναν πολλές αιτήσεις. Οι γαλλικών λιγότερες και οι γερμανικών ελάχιστες!!!