0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σωστό αυτό που λες.Αλλά όπως είπες είχες το δικαίωμα να κάνεις αίτηση και εσύ δεν έκανες σωστά;Τέλος πάντων όπως είπα μπορεί να βγάλει νέα εγκύκλιο, μπορεί να τροποποιήσει την υπάρχουσα και να ξαναδώσει ένα μεταβατικό στάδιο αλλαγών ή μπορεί να ασχοληθεί με αυτούς που έκαναν ήδη αίτηση ή μπορεί να κάνει κάτι που δεν έχει ήδη αναφερθεί. Απλά λέω ότι το πιο πιθανό είναι οι 900 να πιαστούν στην κινητικότητα. εξού και η καθυστέρηση...ΥΓ. Το σωστότερο για μένα (καθαρά προσωπική άποψη) πάντως είναι οι 900 άμεσα και από κει και πέρα οι υπόλοιποι...δεν ξέρω όμως τι χρονικά περιθώρια έχει...
Για μετατάξεις μόλησε
Οι διαθέσεις γίνονται ούτως ή άλλως
Θα ήθελα να προσθέσω το προφανές (τουλάχιστον για εμένα):Πρώτα απ'ολα μιλάμε για μετατάξεις και όχι για βελτιωσεις/μεταθέσεις . Από την στιγμή που υπάρχει η λέξη "μετάταξη" στην εγκυκλιο δεν χωράνε προσωπικές ερμηνίες για το αν στην ουσία δεν είναι μετάταξη αλλά "ανταλλαγή". Αν μιλάγαμε για "ανταλλαγή" , βελτίωση ή μετάθεση θα ανέφερε αυτή την λέξη η εγκύκλιος. Τα κρίτήρια της μετάταξης νομίζω ότι καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από τα μόρια.Φυσικά, αν υπάρχουν μεγάλα βύσματα μπορεί να ακυρωθεί η διαδικασία και να κάνουν απλά replace την λέξη μετάταξη στην νέα εγκύκλιο.Επίσης, μετατάξεις ΜΟΝΟ εντός ΠΥΣΔΕ/Περιφέρειας δεν νομίζω να λέγονται μετατάξεις... Σχετικά με το δημοσίευμα του alfavita (5.000 καθηγητές μετακινούνται...) η λέξη μετακίνηση είναι πιο κοντα στην λέξη κινητικότητα απ'ότι η λέξη μετάταξη... Ισως χρησιμοποιήθηκε αυτή η λέξη για λόγους εντυπωσιασμού.
...(ότι δηλαδή για μετάταξη στην αβθμια θα έπρεπε να προηγηθούν όσοι είναι είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ του ίδιου νομού)....
Παράθεση από: ath77 στις Ιουλίου 05, 2013, 01:06:36 am...(ότι δηλαδή για μετάταξη στην αβθμια θα έπρεπε να προηγηθούν όσοι είναι είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ του ίδιου νομού)....Αν δεν υπήρχε η λέξη "μετάταξη" θα μπορούσε να υλοποιηθεί με τοπικά κριτήρια η διαδικασία αυτή. Όσο υπάρχει η λέξη "μετάταξη" πρέπει να μπει όλη η Ελλάδα στο ίδιο "τσουβαλι" και με κάποιον αντικειμένικο τρόπο ( που αν δεν είναι με μόρια μαλλον δεν θα είναι και αντικειμενικός) να γινει η κατανομή. Φυσικά, για να φύγει η λέξη "μετάταξη" θα πρέπει να γίνει πλήρη ενοποίηση Α +
Λοιπόν καλό είναι να καταλαβαίνουμε και τι διαβάζουμε...Οι 5000 αφορούν ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ. Μόνιμες μεταβολές προσωπικού για τουλάχιστον 5 χρόνια. Μετακίνηση γράφεται από τις εφημερίδες γιατί ο εκτός Δημοσίου (μήπως και ο εντός;) δεν αντιλαμβάνεται την διαφορά της μετακίνησης, μετάθεσης, μετάταξης.Υπάρχουν ξεκάθαρα σε διάφορα site για Δ.Υ. τι είναι το καθένα και πως γίνεται.Από κει και πέρα ΜΑΛΛΟΝ δεν έχετε αντιληφθεί κάποια πράγματα. Μέχρι πριν λίγο καιρό δεν συζητιόταν το αν θα είναι κάποιος 10 λεπτά ή δύο ώρες ή 8 ώρες από το σπίτι του ΑΛΛΑ αν θα είναι στο δημοσιο ή όχι. Επίσης δεν έχετε αντιληφθεί και κάτι. Αν κάποιος δεν κάνει όπως θα κριθεί βάσει κριτηρίων ¨καλά" την δουλειά του θα πηγαίνει μόνιμα στο σπίτι του μέσω αξιολόγησης.Από κει και πέρα ΕΥΤΥΧΩΣ που βγήκε η εγκύκλιος των μαζικών μετατάξεων. Διότι μέχρι τώρα γίνονταν μετατάξεις κα εμείς βλέπαμε ΜΟΝΟ τα ονόματα. Δεν λέω ότι δεν εφαρμόζονταν κριτήρια απλά δεν τα ξέρω. Λοιπόν τα κριτήρια των μετατάξεων είναι τα μόρια. Σε όποιον δεν αρέσει ας κάνει καταγγελία στο Υπ. Παιδείας. Και για να το πω πιο ξεκάθαρα ότι κάποιοι πήρατε μετάθεση την οφείλετε ΚΑΙ στα βύσματα που ήταν κάτω από εσάς. Αλλιώς δεν θα παίρνατε και τόσο καιρό θα είσασταν μακριά από το σπίτι σας....Ακόμα και οι μεταθέσεις και οι καταλήψεις οργανικών σε σχολεία γινόταν με αυτόν τον τρόπο. Αν εγώ ήμουν από μακριά με περισσότερα μόρια και έπαιρνα μετάθεση και κάποιος ήταν στην διάθεση εκεί που έπαιρνα μετάθεση ΠΑΛΙ εγώ προηγούμουν στην κατάληψη οργανικού κενού σε σχολείο....
