0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τέλος δημοσιεύω απαντήσεις της ίδιας της επιτροπής, η οποία γνωμοδοτεί στις διάφορες υπηρεσίες τι μπορούν να δημοσιεύουν, ή να χορηγούν: "1. Συμμετείχα σε διαδικασία πρόσληψης του Δημοσίου για 3 θέσεις ΠΕ και έλαβα την 21η θέση στον τελικό πίνακα κατάταξης. Μπορώ να έχω πρόσβαση στα δικαιολογητικά που υπέβαλαν οι 200 συνολικά υποψήφιοι;Όχι, οι υποψήφιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο στα δικαιολογητικά των συνυποψηφίων τους που προηγούνται έναντι αυτών στον τελικό πίνακα κατάταξης και μόνο εφόσον αυτοί είναι επιτυχόντες/επιλαχόντες. Δε στοιχειοθετείται έννομο συμφέρον για την πρόσβαση σε στοιχεία αποτυχόντων συνυποψηφίων.2. Συμμετείχα σε διαδικασία πρόσληψης του Δημοσίου και έλαβα την 1η θέση στον τελικό πίνακα κατάταξης. Μπορώ να έχω πρόσβαση στα δικαιολογητικά των υπόλοιπων επιτυχόντων;Όχι, δε στοιχειοθετείται έννομο συμφέρον του επιτυχόντος υποψηφίου να έχει πρόσβαση σε στοιχεία άλλων συνυποψηφίων. "Από αυτό καταλαβαίνω οτι δε χρειάζεται η δημοσιοποίηση των υπολοίπων στοιχείων (πχ οι προτιμήσεις) που δεν συντελούν στη διαόρφωση των μορίων, αλλά αν κάποιος δεν επιλεγεί σε μια περιοχή, έχει δικαίωμα να ζητήσει αναλυτικά τα στοιχεία (πχ την αίτηση με τις προτιμήσεις), όσων επιλεγούν στην περιοχή αντί αυτού.
Αυτό και μόνο σημαίνει ότι οι γνωμοδοτήσεις που διάβασες σε καμιά περίπτωση δεν αφορούν την περίπτωση των εκπαιδευτικών, αφού σε αυτούς η νομοθεσία ορίζει ότι πρέπει να αναρτώνται δημόσια όλα τα στοιχεία που θα ληφθούν υπόψη για την κρίση.
Λακωνία - http://didelakonias.mysch.gr/tel_nea/lakonia_moria_metattaxeon_20122013.xlsΠροτελευταίοι και με πρώτη προτίμηση!
Παράθεση από: trekto στις Απριλίου 16, 2013, 10:53:16 pmΑυτό και μόνο σημαίνει ότι οι γνωμοδοτήσεις που διάβασες σε καμιά περίπτωση δεν αφορούν την περίπτωση των εκπαιδευτικών, αφού σε αυτούς η νομοθεσία ορίζει ότι πρέπει να αναρτώνται δημόσια όλα τα στοιχεία που θα ληφθούν υπόψη για την κρίση.μπορείς σε παρακαλώ να μας παραθέσεις τη συγκεκριμένη νομοθεσία ( που προφανώς γνωρίζεις, εφόσον το γράφεις κιόλας ) που επιβάλλει για τους εκπαιδευτικούς - ξέχωρα απο τους λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους - να αναρτώνται δημόσια ΟΛΑ τα στοιχεία που θα ληφθουν υπόψη για την κρίση σε σχέση με την αίτηση μετάταξής τους απο την
Εκ του νόμου ( βλ. εγκύκλιο μεταθέσεων και μετατάξεων) οι ΔΔΕ οφείλουν να δημοσιοποιούν τα στοιχεια τα οποία μοριοδοτούνται. Αυτό το κάνουν. Ξεκάθαρο ειναι. Άλλο το τι ειναι ευσεβής πόθος του καθένα και άλλο το τι ορίζεται σαφώς από τα έγγραφα.
Μπερδεύεις δυο πολύ ξεχωριστά πράγματα : άλλο η κρίση και άλλο η μοριοδότηση. Όπως σου ξαναέγραψα, η ΔΔΕ δεν αποφαίνεται, δεν λαμβάνει κρίση και άρα δεν έχει καμία υποχρέωση αλλά πολύ περισσότερο ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ να ανακοινώσει στοιχεία που θα ληφθούν υπόψη κατά την κρίση.