*

Αποστολέας Θέμα: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια  (Αναγνώστηκε 4788710 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος eidolonen

• Πλήρες μέλος
  • Καρότο και μαστίγιο
    • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #1946 στις: Ιουλίου 16, 2013, 11:47:17 am »
Καταρχάς, δε νομίζω ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί προς όφελος των εργαζομένων πια. Τα τελευταία 2 χρόνια τα εργατικά δικαστήρια σπάνια δικαιώνουν τον εργαζόμενο και κυρίως όταν αυτός προέρχεται από το δημόσιο τομέα. Έπειτα, αν αποφασίσει να μην ολοκληρώσει τις μετατάξεις δε νομίζω ότι αυτό από μόνο του συνιστά "παρανομία", με την έννοια ότι έχει συστήσει 900 τόσες οργανικές για τις οποίες ναι μεν όρισε ότι θα καλυφθούν αποκλειστικά με μετατάξεις από β΄βάθμια και μάλιστα με αυτόματη κατάργηση των θέσεων της β΄βάθμιας που θα κενωθούν, αλλά είναι επιλογή του υπουργείου αν και πότε θα πληρώσει αυτές τις θέσεις. Αν συζητήσουμε δε, το θέμα των δικών μας αιτήσεων, σκέψου ότι και αίτηση μετάθεσης κάνουμε κάποιοι κάθε χρόνο αλλά σε κάποιους κλάδους, βλπ. πε32, δε γίνεται καμία μετάθεση εδώ και 2 χρόνια. Όπότε το μόνο στο οποίο μπορούμε να ελπίζουμε είναι να θέλει να ολοκληρώσει τη διαδικασία. Ίδωμεν....  :-\

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:53:50 »

Αποσυνδεδεμένος rollo_tomassi

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1947 στις: Ιουλίου 16, 2013, 12:16:21 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 21, 2013, 10:04:19 pm από glory3 »

Αποσυνδεδεμένος jfk1976

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1948 στις: Ιουλίου 16, 2013, 12:32:24 pm »
Δεν ηθελα να το γραψω τοσο καιρο αλλα δεν εχει πλεον νοημα, αφου οπως φαινεται την ιδεα που εχω εγω, την εχει και το υπεπθ και το διοικητικης μεταρρυθμισης... Ποια ειναι ?
Να μη χαλασει η μαγια των υπεραριθμιων των πε19 20 και των πε05 κ 07.
Αν μεταταξει στην αθμια, δε θα υπαρχουν τοσοι υπεραριθμοι στη

Αποσυνδεδεμένος eidolonen

• Πλήρες μέλος
  • Καρότο και μαστίγιο
    • Προφίλ
« Απάντηση #1949 στις: Ιουλίου 16, 2013, 12:35:11 pm »
Δεν ηθελα να το γραψω τοσο καιρο αλλα δεν εχει πλεον νοημα, αφου οπως φαινεται την ιδεα που εχω εγω, την εχει και το υπεπθ και το διοικητικης μεταρρυθμισης... Ποια ειναι ?
Να μη χαλασει η μαγια των υπεραριθμιων των πε19 20 και των πε05 κ 07.
Αν μεταταξει στην αθμια, δε θα υπαρχουν τοσοι υπεραριθμοι στη
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 27, 2013, 09:53:10 pm από eidolonen »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:53:50 »

Αποσυνδεδεμένος talaiporos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1950 στις: Ιουλίου 16, 2013, 12:44:26 pm »
σατανικό άλλα όταν ακούς για ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ τότε καταλαβαίνεις ότι μπορεί να βγει αληθινό (γιατί αλλιώς θα μιλούσε για εθελοντικές) ???

Καλό είναι να μην παραπληροφορείτε τον κόσμο. Δεν μπορούν να γίνουν (νόμιμα) υποχρεωτικές μετατάξεις χωρίς την αξιολόγηση όλου του κλάδου προς μετάταξη. Ομοίως οι οργανικές θέσεις αποδείχτηκε ότι δεν εξασφαλίζουν κανέναν, γιατί δεν έχουν δοθεί αξιοκρατικά.