elia χωρίς να έχω καμία όρεξη για τσακωμούς, σου αναφέρω συγκεκριμένο παράδειγμα δικό μου. Είμαι σε περιοχή με αρκετά μόρια, έχω 10 χρόνια και παρόλα αυτά πριν λίγα χρόνια ως δια μαγείας βρέθηκαν 2 θέσεις μετάθεσης στην πόλη απ' όπου κατάγομαι όπου δεν υπήρχε κανένα κενό οργανικό τις οποίες κατέλαβαν δύο συνάδελφοι οι οποίοι ήταν διορισμένοι στα πλέον δυσπρόσιτα μέρη αλλά φυσικά αποσπασμένοι στα γραφεία της διεύθυνσης. Σημειωτέον πως δεν ξέρω καν τι χαρτιά χρειάζονται για να αποσπαστεί κάποιος. Έτσι, κι ενώ ήταν νεότεροι κατά 2 χρόνια τις κατέλαβαν. Είναι δυνατόν να μη βγήκαν γι' αυτούς; Πιστεύεις πως πρέπει να στεναχωρηθώ αν βρεθώ μπροστά τους τώρα; Όντως για κάποιους μπορεί να είναι άδικο δε διαφωνώ όμως έστω και τώρα ας εφαρμοστεί για μια φορά ο νόμος. Άδικος ή όχι, δύσκολο να πει κανείς αλλά αυτός είναι.
Παράθεση από: vasia1 στις Ιουλίου 05, 2013, 12:26:18 amelia χωρίς να έχω καμία όρεξη για τσακωμούς, σου αναφέρω συγκεκριμένο παράδειγμα δικό μου. Είμαι σε περιοχή με αρκετά μόρια, έχω 10 χρόνια και παρόλα αυτά πριν λίγα χρόνια ως δια μαγείας βρέθηκαν 2 θέσεις μετάθεσης στην πόλη απ' όπου κατάγομαι όπου δεν υπήρχε κανένα κενό οργανικό τις οποίες κατέλαβαν δύο συνάδελφοι οι οποίοι ήταν διορισμένοι στα πλέον δυσπρόσιτα μέρη αλλά φυσικά αποσπασμένοι στα γραφεία της διεύθυνσης. Σημειωτέον πως δεν ξέρω καν τι χαρτιά χρειάζονται για να αποσπαστεί κάποιος. Έτσι, κι ενώ ήταν νεότεροι κατά 2 χρόνια τις κατέλαβαν. Είναι δυνατόν να μη βγήκαν γι' αυτούς; Πιστεύεις πως πρέπει να στεναχωρηθώ αν βρεθώ μπροστά τους τώρα; Όντως για κάποιους μπορεί να είναι άδικο δε διαφωνώ όμως έστω και τώρα ας εφαρμοστεί για μια φορά ο νόμος. Άδικος ή όχι, δύσκολο να πει κανείς αλλά αυτός είναι.Μα αυτοί που περιγράφεις θα πάρουν και μετάταξη πριν από εσένα, αφού μάζεψαν περισσότερα μόρια. Τα βύσματα όπως οι φελλοί πάντα βρίσκουν τρόπο να επιπλέουν. Το να λες όμως όσους πήραν μετάθεση βύσματα είναι άδικο. Και το να θες να εκδιωχθούν εμμέσως από τις πόλεις οι παλιοί είναι και αυτό άδικο.