Αποσυνδεδεμένος kris_81

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1951 στις: Ιουλίου 16, 2013, 01:15:43 pm »
Συνάδελφε schmeichel3, ακριβώς αυτό σκέφτηκα κι εγώ...Γι αυτό και δεν το προχωρούν και γι αυτό μιλάνε για υποχρεωτικές μετατάξεις από Σεπτέμβριο..Γιατί δεν τις κάνουν από αύγουστο, να πάμε από 1η Σεπτέμβρη στα σχολεία..? Μήπως θέλουνε να βγάλουνε σε διαθεσιμότητα πρώτα και μετά όσοι περισσέψουν, να τους μετατάξουν υποχρεωτικά στην α/θμια??

Αποσυνδεδεμένος p-p

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1952 στις: Ιουλίου 16, 2013, 03:29:58 pm »
συνάδελφοι, οι αποφάσεις είναι τελείως απρόβλεπτες οπότε νομίζω χάνουμε το χρόνο μας να κάνουμε εικασίες...

πχ συνάδελφος μου, η υποδιευθύντρια του σχολείου μου, βρεφονηπιοκόμος με οργανική προφανώς, μια μέρα πριν τις διαθεσιμότητες με παρηγορούσε (είμαι ΠΕ19) για την διαθεσιμότητα που ακουγόταν πως θα βγούμε...

τελικά μια μέρα μετά βγήκε αυτή σε διαθεσιμότητα....

έτσι και με τις μετατάξεις, δεν θα γίνει τι θεωρεί λογικό ή συμφέρον ο καθένας μας, αλλά τι θα αποφασίσει με τα δικά της κριτήρια η πολιτική ηγεσία...

πιστεύω την άλλη εβδομάδα θα φανεί τι θέλουν να κάνουν, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου αυτή την εβδομάδα

Αποσυνδεδεμένος Garcia4

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1953 στις: Ιουλίου 16, 2013, 03:34:59 pm »
συνάδελφοι, οι αποφάσεις είναι τελείως απρόβλεπτες οπότε νομίζω χάνουμε το χρόνο μας να κάνουμε εικασίες...

πχ συνάδελφος μου, η υποδιευθύντρια του σχολείου μου, βρεφονηπιοκόμος με οργανική προφανώς, μια μέρα πριν τις διαθεσιμότητες με παρηγορούσε (είμαι ΠΕ19) για την διαθεσιμότητα που ακουγόταν πως θα βγούμε...

έτσι και με τις μετατάξεις, δεν θα γίνει τι θεωρεί λογικό ή συμφέρον ο καθένας μας, αλλά τι θα αποφασίσει με τα δικά της κριτήρια η πολιτική ηγεσία...

πιστεύω την άλλη εβδομάδα θα φανεί τι θέλουν να κάνουν, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου αυτή την εβδομάδα
+1000

Επίσης ας διατηρήσουμε ένα κατώφλι σοβαρότητας και ας μην κάνουμε ό,τι κοροιδεύουμε στους δημοσιοκάφρους...ένα μήνα τώρα έχουν ακουστεί όλα τα σενάρια...το 99% των οποίων από ότι αποδεικνύεται εκπορεύονται από το μακρύ και κοντό του καθενός από μας...

Αποσυνδεδεμένος Φωτεινή ΠΕ07

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #1954 στις: Ιουλίου 16, 2013, 04:08:04 pm »

Το θεμα ειναι οτι βγηκε ολοκληρη εγκυκλιος που καλουσε τους ενδιαφερομενους να κανουν αιτηση και στη συνεχεια δημοσιευτηκαν και τα ονοματα των ενδιαφερομενων στις ιστοσελιδες των διευθυνσεων.Εγω το μονο που εχω να πω ειναι οτι ειναι κοροϊδια ολο αυτο,ειδικα αν και φετος δεν γινουν αυτες οι μεταταξεις.Οι ανθρωποι αυτοι εχουν τους λογους τους να ζητουν μεταταξη και προφανως ειναι γι'αυτους ζωτικης σημασιας και επενδυουν σε αυτο.Οπως εμεις περιμεναμε την εγκυκλιο των αποσπασεων εδω και τοσο καιρο και τωρα θα περιμενουμε με αγωνια τις αποσπασεις για να δουμε τι θα κανουμε το Σεπτεμβρη,ετσι και οι συναδελφοι ελπιζουν σε μια μεταταξη για να γλιτωσουν προφανως αυτη τη ταλαιπωρια του τι θα γινει του χρονου!!!
Η ελευθερία είναι παιδί της αγάπης.

Αποσυνδεδεμένος www.gr

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1955 στις: Ιουλίου 16, 2013, 04:18:33 pm »
Είπαμε,αυτές τις μέρες δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση για τίποτα από το υπουργείο,άρα ούτε και οι αιρετοί έχουν κάτι νεότερο...Όσο για τα τηλεφωνήματα του καθενός μας στο υπουργείο...τσάμπα κόπος.Έπειδή και αυτοί δεν έχουν ιδέα,λένε το κοντό και το μακρύ τους,και μάλιστα το ίδιο άτομο τη μια λέει ότι δε θα γίνουν οι μετατάξεις,την άλλη ότι ίσως γίνουν,την παράλλη ότι δεν ξέρουν...Τους αιρετούς πάρτε για να πιέσουν!!!

Αποσυνδεδεμένος EgwEimai

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1956 στις: Ιουλίου 16, 2013, 04:45:06 pm »
Νομίζω ότι για τις μετατάξεις πρέπει να ακουστεί και η άλλη πλευρά.
Από την προκήρυξη των μετατάξεων μέχρι τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει τραγικά. Πολλοί δεν έκαναν αίτηση μετάταξης ενώ τώρα φυσικά θα το σκεφτόταν, άλλοι (όπως εγώ) συμπεριλάβαμε μόνο μια περιοχή για μετάταξη, ενώ τώρα σαφώς θα συμπεριλαμβάναμε περισσότερες περιοχές.
Η λογική των συγκεκριμένων μετατάξεων σε αυτή την φάση είναι εξαιρετικά άδικη.
Όσο και αν καταλαβαίνω την θέση των συναδέρφων που ταλαιπωρούνται μακριά από την πατρίδα τους χρόνια και προσπαθούν με μια μετάταξη να πλησιάσουν, δεν βρίσκω λογικό - ειδικά σε μια περίοδο όπου το κράτος προσπαθεί να "νοικοκυρευτεί"- όταν στον νομό μου πλεονάζουν 70 εκπαιδευτικοί Πληροφορικής να έρχονται άλλοι 10 να καλύψουν με μετάταξη θέσεις που κάλυπταν οι πλεονάζοντες μέχρι τώρα.
Και φυσικά, αυτοί που είναι πλεονάζοντες έχουν και αυτοί το μερίδιό τους σε μακρινές περιοχές, απλά είχαν την "ατυχία" να πάρουν μετάθεση, αλλά όχι οργανική, πριν από κάποια χρόνια και να καταλήξουν με ελάχιστα μόρια σε σχέση με κάποιους συνήθως πολύ νεότερους συναδέρφους.

Αποσυνδεδεμένος p-p

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1957 στις: Ιουλίου 16, 2013, 05:16:55 pm »
Από την προκήρυξη των μετατάξεων μέχρι τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει τραγικά. Πολλοί δεν έκαναν αίτηση μετάταξης ενώ τώρα φυσικά θα το σκεφτόταν, άλλοι (όπως εγώ) συμπεριλάβαμε μόνο μια περιοχή για μετάταξη, ενώ τώρα σαφώς θα συμπεριλαμβάναμε περισσότερες περιοχές.
Όσο και αν καταλαβαίνω την θέση των συναδέρφων που ταλαιπωρούνται μακριά από την πατρίδα τους χρόνια και προσπαθούν με μια μετάταξη να πλησιάσουν, δεν βρίσκω λογικό - ειδικά σε μια περίοδο όπου το κράτος προσπαθεί να "νοικοκυρευτεί"- όταν στον νομό μου πλεονάζουν 70 εκπαιδευτικοί Πληροφορικής να έρχονται άλλοι 10 να καλύψουν με μετάταξη θέσεις που κάλυπταν οι πλεονάζοντες μέχρι τώρα.
Και φυσικά, αυτοί που είναι πλεονάζοντες έχουν και αυτοί το μερίδιό τους σε μακρινές περιοχές, απλά είχαν την "ατυχία" να πάρουν μετάθεση, αλλά όχι οργανική, πριν από κάποια χρόνια και να καταλήξουν με ελάχιστα μόρια σε σχέση με κάποιους συνήθως πολύ νεότερους συναδέρφους.

είναι άδικο κάποιος που έμεινε 10 χρόνια στην επαρχία να μείνει άλλα 10, ενώ αυτός που έμεινε 2 να κατσει μια ζωή δίπλα στο σπίτι του;

δεκτό ο καθένας ανάλογα με τα συμφέροντα του να λέει τι είναι το καλύτερο για τον εαυτό του....αλλά το χειρότερο όλων είναι ότι όπως πχ ο/η παραπάνω συνάδελφος μας λέει πως η άποψη της στηρίζεται στο να νυκοκυρευτεί το κράτος. Μια χαρά θα νυκοκυρευτεί αν εσυ πας στην τηλο που είμαι εγω με υποχρεωτική μετάθεση και εγω έρθω στην Θεσσαλονίκη...οπότε δεκτό να λέμε τι συμφέρει και τι όχι τον καθένα, αλλά ας μην βάζουμε και περιτυλιγμα την σωτηρία του κράτους....

το δεδομένο αυτή την στιγμή είναι πως έχει βγει η εγκύκλιος, έχουν γίνει οι αιτήσεις, έχουν δημοσιευτεί στις ΔΔΕ και περιμένουμε την απόφαση την πολιτικής ηγεσίας για την τύχη τους...ας περιμένουμε και θα δούμε....

ότι και να γίνει...ανάλογα από την οπτική γωνία που θα το βλέπει ο καθένας θα έχει μια δόση δικαιοσύνης και αδικίας...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 16, 2013, 05:18:29 pm από p-p »

Αποσυνδεδεμένος kris_81

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1958 στις: Ιουλίου 16, 2013, 05:29:58 pm »
Συνάδελφοι, ας δούμε πρώτα τι μέλλει γενέσθαι με το Τεχνολογικό Λύκειο, γιατί προβλέπω πολλοί να μείνουμε με τις αιτήσεις στο χέρι... Γιατί νομίζετε η τόση καθυστέρηση..?
Νομίζω ο συνάδελφος schmeichel3 τα είπε πολύ σωστά...Κάπως έτσι πιστεύω σκέφτεται το υπουργείο...Δυστυχώς...

Αποσυνδεδεμένος Mystirios

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1959 στις: Ιουλίου 16, 2013, 06:11:51 pm »
συμφωνώ με p-p
όταν έχω "φάει" 10 χρόνια στα σύνορα κ κάθε καλοκαίρι το περνώ μαύρο για να μάθω αν θα πάρω απόσπαση κ θα είμαι κοντά στα παιδιά μου ή χώρια από αυτά, όταν η Πρωτοβάθμια ήταν "μία κάποια λύσις", όταν συνάδελφοι μου ρίχναν μπρόγκα
-"Ρε που πήγες στα δημοτικά?"
τώρα όλοι συνωστίζονται να κάνουν αίτηση απόσπασης και να τσεκάρουν κ το κουτάκι της Πρωτοβάθμιας (για μέσα στο νομό τους) για να
-"'Εχουμε ώρες το Σεπτέμβριο" !!!
...
Τώρα λοιπόν όλοι αυτοί υποστηρίζουν
-"Ξέχασε τη αυτή την εγκύκλιο"
-Γιατί;
γιατί με τα μόρια που έχω μαζέψει τόσα χρόνια περιμένω την υπογραφή του υπουργού για να έρθω σπίτι μου,
ενώ για αυτούς που θέλουν το "συμμάζεμα του κράτους" τώρα ο φόβος είναι υπαρκτός κ ψάχνουν να σώσουν το κ@λαράκι τους.
Αυτά λοιπόν.
Είμαστε Κ@λοφάρα κ καλά μας κάνουν.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182562
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686